Mislim da je ovo na Kravicama, Arapi su u autu i vjerovatno vodič. Ali koja agresija ovog matorca.skafiskafsnjak wrote: ↑23/03/2022 15:33Hahahahhdonnie_darko wrote: ↑23/03/2022 15:13 Predstavnici UZP vrijednosti
zamislite sad, sta znam, dodje neko na Bascarsiju i prekrsti se, a izleti cevabdzija i pocne galamti "sta se ti imas krstit na mojoj carsiji"
I kad mi neko kaze, treba im udovoljiti![]()
Evo s cim mi posla imamo....
Sad ce se mnogi javiti i reci da nisu svi... Pa dobro ljudi da li ste ikada vidjeli Bosnjaka ijednog da ovako prica za druge vjere ?
Novi Izborni zakon BiH
-
last mohicans
#11626 Re: Novi Izborni zakon BiH
- skafiskafsnjak
#11627 Re: Novi Izborni zakon BiH
Nek su Arapi... Pa?last mohicans wrote: ↑23/03/2022 17:55Mislim da je ovo na Kravicama, Arapi su u autu i vjerovatno vodič. Ali koja agresija ovog matorca.skafiskafsnjak wrote: ↑23/03/2022 15:33
Hahahahh
I kad mi neko kaze, treba im udovoljiti![]()
Evo s cim mi posla imamo....
Sad ce se mnogi javiti i reci da nisu svi... Pa dobro ljudi da li ste ikada vidjeli Bosnjaka ijednog da ovako prica za druge vjere ?
Platit ce kartu, platit ce sto popiju i pojedu.
Ali kad mrzis i kad si ustasa, to nema veze. Naravno da nisu svi Hrvati ovakvi, logicno... Ali kako se nikad ne pojavi primjer muslimana da ovako govori za nekoga?
Elem.nejse, nije tema. Nadam.se da je ovaj nelegitiman i da ovo nije odraz misljenja vecine
Last edited by skafiskafsnjak on 23/03/2022 17:58, edited 1 time in total.
- BHCluster
-
Nikola Testa
#11629 Re: Novi Izborni zakon BiH
Kolinda wrote: ↑22/03/2022 18:30Evo nakon 2 dana i pogleda sa više strana izgleda da je hrvatska strana bila spremna otkloniti sve nazovi blokade u FBIH koje su nekome mogle pasti na pamet ali Bakir neće, tako me podsjeća ne promjenu naziva ulica u Mostaru, Hrvati godinama nude da isprave grešku ali SDA neda....
Gledao sam Cvitanovića, Čovića, Konakovića i Bakira, po svemu sudeći Bakir je glavni kočničar...potpis iz Mostara je opravdao na način da je obećao da će pokušati provesti potpisano, kao što reče Konaković "stid me bilo radi njega u koju poziciju stavlja moj narod"...
- Styling
#11630 Re: Novi Izborni zakon BiH
Iznenadjena sam da ovo nije u medijima na naslovnicama u nivou skandala epskih razmjera. Ono protiv cega se ovdje borimo usvojeno je u strateskom dokumentu EU!!
-
Nikola Testa
#11631 Re: Novi Izborni zakon BiH
napisane su hiljade stranica o izbornom zakonu, odnosu Hrvata i Bošnjaka, Hrvatske i BiH, i onda dodju pojedinci i kažu Komšića biramo samo da bi suknuli Hrvatima, pa dajte ljudi nemojte se bavit temom koju ne kontate, to je nivo cugera ispred granapa koji drvi o svjetskoj politici
-
neon-x
#11632 Re: Novi Izborni zakon BiH
Progresivne stranke na celu evropskih drzava se tim saopcenjima obracaju svojim glasacima i javnosti kao i svaka politicka opcija na svijetu, da ne bi bile prozivane. Mi nismo Holandija i ovdje imamo svoje probleme koje valja rjesavati postepeno. 100% sam ubijedjen da je najgluplja stvar koju dozvoljavamo da jaca sve ove godine su losi odnosi sa Hrvatima i Hrvatskom.
Jasno je da je u trenutni Ustav upakovan privid neetnickog biranja da se zadovolji forma jedinstvenosti sa jedan Bosnjak i Hrvat iz FBiH i jedan Srbin i RS za koje svi mogu glasati, ali je jasno da je sustinska ideja bila da ce svako predominantno imati zastupljenost svoga naroda svojim izborom. Sada je ponovo ideja sa elektorima da se napravi privid neetnickog biranja niveliranjem vrijednosti manjih i vecih kantonea ali je jasno da bi predominantno bio etnicki izbor na kraju.
