Radikalni primjeri su namjerno, da bi ispotencirao da trenutni postotci i brojevi ne moraju, kao sto i nisu, mjerilo ljudskih, politickih i kvalitativnih omjera. Ne tako davno Damir Hadzic je imao u Novom Gradu postotke slicen Koldzi u Novom Sarajevu.Doktor29 wrote:Ti ozbiljno poredis to dvoje???...Ja govorim o cinjenicama,brojevima bez previse fantaziranja i zablude, na ovim izborima su svi dobili svoju mjeru, vrijeme je da se prestanemo zanositi kojekakvim ublehama i da se pocnu ponasati prema tome-LIBERO- wrote:Da li znas koja je podrska bila Milosevicu, Tudjmanu, Adolfu, Musoliniju, Gadafiju itd. itd. Pa barem u nekim periodima vladavine su imali podrsku izmedju 80% i 95 %.Doktor29 wrote:Ne poredim ja, govorim o brojevima i njih nitko ne moze osporiti
Mislis da se treba samo i iskljucivo pricati o brojevima i postotcima ili se treba zagrebati ispod te povrsine?
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#11626 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#11627 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ukoliko je njegova harizma "ša , ba " a zanimljivost to da kao predsjednik države otvara američki lanac brze hrane - ne mogu razumjeti zašto vam se to dopada. Meni se ne dopada mislim da je to - bezveze.madner wrote:
Dosadan bezlican i neharmizmatican nije.
No ako vi harizmu ili zanimljivost ovdje ne prepoznajete , već to činite u nekim drugim njegovim gestovima onda se zbilja razmimoilazimo jer ja pomenuto nigdje nisam mogla vidjeti.
Svako ima pravo na vlastiti uvid i mišljenje.
(Nisam znala da li da Koštunicu strpam u "harizmu" ili "zanimljivost" , dugo sam vagala ali ostala neodlučena)
Madner , i vi i ja znamo sabirati. Željko Komšić je član predsjedništva naše zemlje punih šest godina. Ostavimo se fraza da on nema ovlasti. I načelnici opština se kritiziraju kada se ograđuju od inicijativa koje su na višim nivoima jer moraju biti advokati građana. Tako i on. Nije dao niti jednu inicijativu da bi vidjeli te silne "sposobnosti". Dakle ne trebam čekati 2015 godinu da bi me uvjerio o svojim "sposobnostima". Evo gledam godina šest i za to vrijeme sam dobila po koju borumadner wrote: Sto se tice nauka i koliko je prazan, to cemo da vidimo.
Saberite sve SDA glasove od 1990 do danas madner i dobit ćete enormno visoke cifre čak i za njemačke standarde. I šta imamo?madner wrote: Ima najbitniju osobinu kako bi mogao pokrenuti stvari, moze dobiti dovoljno glasova. Ja mogu biti najpametniji, najskolovaniji, naj naj naj u svemu ali ako mogu samo blize ukucane ubjediti da glasaju za mene, nista od mene u politici.
Ukoliko ste najnajnaj a bavite se politikom vaš je zadatak UVJERITI po sto puta razočarane da ste naj. To nije lako - to je krvavo teško. Najlakše je reći Bakiru da je podrumaš , Koštunicu zviznuti po nosu i reći da je BiH - nedodirljiva. To je lako. Teško je dalje....on ne da ne zna dalje , on ne da nema viziju za dalje , on jednostavno još nema ni ime partije...valjda će ga smisliti a cinici bi rekli da bi mu ovaj forum mogao biti od koristi...
[/quote]madner wrote: Dakle za promjene je prvi i osnovni korak doci u poziciju da se nesto promjeni. Drugi korak je te promjene i sprovesti ili bar poceti da se sprovode.
NS mozda ima principe za drugi korak, ali ovaj prvi joj ne ide od ruke.
Komsic ce dobiti svoju sansu da pokaze sta zna i umije, da li ce je iskoristiti ili ne to cemo da vidimo. Ali to je meni svakako bolje rjesenje nego cekati neka bolja vremena i imati stranku za koju ce glasati 0.3% ljudi u drzavi.
