nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
tempuser

#11676 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

basicm wrote:Carine nema? Ridjobradi drzi sarajevo sam i on zaduzen za njeg? Onaj tvoj i onaj treci su blazeni?
Skidanje egr je veci papanluk nego nemati, tu se slazemo. Ali zato sto nema dovoljno uzeti mu i ono malo, pa da pjeske ide 20 kilometara do grada u bolnicu ili na baustelu od 7 dana na koju je nekako upao...
BiH nije Sarajevo, ima i iza magle jos zivih ljudi i zivotnih prica.
Do unazad par mjeseci EUR1 obrazac je bio slucaj za 90% uvezenih auta tako da carine nema.
Mojih nema u opciji niti ih je ikad bilo, ako na nesto aludiras, a vaditi se na tehnikalije da li je kriv Rodjobradi ili njegov podanik Kilfla je vise nego smijesno, sve se to u konacnici svede na istu tacku.
Onaj ko nema dovoljno ne moze na silu imati ono sto ne moze podnijeti bez posljedica, to je sva mudrost, a tim koje pominjes auto nije sredstvo za rad, nego prevozno sredstvo, to je bitna razlika.
Last edited by tempuser on 24/09/2017 14:15, edited 1 time in total.
tempuser

#11677 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

basicm wrote:Kako da nam bude bolje ako jednom sloju drustva zabranimo da zivi? Ne moze ziviti sam, ja bar ne mogu. Volio bih da bude bolje, ali ne moze precacem. Niti na racun drugih.
Taj sloj odaveno vec ne zivi nego prezivljava, samo sto mu Ridjobradi maze oci i daje mu da se za male pare vozika pa misli da mu je dobro, a o posljedicama toga da vozis auto koji finansijski ne mozes podnijeti jer "moras" i to sto pilas granu na kojoj sjedis nikog nije briga.
Razumijem ja sta ti pokusavas reci, medjutim to je neodrzivo. Ne mozes ljudima kao alternativu prevozu koji si unistio dati da za male pare registruju auta jer ih finansijski ne mogu podnijeti, a to se prvo odrazi na odrzavanju, neradu TP-a i svemu dalje sto iz toga slijedi.
Last edited by tempuser on 24/09/2017 14:25, edited 1 time in total.
amar1994

#11678 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

A nema vode , jebo auta ba :D
basicm

#11679 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by basicm »

amar1994 wrote:A nema vode , jebo auta ba :D
Kako nema? Pa gdje to zivite? :mrgreen:
amar1994

#11680 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

basicm wrote:
amar1994 wrote:A nema vode , jebo auta ba :D
Kako nema? Pa gdje to zivite? :mrgreen:
u kasabi :mrgreen:
condy

#11681 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by condy »

tempuser wrote:
Normalno je da su odsteet manje nego u inostranstvu jer su i police jeftinije, a to sto za odstetu ne mozemo popraviti auto kao u inistranstvu i sto cvilimo kako nas zakidaju nikom nista?!?!
Odsteta ne ovisi od cijene police tj. premije osiguranju vec od osigurane sume u polici. Osigurane sume su veoma visoke kao i u inozemstvu ali su procjene stete kod nas nize. Procentualno osiguranjama je interes da isplacuju minimum od osigurane sume i nikad se nije desilo da isplate osiguranu sumu u punom iznosa, pa ni u pola iznosa kad je u pitanju steta.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#11682 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by konektovan »

Nije da ga ne mogu kvalitetno odrzavati, ali vala u mom autu taj katalizator i egr su viska, tako da cu to sve na otpad. :mrgreen:
condy

