Desavanja u Hrvatskoj

Post Reply
kakavdanakneiskustvu

#11626 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by kakavdanakneiskustvu »

zg1911 wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
zg1911 wrote: ti si iz zagreba?
Da. Zagrepčanin, porijeklom dalmatinac

da,zato je i normalno i shvatljivo da tebi vise nego npr. meni koji sam iz zenice teže pada kriminal,korupcija u hrvatskoj
ok! ali i tebe samog se više tiče ekonomski razvoj hrvatske, kao prvog susjeda bih i jednog od najvećih trgovinskih partnera, nego neki primjeri fašizma. na koji način "ubij srbina" djeluje na tebe (oprosti, obraćam se tebi a mislim općenito) sem eventualnog osjećaja superiornosti koji ti pruža?[/quote]

nikakav osjećaj superiornosti ne osjećam u tome,jednostavno sam operisan od fasizma,nacionalizma,sovinizma,gadi mi se to
zg1911

#11627 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zg1911 »

napisah ti ono u zagradi kako ne bi mislio da tebe prozivam
kakavdanakneiskustvu

#11628 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by kakavdanakneiskustvu »

zg1911 wrote:napisah ti ono u zagradi kako ne bi mislio da tebe prozivam
:thumbup:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#11629 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by pici »

TUŽAN PRVI MAJ
FOTO: TUŽNE SCENE S MARJANA Splićani se doslovce borili za plastičnu zdjelicu graha, neki su ostajali bez zraka, morali reagirati i zaštitari

Image

Zbog porcije fažola, neki su na Marjanu, ispred ulaza u Zoološki rat, doslovno ostali bez zraka, piše Slobodna Dalmacija.

Oni koji su se uspjeli domoći ovog variva, bili su izuzetno zadovoljni ukusom za koji su bili zaslužni kuhari iz restorana "Arkada".

- Super im je ispao, ovakav je i naš doma kada mi ga radi kćer, baš ukusan i sladak. Samo da me nisu stisli dok sam čekala, skoro nisam odapela! - povjerila nam se Svetlana Đorđević.

Da se ne prekine tradicija, i ove godine smo među kušačima fažola naišli na Cvitka Tešiju, koji je na proslavi 1. svibnja uvijek redovit sugovornik u našem tekstu.

Image

- Ove godine je bolji fažol nego prošle. Ima više kobasice i pancete, što mi se sviđa - kratko nam je dao ocjenu i nastavio jesti.

No, s njim se ne bi složila ekipa koju smo zatekli na ulazu u Prirodoslovni muzej, kojima su nam se požalili sa su dobili puno fažola, a malo kobasica!

- Kad bude Kerum gradonačelnik, onda će i fažol biti najbolji! - povikao je jedan od njih, očito dobro raspoložen.

Iako je podijeljeno preko 2000 porcija, očito nije bilo dovoljno za sve, pa je na kraju, na žalost, dio naših sugrađana ostao gladan. Istovremeno, samo nekih 200 metara naprijed, sa štandova je dopirao miris pečene janjetina i odojka. Ne zna se za koju je deliciju bio veći red.

Za kilogram odojka tražilo se 100, a janjetine 180 kuna. Tko si to nije mogao priuštiti, a nije se htio gurati za fažol, mogao je izabrati kebab, ćevape i kobasicama, a osladiti se palačinkama, fritulama, šećernom vunom...Za svakoga ponešto.

Svakako, lijep i sunčan dan, spojen s vikendom uzrokovao je pravi desant ljudi na naša "pluća grada", jer se platooom ispred Zoološkog na trenutke nije moglo proći. Za dobru zabavu pobrinule su se Splitske mažoretkinje, klape "Ježinac" i "Friži", ženska klapa "Marjanke" te "Adriatic band" koji su nastupili u organizaciji Turističke zajednice Grada Splita

Image
Image
Image
Image
Image

PRIJATNO!!!