Licno po meni bi jos trebalo traziti brisanje etnickog predznaka iz Ustava da se otklonu sve sumnje oko provedbi presuda evropskog suda, a pristati na ove predlozene izmjene IZ uz dogovorene deblokade i minimalno smanjenje nadleznosti DN da se ne moze bas svaka glupost dovoditi u pitanje. Mislim da se neopravdano pravi i babaroga od tih vitalnih nacionalnih interesa ako je receno da ce se otkloniti blokade kod imenovanja Ustavnog suda.
Ne vidim stvarno u cemu je konkretno strah i pogubnost ovih prijedloga. Ako politicka klima sazrije za 10-15 godina i uvjerimo Hrvate da je i za njih bolja gradjanskija onda ce se IZ moci ponovo mijenjati. Ovo insistiranje na statusu quo ce nas visestruko skuplje kostati a benefiti su najvise emocionalne prirode.
Jasno je da je u trenutni Ustav upakovan privid neetnickog biranja da se zadovolji forma jedinstvenosti sa jedan Bosnjak i Hrvat iz FBiH i jedan Srbin i RS za koje svi mogu glasati, ali je jasno da je sustinska ideja bila da ce svako predominantno imati zastupljenost svoga naroda svojim izborom. Sada je ponovo ideja sa elektorima da se napravi privid neetnickog biranja niveliranjem vrijednosti manjih i vecih kantonea ali je jasno da bi predominantno bio etnicki izbor na kraju.
Licno po meni bi jos trebalo traziti brisanje etnickog predznaka iz Ustava da se otklonu sve sumnje oko provedbi presuda evropskog suda, a pristati na ove predlozene izmjene IZ uz dogovorene deblokade i minimalno smanjenje nadleznosti DN da se ne moze bas svaka glupost dovoditi u pitanje. Mislim da se neopravdano pravi i babaroga od tih vitalnih nacionalnih interesa ako je receno da ce se otkloniti blokade kod imenovanja Ustavnog suda.
Ne vidim stvarno u cemu je konkretno strah i pogubnost ovih prijedloga. Ako politicka klima sazrije za 10-15 godina i uvjerimo Hrvate da je i za njih bolja gradjanskija onda ce se IZ moci ponovo mijenjati. Ovo insistiranje na statusu quo ce nas visestruko skuplje kostati a benefiti su najvise emocionalne prirode.
- tandmand
#11633 Re: Novi Izborni zakon BiH
To je ruski koncept, na osnovu kojeg bi Sao Krajine, tipa Donjeck, Lugansk, mogle u dogledno vrijeme da niču kao pečurke poslije kiše.
Pa čak i u EU. Je li se Barcelona malo smirila? A Njemačka neće problema u komšiluku, jer onda trpi posao.
-
Nikola Testa
#11634 Re: Novi Izborni zakon BiH
Najvaznije pitanje u svemu, kad zanemarimo ovu propagandu po forumu, zašto je Murphy optužio HDZ za propast pregovora, jel u pitanju lični ili stav administracije. Kad pogledate ranije poruke američkih zvaničnika nije to zvučalo optimisticno za bos stranu, i onda zaokret.
-
Lex77
#11635 Re: Novi Izborni zakon BiH
To ima smisla.last mohicans wrote: ↑23/03/2022 17:40 Sad Helez na N1 kaza da je legitimni pod uticajem stranih obavjestajnih sluzbi, a da Bake nije bio siguran u dva glasa SDA u DN, koji su rekli da nece podrzati izmjene, te da su zbog toga ušli u priču Dinček i Fahro. Nije htio imenovati ko su ta dva ezdeaovca.
Utjecaj stranih špijunskih službi? Vjerojatno bi se iznenadili tko ga sve podupire.
-
plavi_E
#11636 Re: Novi Izborni zakon BiH
Mozda bi se iznenadili kad bi saznali koje obavjestajne slizbe Covicu uvrcu ruke i usi.
