Sirija

Locked
zigs7

#11601 Re: Sirija

Post by zigs7 »

ispravan_put wrote:Nemoj me admine banovati, zbog nekih drugih tema koje čitam. Obećavam da neću više posjećivati ovu temu. Ovo je moj zadnji post na ovoj temi, jer mi je postalo zamorno svađati se pristalicama ubica i silovatelja.
basar wrote: što je tvoja bezobrazna podvala i podsmijeh aludirajući na neke segmente iz moje religije
Od ove rasprave barem si priznao da si šija. Neka si vala, samo šta ćeš sad kad se ne možeš pretvarati, ne možeš upotpuniti svoj iman? :lol: Nema veze, kad bude dan Ašure dobro se izudaraj kakvom sabljom po glavi ili preko leđa da upotpuniš svoj iman.

Za sve one koji nisu upoznati, a rado bi se upoznali sa šiizmom, kako bi se sačuvali njega naravno, neka pregledaju Serijal na youtube : Veliki sejtan (ima 4 dijela). Allah mi je svjedok da šije nisu na ispravnom putu i da su veliki licemjeri, a vrijeme će pokazati svoje. Sad hoće li neko to od nas doživjeti ili ne, Allah najbolje zna.

Esselamu alejkum mojoj braći i sestrama, a doviđenja onima koji su pripadnici drugih religija. Ovo je moj zadnji post na ovoj temi.
We alejki mussallam
Challenger__

#11602 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

sarajevoxxxx wrote:Evo jos par najnovijih slika iz Kusajra>

Image

Image

I maca nam zbunjena
Molim za malo PAŽNJE

- Pogledajte, molim vas set "najnovijih" fotografija koje nam je ovde postavio Sa'vox, sa prigodnim dirljivim tekstom. Evo, na primjer i jadna maca je zbunjena... Samo postoji jedan "mali problem": Hajd što pada snijeg, nego i datumi su im loši, kod naše mace je datum 18. 8. 2012 godine.

- Fakat stoje preloše... Lažu više od Tel Aviva.

Sa'voxe, jadan ne bio... :-) :-) :-)
basar

#11603 Re: Sirija

Post by basar »

basar wrote:
zigs7 wrote:
Shahab wrote:Teško je zauzeti stav u ovom haosu u Siriji. Postoji li neki zvanični stav reisa Kavazovića po ovom pitanju? Samo je jedno neupitna istina. U Siriji treba pod hitno zaustaviti rat i besmisleni batoubilački rat. Pozivam sviju da agituju za mir a ne da vještački potpaljuju mržnju. Oba mezheba su muslimani.
Jesu oba i jos oba i to budu 4 i to je ispravan put a nusajrije su cisti nevjernici s obzirom na svoja ubjedjenja
zavisi ko je sljedeći na tapetu, taj je po ubjeđenju nevjernik.
prvo su bile osmanlije(bez obzira na mezheb), pa šiiti, pa alaviti, pa sufije.. ma jednostavno svi koji ne misle kao vi :)
ee biće i selefije, kad se podijelite između sebe :D
Challenger__

#11604 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Kako samo izmišljaju i konstruišu, ne ih se dno džehennema postidilo.
Opetja033

#11605 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

muhafuca wrote:
Co0l wrote: Sve si ti to fino napisao osim sto ti fali da dodas da su ti koji ti ne odgovaraju u vidu islamista (a ne odgovaraju ni meni,da se razumijemo) manjina na strani pobunjenika.
Fino pa nek ih posutaju i nastave borbu protiv Assada - ako su terroristi manjina - ne bi trebalo biti problema

kod nas su ovdje dosli isto tako i kad ih se skupio neki broj koji su mislili da im je dovoljan da se pocnu siliti
- oni poceli - Armija BiH ih spustila fino na zemlju (moj stari isao u akcije protiv istih ovih kriminalaca ovdje)
i onda kad je rijesila problem sa njima nastavila borbu protiv cetnika