Image
Bodkin

#11630 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

zg1911 wrote:
zg1911 wrote:nije stvar glumatanja da takvi ne postoje, nego indiferentnosti spram ičeg drugog u rh sem fašizma.

pijani bbb/torcidaš napiše "u" ili "srbe na vrbe" na zid i to će završit na temi, a mnogo bitnije stvari prolaze bez spomena.

jebo više ideologiju, neće kruha donijeti.

da,slazem se,ali neko ce na ovoj temi o ekonomiji u hrvatskoj,,neko o fasizmu u hrvatskoj,,neko o boga pitaj čemu u hrvatskoj
ja pak vidim veliku većinu postova vezanih uz fašizam.

da se razumijemo, ja sam lijevi i gadi mi se hdz. ali manje me smeta što je dobar dio hdz-a ideološki povezan s ustaškim pokretom, a više me smeta što je dobar dio njih spreman na kriminal stila "zajebat ću državu za 10 milja kako bi sebi u padze stavio 100 tisuća"

Sto je realno povelik problem. Pogotovo sto si kako kazes lijevi
Banksy

#11631 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Banksy »

zg1911 wrote:
zg1911 wrote:nije stvar glumatanja da takvi ne postoje, nego indiferentnosti spram ičeg drugog u rh sem fašizma.

pijani bbb/torcidaš napiše "u" ili "srbe na vrbe" na zid i to će završit na temi, a mnogo bitnije stvari prolaze bez spomena.

jebo više ideologiju, neće kruha donijeti.

da,slazem se,ali neko ce na ovoj temi o ekonomiji u hrvatskoj,,neko o fasizmu u hrvatskoj,,neko o boga pitaj čemu u hrvatskoj
ja pak vidim veliku većinu postova vezanih uz fašizam.

da se razumijemo, ja sam lijevi i gadi mi se hdz. ali manje me smeta što je dobar dio hdz-a ideološki povezan s ustaškim pokretom, a više me smeta što je dobar dio njih spreman na kriminal stila "zajebat ću državu za 10 milja kako bi sebi u padze stavio 100 tisuća"
Do njih je, ne do nas. Sami se zaogrću tim neoustaškim plaštom i traže pažnju medija i javnosti, dok u sjeni ide "zajebat ću državu za 10 milja kako bi sebi u padze stavio 100 tisuća".
zg1911

#11632 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zg1911 »

slažem se! vjerujem da je većini njih ideologija samo sredstvo s kojim na osobnoj razini ne mora imati ništa zajedničkog, ali pali raju pa ju propagira, a i prikriva prvotnu namjeru - pljačku.
annoy

#11633 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by annoy »

Zato se ne treba toliko palit

Evo jedan dobar tekst na tu temu
http://www.liberal.hr/clanak.php?id=433
Banksy

#11634 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Banksy »

annoy wrote:Zato se ne treba toliko palit

Evo jedan dobar tekst na tu temu
http://www.liberal.hr/clanak.php?id=433
Vrlo loš tekst. Pod krinkom uravnilovke i pomirbe, relativizirajući, postavlja naopake, pogrešne i neodržive prodesne teze.
Alfons Kauders

#11635 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Alfons Kauders »

Ah sto zguzishe Bernardica...

Mislim da HDZ zna sta radi. Zavisi malo kako ce se razvijati situacija s Agrokorom, ali ne vidim neki dugorocni problem za HDZ.

Hrvatska trenutno ima najbolje ekonomske pokazatelje od 2008 do danas. Agrokor tu moze biti problem, ali barem dolazi u "dobro" vrijeme gledajuci ostatak privrede RH. Puno bi gore najebali da je do ovog doslo prije 5 ili vise godina.

HDZ nece imati previse problema da nastavi ovako, ili da osvoji potrebnu vecinu u Saboru na nekim novim izborima.
Lincoln-Burrows

#11636 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Lincoln-Burrows »

Alfons Kauders wrote:
HDZ nece imati previse problema da nastavi ovako, ili da osvoji potrebnu vecinu u Saboru na nekim novim izborima.
Što prije "shvate" da trebaju novi izbori to će bolje proći,
budu li kočili sa preslagivanjem kako kažu to će im rejting padati.
Osim toga uveli su i novi porez a nakon toga više ne stoje sjajno.
Banksy

#11637 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Banksy »

Šta nakon novih izbora? Koalicija HDZ/MOST po treći put...?
annoy

#11638 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by annoy »

Nema se za koga glasati
Lincoln-Burrows

#11639 Re: Desavanja u Hrvatskoj

annoy wrote:Nema se za koga glasati
MOST im ne valja a bez njega se ne može,
mislim da je isto bilo i sa Karamarkom.
Alfons Kauders

#11640 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Alfons Kauders »

Lincoln-Burrows wrote:
Alfons Kauders wrote:
Što prije "shvate" da trebaju novi izbori to će bolje proći,
budu li kočili sa preslagivanjem kako kažu to će im rejting padati.
Osim toga uveli su i novi porez a nakon toga više ne stoje sjajno.
I opet ce pobijediti bez previse problema, isto kao HDZ i SDA s ove strane granice.
Alfons Kauders

#11641 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Alfons Kauders »

Lincoln-Burrows wrote:
Zasto se ne moze bez Mosta?