Naša Stranka ima tri stvari koju Željko Komšić nikada neće imati. Jednu je nepovratno izgubio , drugu MOŽDA povrati a za treću nema sposobnosti.
Prva je - nezavisnost , Naša Stranka još nije pokazala javnu servilnost nekome. Mislim da neće. Ne spominjem madner ja taj Mek Donalds tek tako.Tu je mene ŽK kao građanku BiH i Sarajeva-uvrijedio !!! Naime time je pokazao da predsjednik države dolazi na noge jednom američkom lancu brze ishrane. Ukoliko recimo Nagib bude renovirao radnju i na proslavu pozove predsjednika , zar ne bi bilo umjesno da se on pojavi? Na kraju krajeva to je NAŠ domaći proizvod NAŠEG vlasnika u kom rade naši radnici.To bi trebala biti ČAST. Da li bi se ŽK pojavio?
NS je zasada vješto izbjegavala ove zamke SERVILNOSTI drugoj zemlji.
Druga je - principijelnost. Željko se malo ljuti , malo ne ljuti i eto sad je opet sam. NS još nema neprincipijelnih političkih odluka . Ni Željko ih nema iako je malo povlačio ostavke. I dobije 330 hiljada glasova pa koalira sa SDA? Ko garantuje da neće? Sa SDA je bio već koalicioni partner dok je bio u SDP-u. Mislite da bi ovo NS učinila?
Treća je-sposobnost. Mislim da je ovo jasno bez velikih pojašnjenja. Ne tvrdim da je NS "trust mozgova" ali za ŽK ipak jeste... pozitivno naravno...
Ne znam madner kako preko noći mislite sa ŽK napraviti promjenu sistema? ŽK za šest godina nije "taknuo" sistem na bolje. Bolje je glasati za 0,3 % i znati da niste sudjelovali u razgradnji zemlje koju obožavate...a NS će opstati i jačati. ŽK ukoliko bude imao sreće možda opet postane - ambasador
Last edited by sabina1 on 14/10/2012 00:41, edited 1 time in total.
- madner
#11628 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
0.3% je cinjenica, ne valja se sakrivat od istih.volant wrote:0,3% a navro si da popljujes ko da su ti najveci dusmani. dobro je, polozio simadner wrote: Dosadan bezlican i neharmizmatican nije. Njegova harizma i prepoznatljivost mu jesu najveci aduti. Sto se tice nauka i koliko je prazan, to cemo da vidimo.
Ima najbitniju osobinu kako bi mogao pokrenuti stvari, moze dobiti dovoljno glasova. Ja mogu biti najpametniji, najskolovaniji, naj naj naj u svemu ali ako mogu samo blize ukucane ubjediti da glasaju za mene, nista od mene u politici.
Dakle za promjene je prvi i osnovni korak doci u poziciju da se nesto promjeni. Drugi korak je te promjene i sprovesti ili bar poceti da se sprovode.
NS mozda ima principe za drugi korak, ali ovaj prvi joj ne ide od ruke.
Komsic ce dobiti svoju sansu da pokaze sta zna i umije, da li ce je iskoristiti ili ne to cemo da vidimo. Ali to je meni svakako bolje rjesenje nego cekati neka bolja vremena i imati stranku za koju ce glasati 0.3% ljudi u drzavi.
Popljuvao sam stav da treba bjezati od glasaca i zadovoljiti se glasovima prave raje koja ce prepoznat prave vrijednosti (tm). Ako je cilj nesto pokrenuti i napraviti u drzavi. Osim ako je cilj biti siguran da se necete nikad razocarati u stranku, onda je ovo stvarno pravi put.
-
Doktor29
#11629 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ok ali cemu drugo izbori sluze nego da se ocjeni ovo sto ti navodis, oni se svojevoljno nude narodu na ocjenu pored ostalog i ovih karakteristika koje si nabrojao, rezultate znamo i trebamo ih postovati kao volju vecine, sve ostalo je uzaludno.
Predsjednik Nase Stranke nije bio u stanju da se noci sa bremenom vlastitog imena i prezimena a sutra bi drzavu da vodi.
