FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
omega369

#11626 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by omega369 »

ma glupa je i ta prica vise. nekad smo se svađali i tukli sa takvima po tribini ali fakat sad kad ne vidi covjek nikakav napredak, konstantni nazadak u svemu, covjek vise nema snage, ogugla vise i na psovace
leškarenje

#11627 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by leškarenje »

omega369 wrote:ma glupa je i ta prica vise. nekad smo se svađali i tukli sa takvima po tribini ali fakat sad kad ne vidi covjek nikakav napredak, konstantni nazadak u svemu, covjek vise nema snage, ogugla vise i na psovace
Sad je kontra :izet: ovi što psuju hoće da marisu ove što aplaudiraju :lol:
emigrazione

#11628 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by emigrazione »

A kome ste to vi aplaudirali, daj recite da mu i ja aplaudiram?!
leškarenje

#11629 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by leškarenje »

emigrazione wrote:A kome ste to vi aplaudirali, daj recite da mu i ja aplaudiram?!
Ja lično,Rahmanovicu,Saricu,Bekicu.....i da,opet da kažem da smo odigrali dobru utakmicu :thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#11630 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Tomahawk11 »

leškarenje wrote:
emigrazione wrote:A kome ste to vi aplaudirali, daj recite da mu i ja aplaudiram?!
Ja lično,Rahmanovicu,Saricu,Bekicu.....i da,opet da kažem da smo odigrali dobru utakmicu :thumbup:
Realno, jesmo.
Prvo poluvrijeme je bilo strasno.
U drugom smo malo popustili, bio je onaj ponisteni gol zbog ofsajda i onda primamo gol.
Poslije toga je sve bilo naopako, ali bilo je borbe.
Pravi napadac u ovom timu i trpanje :thumbup:
Njihovi igraci, od golmana pa redom, padali su pri kraju regularnog. Grcevi, umor....kod nas toga nije bilo.
Ne moze sve biti crno. Ja to tako ne vidim.
s3d4m

#11631 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by s3d4m »

jalijas74 wrote:Prvo jebe Dzenu Uspulica sto ne uci debil i ne polaze vise za tu jebenu licencu, koje su sve seljacine dobile tu licencu a on FGR konta samo ce doci. Zagrij stolicu Dzeno i uhvati se knjige u 40 godini kad nisi do sada.

Drugo mislio sam da to nikada necu ni pomisliti a kamo li reci ali mislim da bi "cickovo-ulje-kosica" Mirza Varesanovic bolje vodio ovu ekipu.

Trece dajte konacno nekog strucnjaka na klupi FK Sarajeva koji vam je kurac u upravi :evil:
Ovo za Mirzu :) :thumbup:

Mislim da se ovo moralo proci.
Ne mogu reci da je do igraca, trudili su se borili se.
Ne mogu reci ni da je do trenera, zaista vidi se da je srcem u svemu ovome i da mu je jako tesko i zbog samih navijaca.
Mislim da je problem u Tan-u, mi smo se prodali za sitne pare, nekome kome je fkSarajevo zadnja rupa na sviralu.
Na kraju ne znam sta da mislim cak i da Mirzu V. dovedu na klubu ne bi me izvadilo iz ove depresije :(
Nadzorna_ploca

#11632 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Nadzorna_ploca »

Jedva smo ga se kutarisali i sad da ga vracamo.. kad cemo prestati vracati igrace i trenere..
enko 1964
Grijem se na: južnu interkonekciju

#11633 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by enko 1964 »

leškarenje wrote:
E jebi ga. Da je u pitanju bila neka prijateljska utakmica ili utakmica PL i ja bih rekao da je bila dobra. Pobijedili i Elhamdulillah.
Na žalost nije. U pitanju je evropsko takmičenje i protivnik je matora trećerazredna ekipa iz Moldavije.
Uz to promašimo penal pred sami kraj utakmice, odigramo produžetke sa igračem više i krampa.
Najgore je što nemam razloga da se nadam da nastavak sezone neće biti još gori.
leškarenje

#11634 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by leškarenje »

Odigrali dobru utakmicu što se mene tiče,to ne mora biti tako u svačijim očima....ali za mene je ono bilo dobro,a da smo prošli tako bi bilo za sviju :mrgreen:
north

#11635 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by north »

