Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
zenit dozic

#11651 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by zenit dozic »

512MB wrote:Koji blam, predsjedatelj hrvatske dijaspore u BiH nesmije otic na proslavu oluje :o :shock:
Nije mu sef Mile dao odobrenje.
Sreca pa mu je sef mehka :mrgreen: srca inace je mogo u beograd na komemoraciju :zzzz:
Drvosjeca iz Dejcica

#11652 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

512MB wrote:Članovi Predsjedništva HNS-a, Musa i Karamatić, razočarani su potezom bošnjačke političke elite koja je odbacila prijedlog HNS-a o podjeli Federalne televizije na dva nacionalna kanala, tvrdeći da Hrvati neće plaćati tv taksu sve dok se ne pristupi cjelovitoj reformi javnog RTV sistema.

Otkud ba volki turci u HNS-u :lol:
Meni fakat nije jasno da neko tako jednostrano predlaže jednostrane zakone i izmjene za tako bitne stvari kao što je FTV ili izborni zakon i onda se čude kao što je neko odbacio Novogodišnju listu želja HNS-a. :roll: Na kakvim su dorgama ovi iz HNS-a/HDZ-a?
zrakomlat

#11653 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by zrakomlat »

512MB wrote:Članovi Predsjedništva HNS-a, Musa i Karamatić, razočarani su potezom bošnjačke političke elite koja je odbacila prijedlog HNS-a o podjeli Federalne televizije na dva nacionalna kanala, tvrdeći da Hrvati neće plaćati tv taksu sve dok se ne pristupi cjelovitoj reformi javnog RTV sistema.

:lol: :lol:
Gulenovci nakvi garant
megaman4

#11654 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by megaman4 »

Crni Marko opet jaše. :lol: Vidi mu se na prezimenu. :lol:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#11655 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pici »

Kako Musa dere Jarca... :bih:
Point.

#11656 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Point. »

U vremenu 4 HRT kanala, IPTV servisa i nikad jeftinijih tv boxeva, oni bi nacionalni kanal. Koji ce im kurac, ionako Ljubo iz Duvna salta izmedju domoljubnih kanala.
Sanjarko

#11657 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Sanjarko »

Point. wrote:U vremenu 4 HRT kanala, IPTV servisa i nikad jeftinijih tv boxeva, oni bi nacionalni kanal. Koji ce im kurac, ionako Ljubo iz Duvna salta izmedju domoljubnih kanala.
Ma nema para da se finansiraju sve televizije skoro vec a u buducnosti mozda pola, jos ima i net. Pola televizija i privatnih i javnih u Bosni, Hrvatskoj, i Srbiji ce se u narednih 50 godina pogasit ako vako se nastavi. Znaci i ovo sa HRT su dzaba krecili mozda. Jer nece ni Hrvatska imat para da odrzava 4 televizije mozda. Sad ne znam kolki im je trosak bio uspostavljanja 4 kanala, a mislim da im 1 ili 2 sluzi skoro ko reprizni. Mislim prije nekad je bilo tako, ne znam sad kako je. Narod taksu nece da placa ako ne mora. Nema mnogo naroda skoro za hljeba i mnogi imaju dugove za racune razne u hiljadama km. :(

PS. Ne znam kolki su im troskovi uspostavljanja kanala. S obzirom kako je primjerice Pink sa 1 ili 2 kanala otvorio 10 i vise kanala znaci jeftino je i lako se odrzava. Mozda isti broj radnika sto je prije odrzavao 1, 2 kanala sad odrzava 10-tak.

