Sta pise u izvjestaju posmatraca UN?hrastov žižak wrote:a Svoboda?Ja Sam Odavle wrote:Evo sta posmatraci Ujedinjenih Nacija misle ko su fasisti u Ukrajini -- Putinkova "teritorijana odbrana":
Cijeli teks ovdje:Unated Nations wrote:16 May 2014 – A United Nations report released today documents an “alarming” deterioration of the human rights situation in eastern Ukraine, including serious problems emerging in Crimea, citing numerous examples of targeted killings, torture and beatings, abductions, intimidation and some cases of sexual harassment, committed mostly by anti-Government groups.
...
The report also draws attention to missing persons, including 83 still unaccounted for after disappearing during the events related to the original “Maidan” protests in the capital, Kyiv. In the east, there has been a worrying rise in abductions and unlawful detention of journalists, activists, local politicians, representatives of international organizations and members of the military, the report says.
While some have subsequently been released, the bodies of a number of others have been dumped in rivers or other areas, and some remain unaccounted for. The problem has been especially marked in and around the town of Slovyansk, in the Donetsk region, with a group called the ‘Slovyansk self-defence unit’ heavily implicated.
...
http://www.un.org/apps/news/story.asp?N ... 3ZPzii9bAo
Ukrajina
-
Avetinho
#11626 Re: Ukrajina
-
Kaligula I
#11627 Re: Ukrajina
...ako laže koza ne laže rog...nikakav stereotip nisam izvalio ja...ako misliš da je stereotip onda se obrati na Hemonovu adresu, jer su to njegove, a ne moje riječi...Ja Sam Odavle wrote:
Nije bolan majka Muju karala sto se kocko, nego sto se vadio. Izvalio si stereotip bez pokrica i sada fantaziras o tome sta Hemon misli o Amerikancima.
Inace, apsolutno se slazem s tobom da ruska vojska ide iz Ukrajine nazad u Rusiju, da se Putinko izvine cijelom svijetu za kradju teritorije suverene i nezavisne Ukrajine, i da se prestane ponasati kao manijak.
...nisam te pitao samo za rusku vojsku, nego za sve, pa dakle i za američku vojsku?...nisi pošten, ali i ne čudi čije interese zastupaš...
-
Kaligula I
#11628 Re: Ukrajina
http://www.monitor-polski.pl/zbigniew-w ... osyjskiej/
...evo još jedne žrtve NEOLIBERALNOG IMPERIJALIZMA...kljucne kompanije u rukama stranaca...po nesluzbenoj brojci 30% Poljaka bez posla...1 000 000 000 000 $ duga iliti hiljadu miljijardi....Demografska slika katastrofalna...itd. itd...je li to taj bajni poljski prosperitet na kojga se pozivaju zagovornici NLI?...
...evo još jedne žrtve NEOLIBERALNOG IMPERIJALIZMA...kljucne kompanije u rukama stranaca...po nesluzbenoj brojci 30% Poljaka bez posla...1 000 000 000 000 $ duga iliti hiljadu miljijardi....Demografska slika katastrofalna...itd. itd...je li to taj bajni poljski prosperitet na kojga se pozivaju zagovornici NLI?...
-
Kaligula I
#11629 Re: Ukrajina
http://www.monitor-polski.pl/zbigniew-w ... osyjskiej/
...evo još jedne žrtve NEOLIBERALNOG IMPERIJALIZMA...kljucne kompanije u rukama stranaca...po nesluzbenoj brojci 30% Poljaka bez posla...1 000 000 000 000 $ duga iliti hiljadu miljijardi....Demografska slika katastrofalna...itd. itd...je li to taj bajni poljski prosperitet na kojega se pozivaju zagovornici NLI?...
...dalje...ovi cijenjeni javni radnici iz poljske kažu da nema nikakve mržnje prema ruskom narodu... ali njihovi političari su samo dna ljudskog sljama i sluge Amerike...Amerika zeli da se mi mrzimo...
