SMINKA oliti MAKE-UP
Moderator: anex
- alica.k
#11676 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ako neka od vas zeli ovu garnier bb kremu, light nijansa - poklanjam.
javite se na pp.
samo sam je probala.
edit: otisla
javite se na pp.
samo sam je probala.
Last edited by alica.k on 22/03/2012 09:50, edited 1 time in total.
- anoush
- Location: A Eruchîn, ú-dano i faelas a hyn, an uben tanatha le faelas.
#11677 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
radenska wrote:Molim vas koja je najsvjetlija nijansa ovog puder iz avona, neko je vec stavljao sliku, ja sam presvijetla, sve mi je tamno
kojeg tačno pudera iz Avona?
- Michun
#11678 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
umjesto tog sheer karmina nadjoh ovo...loreal rich balm
ali naravno samo u US ima. ima i na ebay
ali naravno samo u US ima. ima i na ebay
- anestezija123
#11679 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja je bas jucer kupila. Pu!alica.k wrote:ako neka od vas zeli ovu garnier bb kremu, light nijansa - poklanjam.
javite se na pp.
samo sam je probala.
Meni za sada odgovara, ali nemam trenutno nikakvih problema sa licem, pa ne znam. Uglavnom, fino mirise, fino se razmazuje, ne znam koliko prekriva, ali mislim da nije bas za to ni namijenjena.
- alica.k
#11680 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
samo da napisem da prava bb krema i prekriva. nista spektakularno, ali prekriva.
- anestezija123
#11681 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ova ne prekriva nedostatke?
Nemam sad nikakvih problema s kozom pa ne znam, ali ono PMS vrijeme ce napraviti svoje kao i uvijek.
Nemam sad nikakvih problema s kozom pa ne znam, ali ono PMS vrijeme ce napraviti svoje kao i uvijek.
- alica.k
#11682 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
pa otprilike ko tonirana krema.
meni nije nista prekrila.
meni nije nista prekrila.
-
*mima*
#11683 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
alica.k wrote:samo da napisem da prava bb krema i prekriva. nista spektakularno, ali prekriva.
sto mi idete na zivce....
-
nera18
#11684 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ivory - bijelanoush wrote:radenska wrote:Molim vas koja je najsvjetlija nijansa ovog puder iz avona, neko je vec stavljao sliku, ja sam presvijetla, sve mi je tamno
- alica.k
#11685 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ma nek ti idem na zivce*mima* wrote:alica.k wrote:samo da napisem da prava bb krema i prekriva. nista spektakularno, ali prekriva.
sto mi idete na zivce.......i ja sam je uzela, ali medium........ma odlicna.....sve prekriva......i bas mi prija.....i tako sam potrosila puder.....
nerviraju me oni sto podvaljuju toniranu kremu pod BB i iskoristavaju to sto se kod nas nema uzeti prava BB krema pa zene ne mogu ubosti razliku
-
*mima*
#11686 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
alica.k wrote: ma nek ti idem na zivce![]()
nerviraju me oni sto podvaljuju toniranu kremu pod BB i iskoristavaju to sto se kod nas nema uzeti prava BB krema pa zene ne mogu ubosti razliku
- Michun
#11687 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
pa mora biti svima jasno da je ne moze da prekrije SVE kao puder, ali je dobra opcija ako nemas problematicnu kozu i zelis da ujednacis ten.
-
*mima*
#11688 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Michun wrote:pa mora biti svima jasno da je ne moze da prekrije SVE kao puder, ali je dobra opcija ako nemas problematicnu kozu i zelis da ujednacis ten.
upravo to......ma bas mi se dopada......