Predsjednik Nase Stranke nije bio u stanju da se noci sa bremenom vlastitog imena i prezimena a sutra bi drzavu da vodi.
- Shahab
#11630 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Šta se tebe SDA aparatčiku tiče nečije ime i prezime u kontekstu političke argumentacije..eto Sulejman Tihić se ne stidi svoga imena ali zato je uništio bosansku ekonomiju za nekoliko slijedećih generacija i svjedočio je u korist Velike Srbije na haškom tribunalu, kao ni Amir Zukić zvani "AKADAMIK" kojem je Ziko Turković parama od heroina pravio kuću na Grbavici...Doktor29 wrote:Ok ali cemu drugo izbori sluze nego da se ocjeni ovo sto ti navodis, oni se svojevoljno nude narodu na ocjenu pored ostalog i ovih karakteristika koje si nabrojao, rezultate znamo i trebamo ih postovati kao volju vecine, sve ostalo je uzaludno.
-
pemanapemani
#11631 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Greška, drugi se ne mogu nositi sa bremenom njegovog imena. Kada zataje sva oružja, uvijek je spremno to ime.Doktor29 wrote:Ok ali cemu drugo izbori sluze nego da se ocjeni ovo sto ti navodis, oni se svojevoljno nude narodu na ocjenu pored ostalog i ovih karakteristika koje si nabrojao, rezultate znamo i trebamo ih postovati kao volju vecine, sve ostalo je uzaludno.
Ta me licemjernost zaista fascinira. Ponavljam deseti put - Feliks Sturm, Diana Jenkins, Marco Huck i nekoliko onih koji su prezimenu dodali nastavak -oglu. Nabrojani su naravno vrhunski patrioti i nikad, ali baš nikad, ih niko neće pitati zašto su se igrali imenima.
S druge strane imamo Denisa kojem svaka šuša, javno ili anonimno, je.e sve po spisku jer se više ne odaziva na Muhamed.
-
Doktor29
#11632 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Shahab wrote:Šta se tebe SDA aparatčiku tiče nečije ime i prezime u kontekstu političke argumentacije..eto Sulejman Tihić se ne stidi svoga imena ali zato je uništio bosansku ekonomiju za nekoliko slijedećih generacija i svjedočio je u korist Velike Srbije na haškom tribunalu, kao ni Amir Zukić zvani "AKADAMIK" kojem je Ziko Turković parama od heroina pravio kuću na Grbavici...Doktor29 wrote:Ok ali cemu drugo izbori sluze nego da se ocjeni ovo sto ti navodis, oni se svojevoljno nude narodu na ocjenu pored ostalog i ovih karakteristika koje si nabrojao, rezultate znamo i trebamo ih postovati kao volju vecine, sve ostalo je uzaludno.
Nemoguce je objasniti ono sto je ocito, tebi posebno sudeci po ovome sto pises i sta pokusavas dovesti u isti kontekst a usput ih dijeli samo par stotina hiljada glasova..
- madner
#11633 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Harizma se ne moze mjeriti na osnovu jednog uzorka.tvsabina wrote:Ukoliko je njegova harizma "ša , ba " a zanimljivost to da kao predsjednik države otvara američki lanac brze hrane - ne mogu razumjeti zašto vam se to dopada. Meni se ne dopada mislim da je to - bezveze.madner wrote:
Dosadan bezlican i neharmizmatican nije.
To sta pali i zasto opste nije bitno, harizma je cinjenica. Pitajte 1000 ljudi kom bh politicaru vjeruje i siguran sam da ce Komsic biti pri vrhu.