Samo , ako ni po cemu , mozes skontati po onih deset mjesta upraznjenih a ostavljenih za sekulariste iz Sirije u Nacionalnom vijecu - da su sekularisti na strani pobunjenika manjina a ovi vehabisti su vecina - njima nekom logikom 50 mjesta u vijecu dodjeljeno i sva popunjena

Stavljanje znaka jednakosti izmedju vehabija i pripadnika/simpatizera Muslimanske Brace je podla laz. U SNC nema niti jedan jedini vehabija. Dakle bukvalno - niti jedan.
akcid

#11606 Re: Sirija

Post by akcid »

Challenger__ wrote:Kako samo izmišljaju i konstruišu, ne ih se dno džehennema postidilo.

Nemoguće, to su vjernici, pravi vjernici :oops:
basar

#11607 Re: Sirija

Post by basar »

zigs7 wrote:
ispravan_put wrote:Nemoj me admine banovati, zbog nekih drugih tema koje čitam. Obećavam da neću više posjećivati ovu temu. Ovo je moj zadnji post na ovoj temi, jer mi je postalo zamorno svađati se pristalicama ubica i silovatelja.
basar wrote: što je tvoja bezobrazna podvala i podsmijeh aludirajući na neke segmente iz moje religije
Od ove rasprave barem si priznao da si šija. Neka si vala, samo šta ćeš sad kad se ne možeš pretvarati, ne možeš upotpuniti svoj iman? :lol: Nema veze, kad bude dan Ašure dobro se izudaraj kakvom sabljom po glavi ili preko leđa da upotpuniš svoj iman.

Za sve one koji nisu upoznati, a rado bi se upoznali sa šiizmom, kako bi se sačuvali njega naravno, neka pregledaju Serijal na youtube : Veliki sejtan (ima 4 dijela). Allah mi je svjedok da šije nisu na ispravnom putu i da su veliki licemjeri, a vrijeme će pokazati svoje. Sad hoće li neko to od nas doživjeti ili ne, Allah najbolje zna.

Esselamu alejkum mojoj braći i sestrama, a doviđenja onima koji su pripadnici drugih religija. Ovo je moj zadnji post na ovoj temi.
We alejki mussallam
"Allah mi je svjedok da šije nisu na ispravnom putu i da su veliki licemjeri, a vrijeme će pokazati svoje."

Isto su tvrdili za Imama Huseina neka je božiji mir na njega, oni koji su ga ubili.

A koga zanima šiizam, pametan će se raspitati iz prve ruke.
Last edited by basar on 21/05/2013 01:01, edited 2 times in total.
Co0l

#11608 Re: Sirija

Post by Co0l »

muhafuca wrote:
Co0l wrote: Sve si ti to fino napisao osim sto ti fali da dodas da su ti koji ti ne odgovaraju u vidu islamista (a ne odgovaraju ni meni,da se razumijemo) manjina na strani pobunjenika.
Fino pa nek ih posutaju i nastave borbu protiv Assada - ako su terroristi manjina - ne bi trebalo biti problema

kod nas su ovdje dosli isto tako i kad ih se skupio neki broj koji su mislili da im je dovoljan da se pocnu siliti
- oni poceli - Armija BiH ih spustila fino na zemlju (moj stari isao u akcije protiv istih ovih kriminalaca ovdje)
i onda kad je rijesila problem sa njima nastavila borbu protiv cetnika

Samo , ako ni po cemu , mozes skontati po onih deset mjesta upraznjenih a ostavljenih za sekulariste iz Sirije u Nacionalnom vijecu - da su sekularisti na strani pobunjenika manjina a ovi vehabisti su vecina - njima nekom logikom 50 mjesta u vijecu dodjeljeno i sva popunjena
Ma vraga smo se mi kutarisali njih,ostali su i kod nas do kraja rata pa i poslije a kamoli da ih ovi u Siriji onako neorganizovani mogu otjerat.Pogotovo sto su ti islamisti bolje i naoruzani i organizovaniji od ovih domicilnih.
sarajevoxxxx