-
neon-x
#11637 Re: Novi Izborni zakon BiH
On je izrazio zaljene sto HDZ i SDA nisu pristali na ocito po njemu razuman prijedlog, i mozda smatra da je vise kriv HDZ sto nije pristao na ustupke koji su trazeni. Amerima je cijelo vrijeme bila prica rijesiti i funkcionalnost i konstitutivnost.Nikola Testa wrote: ↑23/03/2022 18:50 Najvaznije pitanje u svemu, kad zanemarimo ovu propagandu po forumu, zašto je Murphy optužio HDZ za propast pregovora, jel u pitanju lični ili stav administracije. Kad pogledate ranije poruke američkih zvaničnika nije to zvučalo optimisticno za bos stranu, i onda zaokret.
-
plavi_E
#11638 Re: Novi Izborni zakon BiH
Americki ambasador iznosi svoje privatno misljenje koje je u suprotnosti sa misljenjem. drzavne administracije. Tesko da to moze.
-
plavi_E
#11639 Re: Novi Izborni zakon BiH
Cime je HDZ kupio ili ucijenio Konakovica ce mo saznati mozda nekad.
- jazzer
- Gandalf
#11641 Re: Novi Izborni zakon BiH
Bukvalno novi vjetrovi i to vjetrovi koji dobro zaudaraju. Separatistima se dopuštalo apsolutno sve zadnjih i više od deset godina, BiH kao država je imala samo deklarativnu podršku. Saopštenja puna ispraznih fraza su krajnji domet evropske podrške državi. Srca evropskih birokrata potpuno sinhronizovano kucaju uz čovketovo. Bayu uglavnom ni ne vide jer su previše zauzeti najstrašnijim problemom na planeti, poznatijim kao novi IZ po volji ćirila.
-
Nikola Testa
-
Nikola Testa
#11643 Re: Novi Izborni zakon BiH
Ima smislaneon-x wrote: ↑23/03/2022 19:16On je izrazio zaljene sto HDZ i SDA nisu pristali na ocito po njemu razuman prijedlog, i mozda smatra da je vise kriv HDZ sto nije pristao na ustupke koji su trazeni. Amerima je cijelo vrijeme bila prica rijesiti i funkcionalnost i konstitutivnost.Nikola Testa wrote: ↑23/03/2022 18:50 Najvaznije pitanje u svemu, kad zanemarimo ovu propagandu po forumu, zašto je Murphy optužio HDZ za propast pregovora, jel u pitanju lični ili stav administracije. Kad pogledate ranije poruke američkih zvaničnika nije to zvučalo optimisticno za bos stranu, i onda zaokret.
-
pinkman
- Gandalf
#11645 Re: Novi Izborni zakon BiH
Niko čovketu ne zavrće ruke, ne budite naivni
-
palermo
- vee-jay
#11647 Re: Novi Izborni zakon BiH
Ovo je tema "Novi Izborni Zakon"
Kakve veze imaju Komsic i Hrvati sa Novim Izbornim Zakonom?
Nikakve.
Ali eto NACIONALE Bosnjacke i Hrvatske stranke su SVE umislile da mogu na temi "Novi Izborni Zakon" nesto dobiti za sebe.
- vee-jay
#11648 Re: Novi Izborni zakon BiH
I jedno i drugo.noviforumas wrote: ↑23/03/2022 16:46 Da li ste zlonamjerni ili samo imate krajnje infantilno poimanje politike i svijeta oko vas uopste? Koliko puta vam se moraju objasniti jednostavne stvari, da li treba crtati?
Evo ponovo.
Ako ljudi koji vole BiH imaju izbor izmedju:
a) osobe koja je patriotski nastrojena i ne zeli da razara BiH
b) osobe kojoj je najveci prioritet razaranje BiH, opstrukcija svega pozitivnog, uspostava treceg entiteta tj. Herceg Bosne
Izabrace opciju a).
Sta je nejasno? O kakvom inatu pricate? Komsic je posljedica dugogodisnje politike HDZ-a i Zagreba, ne njen uzrok.
Jedni samo klimaju glavom jer NE ZELE da budu samokriticni, kod drugih je u pitanju zlonamjernost.
Bukvalno se to moze vidjeti kad se citiju postovi.
- vee-jay
#11649 Re: Novi Izborni zakon BiH
Upravo tako.duh_sa_sjekirom wrote: ↑23/03/2022 16:52 Idiotski je raspravljati o tome ko za koga glasa...
Svaki građanin ove države, koji ima biračko pravo, može da glasa za koga želi, sukladno IZ.
Pa valjda je sloboda izbora temelj demokratije
Definicija demokracije.
-
pinkman