= PedofilJVC wrote:Ajša je bila treća muhamedova žena: 3+6=9
Ateizam vs. Religija
- beni-bu-man
#11626 Re: Ateizam vs. Religija
- Bloo
- Globalna šefica
#11627 -mod comment-
Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» exampLe. » Hakiz » beni-bu-man
7 dana
Ostali, opomena pred ban.
» exampLe. » Hakiz » beni-bu-man
7 dana
Ostali, opomena pred ban.
- SmokingMan
#11628 Re: Ateizam vs. Religija
Mislio sam da sam fasik samo takav,kad ono ipak ima većih idiota i od mene. 
-
zposao
#11629 Re: Ateizam vs. Religija
Ne volim eksplicitna vrijeđanja nečije vjere, nisam pobornik takvih diskusija. Ali faktualno nisu ništa pogrešno rekli.
Baš me zanima bi li popušili ban da su rekli da u Bibliji ima incesta, pedofilije i ubojstava? (Ko što ima...)
Baš me zanima bi li popušili ban da su rekli da u Bibliji ima incesta, pedofilije i ubojstava? (Ko što ima...)
- Bloo
- Globalna šefica
#11630 Re: Ateizam vs. Religija
Za sve primjedbe i dodatna objašnjenja obrati mi se putem PP.
Noć je mlada, kafa friško skuhana, a moja duša ateistička raspoložena za naduravanje.
Noć je mlada, kafa friško skuhana, a moja duša ateistička raspoložena za naduravanje.
-
zposao
#11631 Re: Ateizam vs. Religija
Pa i ne bi baš reko da je ateistička sudeći po sječi ateističkih kadrovaBloo wrote:Za sve primjedbe i dodatna objašnjenja obrati mi se putem PP.
-
zposao
#11632 Re: Ateizam vs. Religija
Vidis nikad iz te perspektive nisam gledo stvari.tranquil wrote:Iz svega sam shvatio da je Bog prvo stvorio najvažniju stvar u Univerzumu: dane u sedmici, a tek onda sve ostalo...
Fala ti
- Bloo
- Globalna šefica
#11633 Re: Ateizam vs. Religija
Iscitao pravila koristenja foruma?zposao wrote:Pa i ne bi baš reko da je ateistička sudeći po sječi ateističkih kadrovaBloo wrote:Za sve primjedbe i dodatna objašnjenja obrati mi se putem PP.
-
zposao
#11634 Re: Ateizam vs. Religija
Pravila koristenja svakog foruma na planeti Zemlji su toliko opcenito napisana i podlozna subjektivnoj interpretaciji moderatora i administratora da normalan čovjek nema apsolutno nikakve potrebe čitati ih.Bloo wrote:Iscitao pravila koristenja foruma?zposao wrote:Pa i ne bi baš reko da je ateistička sudeći po sječi ateističkih kadrovaBloo wrote:Za sve primjedbe i dodatna objašnjenja obrati mi se putem PP.
Služe da se moze mahati nečim.
Na svakom forumu na planeti postoje ljudi koji su sankcionisani iako su se pridrzavali pravila a postoje i oni koji ih krse pa ih se ne dira.
Elem, ne znam zasto o tome pisem.
- MarlboroGold
#11635 Re: Ateizam vs. Religija
Nekad je bio ljubičasti tekst 
- Bloo
- Globalna šefica
#11636 Re: Ateizam vs. Religija
Nekada smo imali kvalitetnije diskusije.MarlboroGold wrote:Nekad je bio ljubičasti tekst
Ovo sad ko Milan Tarot meets srbijanski parlament.
Da ne psujem. A rado bih.
- Bloo
- Globalna šefica
#11637 Re: Ateizam vs. Religija
Najbitnije je ono ...nema.komentarisanja rada moderacije.zposao wrote:
Pravila koristenja svakog foruma na planeti Zemlji su toliko opcenito napisana i podlozna subjektivnoj interpretaciji moderatora i administratora da normalan čovjek nema apsolutno nikakve potrebe čitati ih.
Služe da se moze mahati nečim.
Na svakom forumu na planeti postoje ljudi koji su sankcionisani iako su se pridrzavali pravila a postoje i oni koji ih krse pa ih se ne dira.
Elem, ne znam zasto o tome pisem.
O ostalom mozemo diskutovati.
Banned user for reason “komentarisanje rada moderacije”
» zposao
7 dana
- MarlboroGold
#11638 Re: Ateizam vs. Religija
Ma raja je generalno izgubila volju da išta piše, pa uglavnom idu na zajebanciju. Pojedinci se stalno vrte u krug... pogotovo smrle.Bloo wrote:Nekada smo imali kvalitetnije diskusije.MarlboroGold wrote:Nekad je bio ljubičasti tekst
- Bloo
- Globalna šefica
#11639 Re: Ateizam vs. Religija
Jarane, prezvakali smo vec temu milion puta i znas vec u kojem smjeru ide.MarlboroGold wrote:Ma raja je generalno izgubila volju da išta piše, pa uglavnom idu na zajebanciju. Pojedinci se stalno vrte u krug... pogotovo smrle.Bloo wrote:Nekada smo imali kvalitetnije diskusije.MarlboroGold wrote:Nekad je bio ljubičasti tekst
Zasto ja ili Sara ili ako ima jos kakva ateistkinja se ne spustamo na ovaj nivo da pocnemo raspravljati da li je muhamedova cuna bila mozda velika i kako je to utjecalo na Aishu?
