Sirija vol. 2

Locked
sumirprimus

#11626 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

Maystor wrote:
Opetja033 wrote:
Maystor wrote:Besima iz vrha stranke je čitav rat bila s agresorima.

Otkud ti ovo?! Moze i preko pp ako hoces, da ne spamamo temu.
Bila čitav rat u Vogošći. Možda sam pretjerao prema njoj, to što je bila na okupiranoj teritoriji ne znači da je četnik. Ali je činjenica da je bila tamo.

Ružno se osjećam dok o ovome pričam, jer ispada da napadamo tamo neke žene za nešto što nije direktna krivica: je li Mirjana kriva što je njen sin Nebojša turbo-četnik? Da li je Varja Nikolić iz Naše Stranke kriva što joj je brat bio vojnik na Palama? Da li je Besima kriva što je živjela u okupiranoj opštini gdje je Joja Tintor počinio najmonstruoznije zločine? Možda nije mogla izaći? Ili nije htjela?
taman sam ti poso napisat bezze ti je to...
jer sam i sam imao nekog svog u istoj situaciji...nedo bog nikom.
Opetja033

#11627 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

Maystor wrote:
Opetja033 wrote:
Maystor wrote:Besima iz vrha stranke je čitav rat bila s agresorima.

Otkud ti ovo?! Moze i preko pp ako hoces, da ne spamamo temu.
Bila čitav rat u Vogošći. Možda sam pretjerao prema njoj, to što je bila na okupiranoj teritoriji ne znači da je četnik. Ali je činjenica da je bila tamo.

Ružno se osjećam dok o ovome pričam, jer ispada da napadamo tamo neke žene za nešto što nije direktna krivica: je li Mirjana kriva što je njen sin Nebojša turbo-četnik? Da li je Varja Nikolić iz Naše Stranke kriva što joj je brat bio vojnik na Palama? Da li je Besima kriva što je živjela u okupiranoj opštini gdje je Joja Tintor počinio najmonstruoznije zločine? Možda nije mogla izaći? Ili nije htjela?
Kontam te. Malo je tesko jbg govoriti o tome. Nisam znao to za Besimu, znam nasih koji su citavu agresiju proveli na Grbavici i znam kroz sta su prolazili tako da necu da grijesim dusu.
Po mom misljenju (Besimu na stranu jer ne znam detalje) ni Varju ni Mirjanu ne treba pustiti blizu bilo kakve javne duznosti sve dok se javno ne oglase povodom stavova sina/brata. Ponavljam - to je samo moje misljenje. Koliko se sjecam ni jedna ni druga to nisu uradile.
salik79

#11628 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Opetja033 wrote:
salik79 wrote:
Em2r wrote:Cisto onako informativno, jeli bio iko domaci u alzirskoj grupi?
Naravno da nije. Pokusali su ono sto sam spomenuo, ali Allahovom voljom, zalaganjem nekih nasih ljudi, ta spletka je propala. Ali je ostavila traga i posljedice na ovog naseg heroja i njegovu porodicu.
Nisam znao to za Cancara. Istina, bas dugo nista nisam cuo o njemu. Ne kontam po kakvim su osnovama njega mogli povezati sa alzirskom grupom. Nebo i Zemlja.

P.S. Svi su oni domaci. Pa imaju nase drzavljanstvo. :)
Pokusali mu napakovati da je spremao napad na americku Ambasadu i slične nebuloze...Pretpostavljam da je povezano sa niegovim ratnim uspjesima, a Zlaju bolila klincina za njim. Kad se jos uzme da mu je zena profesor arapskog, eheeej, ku's veceg dokaza!? :mrgreen:

Ima li su oni drzavljanstva, ioja su im, koliko znam naknadno oduzeta. Ali, niti jedan nije bio "nase gore list". :)
Last edited by salik79 on 13/01/2016 12:05, edited 1 time in total.
Mlohavi

#11629 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

salik79 wrote:
Koju i kojih ciljeva?
Mozes ti i sam, osim ako nisi upoznat s tim ko se direktno il' indirektno u Siriji na strani rezima bori za neke svoje il' tude ciljeve.
Dakle, jesi li, medu svima onima koji se bore za ostanak Asad, mozda necije ciljeve i nacin borbe osudio?
The 51st State

#11630 Re: Sirija vol. 2

Post by The 51st State »

Mlohavi wrote:
salik79 wrote:
Koju i kojih ciljeva?
Mozes ti i sam, osim ako nisi upoznat s tim ko se direktno il' indirektno u Siriji na strani rezima bori za neke svoje il' tude ciljeve.
Dakle, jesi li, medu svima onima koji se bore za ostanak Asad, mozda necije ciljeve i nacin borbe osudio?
jes al u curku, ne grize se ruka koja te hrani...
Opetja033

#11631 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

salik79 wrote:
Opetja033 wrote:
salik79 wrote:Naravno da nije. Pokusali su ono sto sam spomenuo, ali Allahovom voljom, zalaganjem nekih nasih ljudi, ta spletka je propala. Ali je ostavila traga i posljedice na ovog naseg heroja i njegovu porodicu.
Nisam znao to za Cancara. Istina, bas dugo nista nisam cuo o njemu. Ne kontam po kakvim su osnovama njega mogli povezati sa alzirskom grupom. Nebo i Zemlja.