- alica.k
#11689 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
i super, vidim da mnogim djevojkama odgovara i to mi je super stvarno
(na makeupalley su jako dobri reviewsi)
al eto, mene nervira sto je to blemish balm u nazivu, a vidjelo nije BB kreme.
to je isto npr, da ja hocu da kupim karmin, a dobijem labelo na kome pise da je karmin. razumijem da je to sve, marketing i tako, ali eto...
al eto, mene nervira sto je to blemish balm u nazivu, a vidjelo nije BB kreme.
to je isto npr, da ja hocu da kupim karmin, a dobijem labelo na kome pise da je karmin. razumijem da je to sve, marketing i tako, ali eto...
- anoush
- Location: A Eruchîn, ú-dano i faelas a hyn, an uben tanatha le faelas.
#11690 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
nemaju svi avonovi puderi ivory nijansunera18 wrote:ivory - bijelanoush wrote:radenska wrote:Molim vas koja je najsvjetlija nijansa ovog puder iz avona, neko je vec stavljao sliku, ja sam presvijetla, sve mi je tamno
-
Lounge Act
#11691 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
zene, u mene koza lica vise nije ekstremno suha vec mjesovita
godinama je bila suha, perutala se haos i preko noci haman postade mjesovita, kad ujutro ustanem sva se caklim po celu i nosu
nemam pojma tacno kako, u zadnje vrijeme koristila sam pantexol mast kao kremu, toliko je bila suha, pa onda uzela bekutan zastitnu djeciju kremu s cink oksidom i cistila lice s cienovim gelom za osjetljivu kozu i eto sad umjesto suhe imam mjesovitu. sad sam uzela eucerin ph5 kremu za osjetljivu kozu, ali ne znam jos kakva je, koristim je tek dva dana. ako ima neko iskustva s njom nek napise
eto morala sam to podijelit s vama
godinama je bila suha, perutala se haos i preko noci haman postade mjesovita, kad ujutro ustanem sva se caklim po celu i nosu
eto morala sam to podijelit s vama
-
Bountiful
#11692 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Evo da se i ja javim na temu bb krema
koristila sam i ja par bb krema iz Koreje i mogu reci da slabo prekrivaju, meni je to skoro isto kao tonirana krema. Sreca pa nemam problematicno lice pa meni to nije smetalo. Jedini je problem nijansa jer su skoro sve dosta svijetle
- alica.k
#11693 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
pa zavisi koju si uzimala, imas sheer, imas medium coverage, i medium fino pokrije ne-bas-grozne nedostatke.
recimo fairy drops BB krema mi je fino pokrivala, otprilike ko i onaj avene couvrance puder. nazalost bila je prezuta, light ochre sam uzimala.
dok mi je nekakva glossy koju sam dobila tester bila vodenkasta, isto temperu kad razmutis.
a dr jart tester (silver label), opet je imala bas jako prekrivanje, skoro kao puder. otprilike isto kao i ovoj djevojci.
skin79 hot pink isto ima srednje pokrivanje, ona mi je bila najbolja.

missha, ima onako ni previse ni premalo, nije sad da zacementira al mi je isusivala lice strasno, sve se ljuspice pojave kad je koristim.
edit: eee i etude house precious mineral sam koristila. dobro pokriva, ponovo srednje prekrivanje. al eto, ne narucih je nikad vise.
recimo fairy drops BB krema mi je fino pokrivala, otprilike ko i onaj avene couvrance puder. nazalost bila je prezuta, light ochre sam uzimala.
dok mi je nekakva glossy koju sam dobila tester bila vodenkasta, isto temperu kad razmutis.
a dr jart tester (silver label), opet je imala bas jako prekrivanje, skoro kao puder. otprilike isto kao i ovoj djevojci.
skin79 hot pink isto ima srednje pokrivanje, ona mi je bila najbolja.

missha, ima onako ni previse ni premalo, nije sad da zacementira al mi je isusivala lice strasno, sve se ljuspice pojave kad je koristim.
edit: eee i etude house precious mineral sam koristila. dobro pokriva, ponovo srednje prekrivanje. al eto, ne narucih je nikad vise.
