Ignorisi, jebogaPlanck.
Edit: ima granice i u zajebanciji. Nije zajebancija problem.
Hm, je l baš takoEuridika wrote:Nema dovoljno diskutanata koji bi pričali zato da razmijene mišljenja i da uvaže sagovornika i drukčije stavove, ovdje se većinom samo priča da bi se ujedalo, podbadalo, provociralo i sl.
Da, to je ono o čemu pišem. Al haj ti forumskim ateistima objasni da nemaju ništa validnoMišo_Kovač wrote:Nema ozbiljne diskusije kad jedna strana nema apsolutno nikakve objektivne i mjerljive argumente.
Bolje da ne priznajem ništa, i ti ćeš onda u vječna lovišta.MarlboroGold wrote:Priznaj da sa mnom najviše voliš razgovarati![]()
Znam da bi me ti lično vratila iz hadaEuridika wrote:Šećeru, ti si jednom već zaginuo, čuvaj ovaj drugi život
I kod drugih, čisto da se zna.beni-bu-man wrote:Pedofilija, incest, pa svega ima u islamuHakiz wrote:exampLe., stvar sa tim hadisom je da godina u njemu nije kao ljudska godina, pa Aiša nije imala 7 godina kada ju je Muhammed oženio niti 9 kada je konzumirao brak.
Valjal' ova, Smrčak?
Da, ali kako od toga napraviti konstruktivnu raspravu? Objektivno i hladno diskutovati o tome.broj dva wrote:
I kod drugih, čisto da se zna.
Euridika wrote:Bolje da ne priznajem ništa, i ti ćeš onda u vječna lovišta.MarlboroGold wrote:Priznaj da sa mnom najviše voliš razgovarati![]()
![]()
Zavisi od sugovornika, a generalno "konstruktivne rasprave" su rjeđe od djeteline s 4 lista.Bloo wrote:Da, ali kako od toga napraviti konstruktivnu raspravu? Objektivno i hladno diskutovati o tome.broj dva wrote:
Zašto nešto se takvo navodi u svetim knjigama, da li je to pohvalna praksa, da li je produkt tog vremena...
Ateisti se boga ne boje te nemaju ni vjere ni svoje tako da sjeku bilo kojezposao wrote:Pa i ne bi baš reko da je ateistička sudeći po sječi ateističkih kadrovaBloo wrote:Za sve primjedbe i dodatna objašnjenja obrati mi se putem PP.
Noć je mlada, kafa friško skuhana, a moja duša ateistička raspoložena za naduravanje.
Pa eto, de da čujemo tvoje mišljenje o tome pa ćemo se uključit u diskusiju.Bloo wrote:Da, ali kako od toga napraviti konstruktivnu raspravu? Objektivno i hladno diskutovati o tome.
Kao što pokušah objasniti jednom od banovanih primjeraka, ja nisam protiv diskusije o pedofiliji u islamu jer štitim islam (niti protiv diskusije o pedofiliji u bilo kojoj religiji ili pak sekularnoj državi) kroz prizmu Poslanika, Svete knjige, pokušaja institucionalizacije istog u nekoj formi šerijatske države ili pak o pedofiliji u crkvenim redovima et cetera.broj dva wrote:Zavisi od sugovornika, a generalno "konstruktivne rasprave" su rjeđe od djeteline s 4 lista.Bloo wrote:Da, ali kako od toga napraviti konstruktivnu raspravu? Objektivno i hladno diskutovati o tome.broj dva wrote:
Zašto nešto se takvo navodi u svetim knjigama, da li je to pohvalna praksa, da li je produkt tog vremena...
A uloga pedofilije u mitologiji, od hindua preko starih grka do kriśćanstva i islama bi bila zaista interesantna tema ali ne za forum jer bi se posvađali garant, više za nekog istoričara religije/ideja.
Na ovom forumu zatvarali su i bezazlenije teme...
Not by me, već me strah da te ne ureknem.MarlboroGold wrote:Euridika wrote:Bolje da ne priznajem ništa, i ti ćeš onda u vječna lovišta.MarlboroGold wrote:Priznaj da sa mnom najviše voliš razgovarati![]()
![]()
![]()
![]()
Ne mogu doći sebi.
Ovo je sad izjava koja povlaci more drugih stvari... Dakle, religije nisu bozije savrsenstvo? Nista u tim knjigama zapravo nije savrseno?broj dva wrote:Svaka religija (makar gledano mojim ocima, a jedino te imam) ima svoje mrlje i probleme i mane i...
O, pobratime, dugo te nije bilo na ovim temama. Haj da promuhabetimo koju, onako u duhu tolerancije i međusobnog uvažavanja.Dozer wrote:Dakle, religije nisu bozije savrsenstvo? Nista u tim knjigama zapravo nije savrseno?
Logicno pitanje - sta je onda poenta?
Kako kome. Meni i tebi je nema ali nismo mi univerzalno mjerilo. Ja inače slabo nalazim poente ali se dobro snalazim i bez njih )Dozer wrote:Ovo je sad izjava koja povlaci more drugih stvari... Dakle, religije nisu bozije savrsenstvo? Nista u tim knjigama zapravo nije savrseno?broj dva wrote:Svaka religija (makar gledano mojim ocima, a jedino te imam) ima svoje mrlje i probleme i mane i...
Logicno pitanje - sta je onda poenta?
U redu.Dozer wrote:Sve je to proizvod naseg uma, a onda tumacenje svega toga, kao i ponasanje koje proizilazi iz tog tumacenja, opet je - proizvod naseg uma.
Ko ga je prevazišao? Ne vidim ti ja to tako, naprotiv!Dozer wrote:Sam koncept "boga" je odavno prevazidjen
Imaš preko milijardu ljudi koji vjeruju kako je njihov bog stvorio zemlju i onda legao da spava. Budi se s vremena na vrijeme kako bi uklonio kaos tj uspostavio red.Dozer wrote:Nekad su munje bile "vatrena koplja kojima nas je gadjalo neko svemocno bice s neba", vjetar je bio "puhanje svemocnog bica s neba",
Koliko znaš ljudi koji se mogu pohvaliti da su milijarderi?Dozer wrote:Puno toga smo shvatili, otkrili, naucili i objasnili, i te stvari su polako iscezle iz naseg mozga kao "nepoznate", "cuda" i sl., i postale su nesto sto znamo zasto je i kako.
Eto, Bloo, jebiga, vidiš da sami nalijeću na volej... I sad je najlogičnije spomenuti ONODino34 wrote: Ako je jedan muhammed, s.a.v.s i njegovi kompanjoni iz sedmog vijeka dokazano bili bolji ljudi od ovih današnjih,