Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
- Capsicum
#11601 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
I niposto ne pristajte ako vam kazu da mogu da vam ponovo posalju artikl. Cesto se desi da ga ne posalju uopste, a prodje vrijeme za zalbu na ebayu. Istina mozete se zaliti preko paypala, al ko nema zivaca da se pegla oko toga, samo nek trazi pare nazad. Pa ako dodje, naravno platite posteno covjeku.
Isto kao sto ima i nepostenih kupaca koji hoce da zajebu prodavca, ima i obrnutih stvari...
Isto kao sto ima i nepostenih kupaca koji hoce da zajebu prodavca, ima i obrnutih stvari...
- _Reds_
#11602 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Rok na paypalu je 6 mjeseci. Na paypalu se malte ne lakse zaliti nego na ebayu.Capsicum wrote:I niposto ne pristajte ako vam kazu da mogu da vam ponovo posalju artikl. Cesto se desi da ga ne posalju uopste, a prodje vrijeme za zalbu na ebayu. Istina mozete se zaliti preko paypala, al ko nema zivaca da se pegla oko toga, samo nek trazi pare nazad. Pa ako dodje, naravno platite posteno covjeku.
- Capsicum
#11603 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
A gledaj, meni je lakse dobiti pare nazad odmah, nego da moram opet paypalu pisati i gnjaviti se s tim. Iskoristis ebay garanciju i dobijes pare odmah. Meni se te situacije kad ne dobijem posiljku desavaju vrlo cesto. Da li neko krade u nasoj posti ili nekoj drugoj ili prodavac uopste ne posalje, stvarno ne znam, ali artikl ne dobijem. To je najcesce problem sa stvarima za koje nemam TN, jer su neke manje vrijednosti, recimo do 20-30 KM. Meni je iskreno stvarno mrsko piskarati po 3-4 puta i moljakati hoce li mi vratiti novac. Ovako ebay vrati odmah. Ako artikl dodje, ja sav sretan uplatim prodavcu njegove pare i cao. Za izgubljene posiljke on moze pokrenuti proces potrage u svojoj posti, a ja ne mogu nista tu._Reds_ wrote:Rok na paypalu je 6 mjeseci. Na paypalu se malte ne lakse zaliti nego na ebayu.Capsicum wrote:I niposto ne pristajte ako vam kazu da mogu da vam ponovo posalju artikl. Cesto se desi da ga ne posalju uopste, a prodje vrijeme za zalbu na ebayu. Istina mozete se zaliti preko paypala, al ko nema zivaca da se pegla oko toga, samo nek trazi pare nazad. Pa ako dodje, naravno platite posteno covjeku.
- Filter
#11604 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
pa koliko to imate posiljki koje nisu nikako dosle??
-
zippoo87
#11605 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
evo da se oglasim
vratio mi je novac ali nakon sto sam prepravio feedback
ko ne vjeruje,mogu vam sliku iz PM okaciti
btw. nisam oba misa kupio od iste osobe ali su ista klasa,to je smece neko od 3-4 dolara...ja sam to kupio jer sam mislio da imam wireles mis kada legnem i pustim film ili nesto na tvu preko racunara,pa da mogu upravljati a da ne ustajem i od dva narucena,niti jedan nije ispravan
vratio mi je novac ali nakon sto sam prepravio feedback
ko ne vjeruje,mogu vam sliku iz PM okaciti
btw. nisam oba misa kupio od iste osobe ali su ista klasa,to je smece neko od 3-4 dolara...ja sam to kupio jer sam mislio da imam wireles mis kada legnem i pustim film ili nesto na tvu preko racunara,pa da mogu upravljati a da ne ustajem i od dva narucena,niti jedan nije ispravan
- O'zone
- Globalni moderator
#11606 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Prošli mjesec naručio dashcam od 80 KM sa Banggooda i došla na vrata bez ikakvih dažbina danas došla RGB Led traka od 18 KM i naplatili 3 KM carinski pregled.