P.S. Svi su oni domaci. Pa imaju nase drzavljanstvo. :)
Pokusali mu napakovati da je spremao napad na americku Ambasadu i slične nebuloze...Pretpostavljam da je povezano sa niegovim ratnim uspjesima, a Zlaju bolila klincina za njim. Kad se jos uzme da mu je zena profesor arapskog, eheeej, ku's veceg dokaza!? :mrgreen:

Ima li su oni drzavljanstva, ioja su im, koliko znam naknadno oduzeta. Ali, niti jedan nije bio "nase gore list". :)
Pricali su mi ljudi o njegovom ratnom putu. Tj onim malo "neobicnijim" (blago receno) dijelovima istog. :mrgreen: Koliko se sjecam u Fatihu je bio?
salik79

#11632 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Mlohavi wrote:
salik79 wrote:
Koju i kojih ciljeva?
To mogu i sam, kao i u vezi onih sunitskih NEtekfirdzijskih milicija, na nivou Sadrinih milicija...?! Neka hvala, ne zelim ponovno imputiranje necega sto nikada napusao nisam. Allahimanet.
sumirprimus

#11633 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

znaic ne moze...pratim... :D
salik79

#11634 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Opetja033 wrote:
salik79 wrote:

Pricali su mi ljudi o njegovom ratnom putu. Tj onim malo "neobicnijim" (blago receno) dijelovima istog. :mrgreen: Koliko se sjecam u Fatihu je bio?
Tako je. Metode, za koje si cuo, su bile itekako ucinkovite :mrgreen:
Last edited by salik79 on 13/01/2016 12:13, edited 1 time in total.
sumirprimus

#11635 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

salik79 wrote:
Tako je. Metode, o kojima si cuo su bile itekako ucinkovite :mrgreen:
bio s njim u jedinici?
salik79

#11636 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

sumirprimus wrote:
salik79 wrote:
Tako je. Metode, o kojima si cuo su bile itekako ucinkovite :mrgreen:
bio s njim u jedinici?
Prvi rodjak.
Maystor

#11637 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

sumirprimus wrote:
Maystor wrote:
Opetja033 wrote: Otkud ti ovo?! Moze i preko pp ako hoces, da ne spamamo temu.

taman sam ti poso napisat bezze ti je to...
jer sam i sam imao nekog svog u istoj situaciji...nedo bog nikom.
Sumire, nisi me shvatio. Ja ne lijepim etiketu krivice nikome. Pola uglednih ličnosti u Sarajevu imaju djecu kriminalce.
Rat sam proveo tu, znam bezbroj priča i ne bih sudio nikome. Ali slažem se sa @opetja, Mirjana bi (kao javna ličnost) trebala reći ljudima dijeli li stavove svoga sina (to je uobičajena praksa u razvijenim demokratijama).
Mlohavi

#11638 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

salik79 wrote: To mogu i sam, kao i u vezi onih sunitskih NEtekfirdzijskih milicija, na nivou Sadrinih milicija...?! Neka hvala, ne zelim ponovno imputiranje necega sto nikada napusao nisam. Allahimanet.
Bas kao u tom slucaju, zlo je rezervisano samo za jednu stranu, a svi oni s druge strane su samo plemeniti borci za pravdu.
Allahu na emanet, dobri moj sufijo.
sumirprimus

#11639 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

Maystor wrote: Sumire, nisi me shvatio. Ja ne lijepim etiketu krivice nikome. Pola uglednih ličnosti u Sarajevu imaju djecu kriminalce.
Rat sam proveo tu, znam bezbroj priča i ne bih sudio nikome. Ali slažem se sa @opetja, Mirjana bi (kao javna ličnost) trebala reći ljudima dijeli li stavove svoga sina (to je uobičajena praksa u razvijenim demokratijama).
ja samo kajem,svako je gospodar svoje sudbine...
al vidim na koji se mlin tjera i kome se potura...
sumirprimus

#11640 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

salik79 wrote:
Prvi rodjak.
prico ti?
salik79

#11641 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

sumirprimus wrote:
salik79 wrote:
Prvi rodjak.
prico ti?
Jok, telepatski.
aldinjo

