Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post Reply
Rejhana

#11651 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Rejhana »

Cionizam je tumor današnjeg društva

Mali cionisti u akciji kao nekad hitlerjugendi

Peacean

#11652 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Peacean »

vee-jay

#11653 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by vee-jay »

zlo

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#11654 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Truba »

gledaj krša i govana
a nama su prodali priču da se ne isplati živjeti u ovom zelenom raju punom vode i šume te planina i jezera

židovi ginu za metar kamena kao agresori
a nama vlasnicima imovine u zemaljskom raju govore kako ovdje nema života
drug_profi

#11655 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by drug_profi »

Nema ljepših krajeva od Balkana, i poganijih ljudi koji tu žive.
SmokingMan

#11656 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by SmokingMan »

Truba ubode s postom u pravom kontekstu, recimo u jednom brdovitom dijelu Kod Konjica, gdje jedna naša škola filozofije ima svoje imanje, a čiji sam i ja prijatelj kluba, arap (mislim da je saudijac) je na suprotnoj strani tog brda, na samoj padini, uzeo poprilično veliku parcelu gdje planira da gradi svoje imanje. Jedne prilike smo na putu na povratku za Sarajevo stali sa našom bosanskom da malo pročakulamo, a za koju će se ispostaviti da je zapravo i žena i prevodilac tog arapa, i pita nas da li bi htjeli dati potpis da nam se asflaltira put, jer opština to neće podržati dozvolom ukoliko nema još neko da da saglasnost za postavljanje podloge. Mi smo pristali jer nam se isplati činjenica da će arap bukvalno sve do vrha puta, koji ujedno vodi do našeg imanja, asfalitarati o svom trošku.

Hoću da kažem kako mi ni 1% ne cijenimo ono što imamo od izuzetnih prirodnih bogatstava, nevjerovatno lijepih planina, krajolika, pitkih izvora voda; i da nam je sve ono što na TV-u vidimo kod drugih bolje i draže od onoga što smo dobili u naslijeđe. Zbog toga što imamo pogrešno mišljenje o sebi mi smo počeli u bescjenje da prodajemo našu zemlju, ne samo što je neko drugi "parali" u mogućnosti da je kupi, već što nije lijen i da zna šta će da od "neupotrebljive" parcele stvoriti. Jer, jednostavno većina ovog stanovništva je bezidejna, lijena, letargična i nabijena negativnom energijom, nema maštu kako uobličiti polugotov proizvod, a zašto? Zato što se na većinu stvari kroz život gleda isključivo kroz aspekt kratkoročne dobiti i koristi. To su današnji Bošnjaci mahom i postali.
drug_profi

#11657 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by drug_profi »

SmokingMan wrote: 19/03/2026 10:11 Zato što se na većinu stvari kroz život gleda isključivo kroz aspekt kratkoročne dobiti i koristi.
:thumbup:
Bravo. To je glavna dijagnoza ovog naroda.
black

#11658 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by black »

Njemačka se neće uključivati u ime Izraela u slučaju protiv njega pred Međunarodnim sudom pravde (ICJ) u Haagu, gdje je optužen za genocid u Gazi, izjavio je u srijedu portparol Njemačkog ministarstva vanjskih poslova na brifingu za novinare.
Ovo predstavlja promjenu u odnosu na stav Njemačke iz januara 2024. godine, ubrzo nakon što je Južnoafrička Republika podnijela tužbu, kada je bivša vladajuća koalicija centra-lijevo rekla da će podržati svog saveznika na sudu i "čvrsto odbacila" optužbe za genocid protiv Izraela.

Zamjenik portparola ministarstva vanjskih poslova, Josef Hinterseher, objasnio je da odluka Njemačke da se ne uključuje proizlazi iz vlastite pravne odbrane u slučaju koji je protiv nje podnijela Nikaragva pred ICJ-om u aprilu 2024.

Nikaragva tvrdi da Njemačka krši međunarodno pravo, uključujući Konvenciju o genocidu, podržavajući izraelski rat u Gazi. Između ostalog, Nikaragva traži od Njemačke da obustavi isporuku oružja Izraelu i da nastavi finansiranje UNRWA-e.

