Ukrajina

Post Reply
zilog

#11651 Re: Ukrajina

Post by zilog »

Sto se "globalne" slike tice, nas su Rusi napali, a Amerikanci odbranili.

Meni globalnija ne treba. Da sutra Amerikanci odluce da se ne petljaju po svijetu, Dodik prekosutra provodi referendum. Sigurno mu Rusi nece reci "nemoj". Mozda i kazu, onako ko Putin onima u Donbasu.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#11652 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

japin_mutapi wrote:meni je sve jasno kada vidim na čijoj su strani četnici i onaj balvan dodik
nikakva geopolitika i strategija mi ne treba da vidim kako im se diže qooratz i kako bi i oni malo da karaju nakon svake "pobjede" rusije
događanja naroda po istom scenariju iz hrvatske i bih i poređenje sa balkanskim ratovima iz 90-ih je sasvim umjesno jer rusija danas radi i ponaša se isto kao srbija tada

tako da svako onaj ko podržava i opravdava rusku agresiju i otimanje teritorije suverene države ima iste stavove kao pomenuti u prvoj rečenici i sam se svrstao na istu stranu sa njima
Challenger__

#11653 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

japin_mutapi wrote:meni je sve jasno kada vidim na čijoj su strani četnici i onaj balvan dodik
nikakva geopolitika i strategija mi ne treba da vidim kako im se diže qooratz i kako bi i oni malo da karaju nakon svake "pobjede" rusije
događanja naroda po istom scenariju iz hrvatske i bih i poređenje sa balkanskim ratovima iz 90-ih je sasvim umjesno jer rusija danas radi i ponaša se isto kao srbija tada

tako da svako onaj ko podržava i opravdava rusku agresiju i otimanje teritorije suverene države ima iste stavove kao pomenuti u prvoj rečenici i sam se svrstao na istu stranu sa njima
Image
japin_mutapi wrote:na istoj strani historije...
Challenger__

#11654 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Teško je očekivati od našeg, do zla boga loše obrazovanog, zaplašenog, izgubljenog i potpuno dezorijentisanog čovjeka da ima adekvatno znanje, da pogledom sagledava širu perspektivu, da gleda više, šire, smjelo, bez i malo straha. Da bude kao Nijemac, npr. Teško, preteško, nemoguće. Razumijem sve te male balkanske mržnjice, velike, a komične emocije uz hronični nedostatak bilo kakve vizije. Jasne su mi razmjere fobija, bile one islamofobija ili rusofobija, svejedno. Ma šta mi pisali ovdje svijet ide u pravcu u kome ide i to neće izmijeniti ničiji komentari. Mrzite koliko hoćete, ali ne trolajte temu i svaku relevantnu informaciju sa vašim nebitnim strahovima i još manje bitnim, obilatim emocijama. Uostalom, radite šta hoćete, *ebe mi se.
Last edited by Challenger__ on 18/05/2014 19:11, edited 1 time in total.
Nikolaj Stavrogin

#11655 Re: Ukrajina

Post by Nikolaj Stavrogin »

Challenger__ wrote:- Tipičan primjer malog balkanskog čovječuljka koji od svojih provincijalnih mržnji ne vidi ni "g" od globalne slike. Htjelo bi reći da su svi koji ne slijede kurs neonacista iz Kijeva - četnici.

- Samo, jebe ga onih njemačkih 89 %, zdrav razum i sve ostalo.

Ha,ha!