- newklear
#11607 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
meni u Mostar isporuci bh postazlo zlo wrote:na koju poštu ti dolazi?newklear wrote:nije nista stiglo, krajnja destinacija je Mostar, pisalo bi da je Mostaru da je otislo iz SA. Na koji broj mogu nazvati da ovo provjerim sto je stalo??seoBIH wrote:Ako do sada nisu stigle, zovi postu.
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#11608 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Zbog ovakvih i neće da šalju u BiH. Ne vadi te ništa tih 20-25 dana jer je rok za otvaranje case 30 dana od posljednjeg datuma estimated delivery. Čak šta više, ne moraš ni otvarati case, pošalješ mu poruku nakon estimate deliverya i kažeš da ćeš čekati još 15-20 dana i ako do tada ne dođe da ćeš tražiti refund, tako ja radim. Pošaljem poruku nakon kraja estimated deliverya kažem da nije stiglo i da ću sačekati još 20-ak dana i onda tražiti refund. Nakon tih cca 22-23 dana od posljednjeg dana estimated deliverya pošaljem poruku da hoću refund i dam mu par dana roka da odgovori i da refund, ako ne odgovori, i ako odugovlači onda otvorim case 27-28 dana nakon estimate deliverya, ali još nisam imao potrebu za tim, svi prodavači su korektni što se toga tiče. Nakon što dobijem refund a predmet stigne kontaktiram ga i pošaljem mu pare tako što kupim neki predmet koji je identične cijene(0.01-0.02 skuplji, nebitno) i kažem mu da mu tako plačam za item koji je stigao a za koji sam ranije dobio refund. Prije te kupovine sve se dogovorim sa njim da se nebi slučajno desilo da pošalje taj drugi predmet bez potrebe. Otvaranje casea odmah nakon što istekne estimate delivery time što je i najprvi rok za otvaranje casea, prije nego istekne estimated delivery vrijeme i ne može se otvoriti case je pravo šupački i zbog toga sve više i više prodavača mrzi BiH i ne šalje u BiH, jer u 80% slučajeva predmet dođe 10-20 dana nakon posljednjeg dana estimated deliverya.kafanski_covjek wrote:ne, nego treba sacekati bar jos 20-25 dana i tek onda pokrenuti caseundefined007 wrote: ps. cim istekne estimated delivery treba pokrenuti case, mislim na onaj gornji datum
- zlo zlo
#11609 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
provjeri na pošti, meni poštar(doduše primam pošiljke u hp mostar i tu mi carine) donese 2 od 10 pošiljka. (U taj prosjek brojim i nošenje žutog) Zato 2 puta tjedno provjeravamo u pošti.newklear wrote:
meni u Mostar isporuci bh posta
Znaći za 8 od 10 pošiljka ne znam da došle. Možda su nam poštari u nekom rodu
- kafanski_covjek
#11610 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
ako se na mene ovo odnosi, procitaj ponovo sta sam napisaoMehemed wrote:Zbog ovakvih i neće da šalju u BiH. Ne vadi te ništa tih 20-25 dana jer je rok za otvaranje case 30 dana od posljednjeg datuma estimated delivery. Čak šta više, ne moraš ni otvarati case, pošalješ mu poruku nakon estimate deliverya i kažeš da ćeš čekati još 15-20 dana i ako do tada ne dođe da ćeš tražiti refund, tako ja radim. Pošaljem poruku nakon kraja estimated deliverya kažem da nije stiglo i da ću sačekati još 20-ak dana i onda tražiti refund. Nakon tih cca 22-23 dana od posljednjeg dana estimated deliverya pošaljem poruku da hoću refund i dam mu par dana roka da odgovori i da refund, ako ne odgovori, i ako odugovlači onda otvorim case 27-28 dana nakon estimate deliverya, ali još nisam imao potrebu za tim, svi prodavači su korektni što se toga tiče. Nakon što dobijem refund a predmet stigne kontaktiram ga i pošaljem mu pare tako što