Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Cregan

#11601 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Cregan »

Idemedosumom wrote:Da li se iko zapitao kako se Varys teleportirao iz Dorne na brod u Slaver's bay? :-D
Ako bolje pogledas vidjet ces brodove sa Martell i Tyrell grbovima, to znaci da se Varys nije teleportirao u Slavers bay, nego su se oni teleportirali do Dorna ili je proslo nekoliko mjeseci.
dezurni_ucenik

#11602 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by dezurni_ucenik »

Cregan wrote:
dezurni_ucenik wrote:
Tito_i_Partija wrote:Pitanje je da li ce to bit' u seriji, jer su D&D isjekli i puno vaznijih stvari od toga.

Mora biti neki zaplet. Bez obzira na brojnost, sumnjam da ce Denyris tek tako lako pokoriti Westeros.
U sustini nema se sta pokoriti, Sjever nije briga za IT, mogu se samo pridruziti Dany, kao sto je neko vec napisao, onaj mali bi dao citav Vale da se provoza na zmaju, Reach i Dorn su vec uz nju, tako da ostanu Lanisteri sa 8000 vojnika, ne znam sta ce biti Freyevima, sumnjam da ce i jedna druga kuca podrzat Lanistere, a mogao bi i Jamie ubiti Cersie. Deny da ima 2000 vojnika i zmajeve satrala bi Lanistere. Ja mislim da ce glavni problem biti Euron. Kad je Jon rekao pravi neprijatelj donosi oluju, ja sam odmah pomislio na ono kad Euron kaze ja sam oluja. Mislim da ce on imati neke veze sa WW. Mozda se udruzi sa Cersie. Mislim da su vec krenuli sa postavljanjem temelja da ce se Jon i Dany vjencat. Kad ona prica sa Dariom o savezima, a jedini muskaraci koji trenutno vladaju, a vrijedani su saveza su Jon i Robin Arryn. Iako bi bilo prejako da se Deny uda za Robina Arryna, sumnjam da ce krenut tim putem. Dorn je usao u kraljevstvo tako sto je Kralj Daeron ozenio Dornsku princezu, mogli bi tako sada Sjever spojiti.

Euron ce sigurno biti glavni problem, vjerovatno zbog onog razloga sto sam napisao stranicu prije.

Kad bude Robin dojio i sisu od Deniris :lol:
Cregan

#11603 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Cregan »

bhnapoleon1 wrote:Targeryani su dosli kao strani osvajaci i pobili na desetine hiljada stanovnika Westerosa dok su Bareathoni vec hiljadama godina u Westerosu. Westeros uopce nije bio mirno kraljevstvo za vrijeme Targeryana nego je konstantno krvarilo u njihovim dinastickim ratovima.
Danyiris ce mozda osvojiti kraljevstvo i tako "stvoriti pravo" za svoje potomke ali da sam ja plemic u Westerosu i da u ovom trenutku biram izmedju nekog Bareathona i Daniris definitvno bi izabrao Bareathona.

A za Targeryane imamo i tu porodicnu poremecenost jer su incestiozni.
Baratheoni nisu hiljadu godina u Westerosu. Kucu Baratheon je osnovao polubrat Aegona Osvajaca, nakon sto je ubio zadnjeg Olujnog Kralja i ozenio njegovu kcerku. Osvajanje je pocelo kad je Aegon htio da ozeni polubrata Orysa Baratheona za kcerku Olujnog Kralja, a ovaj mu kao odgovor poslao rule glasonose. Robert je postao kralj za to sto mu je baka bila Targ. A citavu pobunu nije pokrenu Robert nego Jon Arryn, kad mu je Ludi Kralj trazi da posalje Nedovu i Robertovu glavi.
pink floydd

#11604 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pink floydd »

kao da gledam neku oluju i Daenerys gubi većinu svoje vojske negdje polovinom slj sezone

previše je ovo što jest jest, sad ima i Dorne (njih 40-50 hiljada) Tyrelle (isto 40-50 hiljada) onda svoje vojske stotinjak hiljada i 3 zmaja :-)
dezurni_ucenik

