90minut wrote: ↑01/11/2020 00:11
animus wrote: ↑01/11/2020 00:05
Fali informacija sa terena. Azeri su bas škrti. Sve se mora posredno saznavati. Mora im se reci da su vojnicki bas profesionalci u rangu ozbiljne vojne sile. Odavno se ovo nije vidjelo. Kako su samo smjesni ovi armenci ili oni u siriji ili libiji. Bazar je kljuc, bez njega Susa nema smisla. O primirju niko vise i ne prica tako da je kraj vjerovatno blizu. Svaka cast azerskoj pjesadiji. Toliko ljudstva iza linija i toliko uspjeha malo ko može da se pohvali. Ovakvi manevri su bas neuobicajeni i da ne kazem nevidjeni.
E upravo je za Bazar rekao da su linije pukle to sam zaboravio i da se vec povlace što bi znacilo da ce prepustiti Susu jer bi bili u poluokruzenju.
A valjda ako padne Susa Stepakanert je kao na dlanu?
To se ubilo za artiljeriju, a ovi je baš imaju.
nakon sto su azeri prije mjesec probili linije na jugu, tu nema vise klasicnih linija, to su vise neke konfrontacije na otvorenom gdje i kad se sretnu, ali gdje armeni pokusavaju postaviti neke ukopane polozaje, ali nisu to linije kao na pocetku, i vidim da ih azeri na mjestima eliminisu i napreduju tamo gdje nadju slabiji otpor, te da izbjegavaju borbe u naseljima, vec idu oko i prisiljavaju armene da se povuku da ne ostanu okruzeni
koliko bi azerima trebaalo da zauzmu sve niko ne zna, ali po meni nece biti ove god, za sushu mislim ovim tempom par dana-sedmicu, mada i ne moraju, osim simbolike i za moral, bolje je presjeci lachin koridor u blizini sushe
sa druge strane armeni imaju male sanse da uskoro vrate bili sta od sada izgubljenog, i trenutno im je tesko i zaustaviti napredovanje azera, osim u nekim lokalnim okrsajima, ali i to dok se dronovi ne pojave
naravno sada od primirja nema nista dok armeni ne pristanu na uslove azera