:lol:
definitivno ima toga, ali nije samo to.

neinteligentni ljudi ne shvataju da stvari nisu onakve kakve se cine na prvi pogled i zato misle da je amerika na strani bosnjaka, a u stvari je vise na strani srba.
zilog

#11656 Re: Ukrajina

Post by zilog »

Challenger__ wrote:Teško je očekivati od našeg, do zla boga loše obrazovanog, zaplašenog, izgubljenog i potpuno dezorijentisanog čovjeka da ima adekvatno znanje, da pogledom sagledava širu perspektivu, da gleda više, šire, smjelo, bez i malo straha. Da bude kao Nijemac, npr. Teško, preteško, nemoguće. Razumijem sve te male balkanske mržnjice, velike, a komične emocije uz hronični nedostatak bilo kakve vizije. Jasne su mi razmjere fobija, bile one islamofobija ili rusofobija, svejedno. Ma šta mi pisali ovdje svijet ide u pravcu u kome ide i to neće izmijeniti ničiji komentari. Mrzite koliko hoćete, ali ne trolajte temu i svaku relevantnu informaciju sa vašim nebitnim strahovima i još manje bitnim obilatim emocijama.
Upravo TI trolas temu zatrpavajuci nas lazima i poluinformacijama.

Rusi i DANAS na PIC-u stoje iza Dodika i svega sto radi. Ko kaze da to nije tacno - LAZE.
Kazes da trebamo razmisljati sire, dobro. Evo, osudimo Amerikance za sva sranja na svijetu i oni, naprasno, odluce da se ne petljaju. Kao sto se nisu petljali nakon rata u Zalivu, '91. i '92. Sta se desava, zavladace mir u svijetu, Putin se zadovoljiti granicama Rusije, Dodik se preseliti u Moskvu, ili kod Libermana, Asad ce sam otici u Hag, a nasi vehabije i cetnici kod istog brice podsisati brade?
Challenger__

#11657 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

To je sasvim druga tema, koja bi se mogla ovako nazvati: "Posljedice američkog izolacionizma". To američkoj administraciji ne pada na pamet, niti je to tema ove emisije. Otvori takvu temu pa piši o tome.
Havatar

#11658 Re: Ukrajina

Post by Havatar »

zilog wrote:
Challenger__ wrote:Teško je očekivati od našeg, do zla boga loše obrazovanog, zaplašenog, izgubljenog i potpuno dezorijentisanog čovjeka da ima adekvatno znanje, da pogledom sagledava širu perspektivu, da gleda više, šire, smjelo, bez i malo straha. Da bude kao Nijemac, npr. Teško, preteško, nemoguće. Razumijem sve te male balkanske mržnjice, velike, a komične emocije uz hronični nedostatak bilo kakve vizije. Jasne su mi razmjere fobija, bile one islamofobija ili rusofobija, svejedno. Ma šta mi pisali ovdje svijet ide u pravcu u kome ide i to neće izmijeniti ničiji komentari. Mrzite koliko hoćete, ali ne trolajte temu i svaku relevantnu informaciju sa vašim nebitnim strahovima i još manje bitnim obilatim emocijama.
Upravo TI trolas temu zatrpavajuci nas lazima i poluinformacijama.

Rusi i DANAS na PIC-u stoje iza Dodika i svega sto radi. Ko kaze da to nije tacno - LAZE.
Kazes da trebamo razmisljati sire, dobro. Evo, osudimo Amerikance za sva sranja na svijetu i oni, naprasno, odluce da se ne petljaju. Kao sto se nisu petljali nakon rata u Zalivu, '91. i '92. Sta se desava, zavladace mir u svijetu, Putin se zadovoljiti granicama Rusije, Dodik se preseliti u Moskvu, ili kod Libermana, Asad ce sam otici u Hag, a nasi vehabije i cetnici kod istog brice podsisati brade?
:thumbup:

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=848569
zilog

#11659 Re: Ukrajina

Post by zilog »

Challenger__ wrote:To je sasvim druga tema, koja bi se mogla ovako nazvati: "Posljedice američkog izolacionizma". To američkoj administraciji ne pada na pamet, niti je to tema ove emisije. Otvori takvu temu pa piši o tome.
Vecina tvojih, nekad i rasistickih, odljeva, nema veze sa ovom temom. Kao, recimo, slika koju si gore postao.
Diskutujes o Amerikancima kao globalnom zlu, za stvari hiljade kilometara od nas i to ti je u skladu sa temom, a kada se pokaze umjesanost Rusa, po istom scenariju, u zlocine koji su se nama desavali pod nosom i zaustavljanje tih zlocina od strane Amerikanaca, onda ti to nije za temu.

