Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Alkos

#11651 Re: FK Sarajevo

Post by Alkos »

north wrote:
GandalfSivi wrote:
El_comadante wrote:pa dobro ako da mogučnost otpada pa šta odna Sarajevo može uraditi a da realno za to postoji mogučnost. od ovoga nema ništa
Za pocetak moze naci generalnog sponzora, kao i bruku manjih sponzora, koji bi sa svojim finansiranjem pokrili tekuce troskove kluba. Onda moze napokon napraviti reorganizaciju duga, da bi se racun odblokirao i da bi se pocelo legalno poslovati. Onda, ako na trenutak ignorisemo situaciju sa NSBiH, moze pokusati da napravi ekipu koja bi mogla proci barem dva kola u Evropi, te sa tim rezultatima privuci vise navijaca na Kosevo, sto je bitno ne samo zbog novca od karata, nego i opet zbog sponzora. Na kraju moze NAPOKON poraditi na marketingu, ne daj boze da i jedna uprava otvori glupi fan shop, kao da hotel otvaraju, a ne glupi butik...
Ovo je ključno, samo što trenutno sponzori bježe od Sarajeva ko đavo od krsta.....jednostavno ne vide svoj interes u svemu tome.....mada opet mislim da ništa nije nemoguće, koliko god neko mislio da nije dobar primjer, sjetimo se KK Bosna koja je igrala u dvorani pred 50 ljudi, bila predmet ismijavanja kada je gubila od Širokog po 50 razlike.... pa onda uleti ASA stvori se dobra ekipa koje je dovela do dobrih rezultata i pune dvorane na svakoj utakmici....Kasnije se to istina raspalo ko kula od karata, ali to je sada druga priča....
Jes' to sve bilo divno i krasno dok je trajalo, ali KK Bosna je nakon NI u vecim dugovima od FKS.
FKS jako tesko moze vratiti dugove (kao i ostali klubovi) kroz ulaznice, marketing, sponzore... Jedini nacin jeste da nam drzava oprosti dugove ili da neki seik upumpa novac. Nazalost, drugacijeg nacina ne vidim. Da mi prodajemo igrace za milionske cifre pa haj i nekako, a 'vako prodas ih za neku sicu i uz to prodju kroz nekoliko ruku dok legnu u klupsku kasu ;)
north

#11652 Re: FK Sarajevo

Post by north »

Ne znam, poštujem svačije mišljenje, ali ja bih lično volio da doživimo da jedno tri godine zaredom redovno prošetamo domaćom ligom, da u Evropi napravimo nešto vrijedno spomena....pa taman da poslije toga koju godinu provedemo u mraku....ali barem ćemo se u međuvremenu dosta puta radovati i slaviti.....

Šta ovako imamo? I ovako je mrak, u 15 godina dvije titule :roll:

Daj neka i nama traje, pa makar 2-3 godine....ali da u tom vremenu se osjećam ponosnim i sretnim....
El_comadante

#11653 Re: FK Sarajevo

Post by El_comadante »

ipak bole neke činjenice kao naprimjer da je Bate Borisov prezimio u Europi a Sherif Tiraspol svake dvije godine igra gurpe europa lige a Sarajevo nemože dočekati 31.8. u Europi. pa onda boli isto tako da je Dinamo Zg toliko bolji a i Partizan. uredu što su bolji ali tolko ipak... e to je problem.
extraordinary

#11654 Re: FK Sarajevo

Post by extraordinary »

north wrote:Ne znam, poštujem svačije mišljenje, ali ja bih lično volio da doživimo da jedno tri godine zaredom redovno prošetamo domaćom ligom, da u Evropi napravimo nešto vrijedno spomena....pa taman da poslije toga koju godinu provedemo u mraku....ali barem ćemo se u međuvremenu dosta puta radovati i slaviti.....

Daj neka i nama traje, pa makar 2-3 godine....ali da u tom vremenu se osjećam ponosnim i sretnim....
Ja se manje - više slažem u svemu s tobom, ali ne bih volio da krenemo stopama Bosne, jer ti ljudi koji su onda od nje pravili brand su je sad ostavili u gorem stanju od onog u kojem je bila kad su je uzeli zbog netransparentnog rada i radi vlastitih interesa, koji su najčešće bili dijametralno suprotni. Bosna nije najsretniji primjer kako se klub može staviti na noge. Ja bih istaknuo Partizan prije nego Bosnu. U vrhu evropske košarke, uglavnom vlastitu djecu forsiraju i proizvode igrače koji su nosioci igre u najjačim evropskim ekipama. I tako iz godine u godinu. U fudbalu se mogu istaknuti isto tako Partizan i Dinamo. Dosta stvari se bazira na mladim igračima iz vlastitog pogona.