Komsic je dugo u politici i ostao je manje vise cist. To je rijedak kvalitet u BiH. Puno je prilika, rizik minimalan. Drugo zasto bi to radio, imamo dvije opcije:tvsabina wrote:Madner , i vi i ja znamo sabirati. Željko Komšić je član predsjedništva naše zemlje punih šest godina. Ostavimo se fraza da on nema ovlasti. I načelnici opština se kritiziraju kada se ograđuju od inicijativa koje su na višim nivoima jer moraju biti advokati građana. Tako i on. Nije dao niti jednu inicijativu da bi vidjeli te silne "sposobnosti". Dakle ne trebam čekati 2015 godinu da bi me uvjerio o svojim "sposobnostima". Evo gledam godina šest i za to vrijeme sam dobila po koju borumadner wrote: Sto se tice nauka i koliko je prazan, to cemo da vidimo.. Ukoliko je njegova "punoća" populizam onda nismo trebali mijenjati Silajdžić dr. Harisa? Jedina razlika između ove dvojice je ta što je Silajdžić puno sposobniji , obrazovaniji i podliji pa je najveća prevara glasača u BiH bila- svjesna za razliku od Komšića koji ako ništa nesvjesno vodi 330 hiljada umornih ljudi prema Domanoviću. Ali mi koji vidimo - odvratimo ga.
Ne podrzimo Komsica i ljudi ce glasat kako su glasali do sada. Dakle bice repriza ovih lokalnih izbora. Tvrditi da je moguce da NS ili neka treca stranka napravi bum nije realno, znamo sabirat. Dakle opcija je dati Komsicu sansu i razocarat se, ili dati SDA sansu i dobiti tacno ono sto ocekujem. Da mi je to dovoljno, glasao bi za njih.
Rekoh da su potrebna oba koraka. Samo vi nikako da shvatite da bez prvog NIKAD necete doci u situciju da pokazete sta znate i mozete.tvsabina wrote:Saberite sve SDA glasove od 1990 do danas madner i dobit ćete enormno visoke cifre čak i za njemačke standarde. I šta imamo?madner wrote: Ima najbitniju osobinu kako bi mogao pokrenuti stvari, moze dobiti dovoljno glasova. Ja mogu biti najpametniji, najskolovaniji, naj naj naj u svemu ali ako mogu samo blize ukucane ubjediti da glasaju za mene, nista od mene u politici.
Ukoliko ste najnajnaj a bavite se politikom vaš je zadatak UVJERITI po sto puta razočarane da ste naj. To nije lako - to je krvavo teško. Najlakše je reći Bakiru da je podrumaš , Koštunicu zviznuti po nosu i reći da je BiH - nedodirljiva. To je lako. Teško je dalje....on ne da ne zna dalje , on ne da nema viziju za dalje , on jednstavno još nema ni ime partije...valjda će ga smisliti a cinici bi rekli da bi mu ovaj forum mogao biti od koristi...
Nije problem, ja imam 7 naziva koje cu mu rado ponuditi tako da cu kompenzirat njegov manjak vizije. Dakle on moze okupiti ljude sa vizijom i idealima. Sto je opet odlika harizme.
NS moze opstati, ali ocekivati da ce bitno jacati je iluzorno. Cak i na podrucju Sarajeva su oko svog potencijala.tvsabina wrote: Ne znam madner kako preko noći mislite sa ŽK napraviti promjenu sistema. ŽK za šest godina nije "taknuo" sistem na bolje. Bolje je glasati za 0,3 % i znati da niste sudjelovali u razgradnji zemlje koju obožavate...a NS će opstati i jačati---ŽK možda opet postane - ambasador
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#11634 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ko ne postuje rezultate? Ja ti samo kazem da su postotci samo postotci i da ne moraju znaciti nesto sto je ultimativno i da su sistem uzvisenih vrijednosti. Taj koji je osvojio najvise postotaka se ne moze vaditi iz konteksta cijele atmosfere koj je stvorio, iz konteksta novca koji je ulozio i sve ostalo sto je imao kao potporu iza ledja. A da ne pricam da se ne moze izdvojiti iz konteksta primitivnog i agresivnog ponasanja u teznji da dodje do tih postotaka.Doktor29 wrote:Ok ali cemu drugo izbori sluze nego da se ocjeni ovo sto ti navodis, oni se svojevoljno nude narodu na ocjenu pored ostalog i ovih karakteristika koje si nabrojao, rezultate znamo i trebamo ih postovati kao volju vecine, sve ostalo je uzaludno.