-
Bountiful
#11694 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Probala sam jedno 4-5 bb krema od Missha, Etude House, Nature Republic i Too Cool for School i sve su mi bile poprilicno slicne. Zivjela sam u Koreji i mogu reci da je to raj na zemlji sto se tice kozmetike
bukvalno na svakom cosku se nalazi neka prodavnica koja prodaje kozmetiku i uvijek ti daju hrpu testera, tako da sam kuci vratila sam ogromnom kesom testera
rumenilo isto nikad nisam mogla potrefiti posto su mi bila presvijetla, ali zato imaju fantasticne sjene, podloge za sminku, fiksatore, onda one "highlighters" za lice, ma sve je fenomenalno
Na ebay-u sto se prodaje je otprilike 2-3 puta skuplje nego u Koreji, ali srecom sam trenutno opskrbljena njihovom kozmetikom pa ne moram jos kupovati preko interneta
Na ebay-u sto se prodaje je otprilike 2-3 puta skuplje nego u Koreji, ali srecom sam trenutno opskrbljena njihovom kozmetikom pa ne moram jos kupovati preko interneta
- alica.k
#11695 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
blago tebi, ja sam ih prestala kupovati preko ebaya jer sam skontala da je sve dosta skuplje nego sto cure iz koreje po forumima pisu da su cijene tamo...nekako se osjecam pokradenom.
btw kod za free shipping na elfu: POPSHIPEU
btw kod za free shipping na elfu: POPSHIPEU
-
Bountiful
#11696 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ma pravo su bezobrazni, ne kontam sto prodaju po tim cijenama. Razumijem ja, zarada i sve, ali fakat je preskupo. Ja redovno pratim ako neko izbaci nesto novo po povoljnijoj cijeni, tako da sam neki dan naletila na Banila Co Highlighter za lice za 20KM (U Koreji je otprilike ista cijena, a na ebay-u ga drugi prodaju za 25$) pa sam ga odmah kupila iako imam vec jedan
takve stvari se ne propustaju 
- muhanata
#11697 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
*mima* wrote:Michun wrote:pa mora biti svima jasno da je ne moze da prekrije SVE kao puder, ali je dobra opcija ako nemas problematicnu kozu i zelis da ujednacis ten.
upravo to......ma bas mi se dopada......
- alica.k
#11698 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
joj, dobila sam uz jednu od ovih krema testere za skinfood kremice, i tako su super bile.Bountiful wrote:Ma pravo su bezobrazni, ne kontam sto prodaju po tim cijenama. Razumijem ja, zarada i sve, ali fakat je preskupo. Ja redovno pratim ako neko izbaci nesto novo po povoljnijoj cijeni, tako da sam neki dan naletila na Banila Co Highlighter za lice za 20KM (U Koreji je otprilike ista cijena, a na ebay-u ga drugi prodaju za 25$) pa sam ga odmah kupila iako imam vec jedantakve stvari se ne propustaju
imala sam i sunplay onaj sa SPF 130 (
a nedavno sam uz neku mast za usne dobila tester za hada labo losion za hidrataciju (nesto sa hijaluronom) i to je nesto presavrseno bilo (evo ovo).
inace, primjetila sam da nase cure imaju dosta predrasuda prema azijskoj kozmetici (i preparativi i dekorativi).
valjda jer se misli da sve to kinezi prave :S. korejska i japanska kozmetika su nesto strasno dobro. mislim da one bolje brinu o svojoj kozi nego ovdje kod nas (u evropi, u americi).
mene nervira taj neki sad trend, koji iskoristava popularnost ovih krema, da ovdje na zapadu prodaju svoje tonirane kreme rebrandirane u bb kreme. sad je garnier izbacio svoju, chanel i dior imaju svoje...elizabeth arden, smashbox isto mescini...ja ih nisam sve probala, samo ovu garnier, i to nije BB krema, to je tonirana obicna krema.
-
*mima*
#11699 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
jooooj alice.......pa skontali smo da je tonirana krema.......a ima nas koji ne kupuju preko neta......
- alica.k
#11700 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
joj mima, preskoci onda