Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Naslovnica wrote:Gdje kupujete mehaniku za kosooke (Japan, Koreja), a da to nije Japanauto Sarajevo/Vogošća?!
Ima li još neko specijalizovan za daleki istok?
Preporuka?
HVALA!
Ne znam na kakvu mehaniku mislis , ako je mimo filtera i ulja , slabo cu ti pomoci.
Mada mislim da Šandor sve ima , kad japanauto nije imao filter klime za ovog , Šandor je imao
DonieBrasco wrote:Zna li neko mozda koji se antifriz sipa u Suzuki SX4 (2013) benzin.
Kupi plavi Wurth G11 i promijeni.
Ni slucajno sipati crveni antifriz u SX4 benzinca!!!
U sistem staje 6.6 litara, ali nikada se ne moze ispustiti sve do kraja, tako da kupi tri litra koncentrata, a ostatak nalij destilovanu vodu, i to ce ti otprilike biti oko -35 do -40.
Naslovnica wrote:Gdje kupujete mehaniku za kosooke (Japan, Koreja), a da to nije Japanauto Sarajevo/Vogošća?!
Ima li još neko specijalizovan za daleki istok?
Preporuka?
HVALA!
Sta ti konkretno treba? Nekada je isplativije kupiti OEM dio u Hyundaiju ili Kiji, nego u JapanAutu. Imas i u Motorexu svega.
DonieBrasco wrote:Zna li neko mozda koji se antifriz sipa u Suzuki SX4 (2013) benzin.
U sistem staje 6.6 litara, ali nikada se ne moze ispustiti sve do kraja, tako da kupi tri litra koncentrata, a ostatak nalij destilovanu vodu, i to ce ti otprilike biti oko -35 do -40.
Jesi li siguran da je plavi ?
Moze li neki drugi G11 plavi ako ne nađem Wurth, znas li mozda cijenu ?
Inace na internetu dok sam trazio podatak, nađem gdje pise da moze plavi, negdje pise zeleni pa i za crveni. Ne mogu da vjerujem da to jasni nije napisano ovak covjek se moze zajebati.
A mrsko mi ici na servis ili da njih zovem da pitam i da mi cetri puta vise naplate.
Inace na internetu dok sam trazio podatak, nađem gdje pise da moze plavi, negdje pise zeleni pa i za crveni. Ne mogu da vjerujem da to jasni nije napisano ovak covjek se moze zajebati.
A mrsko mi ici na servis ili da njih zovem da pitam i da mi cetri puta vise naplate.
100% sam siguran.
Moze bilo koji plavi ili zeleni (oba su G11), ali plavi Wurth G11 se moze naci, kvalitetan je, a cijena je izmedju 6 i 7KM po litru.
G11 je plave ili zelene boje,G12 je crvene
Il usuo plav il zelen G11,ne igra nikakvu ulogu i nećeš ništa zahebati.
Plavi ili zeleni, svejedno je u principu, oba su G11, i oba mogu u SX4. Razlika je sto je plavi vise aditiviran i kvalitetniji.
Ako je dobra tacka mrznjenja, zamijeni pred sljedecu zimu. Pet godina moze izdrzati taj plavi antifriz bez problema (pretpostavljam da ga nikada nisi promijenio a auto je 2013.g.).
Last edited by NediM17 on 17/11/2017 18:47, edited 1 time in total.