SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
_naida

#11626 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by _naida »

Michun wrote:
_naida wrote:Cure, treba mi pomoc. Vjerovatno ste pisale o tome, ali da ne listam sada skoro 500str. Uglavnom potrebna mi je neka krema za lice sa dobrim SPF faktorom. Puder ne koristim, koristila sam ponekad zimus kao da zastitim lice od hladnoce jer provodim mnogo vremena vani, pa je dosta izlozeno hladnoci. Hvala bogu lice mi je cisto, nemam akni i sl, malo me muce miteseri, ali valjda cu ih se rijesiti. Svijetao ten, imam pjegice koje mi ne smetaju :) pa mi je koza vjerovatno malo osjetljlivija. Znaci treba mi neka kremica sa boljim SPF faktorom, provjereno dobra, a da nije preskupa, nesto normalno :)
Ja sam proslo ljeto korstila avene hydrance legere sa 30spf i bila vise nego zadovoljna. Imam kombinovano lice (T zona masna), nije se mastilo, nisu mi pjegice izasle.
Kad sam isla u morske krajeve (ne suncam se jer imam alergiju ali sam setala puno) onda sam kupila Lancaster za osjetljivu kozu (lice i tijelo). Ne ostaje bijelo i moze se razmazati normalno. Ne moze sminka po njoj jer je masna, ali eto rijetko ko se sminka kad seta po moru ili u avgustu u inostranstvu gdje te niko ne zna :D
Hvala Michun. A gdje mogu kupiti tu Avene? Sorry nisam bas u toku sa tim :)
Michun

#11627 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

_naida wrote:
Michun wrote:
_naida wrote:Cure, treba mi pomoc. Vjerovatno ste pisale o tome, ali da ne listam sada skoro 500str. Uglavnom potrebna mi je neka krema za lice sa dobrim SPF faktorom. Puder ne koristim, koristila sam ponekad zimus kao da zastitim lice od hladnoce jer provodim mnogo vremena vani, pa je dosta izlozeno hladnoci. Hvala bogu lice mi je cisto, nemam akni i sl, malo me muce miteseri, ali valjda cu ih se rijesiti. Svijetao ten, imam pjegice koje mi ne smetaju :) pa mi je koza vjerovatno malo osjetljlivija. Znaci treba mi neka kremica sa boljim SPF faktorom, provjereno dobra, a da nije preskupa, nesto normalno :)
Ja sam proslo ljeto korstila avene hydrance legere sa 30spf i bila vise nego zadovoljna. Imam kombinovano lice (T zona masna), nije se mastilo, nisu mi pjegice izasle.
Kad sam isla u morske krajeve (ne suncam se jer imam alergiju ali sam setala puno) onda sam kupila Lancaster za osjetljivu kozu (lice i tijelo). Ne ostaje bijelo i moze se razmazati normalno. Ne moze sminka po njoj jer je masna, ali eto rijetko ko se sminka kad seta po moru ili u avgustu u inostranstvu gdje te niko ne zna :D
Hvala Michun. A gdje mogu kupiti tu Avene? Sorry nisam bas u toku sa tim :)
99% apoteka. oko 30ak KM. mozes traziti tester, uglavnom imaju. kod pozorista apoteka ima ja mislim sve sto ima avene.
_naida

#11628 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by _naida »

99% apoteka. oko 30ak KM. mozes traziti tester, uglavnom imaju. kod pozorista apoteka ima ja mislim sve sto ima avene.
Hvalaaaa :)
anoush
Location: A Eruchîn, ú-dano i faelas a hyn, an uben tanatha le faelas.

#11629 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by anoush »

jedva nađoh da ste ovdje pričale o čupanju obrva :D

Vrlo sam skeptična prema kozmetičkim salonima zato što imam guste tamne obrve, a sve žene koje znam da idu kod kozmetičara na korekciju obrva sad imaju isti oblik pomenutih. Ja to neću, i zato mi treba savjet ima li koji salon gdje osobe koje rade zapravo saslušaju šta hoćeš i naprave kako treba, a ne sve po istom šablonu.
VenomousV

#11630 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

ja sam bogme sama svoj majstor :D
anoush

#11631 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by anoush »

ma i ja sam, ali bih htjela da ih malo izjednačim, a to je malo teže s mojim obrvama uraditi sama :)
Partizzanka

#11632 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

ti se veno ne pikas
ti si i drugima majstor bila ... nego pitaj curu treba li joj pomoci :)
VenomousV

#11633 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

:oops: :skoljka:
Ductus Holedocus

#11634 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ductus Holedocus »

hitno mi treba vodootporan puder,sa dobrim prekrivanjem i sa spf :!:
anestezija123

#11635 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by anestezija123 »

Eh, posto sam dobila mnogo prosvjetljenja na ovoj temi, da jos malo zapitkujem... :D

Ja jos ne znam koji mi je podton.. Obozavam ove breskvaste nijanse, ali sve se bojim da sam hladni.. :(
Malo me buni to sto imam plave oci i prirodno svijetlu kosu (nekad je bila plava, sada je doduse sucmurasta neka smedja, nisam sigurna jer se stalno farbam), ali ne gorim na moru, tj. mogu jako fino da pocrnim.. Doduse, lice mi prvo "izgori", ali pocrni odmah poslije... :-? Za ove vene ne mogu da skontam koje su boje, zaista. :D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#11636 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ladyblue18 »

anestezija123 wrote:Eh, posto sam dobila mnogo prosvjetljenja na ovoj temi, da jos malo zapitkujem... :D

