https://www.klix.ba/biznis/privreda/pli ... /190425050
Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- 512MB
#11677 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
HAVANA wrote:Opet pocinje ujedanje.Najnormalnije pricas sa deckom o odlasku,situaciji...Eto indijanaca da podbadaju.Koji vam je vise kurac bog vas jebo mahniti? Skinite mi se s kurca.
-
AlenK
#11678 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Da rezimiramo... ubleha ja za one koji zele ostati i koji su se snasli... stvarnost za one koje odlaze. 
- 512MB
#11679 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Sta je konto nac poso kod privatnika i lijecit pudlice?dječak sa šibicama wrote:Poznanik, zavrsio Veterinu najbolji u klasi, godinama trazio posao, na kraju se zaposlio kao prodavac u Konzumu.
Istina, nije bas 500 maraka, malo je veca, ali
-
AlenK
- Rockefeller
#11681 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
A jesi levat, tri milje poslo najnormalnije.dječak sa šibicama wrote:trolololo salje 3 milje osjetio nije
ova tema je hit
- HAVANA
#11682 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Imam ja cudnijeg veterinara.Znaci frajer uredno radi na kreditima milion i vise.Nema labavo.A veterinu zavrsio.20 godina staza u banci.Vazda ga zajebavam,de ba vise jebo ga kredit.Pregledaj mi maltezera malo.512MB wrote:Sta je konto nac poso kod privatnika i lijecit pudlice?dječak sa šibicama wrote:Poznanik, zavrsio Veterinu najbolji u klasi, godinama trazio posao, na kraju se zaposlio kao prodavac u Konzumu.
Istina, nije bas 500 maraka, malo je veca, ali
-
AlenK
#11683 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ja sam predavao u Genelec , kao prodavac da radim jer volim oko racunara... ahhaha. I tu me odbise 
-
cassius
#11684 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ma kad je na forumu ovakvo razmisljanje, kakav je narod stvarno u realnosti.
Ovaj kralj 51state mu umanjuje faks i prijeti mu kao "javi se ako izdrzis u amazonu"
. Havana car, ima opravdanje za svoje postupke.
Toliko se tesko stavit u tudje cipele.
Ovaj kralj 51state mu umanjuje faks i prijeti mu kao "javi se ako izdrzis u amazonu"
Toliko se tesko stavit u tudje cipele.
-
AlenK
#11685 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Havana je opet realan...za razliku od nekih 
- dječak sa šibicama
#11686 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Izvinjavam se, otkud meni veterina, frajer zavrsio Poljoprivredno prehrambeni.
Nije za pudlice
Nije za pudlice
-
AlenK
#11687 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ma dobro, onda hrana za pudlicedječak sa šibicama wrote:Izvinjavam se, otkud meni veterina, frajer zavrsio Poljoprivredno prehrambeni.
Nije za pudlice
-
pemanapemani
#11688 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Čuj laž da osoba sa visokom stručnom spremom radi za 500 KM.
Moja malenkost je skoro 8 godina radila za 500 KM. Poslije redovnog posla radio honorarno šta god sam našao, ali bukvalno - od mistrije i motike do pisanja diplomskih i seminarskih radova. Kad se sve sabere, prosječno izlazio na 750 KM, ali i prosječno radio 14 sati.
Danas zaradim oko 1000 KM, a prosječno radim 11 sati. Jesam napredovao za 15 godina u pičku materinu. Da ne pričam koliko sam u zadnje 4 godine preko projekata zaradio za poslodavca. Da mi je platio 1%, danas bi imao svoj ranč u nekoj pripizdini i ne bih se zajebavao sa psihopatima i lijenim uhljupima.
Isto kao i kolega @AlenK, dobio 1000 odbijenica, predavao na sve konkurse, obijao vrata, kumio, molio, dokazivao se... Ako si visokoobrazovan neće gazda da te zaposli, jer si prekvalifikovan, a ustvari neće da te obučava i da odeš za godinu dana.
Naš problem je što mi vidimo sebe i uski krug ljudi, a nismo u stanju (ne želimo) gledati malo šire.
