Republika Turska

Post Reply
Ci-Nick

#11651 Re: Republika Turska

Post by Ci-Nick »

Sinoć na tv-u gledao diskusiju ljudi porjeklom iz Turske, novinara, političara, istoričara.
Gulen 2002. pomogao Erdoganu da dođe na vlast i borili se skupa protiv Kemalista sve do 2012. ili 2013. i onda kada je Gulen počeo prozivati za korupciju između ostalog i sina Erdogana,.. politika Erdogana prema Gulenu se zaokrenula. Dalje kažu u puču su učestvovali vojnici iz samo dvije vojne jedinice, nijedan vojnik iz Druge armije a optužiše i prebiše komadanta druge armije kojeg su prije samo dva mjeseca svi hvalili za rasturanje Kurda. Boje se da bi ova tri mjeseca vanrednog stanja mogla trajati godinama.
GAU8

#11652 Re: Republika Turska

Post by GAU8 »

Ci-Nick wrote:Sinoć na tv-u gledao diskusiju ljudi porjeklom iz Turske, novinara, političara, istoričara.
Gulen 2002. pomogao Erdoganu da dođe na vlast i borili se skupa protiv Kemalista sve do 2012. ili 2013. i onda kada je Gulen počeo prozivati za korupciju između ostalog i sina Erdogana,.. politika Erdogana prema Gulenu se zaokrenula. Dalje kažu u puču su učestvovali vojnici iz samo dvije vojne jedinice, nijedan vojnik iz Druge armije a optužiše i prebiše komadanta druge armije kojeg su prije samo dva mjeseca svi hvalili za rasturanje Kurda. Boje se da bi ova tri mjeseca vanrednog stanja mogla trajati godinama.
Kemalova slika na zidu, a mrze kemaliste.

WTF??????
madner

#11653 Re: Republika Turska

Post by madner »

statixx wrote:Nego, mislim da se svi slazu kako sekularizam ne moze i ne smije biti plod vojne diktature, vec izraz volje gradjana, narocito u danasnji vakat. Vojna diktatura samo bi doprinijela stvaranju radikalnih vjerskih skupina u Turskoj.
Potpuno pogresno, vojne diktature su stvorile najvise uspjesnih demokratija.
1. Vojna diktatura
2. Uspostavi se red.
3. Pravosudje se lagano jaca.
4. Pravna drzava.
5. Izbori.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#11654 Re: Republika Turska

Post by pici »

GRČKO ratno zrakoplovstvo tvrdi da turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana niti u jednom trenutku nisu gonili vojni avioni za vrijeme državnog udara, kako je on izjavio u nekoliko intervjua nakon puča.

Erdogan je u jednom od intervjua rekao da je izbjegao smrt za dlaku jer su ga pratili vojni lovci F-16 koje su kontrolirali pučisti.

"Grčki radari cijelo su vrijeme pratili let predsjedničkog zrakoplova Erdogana, sve do slijetanja u Istanbul", prenosi grčka SKAI tvrdnje iz grčkog zrakoplovstva.

Prema njihovim tvrdnjama, Erdogan niti u jednom trenutku nije bio životno ugrožen niti su ga pratili turski presretači.

kako grKi lazu... Sultan je sam upravljo avijonom dok su njegove pristalice se bacale pod tenkove izdajniKa... :bih:
mousstapha

#11655 Re: Republika Turska

Post by mousstapha »

Eh, još samo kad bi vojska mogla biti nezavisna od stranih uticaja.
asurbanipal

#11656 Re: Republika Turska

Post by asurbanipal »

mousstapha wrote:Ta priča oko Gulena je dosta bliža kultu. Mada da budem pošten znao sam čuti i od tekijaša kako ističu neke pa skoro nadnaravne osobine svojih šejhova.
Pa i Erdogana smatraju nedodirljivim. Idu dotle da ga čak vide kao novog Pejgambera, halifu, Mehdija. Mene su neki tekijaši ušutkivali kada bih nešto kritikovao Tajjipa, govorili bi mi da ja ne znam ko je on, i da me Allah zbog toga može kazniti... :mrgreen:
Ci-Nick

#11657 Re: Republika Turska

Post by Ci-Nick »

GAU8 wrote:
Ci-Nick wrote:Sinoć na tv-u gledao diskusiju ljudi porjeklom iz Turske, novinara, političara, istoričara.

