Republika Turska
-
Ci-Nick
#11651 Re: Republika Turska
Sinoć na tv-u gledao diskusiju ljudi porjeklom iz Turske, novinara, političara, istoričara.
Gulen 2002. pomogao Erdoganu da dođe na vlast i borili se skupa protiv Kemalista sve do 2012. ili 2013. i onda kada je Gulen počeo prozivati za korupciju između ostalog i sina Erdogana,.. politika Erdogana prema Gulenu se zaokrenula. Dalje kažu u puču su učestvovali vojnici iz samo dvije vojne jedinice, nijedan vojnik iz Druge armije a optužiše i prebiše komadanta druge armije kojeg su prije samo dva mjeseca svi hvalili za rasturanje Kurda. Boje se da bi ova tri mjeseca vanrednog stanja mogla trajati godinama.
Gulen 2002. pomogao Erdoganu da dođe na vlast i borili se skupa protiv Kemalista sve do 2012. ili 2013. i onda kada je Gulen počeo prozivati za korupciju između ostalog i sina Erdogana,.. politika Erdogana prema Gulenu se zaokrenula. Dalje kažu u puču su učestvovali vojnici iz samo dvije vojne jedinice, nijedan vojnik iz Druge armije a optužiše i prebiše komadanta druge armije kojeg su prije samo dva mjeseca svi hvalili za rasturanje Kurda. Boje se da bi ova tri mjeseca vanrednog stanja mogla trajati godinama.
- GAU8
#11652 Re: Republika Turska
Kemalova slika na zidu, a mrze kemaliste.Ci-Nick wrote:Sinoć na tv-u gledao diskusiju ljudi porjeklom iz Turske, novinara, političara, istoričara.
WTF??????
- madner
#11653 Re: Republika Turska
Potpuno pogresno, vojne diktature su stvorile najvise uspjesnih demokratija.statixx wrote:Nego, mislim da se svi slazu kako sekularizam ne moze i ne smije biti plod vojne diktature, vec izraz volje gradjana, narocito u danasnji vakat. Vojna diktatura samo bi doprinijela stvaranju radikalnih vjerskih skupina u Turskoj.
1. Vojna diktatura
2. Uspostavi se red.
3. Pravosudje se lagano jaca.
4. Pravna drzava.
5. Izbori.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#11654 Re: Republika Turska
GRČKO ratno zrakoplovstvo tvrdi da turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana niti u jednom trenutku nisu gonili vojni avioni za vrijeme državnog udara, kako je on izjavio u nekoliko intervjua nakon puča.
Erdogan je u jednom od intervjua rekao da je izbjegao smrt za dlaku jer su ga pratili vojni lovci F-16 koje su kontrolirali pučisti.
"Grčki radari cijelo su vrijeme pratili let predsjedničkog zrakoplova Erdogana, sve do slijetanja u Istanbul", prenosi grčka SKAI tvrdnje iz grčkog zrakoplovstva.
Prema njihovim tvrdnjama, Erdogan niti u jednom trenutku nije bio životno ugrožen niti su ga pratili turski presretači.
kako grKi lazu... Sultan je sam upravljo avijonom dok su njegove pristalice se bacale pod tenkove izdajniKa...
- mousstapha
#11655 Re: Republika Turska
Eh, još samo kad bi vojska mogla biti nezavisna od stranih uticaja.
- asurbanipal
#11656 Re: Republika Turska
Pa i Erdogana smatraju nedodirljivim. Idu dotle da ga čak vide kao novog Pejgambera, halifu, Mehdija. Mene su neki tekijaši ušutkivali kada bih nešto kritikovao Tajjipa, govorili bi mi da ja ne znam ko je on, i da me Allah zbog toga može kazniti...mousstapha wrote:Ta priča oko Gulena je dosta bliža kultu. Mada da budem pošten znao sam čuti i od tekijaša kako ističu neke pa skoro nadnaravne osobine svojih šejhova.
-
Ci-Nick
#11657 Re: Republika Turska
I naši su nacionalisti sjedili ispod titove slika na zidu,..GAU8 wrote:Kemalova slika na zidu, a mrze kemaliste.Ci-Nick wrote:Sinoć na tv-u gledao diskusiju ljudi porjeklom iz Turske, novinara, političara, istoričara.
WTF??????
