Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ci-Nick wrote:
Zanimljivo bi bilo kada bi neko uradio statistiku svih oboljelih od karcinoma po mjestu boravka.
Ne primjećujem da ljudi koji žive na selu manje obolijevaju od karcinoma niti da duže žive od gradskog stanovništva.
Volio bih i ja da znam ovaj broj mada za mene nema sumnje, znam sta sam komsija i rodbine sahranio po Tetovu od karcinoma, a znam i od cega su mi umrli daidza i rodjak iz Pehara.
sorted wrote:
Zar nisi cuo kad se sibicarski titoista obrusio na arape i kineze. Onakve rasisticke uvrede na racun stranih useljenika vani mozes cut samo na relijima fasista ili ilegalnom koncertu nekog nazi benda. Eto sta su ti ovdasnji pseudoljevicari i shatro tolerantna fgr.
Koliko placaju dnevnicu u centrali i gdje da se prijavim da i ja omastim brk?
Ci-Nick wrote:Planirao sam glasati za Našu stranku,.. ali očito da nemaju nikakvih izgleda pa ću glasati za Snagu centra.
Ako ništa drugo, gradska su djeca.
Jednom sam izasao na izbore i glasao za Nasu stranku. Sada kontam izaci opet, malo me nafurava ova prica, daje laznu nadu da bi dziberi mogli sletiti sa vlasti. Glasao bih opet za NS, al' ako vec nemaju sanse, glasat cu za SC.
Zasto neko ne postavi Pedji pitanje na temi NS, da SC i NS formiraju predizbornu kolaciju, da se ne rasipaju glasovi. Mogao bi i DF podrzati.
SDP neka ide sa SDA!
Pesismista sam, dziberi ce opet uzeti, al' treba pokusati, kontam sad... nafurat cu jos par ljudi da glasaju...
kamen spoticanja wrote:Kaze mi neki dan tetovski efendija da je 2015 klanjao 40 dzenaza...i da to nije normalno
Imas li info odakle Konzum nabavlja voce i povrce?
Je l' iz okoline Zenice?
Jedem dosta povrca, posto ne jedem hljeb, tako da me pomalo brine cijela prica. I voece ubijem, najmanje kilogram dnevno.
Kakva je situacija sa ZIMom?
Mlijeko pretpostavljam nabavljaju iz okoline?
A konzumiram iskljucivo njihove proizvode.
Jebo ti lokal patriotizam ako cu tumor fasovati. Boli koga kurac za tebe kada si bolestan. Dovoljan je belaj sto udisemo zeljezarske otrove, jos trebamo u hrani konzumirati.
Ci-Nick wrote:Planirao sam glasati za Našu stranku,.. ali očito da nemaju nikakvih izgleda pa ću glasati za Snagu centra.
Ako ništa drugo, gradska su djeca.
Jednom sam izasao na izbore i glasao za Nasu stranku. Sada kontam izaci opet, malo me nafurava ova prica, daje laznu nadu da bi dziberi mogli sletiti sa vlasti. Glasao bih opet za NS, al' ako vec nemaju sanse, glasat cu za SC.
Zasto neko ne postavi Pedji pitanje na temi NS, da SC i NS formiraju predizbornu kolaciju, da se ne rasipaju glasovi. Mogao bi i DF podrzati.
SDP neka ide sa SDA!
Pesismista sam, dziberi ce opet uzeti, al' treba pokusati, kontam sad... nafurat cu jos par ljudi da glasaju...
Ne bi bilo loše da su CS i NS išli u koaliciju.
Sačekat ću predizborni skup NS, ako bude imali ikakvih izgleda,.. imaju moj glas ( a nadam se i moje supruge )
Horcrux wrote:Zenica u dugorocnom planu (20, 30, 50 godina) mora imati plan za zatvaranje zeljezare, ciscenje citavog tog industrijskog dijela i obnovu kroz stambeni i poslovni prostor. Jer ako ne, ljudi ce nastaviti oboljevati, nastaviti ce odlaziti iz Zenice, svijet ce ici naprijed, a Zenica ce ostati u vremenu.