Nama je super, mi se preseravamo i glumimo, a u Sarajevu 25 godina od rata blizu 10 hiljada ljudi jede u javnim kuhinjama.
Naša empatična vlada plaća javne kuhinje da bi se neradnici hranili. Takav zaključak se može izvući iz nekih postova. Ma hajte molim vas.
Ne želim ići iz BiH, ali da je ovdje sranje gdje 5% populacije ubire extra profit, 10% radi solidno plaćene poslove i 85% modernih robova, jeste.
Moja malenkost je skoro 8 godina radila za 500 KM. Poslije redovnog posla radio honorarno šta god sam našao, ali bukvalno - od mistrije i motike do pisanja diplomskih i seminarskih radova. Kad se sve sabere, prosječno izlazio na 750 KM, ali i prosječno radio 14 sati.
Danas zaradim oko 1000 KM, a prosječno radim 11 sati. Jesam napredovao za 15 godina u pičku materinu. Da ne pričam koliko sam u zadnje 4 godine preko projekata zaradio za poslodavca. Da mi je platio 1%, danas bi imao svoj ranč u nekoj pripizdini i ne bih se zajebavao sa psihopatima i lijenim uhljupima.
Isto kao i kolega @AlenK, dobio 1000 odbijenica, predavao na sve konkurse, obijao vrata, kumio, molio, dokazivao se... Ako si visokoobrazovan neće gazda da te zaposli, jer si prekvalifikovan, a ustvari neće da te obučava i da odeš za godinu dana.
Naš problem je što mi vidimo sebe i uski krug ljudi, a nismo u stanju (ne želimo) gledati malo šire.
Nama je super, mi se preseravamo i glumimo, a u Sarajevu 25 godina od rata blizu 10 hiljada ljudi jede u javnim kuhinjama.
Naša empatična vlada plaća javne kuhinje da bi se neradnici hranili. Takav zaključak se može izvući iz nekih postova. Ma hajte molim vas.
Ne želim ići iz BiH, ali da je ovdje sranje gdje 5% populacije ubire extra profit, 10% radi solidno plaćene poslove i 85% modernih robova, jeste.
-
cassius
-
AlenK
#11690 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa evo, i na forumu kazes neke stvari ...i trpaju ti u usta da lazes.pemanapemani wrote:Ne želim ići iz BiH
Bas sam u cudu majke mi, pa i u soku . Ispade da sad ne znate nikoga fakultetski obrazovanog da radi za male pare...ili jos gore, da ne radi . Ja ih vise znam sto ne rade ili rade van struke nego sto u struci rade
Ne zelim ni ja ici ...zasto bih zelio ici ? Dom je samo jedan ... ali brate ne moze se , jednostavno ne moze .
- dječak sa šibicama
#11691 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Upravo tako.pemanapemani wrote: Naš problem je što mi vidimo sebe i uski krug ljudi, a nismo u stanju (ne želimo) gledati malo šire.
Svako gleda svoju uzu okolinu, a nekima BiH pocinje na Kozjoj a zavrsava na Dolac Malti.
Sarajevo jos kao glavni grad solidno stoji, gomila je budzetlija jer su sve institucije tu, vecina firmi su tu, posao je lakse naci naravno uglavnom uz dobru stelu.
Van Sarajeva se zivi daleko gore, osim u par sredina.
BiH je trecerangirana po broju iseljenih gradjana u Njemacku, nakon Kine i Indije. Misli se na ne-EU drzave.
Narod bjezi sve vise i vise, cijene skacu, eto cijena plina ode 30% niko da se pocese.
- muha_sa
#11692 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
duže ce živjetbiscanka2 wrote:
Havana,ti si u pravu.Ja kao ti isto misljenje imam ali vise se tice ovih sto dobar posao i plate imaju a sve napustaju i kompletnim porodicama odlaze. Razumjevanje imam prema mladim ljudima koji godinama za 500 maraka rade ili koji nemaju posao a zele ili su organizovali porodicu. Imam primjer u uzoj rodbini.Devet godina za istu platu radi zivio kod roditelja pa se moglo.