#11605 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by dezurni_ucenik »

pink floydd wrote:kao da gledam neku oluju i Daenerys gubi većinu svoje vojske negdje polovinom slj sezone

previše je ovo što jest jest, sad ima i Dorne (njih 40-50 hiljada) Tyrelle (isto 40-50 hiljada) onda svoje vojske stotinjak hiljada i 3 zmaja :-)

Ona te zmajeve komotno moze i kod Daria ostaviti da se ovaj zajebava sa njima.
Cregan

#11606 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Cregan »

dezurni_ucenik wrote:
Cregan wrote:
dezurni_ucenik wrote:

Mora biti neki zaplet. Bez obzira na brojnost, sumnjam da ce Denyris tek tako lako pokoriti Westeros.
U sustini nema se sta pokoriti, Sjever nije briga za IT, mogu se samo pridruziti Dany, kao sto je neko vec napisao, onaj mali bi dao citav Vale da se provoza na zmaju, Reach i Dorn su vec uz nju, tako da ostanu Lanisteri sa 8000 vojnika, ne znam sta ce biti Freyevima, sumnjam da ce i jedna druga kuca podrzat Lanistere, a mogao bi i Jamie ubiti Cersie. Deny da ima 2000 vojnika i zmajeve satrala bi Lanistere. Ja mislim da ce glavni problem biti Euron. Kad je Jon rekao pravi neprijatelj donosi oluju, ja sam odmah pomislio na ono kad Euron kaze ja sam oluja. Mislim da ce on imati neke veze sa WW. Mozda se udruzi sa Cersie. Mislim da su vec krenuli sa postavljanjem temelja da ce se Jon i Dany vjencat. Kad ona prica sa Dariom o savezima, a jedini muskaraci koji trenutno vladaju, a vrijedani su saveza su Jon i Robin Arryn. Iako bi bilo prejako da se Deny uda za Robina Arryna, sumnjam da ce krenut tim putem. Dorn je usao u kraljevstvo tako sto je Kralj Daeron ozenio Dornsku princezu, mogli bi tako sada Sjever spojiti.

Euron ce sigurno biti glavni problem, vjerovatno zbog onog razloga sto sam napisao stranicu prije.

Kad bude Robin dojio i sisu od Deniris :lol:
To sto si napiso prije i Forsaken poglavlje iz Winds of winter.
Kal El

#11607 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Kal El »

All hail Jon of the Houses Targaryen and Stark, the Resurrected, the First of His Name, the White Wolf, King of the Andals, the Rhoynar, and the First Men, Lord of the Seven Kingdoms, Protector of the Realm, Lord Commander of the Night’s Watch, Lord of Winterfell, Warden of the North, King in the North, Beater of Bastards, Friend of the Free Folk, and Knower of Nothing!
Juliuscezar

#11608 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

Cregan wrote:
bhnapoleon1 wrote:Targeryani su dosli kao strani osvajaci i pobili na desetine hiljada stanovnika Westerosa dok su Bareathoni vec hiljadama godina u Westerosu. Westeros uopce nije bio mirno kraljevstvo za vrijeme Targeryana nego je konstantno krvarilo u njihovim dinastickim ratovima.
Danyiris ce mozda osvojiti kraljevstvo i tako "stvoriti pravo" za svoje potomke ali da sam ja plemic u Westerosu i da u ovom trenutku biram izmedju nekog Bareathona i Daniris definitvno bi izabrao Bareathona.