Ko i uvijek treba imati mjeru koju mi generalno nemamo, ni u čemu....pitarluk, ne kaže se džaba :oops: ...evo sada ne treba ni hrakati sve od-do, niti hvaliti ikoga, iako sam jako razočaran, mada ne toliko iznenađen jer se naviklo :oops: ...ali evo, oni koji bi i dalje da budu optimisti što je legitimno, na osnovu dobre igre od sinoć, brzo će sezona, pa hajde ako smo dobri tako neka ovakvu igru prenesu na te utakmice....ne moraju svaku, barem većinu....očekujem da protiv svih ekipa izuzev komšija, Širokog, Zrinjskog, eventualno još jedne ekipe, budemo ovako ili slično dominantni...ako tako bude, sve 5, možemo i do trofeja čak, brzo će se u tom slučaju i zaboraviti od sinoć :oops: ...ali neće naravno, protiv nijedne ekipe nećemo biti ovako bolji, jer nije realno da gotovo ista ekipa u odnosu na prošlu, dobro dva nova igrača su tu bila, može toliko drastično biti bolja nego prošlu sezonu koju smo cijelu bili za qrac :oops: .....Ovo što su moldavci sinoć pokazali na Koševu, realno više pokažu ekipe iz donjeg dijela tabele naše lige kada nam dođu kući, zato ovo ovoliko boli i nije utjeha da smo 15 stativa i prečki pogodili :roll:
emigrazione

#11636 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by emigrazione »

leškarenje wrote:
Bolan igrali su protiv ekipe malo veceg levela od visocke Bosne, a pola sata sa igracem vise...8-9 ih ima preko 30 godina?! Saricu treba 17 godina da nesto iskreira,da podvali loptu, da nesto uradi, beskoristan po gol...sta neko mu rekao da ne treba da gleda prema golu uopste, zna li taj frajer osutati loptu?! Rahmanovic ima kondicije manje od mene, jel ga stid uopste?! Prva utakmica na Kosevu, treba da leti da se dokaze, on ne moze da hoda, hej 23 godine! Aplauz za sta?! O Mihojevicu plivadonu necu vise da pricam, jedna od najgluplje odigranih utakmica nekog naseg igraca koje sam ikada gledao na AFH, udara levate ispred naseg gola, ide nekakav bodiček ispred svog gola dedici iz Moldavije gdje je lopta 20 metara vec otisla, direktni i jedini krivac za gol, vrati malo snimak pa vidi sta je kreten uradio...Pavlovic i penali hahah...ma ne mogu vise muka mi je od toga koliko ne znaju i koliko su ograniceni za najjednostavniju mogucu igru na svijetu
leškarenje

#11637 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by leškarenje »

Ma ne znam šta da ti kažem :( batali jarane,ne vrijedi da se nerviras :thumbup:
victory

#11638 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by victory »

Steta!
Morali su ovo proci. Moldavci su nas izbacili zahvaljujuci velikoj sreci i zavidnom iskustvu. Epilog sličan onome iz finalne utakmice kupa BiH protiv Širokog. Nadigras protivnika tokom najvećeg djela utakmice i onda zakazes u konačnici.
Htijenja kod igrača nije nedostajalo, medjutim treba biti objektivan i konstatovati da ovaj igracki kadar tesko da moze napraviti bilo kakav iskorak u evropskim takmicenjima.
Cak i da su prosli Moldavce posrnuli bi u narednom kolu, naravno sa punijom klupskom kasom, sto i nije nebitno za klub.

Sada je vise nego ocigledno da se klub mora posvetiti omladinskim selekcijama i pruzati sansu mladim igracima da igraju u prvom timu. Da su imali vise hrabrosti da ukazu priliku omladincima ovaj poraz bi manje bolio. Vrijeme prolazi, rezultati kilavi sa jos kilavijim, netalentovanim i istrosenim igracima. Sta se jos moze izgubiti davanjem sanse igracima iz omladinskog pogona?
leškarenje