Na pitanje da li ova odluka znači da Njemačka više ne stoji pri svom odbacivanju optužbi za genocid protiv Izraela, portparol je odgovorio: "Kategorčki odbacujemo optužbe Nikaragve protiv Njemačke. Sva ostala pitanja morat će se razjasniti pred sudom i ne želimo dalje komentarisati."

Nekoliko zemalja podnijelo je izjave o uključivanju u slučaj Južne Afrike protiv Izraela, većinom u podršku Južnoafričkoj Republici.

Nekoliko zemalja koje podržavaju Izrael, uključujući SAD, Paragvaj i Mađarsku, kao i kritičari poput Nizozemske, Islanda i Namibije, podnijeli su intervencije u posljednjih nekoliko sedmica.

Prošle sedmice Izrael je također podnio svoj pisani odgovor na glavne tvrdnje Južne Afrike. Prema Ministarstvu vanjskih poslova, Izrael je u podnesku koji ostaje povjerljiv tvrdio da ICJ nema nadležnost u ovom slučaju i da bi stoga trebao odbaciti žalbu.

Južnoafrička Republika podnijela je tužbu u decembru 2023., optužujući Izrael za kršenje Konvencije o genocidu kroz vojne operacije u Gazi od oktobra 2023. ICJ je izdao nekoliko naloga kojima se Izrael obavezuje da spriječi činove genocida i omogući humanitarnu pomoć u Gazu, ali nije izdao naredbu o prekidu vatre.

Ovaj slučaj se vodi paralelno sa tekućim istragama Međunarodnog krivičnog suda protiv visokih izraelskih zvaničnika. Nalozi za hapšenje i dalje su na snazi za premijera Benjamina Netanyahua i bivšeg ministra odbrane Yoava Gallanta zbog navodnih ratnih zločina u Gazi. Američke sankcije usmjerene prema sucima i tužiocima ICC-a zakomplikovale su postupke, ali ih nisu zaustavile.
alijagoro

#11659 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by alijagoro »

vee-jay wrote: 18/03/2026 22:13 zlo

Nije dzaba Carter govorio da je aparthejd u Palestini,puno gori nego u Juzno Africkoj Republici
BarbaDue

#11660 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by BarbaDue »

Oni Al Aqsu više nikada neće otvoriti za muslimane.

Fatwa urges Eid prayers near Al-Aqsa Mosque amid ongoing closure
Danguba

#11661 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Danguba »

BarbaDue wrote: 19/03/2026 21:00 Oni Al Aqsu više nikada neće otvoriti za muslimane.

Fatwa urges Eid prayers near Al-Aqsa Mosque amid ongoing closure
I onda se cude zasto ih Palestinci, Arapi i mnogi muslimani mrze.
Zasto se stvaraju grupe otpora koje ce poslije proglasiti teroristima.
Sila ni Bogu nije mila.
talijan97

#11662 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by talijan97 »

Mi još uvijek nismo svjesni o kakvom se zlu ovdje radi, kao da su od šejtana i džina.

Još malo i njihove ruke će dosegnuti daleko, pa će spletke i terore da osjetimo mi na svojoj koži. Kabiri kao gost, stranac i gdje mu je dozvoljeno da posluje se već ponaša kao lokalni šerif i budući gonić bosanskih muslimana.

Djeca, bebe, žene, trudnice, starci, pa onda ismijavanje i izrugivanje nad žrtvama.

Neugodno je surađivati, imati kontakte ili ikakve veze sa sektaškom mrežom.

Bio je slučaj u Mostaru kada je žena kasno shvatila da se radi o rezidentu iz sekte pa ga je vratila sa kapije. Pa su dizali halabuku o antisemitizmu. Vole se hvaliti kako su majstori obavještajni, kako znaju poturiti pagere, kako znaju kretanje svakog pojedinca.