Ukazujes na neznanje drugih, a najvise racunas na njega.
Challenger__

#11660 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Tema je Ukrajina a subjekti krize u Ukrajini su i SAD i RF i EU. To je relevantno za temu. Srbi i Bošnjaci nisu i nemaju blage veze sa ovom temom. Postoji tema Rusija. Tamo pišite o vezama RF i Srba. Ili, otvorite novu temu. Zašto stalno trolati ovu temu (Ukrajina) sa sasvim nebitnim, srpsko-bošnjačkim odnosima??

Apsurd.
zilog

#11661 Re: Ukrajina

Post by zilog »

Challenger__ wrote:Tema je Ukrajina a subjekti krize u Ukrajini su i SAD i RF i EU. To je relevantno za temu. Srbi i Bošnjaci nisu i nemaju blage veze sa ovom temom. Postoji tema Rusija. Tamo pišite o vezama RF i Srba. Ili, otvorite novu temu. Zašto stalno trolati ovu temu (Ukrajina) sa sasvim nebitnim, srpsko-bošnjačkim odnosima??

Apsurd.
Dakle, ne treba se prikazati paradigma ruskog ponasanja?

- Ugrozen narod
- Vjekovna ognjista
- Ukrajinci su u stvari Rusi
- Ukrajina je stara Rusija
- Narod je "goloruk"
- To su dobrovoljci

Bas kada mozemo o tome govoriti iz prve ruke, bas kada znamo ko je stajao iza Milosevica?

Divota. Sta mislis da predlozis da nikako ne pisemo na ovoj temi, jer ti to ne odgovara?
Challenger__

#11662 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

To je tvoje viđenje situacije. OK.
Fantassin

#11663 Re: Ukrajina

Post by Fantassin »

zilog wrote:
Challenger__ wrote:Tema je Ukrajina a subjekti krize u Ukrajini su i SAD i RF i EU. To je relevantno za temu. Srbi i Bošnjaci nisu i nemaju blage veze sa ovom temom. Postoji tema Rusija. Tamo pišite o vezama RF i Srba. Ili, otvorite novu temu. Zašto stalno trolati ovu temu (Ukrajina) sa sasvim nebitnim, srpsko-bošnjačkim odnosima??

Apsurd.
Dakle, ne treba se prikazati paradigma ruskog ponasanja?

- Ugrozen narod
- Vjekovna ognjista
- Ukrajinci su u stvari Rusi
- Ukrajina je stara Rusija
- Narod je "goloruk"
- To su dobrovoljci

Bas kada mozemo o tome govoriti iz prve ruke, bas kada znamo ko je stajao iza Milosevica?

Divota. Sta mislis da predlozis da nikako ne pisemo na ovoj temi, jer ti to ne odgovara?
Ima li koja kriza u svjetu da se ne dovodi u kontekst rata u BiH ? Dosadno,glupo i potroseno.
Havatar

#11664 Re: Ukrajina

Post by Havatar »

Apsurd.
Ne samo RF i Srba nego i RF i Bosnjaka posto i Curkin kao i svi ruski zvanicnici negiraju postojanje Bosnjaka i iskljucivo koriste termin muslimani . To je vazno zbog toga da se pokaze slobodoljubivost i istinoljubivost RF.
Bratov brat

#11665 Re: Ukrajina

Post by Bratov brat »

Fantassin wrote:

Ima li koja kriza u svjetu da se ne dovodi u kontekst rata u BiH ? Dosadno,glupo i potroseno.
Ima, svetska ekonomska.
Challenger__