Ogoljeni postotci, pa taman bili u visini od 99,9999% za mene se ne mogu posmatrati tako plasticno i izdvojeno iz konteksta svega ovoga sto sam prije nabrojao. O tome se radi.
A sta mislis o promjeni imena Abdu-Kerima Damira Mirkovica ili Hamze Igora Raznjatovica? Ili da budemo iznad ove nase avlije, sta mislis o Cat Stevens-u - Yusuf Islam. Nije li to njihovo licno pravo i stvar licnog identiteta, ili cemo pricati i o njima i ljudskim kvalitetima zbog cinjenice da su promijenili (i) imena. Ja sam za ovo prvo, kao i uvijek u takvim slucajevima.
Last edited by -LIBERO- on 14/10/2012 00:57, edited 1 time in total.
-
Doktor29
#11635 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Nevjerovatno sta ti poredis, Felix Sturm zivi u Njemackoj i svi znaju otkud i zasto to prezime, svima nabrojanim je zajednicko da ne zive u Bosni i da ne pokusavaju nista slicno sto pokusava doticni u nasoj zemlji, tako da je ovo poredjenje vise nego ocajno. Ja se mogu nositi sa njegovim imenom i potpuno mi je svejedno kako se netko zove, on to ocito nije u stanju iz samo njemu poznatih razloga ali to licemjerstvo poznaju i gradjani koji su dali mjeru njegovoj stranci, neka se krece unutar nje i svi sretni.pemanapemani wrote:Greška, drugi se ne mogu nositi sa bremenom njegovog imena. Kada zataje sva oružja, uvijek je spremno to ime.Doktor29 wrote:Ok ali cemu drugo izbori sluze nego da se ocjeni ovo sto ti navodis, oni se svojevoljno nude narodu na ocjenu pored ostalog i ovih karakteristika koje si nabrojao, rezultate znamo i trebamo ih postovati kao volju vecine, sve ostalo je uzaludno.
Ta me licemjernost zaista fascinira. Ponavljam deseti put - Feliks Sturm, Diana Jenkins, Marco Huck i nekoliko onih koji su prezimenu dodali nastavak -oglu. Nabrojani su naravno vrhunski patrioti i nikad, ali baš nikad, ih niko neće pitati zašto su se igrali imenima.
S druge strane imamo Denisa kojem svaka šuša, javno ili anonimno, je.e sve po spisku jer se više ne odaziva na Muhamed.
-
Doktor29
#11636 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ko ne postuje rezultate? Ja ti samo kazem da su postotci samo postotci i da ne moraju znaciti nesto sto je ultimativno i da su sistem uzvisenih vrijednosti. Taj koji je osvojio najvise postotaka se ne moze vaditi iz konteksta cijele atmosfere koj je stvorio, iz konteksta novca koji je ulozio i sve ostalo sto je imao kao ptporu iza ledja. A da ne pricam da se ne moze izdvojiti iz onteksta primitivnogi agresivnog ponasanja u teznji da dodje do tih postotaka.-LIBERO- wrote:Doktor29 wrote:Ok ali cemu drugo izbori sluze nego da se ocjeni ovo sto ti navodis, oni se svojevoljno nude narodu na ocjenu pored ostalog i ovih karakteristika koje si nabrojao, rezultate znamo i trebamo ih postovati kao volju vecine, sve ostalo je uzaludno.
Ogoljeni postotci, pa taman bili u visini od 99,9999% za mene se ne mogu posmatrati tako plasticno i izdvojeno iz konteksta svega ovoga sto sam prije nabrojao. O tome se radi.
A sta mislis o promjeni imena Abdu-Kerima Damira Mirkovica ili Hamze Igora Raznjatovica? Ili da budemo iznad ove nase avlije, sta mislis o Cat Stevens-u - Yusuf Islam. Nije li to njihovo licno pravo i stav licnog identiteta, ili cemo pricati i o njima i ljudskim kvalitetima zbog cinjenice da su promijenili (i) imena. Ja sam za ovo prvo, kao i uvijek u takvim slucajevima.
