FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#11676 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

Nakon 6 mjeseci i 21 dan pauze, Afellay se oporavio i može igrati za vikend. :thumbup:
erik2

#11677 Re: FC Barcelona

Post by erik2 »

Mauro Zarate: "Pele, molim te prestani. Čak je i Neymara stid kada kažeš da je bolji igrač od Messija." :lol:
PriNc_ba

#11678 Re: FC Barcelona

Post by PriNc_ba »

mene kao navijaca Barce je obradovala ako nista cinjenica da real do 85te minute nije stvorio niti jednu ozbiljnu priliku pred golom atletika... 2 suta iz daljine uz loseg golmana kao i jedan nepotreban penal bez imalo opasnosti po gol su dovoljan pokazatelj lose igre reala iako su oni vecinom kontrolisali tekmu... tako da sam sada jos uvjereniji da titula ide na Nou Camp osim ako oni shugavci ne poprave drasticno svoju igru... stvarno su bili bezidejni i samo sreca njihova sto je jedan od 7-8 pokusaja kristine usao (mislim na drugi gol jer je on odredio dalji tok tekme)...

sve u svemu zadovoljan sam iako je real pobjedio s obzirom da su pokazali u kakvoj su formi ;)
ultima_palabra

#11679 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

:lol:
Edinho2011

#11680 Re: FC Barcelona

Post by Edinho2011 »

PriNc_ba wrote:mene kao navijaca Barce je obradovala ako nista cinjenica da real do 85te minute nije stvorio niti jednu ozbiljnu priliku pred golom atletika... 2 suta iz daljine uz loseg golmana kao i jedan nepotreban penal bez imalo opasnosti po gol su dovoljan pokazatelj lose igre reala iako su oni vecinom kontrolisali tekmu... tako da sam sada jos uvjereniji da titula ide na Nou Camp osim ako oni shugavci ne poprave drasticno svoju igru... stvarno su bili bezidejni i samo sreca njihova sto je jedan od 7-8 pokusaja kristine usao (mislim na drugi gol jer je on odredio dalji tok tekme)...

sve u svemu zadovoljan sam iako je real pobjedio s obzirom da su pokazali u kakvoj su formi ;)
Pa nije bas do 85. minute al do jedno 60-te minute Real osim sanse Benzeme glavom nije imao neku priliku iz igre !
cunga lunga

#11681 Re: FC Barcelona

Post by cunga lunga »

PriNc_ba wrote:mene kao navijaca Barce je obradovala ako nista cinjenica da real do 85te minute nije stvorio niti jednu ozbiljnu priliku pred golom atletika... 2 suta iz daljine uz loseg golmana kao i jedan nepotreban penal bez imalo opasnosti po gol su dovoljan pokazatelj lose igre reala iako su oni vecinom kontrolisali tekmu... tako da sam sada jos uvjereniji da titula ide na Nou Camp osim ako oni shugavci ne poprave drasticno svoju igru... stvarno su bili bezidejni i samo sreca njihova sto je jedan od 7-8 pokusaja kristine usao (mislim na drugi gol jer je on odredio dalji tok tekme)...

Ne znam bas poslije ove utakmice veceras.
Ako Barca dobije Reala ostaje samo Bilbao kao nada a to cisto sumnjam.
Preofanzivni su, Real ce ih dobiti 2 razlike i to je kraj nadanju.
Ako Real uzme titulu bice to zbog jednog jedinog boda (pisem pod pretpostavkom da Barca dobija Reala jer bi sad razlika bila 3 boda sto je titula Barceloni)
Bice titula Realu zbog Messijevog penala u 90 minuti protiv Sevilje.
Poraza od nekog Getafe-a.
Remi protiv Espanyola (sjetim se onog remija u zadnjem kolu prije 5 godina kad smo poklonili titulu Realu)
Pa remi kod Vilareala (hajde, to se moze i reci da nije kiks)
Poraz od Osasune. Presmjesan kiks, ni bod protiv ove ekipe (Guardiola odmarao Xavija i Iniestu veliki dio utakmice)
Kad saberemo taj penal, i dodamo bar bod protiv Getafe-a i Osasune to su 4 boda i poravnati smo sa Realom.
Ne znam kako su mogli dopustiti da im se Mourinho raduje, trebao je otici iz Spanije bez titule prvaka, to taj egoista nikad ne bi prezalio.
Distortion

#11682 Re: FC Barcelona

Post by Distortion »

Guardiola je svjestan da Real tesko moze da kiksa u zadnjih nekoliko utakmica. S druge strane ko garantuje da ce Barcelona dobit Reala pod imperativom pobjede i pritiskom da mora dobiti? Previse je bilo kikseva ove sezone da bi na kraju osvojili titulu, toga je i on svjestan.