Podpisy:
Profesor Anna Raźny – Kraków
Profesor Jan Szarliński – Kraków
Zygmunt Wrzodak – Poseł na Sejm IV i V kadencji, były członek Komisji Krajowej NSZZ Solidarność, bloger: NEon24.pl
Mecenas Ryszard Parulski – Warszawa
Mecenas Marian Barański – Warszawa
Mgr. Tadeusz Bednarski – Poznań
Mgr. Adam Śmiech – blog jednodniówka.pl – Pabianice
Mgr. Andrzej Skorski – Warszawa
Zdzisław Jankowski – Poseł na Sejm IV kadencja
Mgr. Jerzy Truchlewski – Gdańsk
Dr. Paweł Ziemiński – Łódz
Mgr. Dariusz Kosiór – Otwock
...evo još jedne žrtve NEOLIBERALNOG IMPERIJALIZMA...kljucne kompanije u rukama stranaca...po nesluzbenoj brojci 30% Poljaka bez posla...1 000 000 000 000 $ duga iliti hiljadu miljijardi....Demografska slika katastrofalna...itd. itd...je li to taj bajni poljski prosperitet na kojega se pozivaju zagovornici NLI?...
...dalje...ovi cijenjeni javni radnici iz poljske kažu da nema nikakve mržnje prema ruskom narodu... ali njihovi političari su samo dna ljudskog sljama i sluge Amerike...Amerika zeli da se mi mrzimo...
Podpisy:
Profesor Anna Raźny – Kraków
Profesor Jan Szarliński – Kraków
Zygmunt Wrzodak – Poseł na Sejm IV i V kadencji, były członek Komisji Krajowej NSZZ Solidarność, bloger: NEon24.pl
Mecenas Ryszard Parulski – Warszawa
Mecenas Marian Barański – Warszawa
Mgr. Tadeusz Bednarski – Poznań
Mgr. Adam Śmiech – blog jednodniówka.pl – Pabianice
Mgr. Andrzej Skorski – Warszawa
Zdzisław Jankowski – Poseł na Sejm IV kadencja
Mgr. Jerzy Truchlewski – Gdańsk
Dr. Paweł Ziemiński – Łódz
Mgr. Dariusz Kosiór – Otwock
- hrastov žižak
#11630 Re: Ukrajina
U ovom citiranom isječku se ne spominje fašistička organizacija Svoboda. Šta ti misliš o njima?Ja Sam Odavle wrote:Sta pise u izvjestaju posmatraca UN?hrastov žižak wrote: a Svoboda?
- Renta
#11631 Re: Odg: Ukrajina
tnnt wrote:nije nevjerovatno nimalo, Amer je tu kad ga nevidiš a Rus nije iako ga gledašJa Sam Odavle wrote:Nevjerovatno! Dok Rusija otima komad po komad suverene nezavisne Ukrajine, Putinkovi kurircici i dalje guslaju o americkom intervencionizmu. Sto ti je hlorisan mozak.
samo treba logički razmišljati
Davno sam napisao što mislim o forumašima u ovoj temi koji zagovaraju rusku aneksiju i separatizam opravdavajući ih amerikancima...
Da vide amerikanca na mjesecu pronašli bi mu rusko podrijetlo..... Jednostavno organski ne trpe amerikance. To je već psihološki profil. Odakle to vuče korijen pitanje je za raspravu. Čini mi se najmanje od humanizma ili altruizma..Ljude obično najviše boli kad ih se osobno povrijedi...pustimo prazne priče o indijancima ili vijetnamu, daleko je to da bi boljelo.
E sad, kad su to ti zločesti Ameri toliko osobno povrijedili "borce za istinu" ostavljam svakome da sam zaključi...dovoljno je da mu pamćenje služi unatrag 15-20 godina...
Last edited by Renta on 16/05/2014 23:14, edited 1 time in total.
- General War
#11632 Re: Odg: Ukrajina
Ma odbili im useljenicke vizeRenta wrote:tnnt wrote:nije nevjerovatno nimalo, Amer je tu kad ga nevidiš a Rus nije iako ga gledašJa Sam Odavle wrote:Nevjerovatno! Dok Rusija otima komad po komad suverene nezavisne Ukrajine, Putinkovi kurircici i dalje guslaju o americkom intervencionizmu. Sto ti je hlorisan mozak.
samo treba logički razmišljati
Davno sam napisao što mislim o forumašima u ovoj temi koji zagovaraju rusku aneksiju i separatizam opravdavjući ih amerikancima...