Ti su ljudi promjenili ime iz vjerskih razloga, ovdje to nije slucaj znas i sam i suludo je to porediti. Zbog tih postotaka svi oni i postoje, oni opravdavaju njihovo postojanje ili nepostojanje i nema razloga da ja ili ti o tome raspravljamo
- Shahab
#11637 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Hoćeš da kažeš da je narod glasao za Amira Zukića pripadnika zločinačke organizacije Zike Turkovića, a što je i dokumentovano u sudskim spisima na čak 17 mjesta, ili za vizionarsku politiku licemjerja, demagogije i manipulacije Sulejmana Tihića koji je u narodnoj skupštini okupirane teritorije izjavio da Republiku Srpsku niko ne može ukinuti...ili takve aparatčike poput tebe koji je na ovome forumu na više mjesta izjavom pokazao kako shvata društvenu funkciju bavljenja politikom..i to u smislu...MI SMO OPET PREVARILI BOSANSKI NAROD I SADA ĆEMO DA LEŽIMO, PLJAČKAMO I KRADEMO NAREDNE ČETIRI GODINE..A VI POLITIČKE OPCIJE KOJE STE OSVOJILE 3'4 PUTA MANJE GLASOVA MOŽETE DA "KMECATE"...autentični SDA izraz "kmecati" po kojem si prepoznatljiv... 
-
pemanapemani
#11638 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Doktor29 wrote:Nevjerovatno sta ti poredis, Felix Sturm zivi u Njemackoj i svi znaju otkud i zasto to prezime, svima nabrojanim je zajednicko da ne zive u Bosni i da ne pokusavaju nista slicno sto pokusava doticni u nasoj zemlji, tako da je ovo poredjenje vise nego ocajno. Ja se mogu nositi sa njegovim imenom i potpuno mi je svejedno kako se netko zove, on to ocito nije u stanju iz samo njemu poznatih razloga ali to licemjerstvo poznaju i gradjani koji su dali mjeru njegovoj stranci, neka se krece unutar nje i svi sretni.pemanapemani wrote:Greška, drugi se ne mogu nositi sa bremenom njegovog imena. Kada zataje sva oružja, uvijek je spremno to ime.Doktor29 wrote:Ok ali cemu drugo izbori sluze nego da se ocjeni ovo sto ti navodis, oni se svojevoljno nude narodu na ocjenu pored ostalog i ovih karakteristika koje si nabrojao, rezultate znamo i trebamo ih postovati kao volju vecine, sve ostalo je uzaludno.
Ne znam ko ima više uticaja na društvo, Denis ili televizija koju je napravila naša Diana? Onda nešto finansiranje najljepšeg u Bošnjaka? Nije u BiH, a kao da je tu.
Možemo se praviti budale do sutra, ali znamo u kojem grmu leži zec.
-
Doktor29
#11639 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Mandal??Shahab wrote:Hoćeš da kažeš da je narod glasao za Amira Zukića pripadnika zločinačke organizacije Zike Turkovića, a što je i dokumentovano u sudskim spisima na čak 17 mjesta, ili za vizionarsku politiku licemjerja, demagogije i manipulacije Sulejmana Tihića koji je u narodnoj skupštini okupirane teritorije izjavio da Republiku Srpsku niko ne može ukinuti...ili takve aparatčike poput tebe koji je na ovome forumu na više mjesta izjavom pokazao kako shvata društvenu funkciju bavljenja politikom..i to u smislu...MI SMO OPET PREVARILI BOSANSKI NAROD I SADA ĆEMO DA LEŽIMO, PLJAČKAMO I KRADEMO NAREDNE ČETIRI GODINE..A VI POLITIČKE OPCIJE KOJE STE OSVOJILE 3'4 PUTA MANJE GLASOVA MOŽETE DA "KMECATE"...autentični SDA izraz "kmecati" po kojem si prepoznatljiv...
- Shahab
#11640 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
ne ..nego Ibrahim Hadžibajrić...