Niko se nije nadao da ce Atletico izvuc bod protiv Reala jer ih godinama samaraju. Nisu igrali lose do drugog gola, cak su imali vise sansi od lidera, fino igrali ali ih je drugi gol presjekao. Real dotad nije pokazao gotovo nista osim onog gola Ronalda i sanse Benzeme.
tzipiripi

#11683 Re: FC Barcelona

Post by tzipiripi »

Obuca9 wrote:
LSD wrote:Pele je najveci ubjedljivo, i to treba javno Messi priznati - cisto da se covjek ne ponavlja svaki mjesec dana...ne znate vi šta je taj covjek davne 1962 radio na terenima kad se igrao atomski/nuklearni fudbal...još ste vi zeleni :mrgreen: lako je Messi zabijati danas kad se igra poluamaterski fudbal.
E jebiga, ako ćeš tako gledati, onda gledja do kraja. Haj skini Messiju kopačke koje koštaju stotine dolara, uzmi mu loptu koju naučnici prave godinama i skloni ga sa terena koji je ravniji od tepiha.

I pošalji ga na ovakav teren:
Image

Pa ga onda uporedi sa Peleom i Peleovim golovima.

Pa jebo te, sad ako teren nije poprskan pet puta na dan, ako se slučajno nađe neki maslačak na istom ili ako ima blata, danima se kuka po novinama kako Barcelona nije imala uslove da igra.
:lol: E baš se Pele to naigr'o po snijegu. I ja bi ga volio viđet na istom. Stari prdonja nije mrdn'o iz Brazila, zemlje poznate po snježnim čarolijama. :lol: U tome i jest' najveći problem koji mu mnogi prigovaraju, što ga se i nisu nagledali kako igra po zehmeriji.

Igr'o je i Messi po raznim oranicama i krompirištima i tratinčicama, nije da nije. Zna se kako danas tereni specijalno pripremaju za Barcu... 2:37 i to u 21 vijeku.

Image
Obuca9

#11684 Re: FC Barcelona

Post by Obuca9 »

LSD wrote:
skenderija04 wrote:Messi:
-Nije nista napravio sa reprezentacijom Argentine. 24 godine 3 mundijala su pred njim
Pele:
- Nikada ga nismo vidjeli u Evropi, cetiri godine se spremao za mundijal
Dva mundijala su mu preostala, i to ako ga povrede zaobiđu.

Pele je imao Garinchu, Zagala i ostale velike igrace pored sebe...a sam sebi kupi svu slavu ;-) ...što kaže oridjidji.

Ovo me podsjeca na onu anketu Avaza gdje je Sušić najveci BH igrac svih vremena jer je Avaz to tako istražio.
Pa evo ja cu uraditi anketu po Hrasnom i Grbavici i bice tjesna utka između Garčevića i Mulaosmanovića kao najvecih igraca svih vremena :D :-)
Nije Avaz pravio anketu, nego Nogometni Savez, a rezultati su samo objavljivani u novinama. I po čemu to ta anketa nije mjerodavna? Ispitani su sva važnija fudbalska imena (koji su u tom trenutku bili živi), a Sušić je ubjedljivo pobjedio, dok je Hase Ferhatović bio na drugom mjestu.

Pretpostavljam da bi anketa bila mjerodavna, da je kojim slučajem prvi bio Osim, a drugi Baždarević.
Obuca9

#11685 Re: FC Barcelona

Post by Obuca9 »

tzipiripi wrote:
Obuca9 wrote:
LSD wrote:Pele je najveci ubjedljivo, i to treba javno Messi priznati - cisto da se covjek ne ponavlja svaki mjesec dana...ne znate vi šta je taj covjek davne 1962 radio na terenima kad se igrao atomski/nuklearni fudbal...još ste vi zeleni :mrgreen: lako je Messi zabijati danas kad se igra poluamaterski fudbal.
E jebiga, ako ćeš tako gledati, onda gledja do kraja. Haj skini Messiju kopačke koje koštaju stotine dolara, uzmi mu loptu koju naučnici prave godinama i skloni ga sa terena koji je ravniji od tepiha.