#11666 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Havatar wrote:Ne samo RF i Srba nego i RF i Bosnjaka posto i Curkin kao i svi ruski zvanicnici negiraju postojanje Bosnjaka i iskljucivo koriste termin muslimani . To je vazno zbog toga da se pokaze slobodoljubivost i istinoljubivost RF.
Nisam zapazio... To je, recimo, vrlo indikativno i zanimljivo ako je tačno. Piši o tome, ali na referentnoj temi (Rusija, neka nova ili slično).
Challenger__

#11667 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Fantassin wrote:Ima li koja kriza u svjetu da se ne dovodi u kontekst rata u BiH ? Dosadno,glupo i potroseno.
Ima ona moja tema Kina. http://www.klix.ba/forum/kina-t104581.html-f=3 Ali, na njoj skoro niko ne piše, jer ne pali naš emotivni svijet.
daxon

#11668 Re: Ukrajina

Post by daxon »

Jbt čitajući ove likove, prosto me strah koliki uticaj i značaj imaju Srbi na svjetskoj geopolitičkoj sceni, sve se oko njih vrti :shock:
zilog

#11669 Re: Ukrajina

Post by zilog »

Fantassin wrote:Ima li koja kriza u svjetu da se ne dovodi u kontekst rata u BiH ? Dosadno,glupo i potroseno.
Zasto se, kod pitanja, ogranicavas samo na rat? Pitaj za sadasnjost, buducnost i opstanak.

BTW, Kada sami sebi laskate da razmisljate globalno, sjetite se da je i tlo na kome se nalazite dio tog globusa. Sasvim sigurno najvazniji njegov dio.
Challenger__

#11670 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

zilog wrote:Zasto se, kod pitanja, ogranicavas samo na rat? Pitaj za sadasnjost, buducnost i opstanak.

BTW, Kada sami sebi laskate da razmisljate globalno, sjetite se da je i tlo na kome se nalazite dio tog globusa. Sasvim sigurno najvazniji njegov dio.
Dobar rezon, iako po mom mišljenju off-topic, kao čitava strana teme. Ali, hajde da se na čas prihvatimo ovog.

- pogledaj ovo - anketa, forum.hr. Više od 60 % anketiranih na strani "Rusije, proruske Ukrajine". I to u zemlji koja je imala obilatu podršku SAD, koja je u EU i NATO. Više od 60 %. Misliš da analitičke službe dilpomatsko-konzularnih predstavništava ne evidentiraju i ne obrađuju ove statistike i ne izvještavaju Ministarstvo i Kremlj. Da, druže moj Rusija zna da ih većina građana Hrvatske podržava. Rusija to itekako ima na umu. Bila pobjednik, poražena, ili akter globalnog satus quo-a;

- pretpostavljam da je kod Srba još veći procenat. RF to zna i te kako, pogledaj samo obim pomoći zadnjih dana;

- ako ti je stalo do Bošnjaka (oprosti ako sam pogriješio nacionalnost), pitaj se gdje su Bošnje u toj priči i da li je dobro i nadasve mudro da samo oni nose imidž dosljednih neprijatelja RF? Ispred svih nas su teška vremena i treba velika mudrost da se, obazirući se na čitav svijet, sve bitne globalne faktore, narod i zemlja provuku kroz Scilu i Haridbu. Sve ostalo je krajnje neodgovoran, amaterski pristup.

Iz tog ugla, sam sebi ponovi tvoje centralno pitanje:
Pitaj za sadasnjost, buducnost i opstanak.
zilog

#11671 Re: Ukrajina

Post by zilog »

Challenger__ wrote:
zilog wrote:Zasto se, kod pitanja, ogranicavas samo na rat? Pitaj za sadasnjost, buducnost i opstanak.

Dobar rezon, iako po mom mišljenju off-topic, kao čitava strana teme. Ali, hajde da se na čas prihvatimo ovog.