#11642 Re: Sirija vol. 2

Post by aldinjo »

arman1 wrote:
aldinjo wrote:
handžar88 wrote:I treca smjena ukljucena, sto me raduje jer to znaci da su teroristi razjebani da valja :thumbup:
Kakva ste ološ na ovom forumu. Za nevjerovati.
Zašto gledaš u ogledalo kad pišeš o drugima?
Pokušavaš da budeš duhovit?
Mlohavi

#11643 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Image

Koji qrc jbt?? Kolaps pobunjenika u Latakiji ako je tacna mapa.
sumirprimus

#11644 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

salik79 wrote:
Jok, telepatski.
dzinni?uuuuuuu
bugi vugi...
Em2r

#11645 Re: Sirija vol. 2

Post by Em2r »

Mlohavi wrote:Image

Nisi dugo turcima opsovao sto ne salju avione, vrijeme je da opet :)
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#11646 Re: Sirija vol. 2

Post by arman1 »

aldinjo wrote:
exliberal-ex wrote: Jel to savo otisao na spavanje a ti se logovao u trecu smjenu.... :lol:
ocito je da je sa pocetkom ruskog bombardovanja doslo do promjene na "demokratskoj" strani...putevi za sverc su skoro pa zatvoreni, nema vise humanitarne pomoci iz turske...kao sto vidimo dolazi sve vise do bjezanje , nema vise ukopavanja pa borbi...sad cim zasmrdi noge se fataju.
Pokazuje se pravo lice pobunjenika, evo snimci kako se civili bune jer je skoro sva pomoc namjenjena za Madayu oteta, sve otislo pobunjenicima...kurdi su presli tu famoznu crvenu liniju i dalje napreduju, turska sad suti ko zadnja picka...sad im dolaze racuni na naplatu...danas je isplacena jedna rata i nazalost opet nisu napali vladu nego one koji su nevini...a sultan potrcao da kaze da je iz sirije... :run:
Ološu bjelosvjetski. Poštovalac lika i djela djecoubice i ratnog zločinca iz Damaska. Isti oni poštuju lik i djelo ratnog zločinca Ratka Mladića. Nikakve razlike nema. Ološ ostaje ološ.
Nek si ti duša od čovjeka. Zbog takvih Bošnje moraju razmisliti o ponovnoj kupšovini MTS-a. Ned'o bog rata kakvog.
muhafuca

#11647 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

Mlohavi wrote:Image

tacna - al ako pratis temu/rat ne znam sta te iznanadjuje

Priprema za uzimanje selme se radila zadnja dva mjeseca , jer je strateski vazna i ovo je samo rezultat toga.

Okruzuju je sa svih strana polahko i juce kad su presjekli i posljednju prepreku sa istoka , pobunjenici/teroristi (kako ih vec ko zove) su se povukli jer je pozicija bila u tom momentu neodbranjiva

Mozda je jedino iznenadjujuce da pobunjenici/teroristi ovaj put nisu pokusavali braniti neodbranjivo kao u nekim prijasnjim slucajevima vec su se jednostavno povukli da ne trpe gubitke u vec izgubljenoj bitci
sumirprimus

#11648 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

salik79 wrote:
Opetja033 wrote:
salik79 wrote:

Tako je. Metode, za koje si cuo, su bile itekako ucinkovite :mrgreen:
auuu e ovo me interesira... te metode...da li su ukljucivale kontakt sa dzinima?pa ko oni mu kazu u nekim siframa kud treba ic kud ne treba?
Mlohavi

#11649 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Em2r wrote:
Tad sam jos voden emocijama vjerovao da Turci nisu bas toliki beskicmenjaci i cmarovi da pasivno posmatraju izivljavanje nad onima kojima su oni prije svih dali i poticali lazne nade...
Danas mi je ostalo samo da im bez ikakvih emocija, a zbog svega sto sad gledamo u Siriji, pozelim da osjete kako je kad te iskoriste pa odbace.
Mozda im ponekad i ponovo opsujem, al' sigurno nece biti zbog toga sto ocekujem da oni nesto urade.
sumirprimus

#11650 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

Mlohavi wrote:
Em2r wrote:
Tad sam jos voden emocijama vjerovao da Turci nisu bas toliki beskicmenjaci i cmarovi da pasivno posmatraju izivljavanje nad onima kojima su oni prije svih dali i poticali lazne nade...
Danas mi je ostalo samo da im bez ikakvih emocija, a zbog svega sto sad gledamo u Siriji, pozelim da osjete kako je kad te iskoriste pa odbace.
Mozda im ponekad i ponovo opsujem, al' sigurno nece biti zbog toga sto ocekujem da oni nesto urade.
mescini daj turcima samo otkinut komad sirije i iraka i mirna bosna...
Locked