#11639 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by leškarenje »

north wrote:Ko i uvijek treba imati mjeru koju mi generalno nemamo, ni u čemu....pitarluk, ne kaže se džaba :oops: ...evo sada ne treba ni hrakati sve od-do, niti hvaliti ikoga, iako sam jako razočaran, mada ne toliko iznenađen jer se naviklo :oops: ...ali evo, oni koji bi i dalje da budu optimisti što je legitimno, na osnovu dobre igre od sinoć, brzo će sezona, pa hajde ako smo dobri tako neka ovakvu igru prenesu na te utakmice....ne moraju svaku, barem većinu....očekujem da protiv svih ekipa izuzev komšija, Širokog, Zrinjskog, eventualno još jedne ekipe, budemo ovako ili slično dominantni...ako tako bude, sve 5, možemo i do trofeja čak, brzo će se u tom slučaju i zaboraviti od sinoć :oops: ...ali neće naravno, protiv nijedne ekipe nećemo biti ovako bolji, jer nije realno da gotovo ista ekipa u odnosu na prošlu, dobro dva nova igrača su tu bila, može toliko drastično biti bolja nego prošlu sezonu koju smo cijelu bili za qrac :oops: .....Ovo što su moldavci sinoć pokazali na Koševu, realno više pokažu ekipe iz donjeg dijela tabele naše lige kada nam dođu kući, zato ovo ovoliko boli i nije utjeha da smo 15 stativa i prečki pogodili :roll:
Ne mogu ja opširno ko ti jbg :D kunem se u najmilije mi da imamo emancipovanu publiku koja daje podršku klubu kad rezultat nije dobar,koja podrži igrača kad pogriješi da bi imali par trofeja više.....kod nas ako primimo prvi gol halali ostatak utakmice ili ako igrač pogriješi u petoj minuti jebavace mu se sve do kraja utakmice ma kako odigrao. Hoću reći zavladao je žestoki papanluk i primitivizam.
north

#11640 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by north »

Ne znam, ima i do toga jednim dijelom, ali ne bih to stavljao u prvi plan i kao nešto ključno..to je minorno naspram činjenice da svaki put useremo zbog nas i naših poteza sa terena, a ne zbog sudije ili psovanja sa tribina..pa jučer na 2-1 nisu krenule odmah salve zvižduka, nisam ih ni čuo u prosužecima, uvijek će biti pojedinaca mamlaza, ali generalno nije bilo zviždanja, tako da za sinoć psovke nisu ni 1% krive za ispadanje..
enko 1964
Grijem se na: južnu interkonekciju

#11641 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by enko 1964 »

Majka mu stara pa nismo mi na tribinama plaćeni da navijamo i dajemo podršku momcima koji na terenu za džaba igraju fudbal.
Plaćamo članarine, godišnje, polusezonske i pojedinačne karte. Kupujemo dresove, majice, upaljače, klince i palce. Idemo na gostovanja.
Klub živi od nas a ne mi od kluba(dobro možda neki) :D
Trebali bi dobiti nešto za uzvrat. Malo nam za radost treba. Niko riječ ne progovori kad' nas nadigra i natambura bolja ekipa.
Za ono sinoć a i za protekle dvije sezone nema opravdanja.
Tomahawk11
Globalni moderator

#11642 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Tomahawk11 »

Nismo placeni.
A nismo ni placeni da slusamo debilno psovanje i pjenu nekih.
vicious

#11643 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by vicious »

Tomahawk11 wrote:
leškarenje wrote:
Realno, jesmo.
Prvo poluvrijeme je bilo strasno.
U drugom smo malo popustili, bio je onaj ponisteni gol zbog ofsajda i onda primamo gol.
Poslije toga je sve bilo naopako, ali bilo je borbe.
Pravi napadac u ovom timu i trpanje :thumbup:
Njihovi igraci, od golmana pa redom, padali su pri kraju regularnog. Grcevi, umor....kod nas toga nije bilo.
Ne moze sve biti crno. Ja to tako ne vidim.
100%, sinoć daleko od toga da smo odigrali loše, dominirali većim dijelom utakmice, kao i drugo poluvrijeme tamo. Bilo je i dobrih akcija, trke, i nikom ne možeš naći neku zamjerku i reći krampa, eto možda jedino Hodžić da je imao nešto više grešaka. Jedino je falila realizacija, i da, treba nam pravi centarfor. Da ne spominjem Benku, ali eto neko tipa Obradović bi sinoć garant zabio jedno 3 komada.
Promašeni penali se dešavaju i zbog toga ne treba nikom skidati glavu, samo istina je da se nama u zadnje vrijeme previše često dešavaju. To je već psihološki problem.
Dinostula