A hrpa muskaraca raspravlja o pedofiliji ne sto su iskreno zabrinuti ili sto im se to gadi vec da trljaju nos na orizeman nacin jedni drugima. Kao sto napisah u PP banovanom gospodinu...Nelson style...ha ha vas poslanik guzio curicu ha ha...
Onda dode smrcak ili neko drugi i krene objasnjavati da su tad zene ranije dozrijevale.
Pa red pubicnih dlaka.
Pa red ateista koji se opet nasladuju potencijalnom ili faktualnom pedofilijom.
Pa red mede koji pokusava da smiri situaciju.
Jel to diskusija odraslih ljudi koji se macuju virtuelno intelektom?
Ne!
Kafanska sranja na nivou kamiondzija. Najprizemnija.
Cak je i insomnia bolji od ovog ffs.
Kontas me?
- MarlboroGold
#11640 Re: Ateizam vs. Religija
Pa onda jedino što ostaje jeste da zaključate ovu temu. Svakako imamo vlastite.
Sve manje pišu Niho, asurbanipal, gojeni, vatrogasac i drugi kojih se ne mogu sjetiti. Ateistima je volju za intelektualnim diskusijama ubio uglavnom smrle sa svojim glupostima. Onda uleti Arzo sa obdaništem i sličnim komentarima da ni sam ne doprinosi stvaranju kvalitetnije diskusije, a može i zna itekako.
Dakle, ključ u bravu i svako svojim putem, jer su svi izgubili volju... i moderacija. Ne samo forumaši. Ovako ćete nastavljati banovati raju.
Sve manje pišu Niho, asurbanipal, gojeni, vatrogasac i drugi kojih se ne mogu sjetiti. Ateistima je volju za intelektualnim diskusijama ubio uglavnom smrle sa svojim glupostima. Onda uleti Arzo sa obdaništem i sličnim komentarima da ni sam ne doprinosi stvaranju kvalitetnije diskusije, a može i zna itekako.
Dakle, ključ u bravu i svako svojim putem, jer su svi izgubili volju... i moderacija. Ne samo forumaši. Ovako ćete nastavljati banovati raju.
- Bloo
- Globalna šefica
#11641 Re: Ateizam vs. Religija
Ubije ti volju i onda se spustis na njegov intelektualni nivo?MarlboroGold wrote:Pa onda jedino što ostaje jeste da zaključate ovu temu. Svakako imamo vlastite.
Jel to rjesenje?
Ako vec i jedna i druga strana nastupa sa nekim stavom nadmoci i da je bolja od druge jer pripadaju toj i toj grupi, onda barem odrzimo privid civilizirane rasprave.
Btw...suknes arzi multilayered style i nastavis dalje
- Bloo
- Globalna šefica
#11642 Re: Ateizam vs. Religija
Zelim vjerovati da smo bolji od ovog. Da smo sposobniji za kvalitetniju diskusiju. Dublju. Uz ignorisanje znasbvec kakvih spodoba.
A ako nismo, shame on all of us.
A ako nismo, shame on all of us.
- MarlboroGold
#11643 Re: Ateizam vs. Religija
Kao sto rekoh, moj prijedlog je da zakljucate temu, jer cisto sumnjam da ce biti bolje. I vama ce biti lakse, a vi kako hocete.
Naravno da jesmo bolji... vrijeme ce pokazati hoce li biti poboljsanja, ali sam pesimistican.
Naravno da jesmo bolji... vrijeme ce pokazati hoce li biti poboljsanja, ali sam pesimistican.
- Smrcak15
#11644 Re: Ateizam vs. Religija
malo samo zauzet ovih dana, a dobit ce te odgovore za te floskule, pedofilija , incest i takve gluposti...
ako i tu ugase, mi cemo diskusije prebaciti na druge topice, i onda zacatavati sa ovim temama na drugim topicima, i onda uvidjeti da se tema relgiija vs ateizma ne smije dirati, jer je to srz svih nasih diskusija ovdje.
oni zatvore temu a ja otvori novu temu religija vs ateizam vol .2 , i sta su postigli sa tim???MarlboroGold wrote:Kao sto rekoh, moj prijedlog je da zakljucate temu, jer cisto sumnjam da ce biti bolje. I vama ce biti lakse, a vi kako hocete.
ako i tu ugase, mi cemo diskusije prebaciti na druge topice, i onda zacatavati sa ovim temama na drugim topicima, i onda uvidjeti da se tema relgiija vs ateizma ne smije dirati, jer je to srz svih nasih diskusija ovdje.
- Bloo
- Globalna šefica
#11645 -mod comment-
Ljubazno te molim da se ne ponavljas.