Moramo se i mi posvetiti našoj djeci, a u tom smjeru je napravljeno finih pomaka otkad je Mirza trener, mada ga nikako ne mirišem. Svakako da je teška finansijska situacija doprinijela tome, nije se moglo bacati pare na rahljave igrače sa strane kojima je dolazak u Sarajevo ispunjenje sna i kojima se dalje ambicije svode na subotnje opijanje.

Meni se ne sviđa priča da se igrači moraju jeftino prodati. To je ubleha. Istina je da u ovom trenutku mi ne možemo puno zaraditi na našim igračima, ali sve se to da promijeniti. Kod naših dosadašnjih uprava nije postojalo neću i igrač ne može otići. Prva ponuda se prihvatala. Zato smo valjda sad tu gdje jesmo.

Danas gledam onog Modrića. Frajer dominira, niko mu ne može lopte uzeti. S obzirom na to kakve su danas cijene igrača u svijetu, on vjerovatno i jeste vrijedio onih para koje je za njeg uzeo Mamić. I razmišljam, da je kod nas bio, otišao bi za uvrh glave 300 hiljada eura već tamo 2005. U neku uvrh glave češku ili poljsku ligu.
zonbirile

#11655 Re: FK Sarajevo

Post by zonbirile »

a zašto se poslije vruće vode pređe na izmišljanje rupe na saksiji.Pa jednostavno,donese se zakon o sportu,koji sve fino poravna,starta od 0,nema lihvarenja,ali ni dudanja buđeta.
north

#11656 Re: FK Sarajevo

Post by north »

extraordinary wrote:
north wrote:Ne znam, poštujem svačije mišljenje, ali ja bih lično volio da doživimo da jedno tri godine zaredom redovno prošetamo domaćom ligom, da u Evropi napravimo nešto vrijedno spomena....pa taman da poslije toga koju godinu provedemo u mraku....ali barem ćemo se u međuvremenu dosta puta radovati i slaviti.....

Ja se manje - više slažem u svemu s tobom, ali ne bih volio da krenemo stopama Bosne, jer ti ljudi koji su onda od nje pravili brand su je sad ostavili u gorem stanju od onog u kojem je bila kad su je uzeli zbog netransparentnog rada i radi vlastitih interesa, koji su najčešće bili dijametralno suprotni. Bosna nije najsretniji primjer kako se klub može staviti na noge. Ja bih istaknuo Partizan prije nego Bosnu. U vrhu evropske košarke, uglavnom vlastitu djecu forsiraju i proizvode igrače koji su nosioci igre u najjačim evropskim ekipama. I tako iz godine u godinu. U fudbalu se mogu istaknuti isto tako Partizan i Dinamo. Dosta stvari se bazira na mladim igračima iz vlastitog pogona.

Moramo se i mi posvetiti našoj djeci, a u tom smjeru je napravljeno finih pomaka otkad je Mirza trener, mada ga nikako ne mirišem. Svakako da je teška finansijska situacija doprinijela tome, nije se moglo bacati pare na rahljave igrače sa strane kojima je dolazak u Sarajevo ispunjenje sna i kojima se dalje ambicije svode na subotnje opijanje.

Meni se ne sviđa priča da se igrači moraju jeftino prodati. To je ubleha. Istina je da u ovom trenutku mi ne možemo puno zaraditi na našim igračima, ali sve se to da promijeniti. Kod naših dosadašnjih uprava nije postojalo neću i igrač ne može otići. Prva ponuda se prihvatala. Zato smo valjda sad tu gdje jesmo.

Danas gledam onog Modrića. Frajer dominira, niko mu ne može lopte uzeti. S obzirom na to kakve su danas cijene igrača u svijetu, on vjerovatno i jeste vrijedio onih para koje je za njeg uzeo Mamić. I razmišljam, da je kod nas bio, otišao bi za uvrh glave 300 hiljada eura već tamo 2005. U neku uvrh glave češku ili poljsku ligu.
Nisam mislio da preslikamo načim na koji je to rađeno u Bosni, samo kažem i ponavljam da između sadašnjeg statusa gdje osvajamo titulu svakih 7-8 godina i mogućnosti da izaberem da sa nekim novim ljudima napravimo neke veće rezultate, pa po cijunu da ćemo poslije toga provesti jednu-dvije godine u mraku, pa i tri.... izabrao bih ovo drugo....

Sa Bosnom je odrađena prava pljačka i naravno da ne želim da se isto desi sa FCS......