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#11641 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Kazem ti opet. Radi se o licnom odabiru i licnom identitetu. Ako po tome vrjednujes ljude i donosis ultimativne stavove vezano za njih, onda ja i ti zaista nemam sta raspravljati.Doktor29 wrote: Ti su ljudi promjenili ime iz vjerskih razloga, ovdje to nije slucaj znas i sam i suludo je to porediti. Zbog tih postotaka svi oni i postoje, oni opravdavaju njihovo postojanje ili nepostojanje i nema razloga da ja ili ti o tome raspravljamo
-
Doktor29
#11642 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
O cemu ti pricas, poredis ljude koji ne zive u Bosni i njihova imena koja manje vise nemaju nikakve veze sa desavanjima u Bosni sa Denisom koji pokusava biti dio vlasti, nema se sta dalje diskutirati sa tobom
- madner
#11643 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pa ti kazes da ako neko iz vjerskih razloga promjeni ime to je nesto drugo, a ako to uradi iz ubjedjenja to je bezze. 
- Shahab
#11644 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Zar ne shvataš da SDA koruptokraciji istina nije bitna..i da koriste najprimitivnije etiketiranje kao instrument manipulacije primitivnim narodom..sada im je faktor zašto je neki Denis Gratz promjenio ime i prezime i tako se odrekao islama..a pokvarenjaci svjesno ignorišu da je kriminal i nepotizam koji godinama prakticiraju hiljadu puta gori haram od ovog benignog Gratzovog čina...-LIBERO- wrote:Kazem ti opet. Radi se o licnom odabiru i licnom identitetu. Ako po tome vrjednujes ljude i donosis ultimativne stavove vezano za njih, onda ja i ti zaista nemam sta raspravljati.Doktor29 wrote: Ti su ljudi promjenili ime iz vjerskih razloga, ovdje to nije slucaj znas i sam i suludo je to porediti. Zbog tih postotaka svi oni i postoje, oni opravdavaju njihovo postojanje ili nepostojanje i nema razloga da ja ili ti o tome raspravljamo
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#11645 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Da, apsolutno shvatam 
-
Doktor29
#11646 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ti poredis ljude koji su iz svojih vjerskih ubjedzenja promjenili ime i prezime sa Denisom koji tek nije znao da se nosi ili ga je bila sramota svog imena i prezimena i koji ima dovoljno hrabrosti i drskosti da racuna i trazi glasove priparnika tog naroda cijeg se imena odrekao, nije nitko lud toliko-LIBERO- wrote:Kazem ti opet. Radi se o licnom odabiru i licnom identitetu. Ako po tome vrjednujes ljude i donosis ultimativne stavove vezano za njih, onda ja i ti zaista nemam sta raspravljati.Doktor29 wrote: Ti su ljudi promjenili ime iz vjerskih razloga, ovdje to nije slucaj znas i sam i suludo je to porediti. Zbog tih postotaka svi oni i postoje, oni opravdavaju njihovo postojanje ili nepostojanje i nema razloga da ja ili ti o tome raspravljamo
-
Doktor29
#11647 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ne, ja kazem da je suludu porediti te ljude sa njim i da to dvoje nema nista zajednicko, ako imaju Felix Sturm i Denis nesto zajednicko molim objasnjenjemadner wrote:Pa ti kazes da ako neko iz vjerskih razloga promjeni ime to je nesto drugo, a ako to uradi iz ubjedjenja to je bezze.
Last edited by Doktor29 on 14/10/2012 01:10, edited 1 time in total.
- hrastov žižak
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#11649 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ovde se ipak razmimoilazimo. Ipak , koliko shvatam vaš kontekst , čak i Amir Zukić ukoliko bi dao izjave kao Komšić mogao bi se okarakterisati "harizmatičnim".madner wrote:
Harizma se ne moze mjeriti na osnovu jednog uzorka.
To sta pali i zasto opste nije bitno, harizma je cinjenica. Pitajte 1000 ljudi kom bh politicaru vjeruje i siguran sam da ce Komsic biti pri vrhu.
