Sirija vol. 2
- Nadzornik
#116326 Re: Sirija vol. 2
Kako vrijeme prolazi,Jarmuk vec istorija...

-
sarajevoxxxx
#116327 Re: Sirija vol. 2
Nemoj vrijeđat, živ ti meni bio.Kaligrafija wrote:Babo Asad mora da se slusa...!sarajevoxxxx wrote:
Hajd dobro, bar ste odmah gazde poslušali. Bolje i tako nego da vas 500 izgine kao u Deir Ez-Zouru pa da skontate neke stvari.![]()
Kakav ludak, bukvalac jesi ti kad cuo za sarkazam!?
ameri demantirali zadnje bombardovanje Asadovih položaja
- Nadzornik
#116328 Re: Sirija vol. 2
Ali zato Izrael opet lupa oko Homsa...sarajevoxxxx wrote:

- Nadzornik
#116329 Re: Sirija vol. 2
Tigar je danas odletio za Daraa-u,mnogi su zabrinuti za njegov zivot ali ih on uvjerava da ce sve biti u redu...

- Kaligrafija
#116330 Re: Sirija vol. 2
Izvini ako sam te uvrijedio, u mojoj raji se to koristi kao uzrecica, ludaku jedan i bukvalac, kad je malo zustrija rasprava, pa se ubjedjujemo nesto...a ludak moze biti nekad i u pozitivnom znacenju...elem nejse, nisam imao namjeru da te uvrijedim, izvini jos jednom...!sarajevoxxxx wrote:Nemoj vrijeđat, živ ti meni bio.Kaligrafija wrote:Babo Asad mora da se slusa...!sarajevoxxxx wrote:
Hajd dobro, bar ste odmah gazde poslušali. Bolje i tako nego da vas 500 izgine kao u Deir Ez-Zouru pa da skontate neke stvari.![]()
Kakav ludak, bukvalac jesi ti kad cuo za sarkazam!?
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#116331 Re: Sirija vol. 2
Promjenićemo opet.Kaligrafija wrote:Promijenili smo planove!sarajevoxxxx wrote:Otkud sada Dera odjednom? Zar niste govorili da je Džisr Šugur slijedeći?![]()
-
sarajevoxxxx
#116332 Re: Sirija vol. 2
Izvini ti ako sam te pogrešno shvatio, i u mojoj raji se isto tako nekad koriste te fraze i naravno sve je normala. Ista je to raja.Kaligrafija wrote:
Izvini ako sam te uvrijedio, u mojoj raji se to koristi kao uzrecica, ludaku jedan i bukvalac, kad je malo zustrija rasprava, pa se ubjedjujemo nesto...a ludak moze biti nekad i u pozitivnom znacenju...elem nejse, nisam imao namjeru da te uvrijedim, izvini jos jednom...!
Lično ne koristim, čak i kada se šalim biram rijeći, ljudi se nekad više kroz šalu mogu uvrijediti, ne što nije skontao da je šala, već što je to tako. Mnoge šale ili većina ih je istina.
-
sarajevoxxxx
#116333 Re: Sirija vol. 2
Dera: Uhapšeno 25 pripadnika Isila koji su dolazili iz pravca Suvejde
https://www.facebook.com/groups/2096595 ... 277567189/
https://www.facebook.com/groups/2096595 ... 277567189/
-
sarajevoxxxx
#116334 Re: Sirija vol. 2
Samir El Musaleme najpoznatiji sirijski aktivista iz juga Sirije iz provincije Dera trenutno uživo:
https://www.facebook.com/10000930595291 ... live_video
- Matzan
#116335 Re: Sirija vol. 2
Po ovome sto sad pisete na temi o Siriji, ocito je da ISIL gubi ovaj rat. Vidim da su vec nekoliko puta organizovani konvoji kako bi se isti izmjestili sa podrucja koje su do tada kontrolisi.
Zanima me, ukoliko neko zna, sta se prrdvidja da ce na kraju biti sa tim ljudima? Hoce li im ostaviti neku teritoriju i tu ih naseliti ili ce ici do kraja, dakle potpuno unistenje.
Siguran sam da mnogima od njih nece biti lako da se vrate u drzavu iz koje su dosli. Procitao sam jedan clanak u SB gdje kaze da egipatske vlasti osudjuju najstrozijim kaznama cak i njihove supruge.
Pogotovo nisu dobrodosli u drzave koje su ih stvorile i sponzorisale i za ciji su interes ginuli.
Usput, zna li se gdje im je vodja, Baghdadi, ako je uopste ziv?
Zanima me, ukoliko neko zna, sta se prrdvidja da ce na kraju biti sa tim ljudima? Hoce li im ostaviti neku teritoriju i tu ih naseliti ili ce ici do kraja, dakle potpuno unistenje.
Siguran sam da mnogima od njih nece biti lako da se vrate u drzavu iz koje su dosli. Procitao sam jedan clanak u SB gdje kaze da egipatske vlasti osudjuju najstrozijim kaznama cak i njihove supruge.
Pogotovo nisu dobrodosli u drzave koje su ih stvorile i sponzorisale i za ciji su interes ginuli.
- muhafuca
#116336 Re: Sirija vol. 2
sta kaze? dugo ovo gledat sahat vremenasarajevoxxxx wrote:Samir El Musaleme najpoznatiji sirijski aktivista iz juga Sirije iz provincije Dera trenutno uživo:
hoce li ih podrzat Izrael i Saudija - ili se popisuju za autobuse?
-
los talibanos
#116337 Re: Sirija vol. 2
S čime raspolažu Žido-Vehabije na jugu Sirije...mislim kad je u pitanju ljudstvo i naoružanje i koliko bi mogla potrajat ova operacija sad ako ne bi došlo do direktnog miješanja Izraela,mada sumnjam u to ? 
- Krokodajl
#116338 Re: Sirija vol. 2
Zavisi koliko Mahmud sa autobusom bude čeko na semaforu kod Homsa na crvenom, ako mu milicioner da prvenstvo prolaza nad kolonom iz Jarmuka onda do utorka, ako ipak bude morao čekat da autobusi iz Jarmuka prođu onda do Srijede, eh sad ako Mahmud posti a kao putnik nije dužan, onda bi mogao i na iftar svratiti u srijedu, pa bi se to odužilo i do četvrtka.los talibanos wrote:S čime raspolažu Žido-Vehabije na jugu Sirije...mislim kad je u pitanju ljudstvo i naoružanje i koliko bi mogla potrajat ova operacija sad ako ne bi došlo do direktnog miješanja Izraela,mada sumnjam u to ?
A sa čime raspolažu, ono što je Izraelu ostalo od 67-e u muzejima, njima su uvalili, + konzerve košer narezka i masline iz Nakaba/Negeva.
-
sarajevoxxxx
#116339 Re: Sirija vol. 2
- Prije nekoliko dana predstavnici Emirata, Saudije, i Jordana, posjetili vojnu bazu Harab Ašik koja se nalazi zapadno od grada Ajn Ise.
Nije bilo izvještaja o identitetu mrtvih ili povrijeđenih, a niko još nije preuzeo odgovornost za napad.
Ministar unutrašnjih poslova Ibrahim Buchanav izjavio je da je automobil postavljen u gusto naseljeno područje, dodajući da izložba sirijskih proizvoda otežava saobraćaj i da je preplavila područje.
Rekao je u svom intervju za portal "Al Ain" iz Emirata da Centralna bezbjednost i odjel kriminalističke policije u Bengaziju u potpunosti obavljaju svoje dužnosti.
Izložba "Made in Syria" otvorena je juče po prvi put u Libiji, uz učešće 100 sirijskih i libijskih kompanija specijalizovanih za hranu, a otvaranje izložbe su obilježili haos i pucnjava u samom gradu. Libijski ekonomski analitičar Khaled Bouzoukouk, je putem svoje Fejsbuk stranice objavio kako smatra da ono što se desilo ispred izložbe "je uvreda i ne daje utisak da je Bengazi siguran, posebno za goste iz Sirije".
Izložbu je osiguravala vojna formacija "Munjevite snaga" koja je u blizini prostora gdje se održavala izložba postavila svoj PVO što je uznemirilo posjetioce izložbe i dalo vojni karakter civilnoj izložbi, rekao je Bouzoukouk.
للمزيد: https://www.enabbaladi.net/archives/230 ... z5GVLotgT5
- Sedam osoba poginulo i oko 20 ranjeno u jučerašnjoj eksploziji u Bengaziju u Libiji. Automobil bomba je eksplodirao u blizini izložbe "Made in Syria" koju je organizovala vlada sirijskog režima u gradu Bengaziju.فرات بوست - EuphratesPost
1 h ·
#فرات_بوست
#الرقة الريف الشمالي :
حصلت فرات بوست على معلومات تؤكد وجود ممثلين عن قوات عسكرية امارتية و سعودية و أردنية داخل قاعدة خراب عشق العسكرية غرب مدينة عين عيسى ، حيث قاموا بزيارة مدينة الرقة منذ أيام .
Nije bilo izvještaja o identitetu mrtvih ili povrijeđenih, a niko još nije preuzeo odgovornost za napad.
Ministar unutrašnjih poslova Ibrahim Buchanav izjavio je da je automobil postavljen u gusto naseljeno područje, dodajući da izložba sirijskih proizvoda otežava saobraćaj i da je preplavila područje.
Rekao je u svom intervju za portal "Al Ain" iz Emirata da Centralna bezbjednost i odjel kriminalističke policije u Bengaziju u potpunosti obavljaju svoje dužnosti.
Izložba "Made in Syria" otvorena je juče po prvi put u Libiji, uz učešće 100 sirijskih i libijskih kompanija specijalizovanih za hranu, a otvaranje izložbe su obilježili haos i pucnjava u samom gradu. Libijski ekonomski analitičar Khaled Bouzoukouk, je putem svoje Fejsbuk stranice objavio kako smatra da ono što se desilo ispred izložbe "je uvreda i ne daje utisak da je Bengazi siguran, posebno za goste iz Sirije".
Izložbu je osiguravala vojna formacija "Munjevite snaga" koja je u blizini prostora gdje se održavala izložba postavila svoj PVO što je uznemirilo posjetioce izložbe i dalo vojni karakter civilnoj izložbi, rekao je Bouzoukouk.
للمزيد: https://www.enabbaladi.net/archives/230 ... z5GVLotgT5
- Nadzornik
#116340 Re: Sirija vol. 2
IT strucnjak u Jarmuku...