Image

Pa jebo te, sad ako teren nije poprskan pet puta na dan, ako se slučajno nađe neki maslačak na istom ili ako ima blata, danima se kuka po novinama kako Barcelona nije imala uslove da igra.
:lol: E baš se Pele to naigr'o po snijegu. I ja bi ga volio viđet na istom. Stari prdonja nije mrdn'o iz Brazila, zemlje poznate po snježnim čarolijama. :lol: U tome i jest' najveći problem koji mu mnogi prigovaraju, što ga se i nisu nagledali kako igra po zehmeriji.

Igr'o je i Messi po raznim oranicama i krompirištima i tratinčicama, nije da nije. Zna se kako danas tereni specijalno pripremaju za Barcu... 2:37 i to u 21 vijeku.

Image
Nek si ti od svih slika u gornjem postu, baš ovu probrao. To se nikako ne zove "izvlačenje iz konteksta". Bravo, Messi je ponosan na tebe. :thumbup:

A da ne govorim da si od 300 i kusur utakmica koje je odigrao izvuako njih 4-5 na lošem terenu. Garant je i Pele odigrao samo 4-5 utakmica na lošem terenu, a ostale nije.

A to da se Pele nije dokazao izvan Brazila, to stoji, ali na klupskom planu. Tri trofeja sa SP, od čega jedan osvojen sa 17 godina (i to kao veoma bitan igrač, a ne kao neko ko je samo grijao klupu), su dovoljni da ušute svakoga ko pomisli da mu uopšte prigovori neku takvu glupost.
Last edited by Obuca9 on 12/04/2012 10:02, edited 1 time in total.
Obuca9

#11686 Re: FC Barcelona

Post by Obuca9 »

LSD wrote:Obuca 9....kad vec zamišljamo tako te stvari , pa volio bih i ja vidjeti Pelea iz svog prime-time (kad je bio najbolji) kako bi danas izgledao na terenima...da ima kakav vremeplov, pa da ga transportuju direktno iz '62 u 2012, sa modernim kopackama, na daleko boljim terenima ,ali i sa Pepeom i Ramosom na leđima ;-) ....baš bi volio vidjeti kako bi se brazilac (koji sam sebe hvali preko svake granice ukusa) snašao u današnjem fudbalu.
Jah eto, prije nije bilo grubijana, izmislio ih tek Mourinho. Pa prije je bilo tri put gore, nije bilo kartona, igrači su bili pet puta manje zaštićeni. Tek za pravo žestoke startove je slijedilo isključenje. A sad neko ako ružno pogleda Messija ili Ronalda, odmah dobija karton. Prije je lom noge bio sigurno češća povreda, nego danas.
skenderija04

#11687 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Na cetiri boda. Bolje nego na deset. Evo citam gore kako jedan forumas tvrdi da je ubijedjen da ce Barca osvojiti titulu. Ok, ja bas nisam ali ko zna. Sinoc je Madrid pobijedio ali nije bas da je nadigrao Atletica. Fizicki to vise nije onaj Real od prije par mjeseci, i ovaj takticki novitet da ofanzivni igrac sredine terena protivnika blokira X.Alonsa na izlazu lopte. Sada loptu iznosi Pepe i to se osjeti u organizaciji napada. Zadnja dva gostovanja su prezivjeli golcinama Cristiana i Benzeme, ali ako ne udje tako nesto, ne proizvode dovoljno fudbala da bi bili sigurni da ce zabiti. Dok god Barca pobjedjuje, njima pritisak raste. A dolazi i champions............
Bušman

#11688 Re: FC Barcelona

Post by Bušman »

Obuca9 wrote:Jah eto, prije nije bilo grubijana, izmislio ih tek Mourinho. Pa prije je bilo tri put gore, nije bilo kartona, igrači su bili pet puta manje zaštićeni. Tek za pravo žestoke startove je slijedilo isključenje. A sad neko ako ružno pogleda Messija ili Ronalda, odmah dobija karton. Prije je lom noge bio sigurno češća povreda, nego danas.
To je tek postalo izrazeno u 80-tim pojavom Gentilea i slicnih igraca. Ali 50-tih i 60-tih godina su odbrambeni igraci bili puno sporiji, manji i sa ocito nizom "igrackom inteligencijom". Sta mislis sto su najbolji napadaci tog doba bili nizi, pokretljiviji i brzi? Upravo zbog losih odbrana, imali su ogromnu prednost u odnosu na protivnika koji ih cuva. Pogledaj danas odbrambene igrace - svi odlicno citaju tok igre i postavljaju se jako dobro. Sa druge strane i taktika se poprilicno razvila od doba 50-tih i 60-tih kada je zonalno zatvaranje bilo misaona imenica. Treba vidjeti kako bi se Pele, Di Stefano, Eusebio ili Best danas snalazili kada ulaze u dio terena koji cuva 6-7 koji puno krupniji od njih.
sumirprimus