Ozenio se,dobio dijete.Odselio se od roditelja.Kucu u kojoj stanuje pazi tako da stan neplaca al opet kraj sastaviti nemoze (ni on ni zena mu nepuse).Za takve slucajeve i imam razumjevanje.Meni se smuci kad vidim sta se sve u zemlji radi a protesti i ako neki budu to je "sakica" ljudi.U Njemackoj kad su protesti, iz solidarnosti na cestu izlazi i staro i mlado.U nas peMzioneri (cast pojedinim) kontaju mene se to netice,studenti i omladina (vecina) po kaficima a ne konta da ce to i njega ili njegovo djete, sutra strefiti... .
-
AlenK
#11693 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nije zivitii...nego zivotaritimuha_sa wrote:duže ce živjetbiscanka2 wrote:
Havana,ti si u pravu.Ja kao ti isto misljenje imam ali vise se tice ovih sto dobar posao i plate imaju a sve napustaju i kompletnim porodicama odlaze. Razumjevanje imam prema mladim ljudima koji godinama za 500 maraka rade ili koji nemaju posao a zele ili su organizovali porodicu. Imam primjer u uzoj rodbini.Devet godina za istu platu radi zivio kod roditelja pa se moglo.
Ozenio se,dobio dijete.Odselio se od roditelja.Kucu u kojoj stanuje pazi tako da stan neplaca al opet kraj sastaviti nemoze (ni on ni zena mu nepuse).Za takve slucajeve i imam razumjevanje.Meni se smuci kad vidim sta se sve u zemlji radi a protesti i ako neki budu to je "sakica" ljudi.U Njemackoj kad su protesti, iz solidarnosti na cestu izlazi i staro i mlado.U nas peMzioneri (cast pojedinim) kontaju mene se to netice,studenti i omladina (vecina) po kaficima a ne konta da ce to i njega ili njegovo djete, sutra strefiti... .
- muha_sa
#11694 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
dobro je pa ni jedno od njih ne pušeAlenK wrote:Nije zivitii...nego zivotaritimuha_sa wrote:duže ce živjetbiscanka2 wrote:
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#11695 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ja sam komentarisao ono za saobraćajni fakultet.AlenK wrote:Pa evo, i na forumu kazes neke stvari ...i trpaju ti u usta da lazes.pemanapemani wrote:Ne želim ići iz BiH
Bas sam u cudu majke mi, pa i u soku . Ispade da sad ne znate nikoga fakultetski obrazovanog da radi za male pare...ili jos gore, da ne radi . Ja ih vise znam sto ne rade ili rade van struke nego sto u struci rade![]()
Ne zelim ni ja ici ...zasto bih zelio ici ? Dom je samo jedan ... ali brate ne moze se , jednostavno ne moze .
Da ima visokoobrazovanih ljudi u BiH da ne rade, ima.
Da ima i onih koji rade za male pare i mimo svoje profesije, ima.
-
AlenK
#11696 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ma pusimo ga mi svi u ovoj drzavi 
- muha_sa
#11697 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
samo u svoje ime govoriAlenK wrote:Ma pusimo ga mi svi u ovoj drzavi
-
AlenK
#11698 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
ev crkao na mjestu ja ako nije istina . Nedavno pocela pripravnicki ..meni se cini u Mikrofin . Kao ima sanse da ostane... i plate su im dobre 1000 ili vise. TO ce biti jackpot ako ostane .Tomahawk11 wrote:
Ja sam komentarisao ono za saobraćajni fakultet.
Ali ...cemu fakultet onda
-
AlenK
#11699 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
ma neki su svjesni, a neki nisu ... ti npr jos nisimuha_sa wrote:samo u svoje ime govoriAlenK wrote:Ma pusimo ga mi svi u ovoj drzavi![]()
- muha_sa
#11700 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
libo te rackuAlenK wrote:ev crkao na mjestu ja ako nije istina . Nedavno pocela pripravnicki ..meni se cini u Mikrofin . Kao ima sanse da ostane... i plate su im dobre 1000 ili vise. TO ce biti jackpot ako ostane .Tomahawk11 wrote:
Ja sam komentarisao ono za saobraćajni fakultet.
Ali ...cemu fakultet onda