- pici
#11658 Re: Republika Turska
asurbanipal wrote:Pa i Erdogana smatraju nedodirljivim. Idu dotle da ga čak vide kao novog Pejgambera, halifu, Mehdija. Mene su neki tekijaši ušutkivali kada bih nešto kritikovao Tajjipa, govorili bi mi da ja ne znam ko je on, i da me Allah zbog toga može kazniti...mousstapha wrote:Ta priča oko Gulena je dosta bliža kultu. Mada da budem pošten znao sam čuti i od tekijaša kako ističu neke pa skoro nadnaravne osobine svojih šejhova.
jesul te prokleli da nema nista od dzenetskih hurija i dvije odabrane ovozemaljske zene...
- mousstapha
#11659 Re: Republika Turska
Sve je dobro dok na isti način ne gledaju Bakira.asurbanipal wrote:Pa i Erdogana smatraju nedodirljivim. Idu dotle da ga čak vide kao novog Pejgambera, halifu, Mehdija. Mene su neki tekijaši ušutkivali kada bih nešto kritikovao Tajjipa, govorili bi mi da ja ne znam ko je on, i da me Allah zbog toga može kazniti...mousstapha wrote:Ta priča oko Gulena je dosta bliža kultu. Mada da budem pošten znao sam čuti i od tekijaša kako ističu neke pa skoro nadnaravne osobine svojih šejhova.
- pici
#11660 Re: Republika Turska
Ci-Nick wrote:I naši su nacionalisti sjedili ispod titove slika na zidu,..GAU8 wrote:Kemalova slika na zidu, a mrze kemaliste.Ci-Nick wrote:Sinoć na tv-u gledao diskusiju ljudi porjeklom iz Turske, novinara, političara, istoričara.
WTF??????
izjavljivali su da su morali da sjede pod diktatosrskom sliKom i da im to uskracuje slobodu misli i govora...kasnije zaratisHe... jeBemti sliKu
- General War
#11661 Re: Republika Turska
HAVANA wrote:Haj sad lajkajte seselja.
"Dzikani" proslijedjuju haparate dalje
- asurbanipal
#11662 Re: Republika Turska
sunceKOtepsija wrote:objektivan govor, obicnog mladog covjeka-koji je ujedno sin nacelnika Ankarestatixx wrote:U zemlji, koja je u top 5 po broju zatvorenih novinara, lik trazi od publike da se zakunu kako ce braniti Velikog vodju na drusvenim mrezama. Ocito je da nakon obracuna sa vojskom, policijom, parlamentom, sudstvom i akademskom zajednicom, ostaje internet kao posljednji branik prava na slobodu pristupa informacijama.ElRe wrote:Ova omladina ce pisati historiju
Razumijem da se zbog teske situacije od gradjana trazi da se odreknu dijela svoje slobode zarad sigurnosti zemlje, ali ovo je vec cista paranoja i preventivno obezglavljivanje svake moguce kritike aktualne vlasti.
Mali je poput Rudolfa Hessa, a tu je naravno i Brko.
To su ti momenti masovne ejakulacije:
- mO k3
#11663 Re: Republika Turska
Nije krv vodainsomnia78 wrote:Vole vojvoda diktature vise nego lebapici wrote:
napokom turKi i srBi imaju zajednicki jezik... svaka casta vojvodo![]()
S moje sokoćalo
-
statixx
#11664 Re: Republika Turska
Mislim da se vremena mijenjaju, narocito brzina komunikacije u drustvu, a uzevsi u obzir trend popularnosti islama u Turskoj, doslo bi do radikalizacije odredjenih grupa, a mozda i gradjanskog rata. Ne mozes represivnim metodama uskracivati prava koja se ticu vjere buduci da je mnogima vjera No 1. Postoji dovoljno argumenata zasto religija treba biti odvojena od politike, kome se ne svidjaju argumenti, neka proba drugacije. Slicno ne mozes ljudima bombardovati institucije koje simboliziraju drzavu, demokratiju i sigurnost, jer mnogima je privrzenost naciji No 1.madner wrote:Potpuno pogresno, vojne diktature su stvorile najvise uspjesnih demokratija.statixx wrote:Nego, mislim da se svi slazu kako sekularizam ne moze i ne smije biti plod vojne diktature, vec izraz volje gradjana, narocito u danasnji vakat. Vojna diktatura samo bi doprinijela stvaranju radikalnih vjerskih skupina u Turskoj.
