Challenger_ wrote:- Neko veče, u dokolici i nedostatku novih dešavanja počnem da listam temu
"Irak", odnosno
"ISIS zauzeo Mosul". I sad, u vremenu pada Mosula, kada su gradovi bez borbe padali u ruke ove opskurne tvorevine Djeda Mraza, naletim na čitav niz euforičnih upisa, među njima i Savin:
sarajevoxxxx wrote:Barel bombe Asadove vojske su pobile na desetine hiljada sirijskih civila. One su proizvele ISIL i druge isile. Nasilje radja nasilje. Ovo u Iraku je samo pocetak. Da se djubre Asad smlavilo na pocetku sirijske krize ne bi ni bilo Isila ili Nusre. Ovako dos'o dzavo po svoje.
Kako ono ide "necemo novi Irak u Siriji" gluho bilo da ne bi bilo ljudskih zrtava, bolje ovako stotine hiljada poginulih i jos jedno bar sto miliona novih al kaidinih sljedbenika.
"još jedno bar sto miliona novih al kaidinih sljedbenika"...
E moj druže. Sve promašaj za promašajem.
Evo i moje replike:
Challenger__ wrote:sarajevoxxxx wrote:Barel bombe Asadove vojske su pobile na desetine hiljada sirijskih civila. One su proizvele ISIL i druge isile. Nasilje radja nasilje. Ovo u Iraku je samo pocetak...
Opet lažeš. ISIL je nastao oho-ho prije konflikta u Siriji. Nema potrebe za izmišljanjem opravdanja , uvijek si bio uz njih, ti si s one strane morala i istine. A šta je početak i kraj to ne znaš, jer nikad nisi znao, kako u Siriji, tako i ovdje.
itd itd
Pa eto ja sam 2014. napisao da je nasilje u Iraku samo početak i evo 4 godine je prošlo bilo je gore nego što se očekivalo, daleko više nasilja ndgo se tada i pretpostavljalo.
Sirijski narod je još 2011. govorio, kumio, molio, zapomagao, i svim silama tražio međunarodnu vojnu intervenciju a glavni argument sirijskog naroda ili opozicije je bio da se sprema veliko klanje, da će biti krvi do koljena, da će se desiti velika katastrofa.
Odgovor Asada i elite iz Damaska je bio:"Hehe to su male i nebitne grupe. Za sedam dana ili najdalje mjesec dana sve je gotovo". Imaš izjave Asadovog muftije iz februara 2012. kada je proglasio kraj rata, i kako se pokazalo "da je bio u pravu Asad i režim kada je rekao da ne treba međunarodna intervencija". Dakle to je Asadov muftija tvrdio početkom 2012.
Za Sirijce je Libija, Irak, i druge zemlje, one su raj u raju u poređenju sa Sirijom.
Pokazalo se da su istinu govorili oni koji su tvrdili da će se u Siriji desiti velika katastrofa i veliko nasilje ako se Asad ne zaustavi, te da je Asad lagao kada je govorio da su to male grupe odnosno da je sve gotovo za mjesec dana.