E pa samo iz tog razloga treba odbiti bilo kakvu vrstu komunikacije jer je svaki lik mogući mossad.
banjaluka078
Moderator

#11663 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by banjaluka078 »

Truba

#11664 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Truba »

lik koji je bio 70-ak puta u svetoj zemlji mi je rekao
a ja to nisam kontao

židovi ništa ne rade što bi natjeralo ljude da ih vole

pazite...to je bilo prije svih ovih planetarnih sranja ja to nisam kontao
onda čuješ oteli ovu crkvu
prevarili ljude za ovu zemlju
kupili onu kuću od nelegalnog vlasnika
dali dozvolu za gradnju kompleksa ali rok trajanja je nemoguć
pregazili maslinjak
blokirali humanitarnu pomoć
zabranili procesiju
moglo bi se ovako satima
tamo te prosjak obmota dok mu ne daš lovu ne pušta
vojnik te izdvoji iz reda i položi na tlo uperi pušku...da te ubije dobiva slobodno vrijeme

onda su krenuli live in ubijati djecu
sta je sljedeće atomska bomba???

naš je vodič tvrdio da je al aksa posljednja točka nakon koje kreće nuklearni rat
ako to uzmu to je kraj svijeta kakvog poznajemo
Čitalac

#11665 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Čitalac »

Odbor filmskih kritičara Indije (CBFC) zabranio je distribuciju filma "The Voice of Hind Rajab" iz političkih razloga, potvrdio je lokalni distributer filma. Film tunisko-francuske redateljice Kauther Ben Hanije trebao je biti prikazan u Indiji ovog mjeseca. Međutim, Manoj Nandwana, distributer iz Mumbaija, potvrdio je da je film zabranjen jer je "vrlo osjetljiv".
"Film nije dobio dopuštenje za distribuciju, a član vijeća rekao mi je da bi mogao naštetiti odnosima Indije i Izraela", izjavio je Nandwana.

armin071

#11666 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by armin071 »

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/broj ... /260320031

Samo da stoki koja su ljudima zatvorili džamiju za bajram poželim tešku i dugu bolest… I njima i ukućanima… Stoka uvijek iznenadi nanovo i dokazuje kako ne zaslužuje da ih se smatra ljudskom rasom
Truba

#11667 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Truba »

ima li napretka u libanonu ovih ublehaša
armin071

#11668 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by armin071 »

još malo dnevne doze stoke, svijet bi definitivno bio bolje mjesto bez ove nemani….
alijagoro

#11669 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by alijagoro »

Truba wrote: 20/03/2026 11:49 ima li napretka u libanonu ovih ublehaša
talijan97

#11670 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by talijan97 »

Zauzet će dio Libana sigurno. Jednostavno im je dopuštena genocidna doktrina ravnanje čitavih naselja (Gaza) do temelja.

Saučesnike genocida istog možemo pronaći u Azerbaidžanu, Turskoj i ko god im dostavljao jet fuel.
drug_profi

#11671 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by drug_profi »

Ne znam da li je ovo neko nekad postavio, ali ja sam sad prvi put pogledao pa mozda nekom bude interesantno.
Jako lijepo objasnjeno stanje svijesti cionista i izraelskog drustva.

Bossona

#11672 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Bossona »

:( :evil:
vee-jay

#11673 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by vee-jay »

jedna od najboljiih slika zapada

kada ona kaze: mislim da je katastrofa za Izrael

ona dakle intuitivno, automatski - prvo misli na Izrael

ovo je dokaz mjere u kojoj je evropska elita (mediji su dio elite) rasisticka prema svima koji nisu "kao mi"
armin071

#11674 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by armin071 »

pokenjam se ja na ovaj “zapad” i na ove “saveznike”. Kako ova cionistička kurava ponosno diže ruku…. I ovo kao treba da nam budu saveznici???
vee-jay

#11675 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by vee-jay »

drug_profi wrote: 21/03/2026 01:05 Ne znam da li je ovo neko nekad postavio, ali ja sam sad prvi put pogledao pa mozda nekom bude interesantno.
Jako lijepo objasnjeno stanje svijesti cionista i izraelskog drustva.

horor
Post Reply