Ovo vrijedi za sve. Pada populacija itd., troskovi rastu, plate slabo rastu ili ne rastu nikako itd., samim tim ce sve grohnut. :(
mirsek

#11658 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mirsek »

Point. wrote:U vremenu 4 HRT kanala, IPTV servisa i nikad jeftinijih tv boxeva, oni bi nacionalni kanal. Koji ce im kurac, ionako Ljubo iz Duvna salta izmedju domoljubnih kanala.
To ti je jednostavno odrzavanje, promocija i jacanje podjela i nacionalno-interesnih torova a ne gradjanskog zajednistva i ravnopravnosti svih na cijelom teritoriju BIH.
Jednostavno nece da otvori privatni hrvatski kanal nego hoce institucionalno, kroz drzavni nivo da uspostavi jos jednu iskljucivu jednonacionalnu instituciju koja je tu kao dodatni nosilac podjela medju gradjanima.
Nema to veze sa ugrozenoscu vec sa politikom podjela i torova.
Last edited by mirsek on 06/08/2017 13:54, edited 1 time in total.
Sanjarko

#11659 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:
Ma nema para da se finansiraju sve televizije skoro vec a u buducnosti mozda pola, jos ima i net. Pola televizija i privatnih i javnih u Bosni, Hrvatskoj, i Srbiji ce se u narednih 50 godina pogasit ako vako se nastavi. Znaci i ovo sa HRT su dzaba krecili mozda. Jer nece ni Hrvatska imat para da odrzava 4 televizije mozda. Sad ne znam kolki im je trosak bio uspostavljanja 4 kanala, a mislim da im 1 ili 2 sluzi skoro ko reprizni. Mislim prije nekad je bilo tako, ne znam sad kako je. Narod taksu nece da placa ako ne mora. Nema mnogo naroda skoro za hljeba i mnogi imaju dugove za racune razne u hiljadama km. :(

PS. Ne znam kolki su im troskovi uspostavljanja kanala. S obzirom kako je primjerice Pink sa 1 ili 2 kanala otvorio 10 i vise kanala znaci jeftino je i lako se odrzava. Mozda isti broj radnika sto je prije odrzavao 1, 2 kanala sad odrzava 10-tak.

Ovo vrijedi za sve. Pada populacija itd., troskovi rastu, plate slabo rastu ili ne rastu nikako itd., samim tim ce sve grohnut. :(
Ovo je sve mozda jer ne znam kolki je trosak a kolki je prihod. Evo TVZE mislim niko ni ne gleda. Gledaju se samo umrlice i od umrlica i zivi TVZE. :|
Point.

#11660 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Point. »

mirsek wrote:
To ti je jednostavno odrzavanje, promocija i jacanje podjela i nacionalno-interesnih torova a ne gradjanskog zajednistva i ravnopravnosti svih na cijelom teritoriju BIH.
Jednostavno nece da otvori privatni hrvatski kanal nego hoce institucionalno, kroz drzavni nivo da uspostavi jos jednu iskljucivu jednonacionalnu instituciju.
Znam ja to kolega nego kontam evo prakticno oni nista nemaju od tog kanala. Njih ionako zaboli neka stvar za Posavinom i ostalim Hrvatima u rs, bitnija im je lijepa njihova.
Sanjarko

#11661 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Sanjarko »

Cak sam ja se pogresno izrazio pod domicilne itd. prije par stranica. Pod tim mislio sam na one koji zive na nekom podrucju i koji su tu vecina, i starosjedioci, i rodzeni. Normala da ce oni koji su vecina i koji zive na tom podrucju itd. sve tu skoro i poklopit. Oni, Kradeze bi da poklope i uzmu trecinu i tamo dze ih nema, i dze nisu vecina ili su manjina, sve. Znaci da 10% Hrvata ima 33% udjela naspram Boshnjaka i Srba kojih ima oko 85%. Uredu je i treba manjina da bude zastupljena ali tesko moze manjina poklopit sve skoro ili nekoliko puta u odnosu na kolko ih ima. Moze samo silom i ubijanjem vecine, i radilo se to svojevremeno sirom Bosne i svijeta.
Sanjarko