Da vide amerikanca na mjesecu pronašli bi mu rusko podrijetlo..... Jednostavno organski ne trpe amerikance. To je već psihološki profil. Odakle to vuče korijen pitanje je za raspravu. Čini mi se najmanje od humanizma ili altruizma..Ljude obično najviše boli kad ih se osobno povrijedi...pustimo prazne priče o indijancima ili vijetnamu, daleko je to da bi boljelo.
E sad, kad su to ti zločesti Ameri toliko osobno povrijedili "borce za istinu" ostavljam svakome da sam zaključi...dovoljno je da mu pamćenje služi unatrag 15-20 godina...
-
Avetinho
#11633 Re: Ukrajina
O svakoj fasistickoj organizaciji mislim isto, nimalo ih ne volim. Malo me nervira kad se etikete lijepe onako po potrebi, kako bi se bacila dimna bomba na Putinkovu kradju teritorije suverene i nezavisne Ukrajine, i kako bi se relativiziralo dalje komadanje Ukrajine. Tako su revnosnim citaocima Ruskaje Pravdaje i njenih malih internet ispostava i portalcica puna usta ruske slobodoljubivosti i ukrajinskog fasizma.hrastov žižak wrote:U ovom citiranom isječku se ne spominje fašistička organizacija Svoboda. Šta ti misliš o njima?Ja Sam Odavle wrote:Sta pise u izvjestaju posmatraca UN?hrastov žižak wrote: a Svoboda?
Procitaj cijeli clanak, ostavio sam link.
-
Avetinho
#11634 Re: Ukrajina
Nisu bolan, nego tvoje. Evo pogledaj, strana 465:Kaligula I wrote:...ako laže koza ne laže rog...nikakav stereotip nisam izvalio ja...ako misliš da je stereotip onda se obrati na Hemonovu adresu, jer su to njegove, a ne moje riječi...Ja Sam Odavle wrote:
Nije bolan majka Muju karala sto se kocko, nego sto se vadio. Izvalio si stereotip bez pokrica i sada fantaziras o tome sta Hemon misli o Amerikancima.
...
...
Kaligula I wrote:https://twitter.com/cjchivers/status/466514461311127552
...rekoh malo prije da Ameri sami sebi polagano 'zabijaju'...oni vrlo revnosno rade na svojoj eliminaciji iz Ukrajine...no, mene to ne čudi od pripadnika naroda koji se ponose intelektualnom jednostavnošću i koji za sebe kažu 'nismo nešto naročito pametni, ali smo jaki, imamo svega i baš nas briga za sve'......gest Bidenovog sina je potvrda ovih navoda...baš njega i tate briga za posljedice...bitan je profit...
-
Kaligula I
#11635 Re: Ukrajina

...strpite se, sad će Bidenov 'mali' da popravi stanje...
Last edited by Kaligula I on 17/05/2014 00:33, edited 1 time in total.
-
Kaligula I
#11636 Re: Ukrajina
da, tako je, a onda me ti u slijedećem postu pitaš:Ja Sam Odavle wrote:Nisu bolan, nego tvoje. Evo pogledaj, strana 465:Kaligula I wrote:...ako laže koza ne laže rog...nikakav stereotip nisam izvalio ja...ako misliš da je stereotip onda se obrati na Hemonovu adresu, jer su to njegove, a ne moje riječi...Ja Sam Odavle wrote:
...
...Kaligula I wrote:https://twitter.com/cjchivers/status/466514461311127552
...rekoh malo prije da Ameri sami sebi polagano 'zabijaju'...oni vrlo revnosno rade na svojoj eliminaciji iz Ukrajine...no, mene to ne čudi od pripadnika naroda koji se ponose intelektualnom jednostavnošću i koji za sebe kažu 'nismo nešto naročito pametni, ali smo jaki, imamo svega i baš nas briga za sve'......gest Bidenovog sina je potvrda ovih navoda...baš njega i tate briga za posljedice...bitan je profit...
...i ja ti odgovaram da je to rekao Aleksandar Hemon...nije mi jasno s kojim razlogom to kompliciraš?...ali nema veze...neka bude kako ti kažeš, s obzirom na činjenicu da voliš biti u pravu...kraj rasprave na po ovom pitanju...Kaligula I wrote:Ja Sam Odavle wrote:
Gdje si nasao ovaj navod? Moze li u originalu, ako ti nije mrsko, ko je rekao i kada. Hajd ziv bio. Ili opet lazes i izmisljas u svojoj proputinskoj histeriji.