1. Vojna diktatura
2. Uspostavi se red.
3. Pravosudje se lagano jaca.
4. Pravna drzava.
5. Izbori.
- madner
#11665 Re: Republika Turska
Ja ti kazem da su bili na koraku 5., gurali su ih dosad ovako da postanu prava drzava. Zato i nije bilo puca ranije, nadali su se da su ispunjeni ostali uslovi.
- asurbanipal
#11666 Re: Republika Turska
mousstapha wrote: Sve je dobro dok na isti način ne gledaju Bakira.
Kako su neki krenuli ne bi me ni to čudilo. Doduše, još je to u tragovima za Bakira...
- sunceKOtepsija
#11667 Re: Republika Turska
sto bi rekao Şeyh Pirasurbanipal wrote:Pa i Erdogana smatraju nedodirljivim. Idu dotle da ga čak vide kao novog Pejgambera, halifu, Mehdija. Mene su neki tekijaši ušutkivali kada bih nešto kritikovao Tajjipa, govorili bi mi da ja ne znam ko je on, i da me Allah zbog toga može kazniti...mousstapha wrote:Ta priča oko Gulena je dosta bliža kultu. Mada da budem pošten znao sam čuti i od tekijaša kako ističu neke pa skoro nadnaravne osobine svojih šejhova.

- Rubaija
#11669 Re: Republika Turska
Mamma mia! Čovjek sve misli kako smo strašno napredovali od starijeh dana. Kad ono.... hodajuća božanstva, ljudi s nadnaravnim moćima, kultovi i opsjene. K'o da čitaš "Alamut".asurbanipal wrote:Pa i Erdogana smatraju nedodirljivim. Idu dotle da ga čak vide kao novog Pejgambera, halifu, Mehdija. Mene su neki tekijaši ušutkivali kada bih nešto kritikovao Tajjipa, govorili bi mi da ja ne znam ko je on, i da me Allah zbog toga može kazniti...mousstapha wrote:Ta priča oko Gulena je dosta bliža kultu. Mada da budem pošten znao sam čuti i od tekijaša kako ističu neke pa skoro nadnaravne osobine svojih šejhova.
- skupljac_zeljeza
#11670 Re: Republika Turska
'Ubačeni elementi' rovare li rovare, a mi im lajkamo i to po dva puta.Tomahawk11 wrote:Trebalo je onda pustiti ideju Velike Srbije. Danas ne bi bilo SDA i svi bi bili na dobitku.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#11671 Re: Republika Turska
Ja razumijem kad neko trola, pogotovo ako neko nahrani dusu time, sevap je.skupljac_zeljeza wrote:'Ubačeni elementi' rovare li rovare, a mi im lajkamo i to po dva puta.Tomahawk11 wrote:Trebalo je onda pustiti ideju Velike Srbije. Danas ne bi bilo SDA i svi bi bili na dobitku.
Ali kad vidim da covjek hladno predje preko nekih stvari preko kojih se ne prelazi, a da bi opravdao neke svoje motive, e onda stvarno
- sunceKOtepsija
#11672 Re: Republika Turska
asurbanipal wrote:sunceKOtepsija wrote:ElRe wrote:Ova omladina ce pisati historiju
objektivan govor, obicnog mladog covjeka-koji je ujedno sin nacelnika Ankare
Mali je poput Rudolfa Hessa, a tu je naravno i Brko.
To su ti momenti masovne ejakulacije:
- zagortenej
#11673 Re: Republika Turska
U Gazi Husrev-begovoj džamiji klanjana dženaza stradalim u državnom udaru u Turskoj
http://www.klix.ba/vijesti/bih/u-gazi-h ... /160722078
nije naglašeno da li je klanjana SVIM stradalima.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/u-gazi-h ... /160722078
nije naglašeno da li je klanjana SVIM stradalima.
-
statixx
#11674 Re: Republika Turska
Sve kao neka podrska, a kod Sebilja se onu noc skupilo 50-ak osoba. Na Ilidzi ces naci vise Turaka u njihovom restoranu. Je li moguce da dominiraju gulenovci i sta Bake planira uraditi po tom pitanju. Bice da ima nocne more u kojima mu Veliki Brko zapovijeda obračunavanje sa pokemonima. 
- seln
#11675 Re: Republika Turska
Valar morghulis!kamen spoticanja wrote:Walla olur_BataZiv_0809 wrote:
Da probam na turskom?