#11609 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Klavikula wrote:prema "najnovijim slikama iz Qusayra" tamo pada snijeg i toliko je hladno da "oslobodioci" moraju jakne nositi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Danasnji je datum kada su postavljene http://syrianchange.com/2013/05/20/%D8% ... %A7%D8%B1/

Na linku iznad imas naslov ''Hikajetu seldj ve nar'' u prevodu ''Al Kusajr...prica leda i vatre''

- Slike su po izboru autora, edit.... jednoj od njih. Iz naslova se vidi da je autoru bila namjera ispricati pricu kroz slike ne prenijeti danasnju situaciju u Kusajru, koja je vjerovatno milion puta gora od postavljenih slika.
Challenger__

#11610 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

sarajevoxxxx wrote: Na linku iznad imas naslov ''Hikajetu seldj ve nar'' u prevodu ''Al Kusajr...prica leda i vatre''

- Slike su po izboru autora, neke datiraju od ranije neke od prije par dana, bar ako je suditi po datumu na jednoj od njih. Iz naslova se vidi da je autoru bila namjera ispricati pricu kroz slike ne prenijeti danasnju situaciju u Kusajru, koja je vjerovatno milion puta gora od postavljenih slika.
"Bla,bla,bla...", ili što bi se reklo - kakav "izvor" takav i prenosilac!

E moj Sa'voxe... :-)
vrbas1979

#11611 Re: Sirija

Post by vrbas1979 »

sarajevoxxxx - bolje malo primiri koji dan. Nepouzdani su ti izvori i samo se provaljujes i dublje uvlacis u neboluze. Svakim pravdanjem ovog posljednjeg posta: "najnoviji snimci" samo sebi cinis medvjedju uslugu.

Zajebao si se, provalio i sta sada...
Last edited by vrbas1979 on 21/05/2013 01:07, edited 1 time in total.
KAMI666

#11612 Re: Sirija

Post by KAMI666 »

Pa sto govoris da su onda najnovije kada i prevod znas?? :?
Challenger__

#11613 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

- bez obzira da li mrmljaju leksikom neoliberala, neokonzervativaca ili koriste pansaudijsku leksiku, sve je kod njih laž i konstrukcija, od prve do poslednje.

NEMAM RIJEČI.
Opetja033

#11614 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Challenger__ wrote:- bez obzira da li mrmljaju leksikom neoliberala, neokonzervativaca ili koriste pansaudijsku leksiku, sve je kod njih laž i konstrukcija, od prve do poslednje.

NEMAM RIJEČI.
Ima se obraza za laz optuzivati nekoga a sa druge strane spamovati o oborenim izraelskim F16, o izraelskim kamionima koje je koristila FSA, o preko 100 mrtvih boraca FSA. :lol:
akcid

#11615 Re: Sirija

Post by akcid »

Može li neko od boljih poznavalaca Sirije prikazati:

1. Ukupan broj stanovništva Sirije prije ratnih sukoba?
2. Približno tačan broj regularne sirijske vojske i približan broj ove sirijske pobunjeničke paravojske?
3. Približan broj ili procenat sirijskog stanovništva koji podržava legalnu vlast Bašara el Asada i isto za podršku paravojske?
vrbas1979

#11616 Re: Sirija

Post by vrbas1979 »

Evo jos par najnovijh slika iz Sarajeva, Mostara, Tuzle:

Image

Image

Image
insomnia78

#11617 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

vrbas1979 wrote:Evo jos par najnovijh slika iz Sarajeva, Mostara, Tuzle:

Image

Image

Image
Mozda mi je djed a.r. negdje na ovoj slici iz Tz:-)

s' moje sokoćalo
Challenger__

#11618 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Ima se obraza za laz optuzivati nekoga a sa druge strane spamovati o oborenim izraelskim F16, o izraelskim kamionima koje je koristila FSA, o preko 100 mrtvih boraca FSA. :lol:
Hajde kvotaj me po te tri tačke i sam ću da se banujem.