#11689 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

dobra sezona,kako god zavrsi,nemoš reć da nije bilo uzbudljivo,gor dol,... :thumbup:
sumirprimus

#11690 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

gledam neku noc,buskets dijeli lopte ko snajperom, :thumbup: ko ono rece ubleha,dalleeeeeeeko je on od ublehe,jes da se voli valjat malo travi,al noubadiz prfekt :D
tzipiripi

#11691 Re: FC Barcelona

Post by tzipiripi »

Obuca9 wrote:
Nek si ti od svih slika u gornjem postu, baš ovu probrao. To se nikako ne zove "izvlačenje iz konteksta". Bravo, Messi je ponosan na tebe. :thumbup:

A da ne govorim da si od 300 i kusur utakmica koje je odigrao izvuako njih 4-5 na lošem terenu. Garant je i Pele odigrao samo 4-5 utakmica na lošem terenu, a ostale nije.

A to da se Pele nije dokazao izvan Brazila, to stoji, ali na klupskom planu. Tri trofeja sa SP, od čega jedan osvojen sa 17 godina (i to kao veoma bitan igrač, a ne kao neko ko je samo grijao klupu), su dovoljni da ušute svakoga ko pomisli da mu uopšte prigovori neku takvu glupost.
A ti si zato k'o prdonje starog loudspeaker. :lol:
A 3 (čuj jednu od svih :D) slike si izabrao ti lafe, ne ja, i veze s vezom nemaju. I koji crni kontekst ba? K'o da si knjigu napis'o a ne ošin'o par šljika i nekakav komentar.
Evo ti lijepo cijela tekma sa svjetskog iz 1958 pa širom otvori oke i vidi kakva je lopta bila a kakav teren. Prati kolutanje loptice i koliko ima odskakanja itd. Ovaj klip je s kraja utakmice. Bolji teren tada, 1958. bio nego na Stamford Bridgeu, skoro 50 godina kasnije.
Da ne govorim o sasvim drugom vremenu, načinu igranja, odbrane... Da citiram jednog drugog, sad na žalost rahmetli i jednog od najboljih stručnjaka i najuspješnijeg trenera s ovih prostora, Tomislava Ivića:
"– Ma ne treba čekati da još nešto napravi. Znam da će nogomet biti još teži i brži, ali takav talent doista je dobio od Boga, Messi je za mene najbolji nogometaš dosad rođen. I teško da će takav ponovo biti rođen – oduševljeno je govorio Ivić, inače škrt na komplimentima. Sad ih nije štedio. Ostavio je Pelea i Maradonu iza Lionela.
– Danas se igra taj teški nogomet. Maradona je bio odličan, ali nije imao tu brzinu s loptom kao Messi. Pojednostavljeno, Messi je drukčiji od svih jer sve radi potkoljenicom, a svi ostali iz kuka...."

tzipiripi

#11692 Re: FC Barcelona

Post by tzipiripi »

Je'na izjava još jednog prdonje

Image
sumirprimus

#11693 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

jaro i ja to iz potkoljenice,al ne zbog talenta nego zbog "stomaćića" :lol: :D

a i,mesii je dio tima,a toj u barci najvaznije,ekipa je ispred i vaznija od bilo kog pojedinca,jel se neko pocne otimat kontroli transfer lista ne gine...
dakle,fc barca uber alles...a peleta i maradonu u poredjenju sa mesijem,ja bi ostavijo istoricarima,statisticarima...a i dosadno vise citat koj bolji koj bojli...
oridjidji

#11694 Re: FC Barcelona

Post by oridjidji »

Obuca9 wrote:
tzipiripi wrote:
Obuca9 wrote: E jebiga, ako ćeš tako gledati, onda gledja do kraja. Haj skini Messiju kopačke koje koštaju stotine dolara, uzmi mu loptu koju naučnici prave godinama i skloni ga sa terena koji je ravniji od tepiha.