- Euridika
- Globalna šefica
#11646 Re: Ateizam vs. Religija
Jesmo, izgubili smo volju i da komentarišemo kao forumaši i da upozoravamo kao moderatori. Pogledaj saldo jučerašnjeg dana: 10 banova, od toga 3 ili 4 trajna.Bloo wrote:Ubije ti volju i onda se spustis na njegov intelektualni nivo?MarlboroGold wrote:Pa onda jedino što ostaje jeste da zaključate ovu temu. Svakako imamo vlastite.
Jel to rjesenje?
Ako vec i jedna i druga strana nastupa sa nekim stavom nadmoci i da je bolja od druge jer pripadaju toj i toj grupi, onda barem odrzimo privid civilizirane rasprave.
Btw...suknes arzi multilayered style i nastavis dalje
Arzo se de facto penzionisao, i vjeruj mi da bi to sad vrlo rado uradili i ostali moderatori. Nema više smisla uopće.
- King Theoden
#11647 Re: Ateizam vs. Religija
Jesi neki crnjak jbtEuridika wrote:Nema više smisla uopće
Evo, rado bih učestvovao u nekim diskusijama koje se vode na visokom nivou, raspravljao o srži tj samim osnovnim postulatima vjerskih zajednica koje su, barem po mnogima, jedan nevjerovatan fenomen jer opstaju tj opstali su u vremenu epohalnih otkrića i nevjerovatnog skoka/postignutog stupnja napretka civilizacija u kojima je, opet po mnogima, relogija iscrpila svoj smisao.
No ipak, danas svjedočimo teškoj dekadenciji tog istog društva, ćapćemo neki slatkiš i onako poluglasno kažemo da je ipak niče taj koji je mrtav.
Ali...
Kako da raspravljam kad sam svjestan činjenice da nemam kapaciteta da se upuštam u diskusije recimo s tobom il et blojom?!
Ne može pa ne može. Zar nije lakše pa čak i logično da se vi spustite na naš nivo rasprave?
Imate ogromne kapacitete i mentalnu superiornost koja vam omogućava da se prilagodite svakom stanju.
Zar sam poslanik religije koju kritikuju na ovoj temi nije bio čovjek koji se prilagođavao, pa je sa filozofima pričao fikozofski, a sa mujom piljarom na način na koji priča mujo?
- Euridika
- Globalna šefica
#11648 Re: Ateizam vs. Religija
Vala drug, ako se ja ne prilagodim svakom na svaku temu na kojoj pišem, ne znam ko se prilagođava. Ali nije problem nivo komunikacije, tj. da li se priča u "intelektualnim, visokim frazama" ili običnim, narodskim govorom, već u namjeri diskusije. Nema dovoljno diskutanata koji bi pričali zato da razmijene mišljenja i da uvaže sagovornika i drukčije stavove, ovdje se većinom samo priča da bi se ujedalo, podbadalo, provociralo i sl. Zato moj gornji post i jeste tako negativno obojen (ne odnosi se samo na vjerske teme i ovaj PF, već na kompletan forum). Uprati jučerašnja i današnja dešavanja na Raznim diskusijama, Bez cenzure i ovdje na Religiji, sve će ti se samo kazati.Dino34 wrote:Jesi neki crnjak jbtEuridika wrote:Nema više smisla uopćedaj malo vedrine ako ikako može.
Evo, rado bih učestvovao u nekim diskusijama koje se vode na visokom nivou, raspravljao o srži tj samim osnovnim postulatima vjerskih zajednica koje su, barem po mnogima, jedan nevjerovatan fenomen jer opstaju tj opstali su u vremenu epohalnih otkrića i nevjerovatnog skoka/postignutog stupnja napretka civilizacija u kojima je, opet po mnogima, relogija iscrpila svoj smisao.
No ipak, danas svjedočimo teškoj dekadenciji tog istog društva, ćapćemo neki slatkiš i onako poluglasno kažemo da je ipak niče taj koji je mrtav.
Ali...
Kako da raspravljam kad sam svjestan činjenice da nemam kapaciteta da se upuštam u diskusije recimo s tobom il et blojom?!
Ne može pa ne može. Zar nije lakše pa čak i logično da se vi spustite na naš nivo rasprave?
Imate ogromne kapacitete i mentalnu superiornost koja vam omogućava da se prilagodite svakom stanju.
Zar sam poslanik religije koju kritikuju na ovoj temi nije bio čovjek koji se prilagođavao, pa je sa filozofima pričao fikozofski, a sa mujom piljarom na način na koji priča mujo?
- MarlboroGold
#11649 Re: Ateizam vs. Religija
Priznaj da sa mnom najviše voliš razgovarati

- Mišo_Kovač
#11650 Re: Ateizam vs. Religija
Na temu ateizam vs religija su pokusali i pokusavaju razgovarati mnogo inteligentniji ljudi od nas ovdje, naucnici i filozofi, i uvijek se isto zavrsi... Nema ozbiljne diskusije kad jedna strana nema apsolutno nikakve objektivne i mjerljive argumente. Naravno, nepismeni mentalni slučajevi koji upadaju svaka 3 posta s alternativnom (lošom) matematikom, kvazibiologijom i falš fizikom, samo odmažu u cijelom procesu
Šta drugo onda ostaje nego da se čovjek zajebava