#11683 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by condy »

tempuser wrote:
condy wrote: Pa zbog cega cijene osiguranja nisu vise ? To sto drzava nece ili ne moze da povisi cijene ? Od toga ovisi i odgovor jel cijena osiguranja kupovina socijalnog mira sto ti tvrdis ili nije sto sam ja tvrdio .
Moze drzava sve sto hoce, ako hoce. Moze dici cijene osiguranja AO ako joj bude u interesu tj ako bude primorana i ako hoce da ima seljacku bunu jednako kao sto je bila primorana da nametne primjenu bonusa/malusa cime je prakticno poskupila osiguranja bez dizanja cijene osnovice. Tebi i meni koji se vozamo na 50% popusta od kad smo 1. put kupili auta to ne pravi razliku, ali onoga ko sad 1. put kupuje auto dodatnih 400 KM itekako boli.
I drzavu obavezuju propisi koje si citirao i koje je drzava donijela. Izigravanje i zaobilazenje tih propisa, da bi se mimo njih i suprotno njima povecala cijena osiguranja vodi anarhiji, a sto kod nas i nije nesto strano.
Naslovnica

#11684 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Naslovnica »

Ja zadnji put registrovao auto 2012, prodao ga.
Kupio ponovo auto 2016 i zamalo ne dobih srčani.
Registracija za 1.6 79kW preko 800KM.
Izgubio pravo na tih 50% i sve iz početka, iako mi je do tada vozački dosje haman ko suza čist.
Šta reći...
tempuser

#11685 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

condy wrote:
tempuser wrote:
Normalno je da su odsteet manje nego u inostranstvu jer su i police jeftinije, a to sto za odstetu ne mozemo popraviti auto kao u inistranstvu i sto cvilimo kako nas zakidaju nikom nista?!?!
Odsteta ne ovisi od cijene police tj. premije osiguranju vec od osigurane sume u polici. Osigurane sume su veoma visoke kao i u inozemstvu ali su procjene stete kod nas nize. Procentualno osiguranjama je interes da isplacuju minimum od osigurane sume i nikad se nije desilo da isplate osiguranu sumu u punom iznosa, pa ni u pola iznosa kad je u pitanju steta.
Kao sto napisah, osnovni parametar za odredjivanje cijene AO police je procjena koliko ce odstete biti isplaceno. Ako nasa osiguranja smanje tu cifru normalno je da ce cijena AO biti niza i da ce odsteet biti manje. Znaci ne moze i jare i pare, daj mi jeftinu AO, ali mi isplati adekvatnu odstetu.
tempuser

#11686 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

condy wrote:
tempuser wrote:
condy wrote: Pa zbog cega cijene osiguranja nisu vise ? To sto drzava nece ili ne moze da povisi cijene ? Od toga ovisi i odgovor jel cijena osiguranja kupovina socijalnog mira sto ti tvrdis ili nije sto sam ja tvrdio .
Moze drzava sve sto hoce, ako hoce. Moze dici cijene osiguranja AO ako joj bude u interesu tj ako bude primorana i ako hoce da ima seljacku bunu jednako kao sto je bila primorana da nametne primjenu bonusa/malusa cime je prakticno poskupila osiguranja bez dizanja cijene osnovice. Tebi i meni koji se vozamo na 50% popusta od kad smo 1. put kupili auta to ne pravi razliku, ali onoga ko sad 1. put kupuje auto dodatnih 400 KM itekako boli.
I drzavu obavezuju propisi koje si citirao i koje je drzava donijela. Izigravanje i zaobilazenje tih propisa, da bi se mimo njih i suprotno njima povecala cijena osiguranja vodi anarhiji, a sto kod nas i nije nesto strano.
Voda maloprije dosla, Bakirov sura "osnovao" firmu 2012. godine i sad je "slucajno" najveci dobavljac ViK.a, grijanje u SA bezustavno poskupili pa pojeftinili, tako da... :bih:
amar1994