-
Avetinho
#11637 Re: Ukrajina
Prvo -- nisi naveo niciji citat. Drugo -- Hemonova izjava cak i da jeste njegova, totalno je irelevantna, posto je Hemon dosljo u Americi. Mogao si isto tako reci da je to izjavio Putinko licno ili Dodik, a mozda i Ahmedinedjad. Imalo bi istu tezinu. Pa sto ne bi onda i ti.Kaligula I wrote:da, tako je, a onda me ti u slijedećem postu pitaš:Ja Sam Odavle wrote:Nisu bolan, nego tvoje. Evo pogledaj, strana 465:Kaligula I wrote:
...ako laže koza ne laže rog...nikakav stereotip nisam izvalio ja...ako misliš da je stereotip onda se obrati na Hemonovu adresu, jer su to njegove, a ne moje riječi...
...Kaligula I wrote:https://twitter.com/cjchivers/status/466514461311127552
...i ja ti odgovaram da je to rekao Aleksandar Hemon...nije mi jasno s kojim razlogom to kompliciraš?...ali nema veze...neka bude kako ti kažeš, s obzirom na činjenicu da voliš biti u pravu...kraj rasprave na po ovom pitanju...Kaligula I wrote:Ja Sam Odavle wrote:
Gdje si nasao ovaj navod? Moze li u originalu, ako ti nije mrsko, ko je rekao i kada. Hajd ziv bio. Ili opet lazes i izmisljas u svojoj proputinskoj histeriji.
-
Objektivni navijac
#11638 Re: Ukrajina
Hemon je : Ukrajinac Bosanac Amerikanac Dezerter Satrointelktualac Mudroser Imigrant. Jbs njega,nije nikakva referenca.Kaligula I wrote:...čuj, zar je Hemon BosanacJa Sam Odavle wrote:Aleksandar Hemon je Bosanac Amerikanac. Osim toga, sumnjam da je za sebe rekao da je "intelektualno jednostavan", i da ga je "prilicno briga za sve". Prije ce biti da si ovo procitao u Ruskajoj Pravdaji.Kaligula I wrote:
...neće mi biti mrsko...ovo su riječi Aleksandra Hemona...ne znam kada ih je izgovorio...ne znam ni to da li u nekoj od svojih knjiga ili intervjua...ali ih je izgovorio...i hvala na uljudnom dijalogu......
![]()
...ja ti zbilja ne mogu navest izvor, ali da je on to rekao je sto posto tačno...čak to imam i zapisano...no, ja mislim da se tu Hemon uopće ne ruga Amerikancima, nego definira njihovu jednostavnu životnu filozofiju, za koju, vjerojatno, misli da je čarobna formula koja donosi moć i vlast...od filozofiranja nema fajde...treba pljunut u šake i radit...a to Ameri, po Hemonu, upravo i rade...
...po meni je Amerika je bila ok dok je čovječanstvo tehnološki vukla naprijed, ali je zastranila onda kad je taj svijet, uslijed egoizma, počela da teroriše putem ratova, konflikata, 'izuzetnošću' itd itd...
Amerika i dalje tehnoloski vuce svijet naprijed i uvijek je u ratu,to dvoje ne ide jedno bez drugoga. Amerikanci imaju los ,nepravedan i necovjecan sistem ali fantasticno funkcionalan i samoodrziv. Za razliku od vecine ostalih.
- Challenger__
#11639 Re: Ukrajina
Taj sistem i nečovječnost nema prolaza na ruskoj adresi. Tu mogu samo doživjeti politički poraz, sveukupno poniženje, zebnju i strah, a u slučaju ekstremne drskosti i bahatosti, "prevoz" u nepostojanje.
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#11640 Re: Ukrajina
Sta se zaista desilo u Odesi ....
-
Avetinho
#11641 Re: Ukrajina
Zaista?
Kako je ova ruska propaganda jeftina, nevjerovatno. Ima jedan maskiran, ovdje, koji je identifikovan kao onaj maskiran ondje. Policajcu se vidi jedno oko na fotografiji, taj ti je po roznjaci identifikovan kao najveci fasista planete. Kamera cas tu cas tamo, prati dva lika, jedan noha jastuce. Dalje nisam gledao.