- pogledaj ovo - anketa, forum.hr. Više od 60 % anketrianih na strani "Rusije, proruske Ukrajine". I to u zemlji koja je imala obilatu podršku SAD, koja je u EU i NATO. Više od 60 %. Misliš da analitičke službe dilpomatsko-konzularnih predstavništava ne evidentiraju i ne obrađuju ove statistike i ne izvještavaju Ministarstvo i Kremlj. Da, druže moj Rusija zna da ih većina građana Hrvatske podržava. Rusija to itekako ima na umu. Bila pobjednik, poražena, ili akter globalnog satus quo-a;

- pretpostavljam da je kod Srba još veći procenat. RF to zna i te kako, pogledaj samo obim pomoći zadnjih dana;

- ako ti je stalo do Bošnjaka (oprosti ako sam pogriješio nacionalnost), pitaj se gdje su Bošnje u toj priči i da li je dobro i nadasve mudro da samo oni nose imidž dosljednih neprijatelja RF? Ispred svih nas su teška vremena i treba velika mudrost da se, obazirući se na čitav svijet, sve bitne globalne faktore, narod i zemlja provuku kroz Scilu i Haridbu. Sve ostalo je krajnje neodgovoran, amaterski pristup.

Iz tog ugla, sam sebi ponovi tvoje centralno pitanje:
Pitaj za sadasnjost, buducnost i opstanak.
Vrlo rado cu ti odgovoriti na ovaj post.

Ne ulazeci u procente, obicni gradjani Hrvatske, pa da kazem i Njemacke, Ameriku dozivljavaju slicno tebi (Njemci imaju razlog zbog prisluskivanja), a Rusiju (kao i ti) kao pandan Americi.

Ni jedna od tih drzava nije u situaciji da ih Rusi, SADA, prcaju u zdrav mozak, pa im se moze da budu pro-ruski antiamerikanci.

Jos nesto, kada budem dijelio misljenje vecine oko sebe, onda cu se zabrinuti.
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#11672 Re: Ukrajina

Post by UnscarD »

Ja Sam Odavle wrote:
UnscarD wrote:
Ja Sam Odavle wrote:Zaista?
Kako je ova ruska propaganda jeftina, nevjerovatno. Ima jedan maskiran, ovdje, koji je identifikovan kao onaj maskiran ondje. Policajcu se vidi jedno oko na fotografiji, taj ti je po roznjaci identifikovan kao najveci fasista planete. Kamera cas tu cas tamo, prati dva lika, jedan noha jastuce. Dalje nisam gledao.
Ako je ko odgledao ovo do kraja, pominje li se kradja Krima igdje?

Sta kaze Ruskaja Pravdaja, koji agent provokator je zapalio Arhiv u Sarajevu?
Cuj Ruska propaganda ...lik je amerikanac i zivi u Americi,,,