WTF??????
I naši su nacionalisti sjedili ispod titove slika na zidu,..
pici

#11658 Re: Republika Turska

Post by pici »

asurbanipal wrote:
mousstapha wrote:Ta priča oko Gulena je dosta bliža kultu. Mada da budem pošten znao sam čuti i od tekijaša kako ističu neke pa skoro nadnaravne osobine svojih šejhova.
Pa i Erdogana smatraju nedodirljivim. Idu dotle da ga čak vide kao novog Pejgambera, halifu, Mehdija. Mene su neki tekijaši ušutkivali kada bih nešto kritikovao Tajjipa, govorili bi mi da ja ne znam ko je on, i da me Allah zbog toga može kazniti... :mrgreen:

jesul te prokleli da nema nista od dzenetskih hurija i dvije odabrane ovozemaljske zene...
mousstapha

#11659 Re: Republika Turska

Post by mousstapha »

asurbanipal wrote:
Sve je dobro dok na isti način ne gledaju Bakira. :lol:
pici

#11660 Re: Republika Turska

Post by pici »

Ci-Nick wrote:
GAU8 wrote:

WTF??????
I naši su nacionalisti sjedili ispod titove slika na zidu,..

izjavljivali su da su morali da sjede pod diktatosrskom sliKom i da im to uskracuje slobodu misli i govora...kasnije zaratisHe... jeBemti sliKu :bih:
General War

#11661 Re: Republika Turska

Post by General War »

HAVANA wrote:Haj sad lajkajte seselja. :lol:
:lol: :thumbup:
"Dzikani" proslijedjuju haparate dalje :D
asurbanipal

#11662 Re: Republika Turska

Post by asurbanipal »

sunceKOtepsija wrote:
statixx wrote:
ElRe wrote:Ova omladina ce pisati historiju

U zemlji, koja je u top 5 po broju zatvorenih novinara, lik trazi od publike da se zakunu kako ce braniti Velikog vodju na drusvenim mrezama. Ocito je da nakon obracuna sa vojskom, policijom, parlamentom, sudstvom i akademskom zajednicom, ostaje internet kao posljednji branik prava na slobodu pristupa informacijama. :D

Razumijem da se zbog teske situacije od gradjana trazi da se odreknu dijela svoje slobode zarad sigurnosti zemlje, ali ovo je vec cista paranoja i preventivno obezglavljivanje svake moguce kritike aktualne vlasti. :D
objektivan govor, obicnog mladog covjeka-koji je ujedno sin nacelnika Ankare :D

Mali je poput Rudolfa Hessa, a tu je naravno i Brko.

To su ti momenti masovne ejakulacije:

mO k3

#11663 Re: Republika Turska

Post by mO k3 »

insomnia78 wrote:
pici wrote:Image

napokom turKi i srBi imaju zajednicki jezik... svaka casta vojvodo :thumbup: :bih:
Vole vojvoda diktature vise nego leba

S moje sokoćalo
Nije krv voda :)
statixx

#11664 Re: Republika Turska

Post by statixx »

madner wrote:
statixx wrote:Nego, mislim da se svi slazu kako sekularizam ne moze i ne smije biti plod vojne diktature, vec izraz volje gradjana, narocito u danasnji vakat. Vojna diktatura samo bi doprinijela stvaranju radikalnih vjerskih skupina u Turskoj.
Potpuno pogresno, vojne diktature su stvorile najvise uspjesnih demokratija.
1. Vojna diktatura
2. Uspostavi se red.
3. Pravosudje se lagano jaca.
4. Pravna drzava.
5. Izbori.
Mislim da se vremena mijenjaju, narocito brzina komunikacije u drustvu, a uzevsi u obzir trend popularnosti islama u Turskoj, doslo bi do radikalizacije odredjenih grupa, a mozda i gradjanskog rata. Ne mozes represivnim metodama uskracivati prava koja se ticu vjere buduci da je mnogima vjera No 1. Postoji dovoljno argumenata zasto religija treba biti odvojena od politike, kome se ne svidjaju argumenti, neka proba drugacije. Slicno ne mozes ljudima bombardovati institucije koje simboliziraju drzavu, demokratiju i sigurnost, jer mnogima je privrzenost naciji No 1.
madner