-
sarajevoxxxx
#116341 Re: Sirija vol. 2
Nadzornik wrote:IT strucnjak u Jarmuku...![]()
-
sarajevoxxxx
#116342 Re: Sirija vol. 2
- Vojne formacije FSA u Deri objavila kako će region postati grobnica za režimske snage u slučaju da napadu položaje opozicije na jugu Sirije.
https://www.enabbaladi.net/archives/230607
- Broj zarobljenih pripadnika Isila popeo se na 39. Radi se o grupama koje je režim južnih dijelova Damaska prebacio u Suvejdu, a koje je FSA u dva odvojena slučaja zarobila:

https://www.enabbaladi.net/archives/230607
- Broj zarobljenih pripadnika Isila popeo se na 39. Radi se o grupama koje je režim južnih dijelova Damaska prebacio u Suvejdu, a koje je FSA u dva odvojena slučaja zarobila:

-
developer10
#116343 Re: Sirija vol. 2
Nemoj tako, to je savremeni vezistaNadzornik wrote:IT strucnjak u Jarmuku...![]()
- insomnia78
#116344 Re: Sirija vol. 2
Bogatiji ovaj izbjeglicki kamp nego po Bosne
- Nadzornik
#116345 Re: Sirija vol. 2
Ma to su sve amateri,ovako se to radi u velikom stilu...developer10 wrote: Nemoj tako, to je savremeni vezista
Zlato Iraka,Libije itd. zavrsava u Vasingtonu.