Baratheoni nisu hiljadu godina u Westerosu. Kucu Baratheon je osnovao polubrat Aegona Osvajaca, nakon sto je ubio zadnjeg Olujnog Kralja i ozenio njegovu kcerku. Osvajanje je pocelo kad je Aegon htio da ozeni polubrata Orysa Baratheona za kcerku Olujnog Kralja, a ovaj mu kao odgovor poslao rule glasonose. Robert je postao kralj za to sto mu je baka bila Targ. A citavu pobunu nije pokrenu Robert nego Jon Arryn, kad mu je Ludi Kralj trazi da posalje Nedovu i Robertovu glavi.
Nisam znao za to ali i dalje mislim da ne treba od Targeryana pravit neke spasioce i misonare. Pravo na prijestolje su osvojili macem, izgubili macem i mogu ga vratit macem.
Dovodjenje nekih 50 000 divljih Dotrakija u Westeros je izrazito pogresan potez, mogu zamislit zlocine koje ce pociniti kad vide bogatstva Westerosa i gradove.
r_faruk

#11609 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by r_faruk »

Lord percy nastavlja lordovsku lozu :D :-D
Cregan

#11610 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Cregan »

bhnapoleon1 wrote:
Cregan wrote:

Nisam znao za to ali i dalje mislim da ne treba od Targeryana pravit neke spasioce i misonare. Pravo na prijestolje su osvojili macem, izgubili macem i mogu ga vratit macem.
Dovodjenje nekih 50 000 divljih Dotrakija u Westeros je izrazito pogresan potez, mogu zamislit zlocine koje ce pociniti kad vide bogatstva Westerosa i gradove.
Potpuno se slazem. Ne postoji zakoniti, pravi kralj, onaj ko ima moc vlada, to i jeste poenta. Porodice i porjeklo su vazni kako bi se razlikovala vladajuca klasa i kmetovi. Kao oni su plemeniti sto im daje pravo da vladaju.
Last edited by Cregan on 27/06/2016 17:47, edited 2 times in total.
KB9

#11611 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by KB9 »

zivote dragi od jutros mi skida ovu sezonu, malo olujno vrijeme i uzasan net, malo armija ljudi nakacenih na torent :-)
Ciprol

#11612 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Ciprol »

KB9 wrote:zivote dragi od jutros mi skida ovu sezonu, malo olujno vrijeme i uzasan net, malo armija ljudi nakacenih na torent :-)
Probaj drugi torent
KB9

#11613 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by KB9 »

Ciprol wrote:
KB9 wrote:zivote dragi od jutros mi skida ovu sezonu, malo olujno vrijeme i uzasan net, malo armija ljudi nakacenih na torent :-)
Probaj drugi torent
krenulo je ko malo bolje zadnjih pola sata, na nekih 700 kb/s, bilo je vremena kad je islo po 60 :mrgreen:
Mali_Vuk

#11614 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Mali_Vuk »

Znači vako, od sad pa nadalje i ubuduće, svako ko napiše ijednu riječ protiv male Mormontke ide mi na ignore 8) :D

Scena sa Aryom mi je isto bila dobra. Kad je skinula ono "lice" filing isti kao kad Bosna zabije gol :D

Dobra epizoda :thumbup:

I opet, šteta što je dosta stvari ispojlano :(
AleksoMKD

#11615 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

Trgarijeni su u najboljem slucaju bili osrednji vladari sa tendencijom prema slabim/losim vladanjem.

300 jebenih godina su vladali celim kontinentom, 150 godina su imali zmajeve i umesto da naprave najjacu imperiju koju je svet video oni su se jebavali u gradjanskim ratovima i generalno su mastrubirali na svoje ime i simbol.

Cak nisu imali potrebe da osvajaju nista, samo ojacati centralnu vlast i ukljuciti sve velike kuce tako da svako dobije deo kolaca.

Zajedno je Westeros mogao izbaciti vojske (i to samo drugih i trecih sinova) taman pa da zgazi sve sto im izadje na megdan.
Zajedno bi Westeros mogao sakupiti flotu da vlada morima ko Britanija u 19 veku.

Mereen zajebava trgovacke brodove iz Westerosa i dize im carinu?
200 - 300 brodova sa hiljadama oklopljenih barbara (tako ih vide Esoshani) i zmajevima se parkira u Slavers Bay i "pregovara" o boljim uslovima.

Pirati iz Lysa zamaraju brodove koji trguju sa Essosom?
200 - 300 brodova sa hiljadama oklopljenih barbara (tako ih vide Esoshani) i zmajevima se parkira kod Stepstonesa i objasni ko je gazda.