Ovo je kao ona Miradova ideja, da "poravni" zeljezaru i da napraviti Silikonsku dolinu. Realno, ne moze on tu nista. Ali koliko god ta ideja zvucala ludo, toliko je i dobra i to je ono prema cemu se trebamo kretati u narednih 50godina.
ne bih se slozio. kao i uvijek cu dati primjer Mittalove fabrike u Hamburgu koja je dio grada, bas kao i kod nas. kod njih nema ni priblizno zagadjenje kao kod nas, no to je samo jedna strana price. kod nas fabrika ima perspektivu sirenja i mogla bi za 5-10 godina zaposljavati dvostruko vise ljudi praveci trostruko vecu proizvodnju i izvoz. i sve to zagadjujuci 80% manje.
celik i njegove legure ce se koristiti jos dugo vremena, a njegova proizvodnja nam otvara mogucnost za razvoj velikog broja biznisa koji koriste isti. pogotovo ako bi doslo do prosirenja u proizvodnji (o cemu se pricalo sve do prije par godina) na jos dvije vrste proizvoda od celika od kojih se jedna koristi za proizvodnju svih vrsta limova, a druga na proizvodnju teskih odlivaka (brodskih osovina i sl).
mislim da bi vise trebalo ici u smjeru forsiranja zavrsavanja ekoloskih projekata, makar to bilo za 5, 6 ili 7 godina, a ove ostale investicije ce svakako sam Mittal gurati. to bi, dugorocno gledano, napravilo puno vise koristi za grad i njegov razvoj nego rad na gasenju Mittala i pokusaja neke druge djelatnosti od nule. tacnije, ne cak ni od nule, nego bi prvo vecinu toga trebalo porusiti i rascistiti, pa pripremiti "meraju" za neku drugu namjenu. i opet bi sve to trajalo sigurno duze od 5-7 godina, a dobio bi puno manje od nule...
Nasa stranka je izgubila kredibilitet u Zenici onog trenutka kada su Vildanu izbacili kao kandidata. Ili u centrali nisu upuceni da je ona SDA potrcko ili oni namjerno rade na razjedinjavanju opozicionog glasackog tijela.
Inace gospodja je bila direktorica toplane koju je Huso zamislio sa onim prevarantom. Na takvu poziciju nece doci neko ko nije blizak SDA. Ako je to promaklo u centrali Nase stranke onda su krajnje neozbiljni...
Freamon Lester wrote:Nasa stranka je izgubila kredibilitet u Zenici onog trenutka kada su Vildanu izbacili kao kandidata. Ili u centrali nisu upuceni da je ona SDA potrcko ili oni namjerno rade na razjedinjavanju opozicionog glasackog tijela.
Inace gospodja je bila direktorica toplane koju je Huso zamislio sa onim prevarantom. Na takvu poziciju nece doci neko ko nije blizak SDA. Ako je to promaklo u centrali Nase stranke onda su krajnje neozbiljni...
Sto je cudnije,vildana na opstin izborima 2014. bila na listi DF-a
kamen spoticanja wrote:Kaze mi neki dan tetovski efendija da je 2015 klanjao 40 dzenaza...i da to nije normalno
Imas li info odakle Konzum nabavlja voce i povrce?
Je l' iz okoline Zenice?
Jedem dosta povrca, posto ne jedem hljeb, tako da me pomalo brine cijela prica. I voece ubijem, najmanje kilogram dnevno.
Kakva je situacija sa ZIMom?
Mlijeko pretpostavljam nabavljaju iz okoline?
A konzumiram iskljucivo njihove proizvode.
Jebo ti lokal patriotizam ako cu tumor fasovati. Boli koga kurac za tebe kada si bolestan. Dovoljan je belaj sto udisemo zeljezarske otrove, jos trebamo u hrani konzumirati.
Šta hodža hoće da kaže da je nenormalno da u tolikom naselju godišnje umre 40 ljudi ? Da nisu dosad bili besmrtni ?
Nemam namjeru da branim Mittal i nabolje bi bilo da je 1995. godine Željezara srušena do temelja i da smo iskamčili kakvih staklenika od Europe i da sad na tih 8 km2 proizvodimo povrće i voće,... ali nismo.
Željezara radi 100 godina i tlo se nije oporavilo od integralne prozvodnje do 1991. god. a proizvodnja je ponovo pokrenuta.
Što se tiče voća i povrća nema bojazni jer ga malo završi u prodaji a mlijeko bi proizvodi ZIM-a bi mogli biti problematični po pitanju dioksina. Ne znam da li se dioksini uopšte i kontrolišu.
Koliko su naše statistike pouzdane može se vidjeti već iz sljedećeg priloga. Je li moguće da RS ima skoro duplo više novooboljelih iako ima bar 30% manje stanovnika ?
Freamon Lester wrote:Nasa stranka je izgubila kredibilitet u Zenici onog trenutka kada su Vildanu izbacili kao kandidata. Ili u centrali nisu upuceni da je ona SDA potrcko ili oni namjerno rade na razjedinjavanju opozicionog glasackog tijela.
Neka zakaci 1000 glasova i ona je svoj posao odradila. Nazalost opozicija nikako da se obracuna sa ovim fantomima koji im se podvale iz "hotela" pred svake izbore.