#11644 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Dinostula »

Svi spominju da nam je ponisten gol a niko ne spominje da smo postigli prvi gdje je lopta izasla 20 cm izvan terena.
Po meni tekma je zavrsila 1:1.Citam neke komentare da su nas sudije ostetile i slicine gluposti i ne mogu da vjerujem.
Za ispadanje juce Cala je taj koji je 100% kriv. Sto je neko sa foruma napisao u 85 minuti Crnkic puca penal pored zivog Almira Bekica koji je sigurno najbolji i najsigurni izvodjac penala u nasoj ekipi.Naravno to zna onaj ko prati kako koji igrac izvodi penal (a to Cala sigurno nije).Bekic ima jak sut nesto slicno kao Puzigaca i on je taj kojem je Cala morao reci da izvede taj penal.Likovi poput Kuzmanovica,Hebibovica ili Crnkica sa pilecim sutevima ne bi smjeli pucati penal,ali kod Cale moze sve.
Tomahawk11
Globalni moderator

#11645 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Tomahawk11 »

Ja Cali zamjeram ovu glupost....kaze igraci su sami odlucili ko ce sutati penale :roll:
Ne moze to tako. Jesi li sef struke ili nisi. Znaci i Crnkic je sam odlucio.
Pitarrr82

#11646 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Pitarrr82 »

Pa valjda je vec do sada jasno da Cala ne odredjuje ko puca penal u toku igre nego igraci medju sobom ili u ovom slucaju onaj ko prvi uzme loptu kao Crnkic ocigledno, nisam vidio sa istoka ali neko rece da je htio i Kadusicu uzeti loptu kod penala koji je on pucao...
leškarenje

#11647 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by leškarenje »

Dinostula wrote:Svi spominju da nam je ponisten gol a niko ne spominje da smo postigli prvi gdje je lopta izasla 20 cm izvan terena.
Po meni tekma je zavrsila 1:1.Citam neke komentare da su nas sudije ostetile i slicine gluposti i ne mogu da vjerujem.
Za ispadanje juce Cala je taj koji je 100% kriv. Sto je neko sa foruma napisao u 85 minuti Crnkic puca penal pored zivog Almira Bekica koji je sigurno najbolji i najsigurni izvodjac penala u nasoj ekipi.Naravno to zna onaj ko prati kako koji igrac izvodi penal (a to Cala sigurno nije).Bekic ima jak sut nesto slicno kao Puzigaca i on je taj kojem je Cala morao reci da izvede taj penal.Likovi poput Kuzmanovica,Hebibovica ili Crnkica sa pilecim sutevima ne bi smjeli pucati penal,ali kod Cale moze sve.
Haj ne jebi :D eto ti vidio da je lopta bila izašla :-)
emigrazione

#11648 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by emigrazione »

Tomahawk11 wrote:Ja Cali zamjeram ovu glupost....kaze igraci su sami odlucili ko ce sutati penale :roll:
Rekao je da Crnkic nije sam uzeo da puca nego je to stvar dogovora
Tomahawk11
Globalni moderator

#11649 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Tomahawk11 »

emigrazione wrote:
Tomahawk11 wrote:Ja Cali zamjeram ovu glupost....kaze igraci su sami odlucili ko ce sutati penale :roll:
Rekao je da Crnkic nije sam uzeo da puca nego je to stvar dogovora
Dogovora izmedju igraca?
Obzirom da se to dosad pokazalo kao jako lose (sjetimo se prosle sezone?), tu praksu treba ukinuti.
Jaraniko, sutas penale ko kakva baba, procita te golman prije nego si dosao do lopte, ne moze.
Ako laik vidi da je Bekic bolji izvodjac onda to treba i trener vidjeti.
Valjda je u interesu da izvodi onaj ko ce prije realizovati tu priliku u gol, a ne to kome je cejf da suta.
Dinostula

#11650 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Dinostula »

leškarenje wrote:
Dinostula wrote:Svi spominju da nam je ponisten gol a niko ne spominje da smo postigli prvi gdje je lopta izasla 20 cm izvan terena.
Haj ne jebi :D eto ti vidio da je lopta bila izašla :-)

http://prntscr.com/fsrfl3
Post Reply