- Nadzornik
#116346 Re: Sirija vol. 2
Iracki avioni napali pozicije Isila u Siriji...

- Challenger_
#116347 Re: Sirija vol. 2
- Poklaše se između sebe zapadno od Dere:
The terrorists, #FSA and #ISIS, are slaughtering each other west of #Daraa.
- Challenger_
#116348 Re: Sirija vol. 2
- ISIL nije ništa drugo do banalna etiketa, brand, službi koje su ga stvorile. Ovaj brand je otpisan, njima bitini ljudi su evakuisani na sigurno (Šišani, drugi čovjek "hilafeta") a neupućena stoka sa dna hijerarhije je prepuštena svojoj sudbini. Iračani i Iranci, Sirijci i Rusi imaju namjeru da ih potpuno eliminišu.Matzan wrote:Po ovome sto sad pisete na temi o Siriji, ocito je da ISIL gubi ovaj rat. Vidim da su vec nekoliko puta organizovani konvoji kako bi se isti izmjestili sa podrucja koje su do tada kontrolisi.
- Ostali wahhabi-takfiri brandovi su aktivni (franšize AQ tipa HTŠ ili TIP-a iz Kine) i sada ljudstvo službe usmjeravaju ka njima. Primjer, nemali broj bosanskih nazovi-mudžahedina koji su bili u ISIL-u, sada je u
Vehabijsko-takfiristička ideologija je izuzetno upotrebljiva iz neokolonijalne perspektive , korištena je od Afganistana (Al Qaeda) do danas i ne vjerujem da će se službe zapada (prije svega USA i GB) i Izrael olako odreći njihovih usluga, te možemo očekivati nove nazive, nove brendove i nove "akcije" ovih ostrašćenih, bespametnih marioneta.
Last edited by Challenger_ on 25/05/2018 14:59, edited 1 time in total.
- Challenger_
#116349 Re: Sirija vol. 2
Želim iznijeti impresiju da daleko najmanje kazne povratnici ISIL-a dobijaju upravo kod nas, u Bosni i Hercegovini.
- Matzan
#116350 Re: Sirija vol. 2
Challenger_ wrote:- ISIL nije ništa drugo do banalna etiketa, brand, službi koje su ga stvorile. Ovaj brand je otpisan, njima bitini ljudi su evakuisani na sigurno (Šišani, drugi čovjek "hilafeta") a neupućena stoka sa dna hijerarhije je prepuštena svojoj sudbini. Iračani i Iranci, Sirijci i Rusi imaju namjeru da ih potpuno eliminišu.Matzan wrote:Po ovome sto sad pisete na temi o Siriji, ocito je da ISIL gubi ovaj rat. Vidim da su vec nekoliko puta organizovani konvoji kako bi se isti izmjestili sa podrucja koje su do tada kontrolisi.
- Ostali wahhabi-takfiri brandovi su aktivni (franšize AQ tipa HTŠ ili TIP-a iz Kine) i sada ljudstvo službe usmjeravaju ka njima. Primjer, nemali broj bosanskih nazovi-mudžahedina koji su bili u ISIL-u, sada je uTIP-u, jednoj od rijetkih preostalih čvrstih veza Ankare i Vašingtona.
Vehabijsko-takfiristička ideologija je izuzetno upotrebljiva iz neokolonijalne perspektive , korištena je od Afganistana (Al Qaeda) do danas i ne vjerujem da će se službe zapada (prije svega USA i GB) i Izrael olako odreći njihovih usluga, te možemo očekivati nove nazive, nove brendove i nove "akcije" ovih ostrašćenih, bespametnih marioneta.
Tnx!