Kako se izbori priblizavaju vise nisam siguran jel mi glavna zelja da zeleni ispuse izbore u bilo kojoj varijanti ili da SDP ispusi izbore i ostane ispod praga. Ako bi se to poklopilo ono bio bi full sretan.
Neka zakaci 1000 glasova i ona je svoj posao odradila. Nazalost opozicija nikako da se obracuna sa ovim fantomima koji im se podvale iz "hotela" pred svake izbore.
Kako se izbori priblizavaju vise nisam siguran jel mi glavna zelja da zeleni ispuse izbore u bilo kojoj varijanti ili da SDP ispusi izbore i ostane ispod praga. Ako bi se to poklopilo ono bio bi full sretan.
Znači, Naša stranka je SDA pijun? Ako tu tezu ozbiljno zastupaš, postoji samo jedno objašnjenje. Ti si SDA pijun.
I da svizac odmota cokoladu
nije ti palo na pamet da fudo svoje odradjuje
ExNihilo wrote:
Znači, Naša stranka je SDA pijun? Ako tu tezu ozbiljno zastupaš, postoji samo jedno objašnjenje. Ti si SDA pijun.
Nigdje ja nisam optuzio citavu Nasu stranku, vec samo lokalni zenicki ogranak koji je naivno prihvatio gospodju koja je obavljala funkciju direktora fiktivnog preduzeca, a koje je projekat lokalne SDA i onog svjetskog prevaranta.
Dakle bukvalno glas za nju je glas za SDA. Ko to ne vidi i nece da razumije onda jako slabo konta politiku.
kamen spoticanja wrote:
I da svizac odmota cokoladu
nije ti palo na pamet da fudo svoje odradjuje
Da radi po gradskim mjesnim zajednicama ono sto radi po selima bio bi sklon tom misljenju. Ovako ide u pokusaj da razbije SDA glasacko tijelo.Plus gostovanje na PINK-u mu je zavrsilo karijeru u stranci za sva vremena.
izjava " u Zenici su problem radikalne hodze" ide u ciju korist?
Btw ne mogu da shvatim da ljudi jos uvijek misle da neko u trenutnoj poziciji moze uzeti ono sto.pripada zelenim po selima
kamen spoticanja wrote:
Btw ne mogu da shvatim da ljudi jos uvijek misle da neko u trenutnoj poziciji moze uzeti ono sto.pripada zelenim po selima
Ako mislis da ce neko ko je glasao za lijevu varijantu na nekoliko proslih izbora dati glas Fuadu grdno se varas. A on i Ramo jedino sta rade hodaju po selima.
A nepobjedivost SDA na selu se jako dobro vidjela. Zamisli samo sramote kada su dosli pred Bakira iz opcine gdje je jedan od najpopularnijih nacelinka iz reda SDA, a oni ispusili izbore od FaHrona...
Last edited by Freamon Lester on 17/09/2016 15:06, edited 1 time in total.
ExNihilo wrote:
Nigdje ja nisam optuzio citavu Nasu stranku, vec samo lokalni zenicki ogranak koji je naivno prihvatio gospodju koja je obavljala funkciju direktora fiktivnog preduzeca, a koje je projekat lokalne SDA i onog svjetskog prevaranta.
Dakle bukvalno glas za nju je glas za SDA. Ko to ne vidi i nece da razumije onda jako slabo konta politiku.
Ovdje ba nema kandidata za kojeg nije rečeno da je glas njemu - glas SDA. Izluđujete ljude više teorijama zavjere i agitovanjem za ove ili one. Vildana nije najsretniji izbor, to je svima jasno, ali je i kao takva bolji izbor od ublehaša iz Nemile, kleptomana Fude ili zeničkog Thomas Moore-a. Peđa je dostupan na drugoj temi za sva pitanja, i stoji iza izbora Vildane, tako da se njena kandidatura ne može predstaviti kao previd lokalnog NS ogranka niti nekakav ubačeni SDA elemenat.
kamen spoticanja wrote:
Ako mislis da ce neko ko je glasao za lijevu varijantu na nekoliko proslih izbora dati glas Fuadu grdno se varas. A on i Ramo jedino sta rade hodaju po selima.