Off topic -- citanje nije preporucljivo za moderatore sa slabim srcem :) : Ima jos jedan trend sto sam primijetio u zadnje vrijeme. U cemu je trik sa tri tacke, tri zareza, tri apostrofsa, tri has taga, tri upitnika i tri usklicnika? Valjda neke nove spontane emocije, malinkolija i skalinada. Eeee, gdje je dobra Zehra Pozegija is OS SV Cica na Marindvoru sto je samare dijelila ako ne znas pravilno pisat.
E jbg, provalio si me ... mislio sam da sam to tako dobro zakamuflirao ali jbg, nisam racunao da cu da naletim na tebe. Trik je u tome da kada stalno ponavljam tri zareza ili tri tacke, to lagano (za citaoca potpuno nesvjesno) ulazi u podsvijest (jer tri je sveti broj djeljiv sa 6 a svi znamo da je 666 broj zvijeri) i citaoc ni sam ne znajuci zasto, odjednom pocinje da bezazleno pitanje majke "sine da li si gladan" da odgovora sa : da,da,da (tri puta) sto je samo prvi korak. Kasnije, one koji su na moje "apostrofsko subliminalno neuro lingvisticko programiranje" (strucno ASNLP) legli, moguce ja primjetiti kako na FB slikama tamo gdje svi uredno pokazuju dva prsta i viktoriju, moji "pokusni zecici" na slikama (pogotovo slikama sa ekskurzije jer je tada svijest na najnizem a reptilski dio mozga na najvisem stupnju) pokazuju tri prsta i pri tome imaju nekako tup izraz lica ...odmah znamo da su pod uticajem UnscarD "ASNLP-a" kako ga mi skraceno zovemo.
Kada medjutim, na isti post, odgovorimo sa svega dvije crtice, kao sto si ti uradio u primjeru u tvome postu iznad "Off topic -- " i kada to nakon tacno 49 karaktera prati smajli + : (koja simbolizuje polu-smajli jer je to smajli ipo sto kada se podijeli sa moje tri tacke daje 2 a to je prihvatljiv broj tacaka prihvatljiv broj prstiju na slikama sa ekskurzije) onda je moj ASNLP (kako ga mi zovemo - ovo mi- jos uvijek ...ne mogu...!!!??? da-da-da- ti kazem ko smo ...ti spavas,ti spavas, ti spavas...) potpuno neutralizovan.

Zbog ovoga ce da mi smanje platu u institutu za neuro lingvisticke studije ali jbg, zivot ide dalje. Provaljen sam. Od sada koristim dvije tacke ili crtice, kao sav normalan svijet ..!!??
zilog

#11673 Re: Ukrajina

Post by zilog »

Challenger__ wrote:- ako ti je stalo do Bošnjaka (oprosti ako sam pogriješio nacionalnost), pitaj se gdje su Bošnje u toj priči i da li je dobro i nadasve mudro da samo oni nose imidž dosljednih neprijatelja RF? Ispred svih nas su teška vremena i treba velika mudrost da se, obazirući se na čitav svijet, sve bitne globalne faktore, narod i zemlja provuku kroz Scilu i Haridbu. Sve ostalo je krajnje neodgovoran, amaterski pristup.
Ovo zahtjeva jos jedan odgovor.

Srbi su u 90% slucajeva "dosljedni neprijatelji" USA i NATO. Po mnogim stvarima ih je to dovelo do konacnog gubitka Kosova.

Zato razumijem zelju istih da i Bosnje ukljuce u grupaciju "dosljednih neprijatelja" USA.

Kada Rusi prestanu biti "dosljedni neprijatelji" Bosnjaka na PIC-u, mozda malo i promjenimo retoriku.

Osim toga, Rusi nemaju snage za ista vise od diplomatsko, propagandno, obavjestajnog rovarenja na ovim prostorima.
Challenger__

#11674 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Opet se ide u off sa provizornim ocjenama i statistikama...

- Budi uvjeren da Kremlj na svijet ne gleda očima Banja Luke. Istina, ni Sarajeva. Isto se odnosi i na SAD. Previše značaja pridaješ ovom malom komadu zemlje.
Jos nesto, kada budem dijelio misljenje vecine oko sebe, onda cu se zabrinuti.
- Uz dužno poštovanje, moram ti reći da ničeg alternativnog, da ne kažem vizionarskog ili elitističkog, ne vidim u tvojim komentarima. Jedno jeste otkriće, a to je da možemo učtivo razmijeniti (različita) mišljenja.

Što se mene tiče, kraj off-a.

_____
zilog

#11675 Re: Ukrajina

Post by zilog »

Challenger__ wrote:Opet se ide u off sa provizornim ocjenama i statistikama...

- Budi uvjeren da Kremlj na svijet ne gleda očima Banja Luke.
Ti, eto, znas kako Kremlj gleda. Dobro, znas provizorno. :D
Ja, makar, pokazujem sta Kremlj radi.
Post Reply