Image

Image

Evo vam 5 stvari koje Pele nezeli da znate:

http://www.nogometni-magazin.com/newspr ... l=viewnews

Pele je precjenjen igrac, cak i za onu generaciju koja je osvajala mundijale tih godina, to sto je danas poznatiji od Garinche, Zika, Sokratesa i drugih velikih brazilskih igraca, to je radi njegove samopromocije, a ne njegovih odlicnih igara. Pola svojih golova je dao u nekim nebitnim prijateljskim utakmicama protiv ekipa iz drugog, treceg ranga brazilske lige . To bi bilo kao da Zeljin Adilovic zabije 10 golova Pofalickom, Dobrinji, Omladincu i na kraju se nahvali da je dao sto golova ove sezone. :lol:
palermo

#11695 Re: FC Barcelona

Post by palermo »

oridjidji wrote:

Evo vam 5 stvari koje Pele nezeli da znate:

http://www.nogometni-magazin.com/newspr ... l=viewnews

Pele je precjenjen igrac, cak i za onu generaciju koja je osvajala mundijale tih godina, to sto je danas poznatiji od Garinche, Zika, Sokratesa i drugih velikih brazilskih igraca, to je radi njegove samopromocije, a ne njegovih odlicnih igara. Pola svojih golova je dao u nekim nebitnim prijateljskim utakmicama protiv ekipa iz drugog, treceg ranga brazilske lige . To bi bilo kao da Zeljin Adilovic zabije 10 golova Pofalickom, Dobrinji, Omladincu i na kraju se nahvali da je dao sto golova ove sezone. :lol:
Ne ulazeći u polemiku moko toga ko je bolji ( različita vremena nose razlitčite kriterije) ali mi nije jasno kako netko ovo može napisati, ai d apomsili da ga netko, sada ili bilokad, može uzeti zaozbiljno.

Mislim, kako ti znaš da je Pele precijenjen igrač ???
agent_001

#11696 FC Barcelona

Post by agent_001 »

Ja sam ga tačno zamrzio nakon gomile gluposti koje je ispljunuo, ni u padže ni iz, nego fskst sere!
Odličan tekst điđimiđi..

Sent from my iPhone using Tapatalk
oridjidji

#11697 Re: FC Barcelona

Post by oridjidji »

pele je prahistorija fudbala, maradona je pripadao modernijoj eri fudbala i jedan je od rijetkih igraca koji su svojom velicinom i golovima postavljali nove standarde igranja fudbala. messi i cr su takvi igraci danasnjice koji se po svojoj igri mogu porediti sa maradonom. jednostavno svojim igrama prave razliku. najkompletniji su igraci koje gledamo. na klupskom nivou su se vec dokazali, cak ga i prestigli po broju trofeja, ali na reprezentativnom nivou nisu dojmljivi kao on. dugo su se maradonini golovi gledali kao nedostizni jer je najljepse golove u svojoj karijeri postigao na reprezentativnom nivou, sada messi upravo daje takve golove na klupskom nivou, cak i ljepse i postavlja novi standard u fudbalu, kao i cr, medjutim nikako da to potvrde u dresovima svojih reprezentacija. nadam se da ce to potvrditi ubrzo.

messi je definitivno najbolji u ovoj eri fudbala, da bi bio maradona fali mu bezobrastine i osjecaj liderstva. ima svu genijalnost svijeta u nogama, ali nije lider. kada mu je dao kapitensku traku maradona na svijetskom, nije je opravdao, niti u jednoj utakmici koju je igrao.
Obuca9

#11698 Re: FC Barcelona

Post by Obuca9 »

Ma ja ' ta će Pele, levat, Balloteli je za njega Džeko.
Bušman

#11699 Re: FC Barcelona

Post by Bušman »

oridjidji wrote:messi je definitivno najbolji u ovoj eri fudbala, da bi bio maradona fali mu bezobrastine i osjecaj liderstva. ima svu genijalnost svijeta u nogama, ali nije lider. kada mu je dao kapitensku traku maradona na svijetskom, nije je opravdao, niti u jednoj utakmici koju je igrao.
Za onu poziciju koju je igrao (vezni igrac) igrao je odlicno. Kada god je Argentina igrala dobro to je bilo zbog Messia. Medjutim, protiv Njemacke tri igraca oko Messia - stalno. Naravno, ostali igraci nisu se ni trudili da mu bar malo otvore prostor. Fudbal je timska igra i najveci igraci mogu samo dodji iz dobrih timova. Nece sigurno iz FK Pofalicki :D
sumirprimus

#11700 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

jel pele igr`o u barci?
nije je`le,zdraaaaoooo...
ocu reci,fc barca...momci... :)
minus 4,titula, liga prvaka,igra,formacija,trener,valja ne valja,navijaci,de malo... :)
Post Reply