Mogli su biti Amerika al draze im je bilo karati sopstvene sestre/bracu nego zavrnut rukave u ovatiti se posla.

Govna incestuozna. Fuj.
Tito_i_Partija

#11616 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

:lol:

Ne znam sta vi mislite, al' meni djeluje k'o da Aleksa i nije bas neki veliki ljubitelj Targerijena. :D

Al' u pravu si, i ja licno mislim da je skroz nakaradna familija koju je trebalo davno istrijebit'.
Juliuscezar

#11617 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

Tito_i_Partija wrote::lol:

Ne znam sta vi mislite, al' meni djeluje k'o da Aleksa i nije bas neki veliki ljubitelj Targerijena. :D

Al' u pravu si, i ja licno mislim da je skroz nakaradna familija koju je trebalo davno istrijebit'.
Gdje ste bili dok sam ja ovdje trudio se da dokazem lojalistima da Targeryani nemaju "prirodno" pravo na vladanje :D :D
Capajebo

#11618 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

Targaryeni su cak sta vise bili jedna od slabijih kuca u staroj Valiriji :zoka: :D
Pocet cu sve vise navijati za kucu Blackfyre :mrgreen:

Posto vidim da niko nije pohvalio ja moram, kako je Lena odglumila ovu epizodu :shock: :shock: :thumbup:
Iskreno velika je razlika izmedju nje i svih ostalih zenskih likova. Perfektno glumi ulogu Cercei :kiss:
Jos onaj hod do trona :sretan: :serbo:
Cercei of House Lannister, Queen of the seven kingdoms! :mrgreen:
Tito_i_Partija

#11619 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

bhnapoleon1 wrote:
Tito_i_Partija wrote::lol:

Gdje ste bili dok sam ja ovdje trudio se da dokazem lojalistima da Targeryani nemaju "prirodno" pravo na vladanje :D :D
Ih, ja se prosle sezone svadj'o sa Omarkom u vezi Targa i njihovih pretenzija na tron. Okupatori bili i ostali.

Al' sve se te diskusije zacas pospu Picijevim postovima, mescini na svakoj stranici ima ih po jedno deset. :D
AleksoMKD

#11620 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

Image

Stanis i Robert Barateon :lol:
Capajebo

#11621 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

Al' je Margery odigrala igru, svaka joj cast :lol: :lol:
Lafo glumi... nije ni imala priliku da ubere plodove svoje glume vec odleti u zrak :lol:
Juliuscezar

#11622 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

Capajebo wrote:Al' je Margery odigrala igru, svaka joj cast :lol: :lol:
Lafo glumi... nije ni imala priliku da ubere plodove svoje glume vec odleti u zrak :lol:
Ne znam jesi cuo za izraz tentati se, e ona se tentala hocel nece otezi ovako otezi onako i bi samo BUM. Godinama sve nesto rade planiraju a rezultat gotov cijela porodica zavrsial u prdekani, jednostavno bili su prespori.
Capajebo

#11623 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

Shame shame shame :lol: :lol:
Mali_Vuk

#11624 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Mali_Vuk »

Malo mi je sumnjiv i Benjen, da ne iskoristi Brena na neku foru, pa da omogući prelazak mrtvima preko zida :roll:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#11625 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

sve sam kontao kako ce nastaviti sedmu i osmu sezonu, sve manje i manje likova, al ima jos tu buranije pokusat... Cersei, Dany, Maloprsti, Jon, sansa, Arya, Tyrion, sand, Euron, Theon, Yara, Jaime, Varyas, planina, melisandra, sivi crv, Misandre, bran itd itd... bice tu jos klanja... mislim sa maloprsi nema vise puno vremena ako se zeli docepat KL... manervi su mu skroz suzeni, jedino da na silu uzme winterfell al slaba valja slabo ce ga ko podrzati, ja mislim da se ceka arya i dog da ga raskrinkaju skroz, ne gine mu koza na siljak...
Post Reply