Zasto se ne ugladaju na HDZ BiH? Oni mogu i bez Mosta, i bez koalicije, i bez partnera.
Lincoln-Burrows

#11642 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Alfons Kauders wrote:
Lincoln-Burrows wrote:

Zasto se ne ugladaju na HDZ BiH? Oni mogu i bez Mosta, i bez koalicije, i bez partnera.
u RH bi ovo bili treći izbori u kratko vrijeme i sudeći po prethodna dva nebi
bilo nekih značajnijih razlika ni na novim izborima. Da bi imali većinu moraju sa nekim koalirati jer očito
nedostaje glasova za HDZ a još više nedostaje za SDP.
Trenutno jedini koji su ozbiljniji kandidati su Most i Živi zid.
Banksy

#11643 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Banksy »

Novi izbori su besmisleni jer bi dobili iste brojeve i iste koalicije.

Nije što je HDZ jak, već što s druge strane nema nikoga, baš kao i kod nas.

Ne skinu li Bernardića, Vrdoljak i Taritaš će preuzeti ljevicu. Čak i Beljak izgleda suvislije od SDP-a.
zg1911

#11644 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zg1911 »

jebeš stranku koju vode klaunovi ala bernardić, maras, mrsić, grčić. pa nije sdp-ovo glasačko tijelo poslušna marva koja će slijepo glasat za njih jer je s druge strane hdz. a oni se tako ponašaju. taj luksuz si hdz može priuštiti, sdp nikako.

novi izbori nemaju smisla. hdz opet debeli prvi, a opet ne toliko da može sam sastaviti vlast. a vlast koju bi u nekom filmu oformili sdp + ids + hns + hsu + manje regionalne stranke + most + manjinci bi bila još gora opcija. tko će namirit sve te ambicije, sva ta gladna usta i prazne džepove...
Alfons Kauders

#11645 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Alfons Kauders »

Lincoln-Burrows wrote:
Alfons Kauders wrote:
Lincoln-Burrows wrote:

u RH bi ovo bili treći izbori u kratko vrijeme i sudeći po prethodna dva nebi
bilo nekih značajnijih razlika ni na novim izborima. Da bi imali većinu moraju sa nekim koalirati jer očito
nedostaje glasova za HDZ a još više nedostaje za SDP.
Trenutno jedini koji su ozbiljniji kandidati su Most i Živi zid.
ŽZ je otisao u kurac i tamo ce i ostati. Eto im Pernar, imaju dvorsku ludu u Saboru i to je njihov krajnji domet.

Dakle... Na kraju ce doci na istu koaliciju, jer nema alternative...

SDP trenutno vode diletanti i ne vidim da imaju kapacitet da vode stranku, kamoli drzavu. Zguzili su ih Milanovic i Josipovic za barem dva ciklusa.
SDP jedino moze sluziti kao koalicioni partner za HDZ u nekoj vladi nacionalnog jedinstva (nesto kao kod nas).

Ni Hrvatskoj vise ne trebaju izbori, isto kao i nama. Bacanje para. Bolje je ostaviti HDZ u manjinskoj vladi i cao.
hrle1976

#11646 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by hrle1976 »

Raspustanje parlamenta - imaju nove izbore za koji TJEDAN dana mozda MISEC i sica dana :D Uz malo napora mogu lokalne i nove parlamentarena staviti na isti glasacki listic da bude jeftinije po dzepu poreznih obveznika. :D
mad_max_ba

#11647 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by mad_max_ba »

hrle
šolde??
hrle1976

#11648 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by hrle1976 »

mad_max_ba wrote:hrle
šolde??
Nema vecine da podrza vladu, tacnije za jedan glas.
zg1911

#11649 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zg1911 »

I današnja situacija govori koliko je nužno osamostaliti se od bih i ostatka dijaspore
hrle1976

#11650 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by hrle1976 »

Kao da Dalmatinci vecinom ne glasaju za HDZ... time nije receno da oni iz BiH sto izvode vece Hrvate nego sto su rodjeni Hrvati ne bibere te pokoja HR dijaspora sto izvodi veceg Papu nego sto je sam Papa ali meni prosjecni Dalmatinci lice isto. Jedino u Istri i Rijeci HDZ nema nikakvu sansu. Sve u svemu HDZ nikada nije odusato od ideologije sakica bogatih porodica a ostalo neka zivi od vedra neba i svjeza zraka.
Post Reply