#11665 Re: Republika Turska

Post by madner »

Ja ti kazem da su bili na koraku 5., gurali su ih dosad ovako da postanu prava drzava. Zato i nije bilo puca ranije, nadali su se da su ispunjeni ostali uslovi.
asurbanipal

#11666 Re: Republika Turska

Post by asurbanipal »

mousstapha wrote: Sve je dobro dok na isti način ne gledaju Bakira. :lol:

Kako su neki krenuli ne bi me ni to čudilo. Doduše, još je to u tragovima za Bakira... :mrgreen:
sunceKOtepsija

#11667 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

asurbanipal wrote:
sto bi rekao Şeyh Pir
Image
General War

#11668 Re: Republika Turska

Post by General War »

Image

:mastakazes:
Rubaija

#11669 Re: Republika Turska

Post by Rubaija »

asurbanipal wrote:
Mamma mia! Čovjek sve misli kako smo strašno napredovali od starijeh dana. Kad ono.... hodajuća božanstva, ljudi s nadnaravnim moćima, kultovi i opsjene. K'o da čitaš "Alamut". :skoljka:
skupljac_zeljeza

#11670 Re: Republika Turska

Post by skupljac_zeljeza »

Tomahawk11 wrote:Trebalo je onda pustiti ideju Velike Srbije. Danas ne bi bilo SDA i svi bi bili na dobitku.
'Ubačeni elementi' rovare li rovare, a mi im lajkamo i to po dva puta. :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#11671 Re: Republika Turska

Post by Tomahawk11 »

skupljac_zeljeza wrote:
Tomahawk11 wrote:Trebalo je onda pustiti ideju Velike Srbije. Danas ne bi bilo SDA i svi bi bili na dobitku.
'Ubačeni elementi' rovare li rovare, a mi im lajkamo i to po dva puta. :mrgreen:
Ja razumijem kad neko trola, pogotovo ako neko nahrani dusu time, sevap je.
Ali kad vidim da covjek hladno predje preko nekih stvari preko kojih se ne prelazi, a da bi opravdao neke svoje motive, e onda stvarno :roll:
sunceKOtepsija

#11672 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

asurbanipal wrote:
sunceKOtepsija wrote:
ElRe wrote:Ova omladina ce pisati historiju

objektivan govor, obicnog mladog covjeka-koji je ujedno sin nacelnika Ankare :D

Mali je poput Rudolfa Hessa, a tu je naravno i Brko.

To su ti momenti masovne ejakulacije:

:lol:
zagortenej

#11673 Re: Republika Turska

Post by zagortenej »

U Gazi Husrev-begovoj džamiji klanjana dženaza stradalim u državnom udaru u Turskoj

http://www.klix.ba/vijesti/bih/u-gazi-h ... /160722078

nije naglašeno da li je klanjana SVIM stradalima.
statixx

#11674 Re: Republika Turska

Post by statixx »

Sve kao neka podrska, a kod Sebilja se onu noc skupilo 50-ak osoba. Na Ilidzi ces naci vise Turaka u njihovom restoranu. Je li moguce da dominiraju gulenovci i sta Bake planira uraditi po tom pitanju. Bice da ima nocne more u kojima mu Veliki Brko zapovijeda obračunavanje sa pokemonima. :D
seln

#11675 Re: Republika Turska

Post by seln »

kamen spoticanja wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
Da probam na turskom? :D
Walla olur :mrgreen:
Valar morghulis!
Post Reply