Manje-više su vaše riječi. Odlično preslikavaju raspoloženje pojedinih građana u Novom Sarajevu. Opet u predsjednikovanju bez ovlasti - nema ni neke velike koristi. Ali izgleda zaboravljamo da je ŽK već 15 godina bio potpredsjednik SDP-a i da se svi grijesi koji se pripisuju toj partiji trebaju pisati i njemu - ukoliko ne postoje jasni i pisani dokazi da je on PROTIV neke odluke ili imenovanja određene osobe. Koliko znamo - ne postoje.madner wrote: Komsic je dugo u politici i ostao je manje vise cist. To je rijedak kvalitet u BiH. Puno je prilika, rizik minimalan. Drugo zasto bi to radio, imamo dvije opcije:
Ne podrzimo Komsica i ljudi ce glasat kako su glasali do sada. Dakle bice repriza ovih lokalnih izbora. Tvrditi da je moguce da NS ili neka treca stranka napravi bum nije realno, znamo sabirat. Dakle opcija je dati Komsicu sansu i razocarat se, ili dati SDA sansu i dobiti tacno ono sto ocekujem. Da mi je to dovoljno, glasao bi za njih.
Tvrditi da zbog "buma" treba glasati za Komšića je neodgovorno madner. Pogotovo ako to utvrde inteligentni ljudi. Dati u ruke "bum" zbog "buma" nije nimalo pametno jer ne znamo kuda ide "bum". A ovdje pišemo stranice u oblikovanju istinske uloge nosioca buma. Ne glasam za "bumove" jer nisu kompetentni ni za dječiji pištolj plašljivac. Ali opet - sve je subjektivna stvar. A SDA je naš usud kojoj može dohakati jedino - sud.
Ne znam da li mislite na mene kao osobu ili posebno kao glasačicu NS-a sa ovim "vi" no nije ni važno. Važno je da će narod reći kada će NS doći u poziciju da mijenja sistem. To će se desiti onog trenutka....kad NS postane najjača politička partija. To se MORA desiti jer jedino NS djeluje na pravilan način - bez korupcije uz principijelnost a svaki rad i trud se isplatimadner wrote: Rekoh da su potrebna oba koraka. Samo vi nikako da shvatite da bez prvog NIKAD necete doci u situciju da pokazete sta znate i mozete.
Nije problem, ja imam 7 naziva koje cu mu rado ponuditi tako da cu kompenzirat njegov manjak vizije. Dakle on moze okupiti ljude sa vizijom i idealima. Sto je opet odlika harizme.
Madner , vi me onda pozovite da glasam za VAS i za ostale. Da glasam za VAŠ prijedlog imena. Ali mi ponudite sve VAŠE prednosti i nedostatke madner. Nemojte mi poturati nesposobnog Komšića. Ukoliko će se zbog njegove "harizme" okupiti neki - sačekajmo te neke. Da ih vidim tj. da vas vidimo. Nemojte od početka postavljati sv. Komšića. Za mene je on MINUS a za 330 hiljada ljudi je on nažalost PLUS. Dakle krećemo s populizmom bez vođe populizma. A želite "bum" ?
Iluzorno je očekivati da u ovoj zemlji nakon svih katastrofa jednom neće pobijediti razum i kompetencija. Isticanjem klasičnog poluobrazovanog populiste bez političke vizije i talenta u prvi plan , razum i kompetencija mogu dugo čekati.madner wrote: NS moze opstati, ali ocekivati da ce bitno jacati je iluzorno. Cak i na podrucju Sarajeva su oko svog potencijala.
No u Gradu Sarajevu makar takvih problema - nemamo
Last edited by sabina1 on 14/10/2012 01:15, edited 1 time in total.
- madner
#11650 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ne ti to ne kazes, ti kazes da je tvoj kriterij totalno proizvoljan. Mozda bi to htio reci, ali morao bi obrazloziti zasto to dvoje nije isto.Doktor29 wrote:Ne, ja kazem da je suludu porediti te ljude sa njim i da to dvoje nema nista zajednickomadner wrote:Pa ti kazes da ako neko iz vjerskih razloga promjeni ime to je nesto drugo, a ako to uradi iz ubjedjenja to je bezze.