Kakva bolan lijeva varijanta...njihova kvota je jasna
borba je za glasace sbih,sbb, nastavi niz...
to moraju podjeliti fudo,ramo,vrace,
e sad razmisli ko je uljez...
hebote 20 godina isto i ljudi pushe...zeleni su fakat magovi
Zna li neko koliko stanovnika ima Tetovo? Ne mogu da nadjem podatke, ali recimo, prema ovom linku u Gradiscu ih je bilo 3.037 u 2015. Pretpostavljam da su Tetovljane ubrojali tu. http://nasbih.com/opcina/11185#
Neka pola od toga otpada na Tetovo kao naseljeno mjesto, dakle 1.500. Wikipedia kaze da je opsta stopa smrtnosti 7.89 na 1000 stanovnika (u svijetu, u 2014.). U Tetovu 40 na cca 1500. Znaci, ovo je ipak znacajan broj umrlih.
Last edited by Satori on 17/09/2016 15:10, edited 1 time in total.
Zna li neko koliko stanovnika ima Tetovo? Ne mogu da nadjem podatke, ali recimo, prema ovom linku u Gradiscu ih je bilo 3.037 u 2015. Pretpostavljam da su Tetovljane ubrojali tu. http://nasbih.com/opcina/11185#
Neka pola od toga otpada na Tetovo kao naseljeno mjesto, dakle 1.500. Wikipedia kaze da je opsta stopa smrtnosti 7.89 na 1000 stanovnika (u svijetu, u 2014.). U Tetovu 40. Znaci, ovo je ipak znacajan broj umrlih.
Ne znam za statistiku...govorim o iskustvu lokalnog efendije koji je zabezeknut brojem dzenaza
Freamon Lester wrote:
A nepobjedivost SDA na selu se jako dobro vidjela. Zamisli samo sramote kada su dosli pred Bakira iz opcine gdje je jedan od najpopularnijih nacelinka iz reda SDA, a oni ispusili izbore od FaHrona...
Fuad i Ramo uzmijau glasove SDA.
Da imaju pameti kao sto nemaju, casnih namjera kao sto nemaju, ujedinili bi se SC, DF i NS.
SDP ne treba, neka idu sa SDA. Jednako su mi gadljivi.
ExNihilo wrote:
Ovdje ba nema kandidata za kojeg nije rečeno da je glas njemu - glas SDA. Izluđujete ljude više teorijama zavjere i agitovanjem za ove ili one. Vildana nije najsretniji izbor, to je svima jasno, ali je i kao takva bolji izbor od ublehaša iz Nemile, kleptomana Fude ili zeničkog Thomas Moore-a. Peđa je dostupan na drugoj temi za sva pitanja, i stoji iza izbora Vildane, tako da se njena kandidatura ne može predstaviti kao previd lokalnog NS ogranka niti nekakav ubačeni SDA elemenat.
Nek' svako glasa po vlastitoj savjesti.
Moze on biti dostupan kome hoce. Direktor FIKTIVNOG preduzeca koje je u vlasnistvu opcine i svjetskog prevaranta postaje kandidat Nase stranke. Jel tebi jasno da je nju SDA postavila na mjesto direktora. I mimo toga, dovoljna joj je mrlja sto je bila direktor tog nakaradno zamisljenog projekta.
A glas u izboru za nacelnika opcine stranci koja nema nikakve sanse da dobije to mjesto je direktan glas za SDA. Ako treba nacrtati mogu ja i to.
ExNihilo wrote:
Nek' svako glasa po vlastitoj savjesti.
Moze on biti dostupan kome hoce. Direktor FIKTIVNOG preduzeca koje je u vlasnistvu opcine i svjetskog prevaranta postaje kandidat Nase stranke. Jel tebi jasno da je nju SDA postavila na mjesto direktora. I mimo toga, dovoljna joj je mrlja sto je bila direktor tog nakaradno zamisljenog projekta.
A glas u izboru za nacelnika opcine stranci koja nema nikakve sanse da dobije to mjesto je direktan glas za SDA. Ako treba nacrtati mogu ja i to.
Koji si ti faktor da kažeš kako NS nema šanse? Vječito ista priča glede NS. Da svi oni koji kažu kako neće glasati za NS jer nema šanse, dadnu glas NS, imali bi šanse. Ništa, ti onda za vlasnika kafane.
Neka pola od toga otpada na Tetovo kao naseljeno mjesto, dakle 1.500. Wikipedia kaze da je opsta stopa smrtnosti 7.89 na 1000 stanovnika (u svijetu, u 2014.). U Tetovu 40 na cca 1500. Znaci, ovo je ipak znacajan broj umrlih.
Tetovo je vece od Gradista, a eto ti tu pise da Gradiste ima cca. 3000 stanovnika (sto je koliko toliko tacno).
Sto se tice izbora, dosta stranaka ce biti na granici izbornog praga (u zavisnosti od izlaznosti), tako da je moguce da ih dosta ne bude "nigdje".
Last edited by channel10 on 17/09/2016 15:18, edited 1 time in total.