Ako je ko odgledao ovo do kraja, pominje li se kradja Krima igdje?
Sta kaze Ruskaja Pravdaja, koji agent provokator je zapalio Arhiv u Sarajevu?
Kako je ova ruska propaganda jeftina, nevjerovatno. Ima jedan maskiran, ovdje, koji je identifikovan kao onaj maskiran ondje. Policajcu se vidi jedno oko na fotografiji, taj ti je po roznjaci identifikovan kao najveci fasista planete. Kamera cas tu cas tamo, prati dva lika, jedan noha jastuce. Dalje nisam gledao.
-
zilog
#11642 Re: Ukrajina
Autor "StormCloudsGathering" u jednom drugom videu kaze: "US invaded Iraq in first Gulf war". Ni rijeci da je Sadam prije toga izvrsio invaziju na Kuvajt.
-
UnscarD
#11643 Re: Ukrajina
Cuj Ruska propaganda ...lik je amerikanac i zivi u Americi,,,Ja Sam Odavle wrote:Zaista?
-
UnscarD
#11644 Re: Ukrajina
Ne znam na koji viddeo mislis ali ako mislis da neko radi propgandu tako sto ce da "sakrije" cinjenicu da je Sadam okupirao Kuvajt onda stvarno podcjenjujes tehnike propgande buduci da je to poznato svakome na planeti i dio je opsteg znanja....zilog wrote:Autor "StormCloudsGathering" u jednom drugom videu kaze: "US invaded Iraq in first Gulf war". Ni rijeci da je Sadam prije toga izvrsio invaziju na Kuvajt.
Ovaj video koji je okrenuo USA javnost vec nije dio opsteg znanja a malu su trenirale mjesecima najbolje PR agencije za ove suze a sve je razotkriveno kao laz na kojima su uglavnom sve USA intervencije bazirane (dovoljno Kolina Povela da se sjetimo i WMD) pa kad si vec kod Kuvajta :
a evo ga Bush kako te lazi koristi
-
Avetinho
#11645 Re: Ukrajina
Sjecas se oklupajka 69? Lik zivi u Floridi i gleda velike cice na plazi, dok ispija kentaki burbone. Pogled mu je neprestano upucen na istok u iscekivanju kineske ili ruske flote. Od cega prezivljava cvjecarski biznis Majami Bica? Oklupajko kupuje sav inventar petkom popodne i pobaca u more, jer se nada da ce bas tada ruski marinci izroniti na plazu.UnscarD wrote:Cuj Ruska propaganda ...lik je amerikanac i zivi u Americi,,,Ja Sam Odavle wrote:Zaista?
E tako i ovaj tvoj revolucionar.
Off topic -- citanje nije preporucljivo za moderatore sa slabim srcem
- Challenger__
#11646 Re: Ukrajina
Nakon Krima, Donjecka i Luganjska za referendom se sprema Harkovska oblast:

- Harkovsku pokret "Jugoistok" odbacuje izlalak na "predsjedničke izbore" i - slijedeći primjere Donjecka i Luganjska - najavljuje referendum za nezavisnost Harkovskog regiona - East Ukraine’s Kharkov region to hold independence referendum

- Harkovsku pokret "Jugoistok" odbacuje izlalak na "predsjedničke izbore" i - slijedeći primjere Donjecka i Luganjska - najavljuje referendum za nezavisnost Harkovskog regiona - East Ukraine’s Kharkov region to hold independence referendum
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#11647 Re: Ukrajina
na istoj strani historije četnici na krimu
i onda kažu nemoj ih porediti a na istoj strani sa bradonjama
LINK
i onda kažu nemoj ih porediti a na istoj strani sa bradonjama
LINK
- Challenger__
#11648 Re: Ukrajina
Ponavljaš tu prahistorijsku martovsku vijest po 100 puta.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
- Challenger__
#11650 Re: Ukrajina
- Tipičan primjer malog balkanskog čovječuljka koji od svojih provincijalnih mržnji ne vidi ni "g" od globalne slike. Htjelo bi reći da su svi koji ne slijede kurs neonacista iz Kijeva - četnici.

- Samo, jebe ga onih njemačkih 89 %, zdrav razum i sve ostalo.
Ha,ha!

- Samo, jebe ga onih njemačkih 89 %, zdrav razum i sve ostalo.
Ha,ha!