Ja jos ne znam koji mi je podton.. Obozavam ove breskvaste nijanse, ali sve se bojim da sam hladni.. :(
Malo me buni to sto imam plave oci i prirodno svijetlu kosu (nekad je bila plava, sada je doduse sucmurasta neka smedja, nisam sigurna jer se stalno farbam), ali ne gorim na moru, tj. mogu jako fino da pocrnim.. Doduse, lice mi prvo "izgori", ali pocrni odmah poslije... :-? Za ove vene ne mogu da skontam koje su boje, zaista. :D
Ma hladni vjerovatno kao i ja, isto imam plave oci i plavu kosu, vene su mi plave, mozda malo ponekad vuku na zeleno ali plave inace.
Samo sto meni breskvaste nijanse stoje, naravno ne stavljam kilu na sebe ali onako nesto blago suptilno, rumenilo, karmen, sjajila...totalno ok.
Jedino se jos nisam nikada odvazila da kupim bronzer jer se bojim da ne bacim pare :cry:
Michun

#11637 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Ductus Holedocus wrote:hitno mi treba vodootporan puder,sa dobrim prekrivanjem i sa spf :!:
Shiseido. Poskup ali odlican.
Nisrin

#11638 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

Michun wrote:
Ductus Holedocus wrote:hitno mi treba vodootporan puder,sa dobrim prekrivanjem i sa spf :!:
Shiseido. Poskup ali odlican.
:thumbup:
BJB

#11639 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Drage moje forumashice koja nijansa Clinique podloge odgovara Chanelovom B20 tonu?
Ima li neka od vas da je probala B20 neke Chanel podloge a da je nasla savrsenu nijansu Clinique pudera?
:sax: Hvalaaaaa :mrgreen:
Nisrin

#11640 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

Partizzanka wrote:ja bih isla na verziju neku laksu mladalacku
sa opustenom kosom ... eyeliner, malo rumenila, neki fin karmin

ali to sam samo ja :)

Moje preporuke u zavisnosti od boje kose i boje ociju...

Image

Image

Image

Kod Kate mi se ne svidja ova "unutrasnja" linija, previse je povucena, ostalo je OK :D

Image
delirium.sa

#11641 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by delirium.sa »

Crvena kosa, zelene oci i blijed ten :)
I razmisljala sam o nekom tusu i dobrim umjetnik trepavicama :)
Nisrin

#11642 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

delirium.sa wrote:Crvena kosa, zelene oci i blijed ten :)
I razmisljala sam o nekom tusu i dobrim umjetnik trepavicama :)
To je idealna kombinacija- crveno-zelena :D:D:D Evo ti onda Rihanna kao inspiracija :D Imas odlicnuuu sminkerku u Holiday INNu, a moja preporuka je da nadogradis trepavice prije nego da lijepis umjetne :)

Image

Image

Image

Image

Image

Image
*mima*

#11643 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by *mima* »

Rihanni to stoji........
anoush

#11644 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by anoush »

jel' to fakat niko nema preporuku ni za jedan kozmetički salon za korekciju obrva? :shock:
mimoza

#11645 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by mimoza »

anoush wrote:jel' to fakat niko nema preporuku ni za jedan kozmetički salon za korekciju obrva? :shock:
Cura u Holiday Innu super radi, vec sam ja pisala o njoj, i jos neke cure. Dalila se zove, studio Make up Makaoo. Tel br 062/123-439.
Michun

#11646 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

imam sjaj guerlain kiss kiss 860 - to je neki treci po redu koji kupujem. boja mi je odlicna, ali kao i svi sjajevi nestane brzo sa usana (iako relativno dugo za sjaj traje)
zna li neko od znalaca koji bi ruz iste te boje bio ali sheer - ne da je jaka boja.
anoush

#11647 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by anoush »

mimoza wrote:
anoush wrote:jel' to fakat niko nema preporuku ni za jedan kozmetički salon za korekciju obrva? :shock:
Cura u Holiday Innu super radi, vec sam ja pisala o njoj, i jos neke cure. Dalila se zove, studio Make up Makaoo. Tel br 062/123-439.

hvala ti
Michun

#11648 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Michun wrote:imam sjaj guerlain kiss kiss 860 - to je neki treci po redu koji kupujem. boja mi je odlicna, ali kao i svi sjajevi nestane brzo sa usana (iako relativno dugo za sjaj traje)
zna li neko od znalaca koji bi ruz iste te boje bio ali sheer - ne da je jaka boja.
sto mrzim kad mi pitanje ostane na prethodnoj str :D
muhanata

#11649 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by muhanata »

Michun probaj YSL VOLUPTÉ SHEER CANDY,imaju divne blage boje :thumbup: i to je balzam i ruž u jednom , a miriše na mango :D

Image
Michun

#11650 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

muhanata wrote:Michun probaj YSL VOLUPTÉ SHEER CANDY,imaju divne blage boje :thumbup: i to je balzam i ruž u jednom , a miriše na mango :D

Image
dok ne procitah MANGO bila sam sretna :shock:
mrzim mango :sad:
Post Reply