Da, misliš na nekog drugog, ali ovo nije priča o Sa'voxu ni nekom drugom, nego o bijednoj patetičnoj laži sa tih proterorističkih sajtova.

GROHOTOM SE SMIJEM.
sarajevoxxxx

#11619 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Challenger__ wrote:
sarajevoxxxx wrote: Na linku iznad imas naslov ''Hikajetu seldj ve nar'' u prevodu ''Al Kusajr...prica leda i vatre''

- Slike su po izboru autora, neke datiraju od ranije neke od prije par dana, bar ako je suditi po datumu na jednoj od njih. Iz naslova se vidi da je autoru bila namjera ispricati pricu kroz slike ne prenijeti danasnju situaciju u Kusajru, koja je vjerovatno milion puta gora od postavljenih slika.
"Bla,bla,bla...", ili što bi se reklo - kakav "izvor" takav i prenosilac!

E moj Sa'voxe... :-)
U cemu je problem ?

Covjek je sjeo i napravio izbor slika i postavio na portal.

Fino pise ''prica leda (snijega) i vatre''

prica - opis, kazivanje,

snijeg - pojava karakteristicna za zimski period. covjek slikama ispricao pricu, ili mislis da je to u ovako osjetljivom trenutku zabranjeno raditi. Velis, moze neko pomsiliti da je Al Kusajr jos uvijek u rukama opozicije hehehehe
Challenger__

#11620 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

vrbas1979 wrote:Evo jos par najnovijh slika iz Sarajeva, Mostara, Tuzle:

Image

Image

Image
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Challenger__

#11621 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

sarajevoxxxx wrote:bla,bla,bla

Vala, ako im je takva propaganda, ne čudi me što gube rat!

Laku noć!
vrbas1979

#11622 Re: Sirija

Post by vrbas1979 »

ma ovo ti je od danas bolan nebio i to ekskluzivno... izvini na pitanju a sta ti je "s' moje sokoćalo"
Opetja033

#11623 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

akcid wrote:koji podržava legalnu vlast Bašara el Asada
:lol: :lol:

Ja u potpunosti shvatam da je nekome ko je zadojen komunistickom ideologijom malo nejasno da niko kome narod nije dao legitimitet putem slobodnih, demokratskih izbora - ne moze ni imati legitimitet.
insomnia78

#11624 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

vrbas1979 wrote:ma ovo ti je od danas bolan nebio i to ekskluzivno... izvini na pitanju a sta ti je "s' moje sokoćalo"
Hehe
Sokocalo ti je ovaj moj uredjaj:mrgreen:

s' moje sokoćalo
Co0l

#11625 Re: Sirija

Post by Co0l »

E kad advance.hr nema najnovijih clanaka pa kad ne znaju sta ce od sebe i pocnu se ovako za slamku hvatat vidis kolko je sati.
Eto covjek se zezno i bez neke namjere prenio slike sa nekog sajta uz neadekvatan komentar i sad odjednom to u nekoj,samo vama znanoj logici,hocete da prikazete kao da je automatski i sve sto svi koji se ne slazu sa vasim vidjenjem situacije u Siriji laz.Smijesno.
Kad bi se takvim kriterijima nosili onda niko na forumu ne bi trebao vise pisati nakon nekog zajeba koji napravi,pocev od ovih Asadovih idolopoklonika pa nadalje,ukljucujuci i mene.Sta sad,trebamo Klavikulicu do sudnjeg dana zajebavat sto je objavio slike srusenog pakistanskog aviona i napisao da je to sruseni izraelski avion :-) Sarajevoxxxx je bar pogodio aktere i mjesto radnje :-D
Locked