#11687 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

Sodom1 wrote:
amar1994 wrote:Goran je djelimicno u pravu :thumbup:
Amare dje Btanga?
Ne znam majke mi :D
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#11688 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by bitanga_sa_otesa »

ugino je
drug_profi

#11689 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drug_profi »

tempuser wrote:
drugi profil wrote:Sta je poenta price? Da tehnicki pregledi trebaju biti rigorozni, ili da namete na auta treba povecati do nebesa?
Tehnicki pregledi samo treba da rade svoj posao kako treba, nista vise-nista manje. Ako je to nekome rigoroznije onda nemamo sta pricati.
Niko govori da se nameti dizu u nebesa nego da koristenje i posjedovanje auta postavi u realne okvire umjesto kupovine soc. mir niskom cijenom osoguranja i propuhom na tehnickim pregledima. To je pilanje grane na kojoj sjedimo. Bunimo se kad je smog, kad auta dime, kad se desi udes zbog tehnicke neispravnosti i kad vidis neispravan auto na cesti, kad osiguranja kasne sa isplatama, a niko nece da pogleda drugu stranu.
Jel ti znaš šta znači riječ rigorozan?
rigorozan • pridjev Strog, neumitan, nepokolebljiv u načelima; tačan, nepobitan; neosporan.
Dakle i ja sam za rigorozan tehnički. Ja sam za rigoroznost u svemu. Propisano - traženo, bez odstupanja.
Sodom1

#11690 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Sodom1 »

bitanga_sa_otesa wrote:ugino je
Neka te , ziv i zdrav bio :D
MOSALJOZE

#11691 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by MOSALJOZE »

bitanga_sa_otesa wrote:ugino je
Što bruda?
DonieBrasco

#11693 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by DonieBrasco »

Kakva je ovo sila da se auto prepolovi u djelove ? Ko je ovdje koga udario i kako ?

Pamet u glavu ljudi. :(
basicm

#11694 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by basicm »

Audi a8 u dijelovima! Boze sacuvaj, pa ovo je preko 200 direkt bilo.
amar1994

#11695 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

:shock: :shock: :run:
bersK

#11696 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by bersK »

Nesto mi ih nije zao. Previse mi mirise na trku "ciji je jaci" i fljas...
Optimist

#11697 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Optimist »

Ja jednostavno ne mogu zamisliti da je on ovog A8 prepolovio od udara. Prije ce biti da su ga vatrogasci sjekli.

Na autoputu koliko god da je isao, nema takve prepreke gdje ga je mogao doslovno prepoloviti.
Dope_Man

#11698 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Dope_Man »

bersK wrote:Nesto mi ih nije zao. Previse mi mirise na trku "ciji je jaci" i fljas...
Ako se ispostavi da su obojica picila i trkali se nije mi nimalo zao. Zao mi u toj situaciji vise vremena i zivaca ljudi koji sada cekaju na APu nego budaletina. A neko sigurno jeste divljao, samo se nadam da su obojica jer ne volim da procitam da je neko regularan sradao zbog jedne budale.

A ovo nek se ponovi dva puta i eto nama radara na svako par kilometara AP sa ogranicenjem na 100.
Optimist

#11699 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Optimist »

Dope_Man wrote:
bersK wrote:Nesto mi ih nije zao. Previse mi mirise na trku "ciji je jaci" i fljas...
Ako se ispostavi da su obojica picila i trkali se nije mi nimalo zao. Zao mi u toj situaciji vise vremena i zivaca ljudi koji sada cekaju na APu nego budaletina. A neko sigurno jeste divljao, samo se nadam da su obojica jer ne volim da procitam da je neko regularan sradao zbog jedne budale.

A ovo nek se ponovi dva puta i eto nama radara na svako par kilometara AP sa ogranicenjem na 100.
Radar i sad bude ispred tunela Vijenac, sa obje strane. Mene uhvatio na 111 km/h, cijelih 11 preko...
Dope_Man

#11700 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Dope_Man »

Znam da ih vec stavljaju, i kod tunela, i kod kucica (gdje ocekuju da gmizis zadnji kilometar valjda).. ali bi im ovo bilo opravdanje za jos vise.
Post Reply