Ostalo što si napisao sve stoji......
zonbirile

#11657 Re: FK Sarajevo

Post by zonbirile »

čudno kako omađijani svijet lako prista da sa solidarne stambene izgradnje pređe na tržišne principe,pa sada za stan sa kamatama mora dati 150 000KM,a snebiva se za Zakon koji eksplicite kaže klubu,sve što zaradiš je tvoje,sve što trebaš moraš zaraditi,živi,ili mri-tačka.
bordo_boy

#11658 Re: FK Sarajevo

Post by bordo_boy »

Ima li danas kakva utakmica? :D niko ništa. Za one koji ne znaju. Direktan prenos na BHT 1 u 15.00h Zrinjski - Sarajevo... pa kome se da gledat patnja, bujrum...
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#11659 Re: FK Sarajevo

Post by 1946 »

Juriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiš
Image
north

#11660 Re: FK Sarajevo

Post by north »

Ma gonite se u pizdu materinu!!!
1946

#11661 Re: FK Sarajevo

Post by 1946 »

:lol: e moj zalizanoglu, ti i tvoja taktika sa zadnjom linijom na centru i tvoje vraćanje Beloševića :lol:

Edit: Makar nas sudija pojača izbacivanjem Avdića :thumbup:
Privatna poruka
Location: Papci, sjetite se tu je nekad bila Olimpijada prije tebe i tvog stada!

#11662 Re: FK Sarajevo

Post by Privatna poruka »

Ole :|
zonbirile

#11663 Re: FK Sarajevo

Post by zonbirile »

u ovakvoj ligi,boriti se za 3. mjesto..fuujj.
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#11664 Re: FK Sarajevo

Post by bordo gandalf »

:x
north

#11665 Re: FK Sarajevo

Post by north »

Mislim da je glavni razlog jak vjetar koji nam nije dozvoljavao da igramo našu prepoznatlivu pas igru, kao i loš teren....

Jao šuta Kojaševića....sa pet metara jedva dobaci do golmana.... :lol:
samo_ovaj_put

#11666 Re: FK Sarajevo

Post by samo_ovaj_put »

north wrote:Mislim da je glavni razlog jak vjetar koji nam nije dozvoljavao da igramo našu prepoznatlivu pas igru, kao i loš teren....

Jao šuta Kojaševića....sa pet metara jedva dobaci do golmana.... :lol:
a i ostali smo bez jedne jako bitne karike u napadu :lol:
Privatna poruka
Location: Papci, sjetite se tu je nekad bila Olimpijada prije tebe i tvog stada!

#11667 Re: FK Sarajevo

Joj kako je los ovaj svinjski ...
north

#11668 Re: FK Sarajevo

Post by north »

Pa mi smo bolji :lol:

Da nismo primili dva gola za 8 minuta, vjerovatno bi pobijedili....jebi ga nismo imali sreće, je l de Mirza?
Privatna poruka

#11669 Re: FK Sarajevo

north wrote:Pa mi smo bolji :lol:

Da nismo primili dva gola za 8 minuta, vjerovatno bi pobijedili....jebi ga nismo imali sreće, je l de Mirza?
:lol: :lol: :lol: :lol:

A vjetar?
zonbirile

#11670 Re: FK Sarajevo

Post by zonbirile »

vjetar okrenuo smjer,ebi ga
north

#11671 Re: FK Sarajevo

Post by north »

Jao pa sad bi zalizani mogao dati izjavu na kraju poluvremena, zavalite se u fotelje, slijedi spektakl sa izlaganjem.....
kamen spoticanja

#11672 Re: FK Sarajevo

Post by kamen spoticanja »

1946 wrote::lol: e moj zalizanoglu, ti i tvoja taktika sa zadnjom linijom na centru i tvoje vraćanje Beloševića :lol:

Edit: Makar nas sudija pojača izbacivanjem Avdića :thumbup:
ovaj vam je avdic idiot par exellence :shock:
ja teleta,ja sirovine...pljunu lika ko zadnji moron
1946

#11673 Re: FK Sarajevo

Post by 1946 »

Ovog Kojaševića sad kad dođe suspenzija s noge na nogu šutnut i zabranit mu prilazak državi uopšte
Mirza nadam se da pod promjenama smatraš svoj odlazak
samo_ovaj_put

#11674 Re: FK Sarajevo

Post by samo_ovaj_put »

opet "3,4 100% sanse",osim one precke,nista specijalno
Last edited by samo_ovaj_put on 20/03/2011 15:56, edited 1 time in total.
ibizza

#11675 Re: FK Sarajevo

Post by ibizza »

zbogom Koševo, do nekih boljih dana.
Locked