#11662 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:Cak sam ja se pogresno izrazio pod domicilne itd. prije par stranica. Pod tim mislio sam na one koji zive na nekom podrucju i koji su tu vecina, i starosjedioci, i rodzeni. Normala da ce oni koji su vecina i koji zive na tom podrucju itd. sve tu skoro i poklopit. Oni, Kradeze bi da poklope i uzmu trecinu i tamo dze ih nema, i dze nisu vecina ili su manjina, sve. Znaci da 10% Hrvata ima 33% udjela naspram Boshnjaka i Srba kojih ima oko 85%. Uredu je i treba manjina da bude zastupljena ali tesko moze manjina poklopit sve skoro ili nekoliko puta u odnosu na kolko ih ima. Moze samo silom i ubijanjem vecine, i radilo se to svojevremeno sirom Bosne i svijeta.
Da samo nema zabune domicilni=starosjedioc=rodzeni na tom podrucju ili onaj koji zivi na tom podrucju i vecina je.
Sanjarko

#11663 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Sanjarko »

Kod nas u Ze sve skoro doslje poklopile. :lol: Dosljo gradonacelnik, Glavni Baja [edit] dosljo itd. Ali opet i te doslje zive sa nama, u istim govnima ili juhi. :mrgreen:
Sanjarko

#11664 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:Kod nas u Ze sve skoro doslje poklopile. :lol: Dosljo gradonacelnik, Glavni Baja [edit] dosljo itd. Ali opet i te doslje zive sa nama, u istim govnima ili juhi. :mrgreen:
Imamo i kuhara u kuhinji Zeljezare doslju iz Indije. Voli se zaj-bavat sa nasima kako cujem i ima zenu kojoj salje pare u Indiju. Navodono i maksumce ovdje napravljeno. :mrgreen:
Bazinga1234

#11665 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Bazinga1234 »

Mozes li sve u 1 post napisat?
:mrgreen: :lol:
Sanjarko

#11666 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Sanjarko »

Bazinga1234 wrote:Mozes li sve u 1 post napisat?
:mrgreen: :lol:
Pa vjerovatno mogu, nisam o tome razmisljo. Da stari post povezem u novi kao jedan. Eto dao si mi ideju. :thumbup: Al stvarno sam zaspostavio temu. :lol: Vako mi lakse. Klik na citat i ozezi. :lol:
BHCluster

#11667 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

Image
Mario (KENJAC) Karamatić
Drvosjeca iz Dejcica

#11668 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

mirsek wrote:
Jednostavno nece da otvori privatni hrvatski kanal nego hoce institucionalno, kroz drzavni nivo da uspostavi jos jednu iskljucivu jednonacionalnu instituciju koja je tu kao dodatni nosilac podjela medju gradjanima.
Tako nekako. Kada pitaš zašto to isto ne daju Srbima, ili Bošnjacima ako ne Srbima, u Hrvatskoj odmah te poprijeko gledaju. :lol:
House

#11669 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by House »

kaĆe više treći i protjerivanje tzv. bošnjaka u anadoliju? flintstonsi na 'erceg-bosna formu već podijeli BIH :D
Last edited by House on 06/08/2017 19:36, edited 2 times in total.
SaraFina

#11670 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

Otkako je Hafizaga rahmetlija ova tema nema smisla. Moraću ići trolati kod susjeda, nakon odmora :bih:
House

#11671 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by House »

a gdje je kolinda?
Sanjarko

#11672 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Sanjarko »

House wrote:kaĆe više treći i protjerivanje tzv. bošnjaka u anadoliju? flintstonsi na 'erceg-bosna formu već podijeli BIH :D
Pa ceka se... :evil:
problemnatravunu

#11673 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by problemnatravunu »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
mirsek wrote:
Tako nekako. Kada pitaš zašto to isto ne daju Srbima, ili Bošnjacima ako ne Srbima, u Hrvatskoj odmah te poprijeko gledaju. :lol:
I naravno ne zaboraviti aspekt velike love koja bi se tu vrtila iz proračuna ili rtv takse, a gdje god se vrti velika lova, dosta se nje i prelije , prospe iz kazana, pa valja to pokupiti, sve znate!
BHCluster

#11674 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

Pa dobili su Hercegovacku TV za te potrebe...
mO k3

#11675 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

House wrote:a gdje je kolinda?
objesili ga @sarafin a za testise .. :mrgreen:
Post Reply