kupim neki predmet koji je identične cijene(0.01-0.02 skuplji, nebitno) i kažem mu da mu tako plačam za item koji je stigao a za koji sam ranije dobio refund. Prije te kupovine sve se dogovorim sa njim da se nebi slučajno desilo da pošalje taj drugi predmet bez potrebe. Otvaranje casea odmah nakon što istekne estimate delivery time što je i najprvi rok za otvaranje casea, prije nego istekne estimated delivery vrijeme i ne može se otvoriti case je pravo šupački i zbog toga sve više i više prodavača mrzi BiH i ne šalje u BiH, jer u 80% slučajeva predmet dođe 10-20 dana nakon posljednjeg dana estimated deliverya.kafanski_covjek wrote:ne, nego treba sacekati bar jos 20-25 dana i tek onda pokrenuti caseundefined007 wrote: ps. cim istekne estimated delivery treba pokrenuti case, mislim na onaj gornji datum
-
zippoo87
#11611 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
ma prodavaci na ebayu su uglavnom OK i ispostuju,vrate pare,odgovaraju...neki malo odugovlace ali nista strasno
ja sam na pocetku "karijere" kupovanja sa internet stranica malo panicario pa znao odmah po isteku onog predvidjenog roka ,otvarati case a sada vise i ne otvaram,posaljem poruku prodavacu ako nesto nije ok i dogovorimo se
mene vise nervira to sto narucim nesto i cekam i kada konacno dodje,ne radi a treba mi to sto sam narucio pa hajmo Jovo nanovo,cekaj opet mjesec dana
ja sam na pocetku "karijere" kupovanja sa internet stranica malo panicario pa znao odmah po isteku onog predvidjenog roka ,otvarati case a sada vise i ne otvaram,posaljem poruku prodavacu ako nesto nije ok i dogovorimo se
mene vise nervira to sto narucim nesto i cekam i kada konacno dodje,ne radi a treba mi to sto sam narucio pa hajmo Jovo nanovo,cekaj opet mjesec dana
- Capsicum
#11612 Re: RE: Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ja sigurno najmanje 30%. Vjerovali ili ne.Filter wrote:pa koliko to imate posiljki koje nisu nikako dosle??
- skafiskafsnjak
#11613 Re: RE: Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
ma ne bih se ja iznenadio i da se "zagube" kod nasih postaraCapsicum wrote:Ja sigurno najmanje 30%. Vjerovali ili ne.Filter wrote:pa koliko to imate posiljki koje nisu nikako dosle??
-
Mehemed
#11614 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ma jok ba, već se odnosi na ovog što je rekao da se odmah treba otvoriti case nakon što istekne estimated delivery, a citirao sam i tebe da vidi da mu to ne savjetuje samo jedan, već mnogi da sačeka tih 25-30 dana prije nego otvori case. Prodavaču je gore to što neko otvori case protiv njeg nego što da refund od par $kafanski_covjek wrote: ako se na mene ovo odnosi, procitaj ponovo sta sam napisao
- skafiskafsnjak
#11615 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
ja se javim prodavacu kad istekne rok ... ako me zamoli da sacekam jos, ja sacekam , ako ponudi refund ili pare, izaberem .
Ako se ne javlja, naravno case...
Ako se ne javlja, naravno case...
- AhmetShabo
#11616 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ima li neko da bi narucio nesto preko Gearbesta u skorije vrijeme do vrijednosti od 46 dolara?
Ako ima, da mu narucim ja, jer dobio sam neki refund na racun, ali ne na paypal.Tako da to moram tamo potrositi, ali ne kupuje mi se nista vise kod njih . Pa ako je neko voljan da mu ja narucim ,a da se mi nekako iskusuramo poslije.
Ako ima, da mu narucim ja, jer dobio sam neki refund na racun, ali ne na paypal.Tako da to moram tamo potrositi, ali ne kupuje mi se nista vise kod njih . Pa ako je neko voljan da mu ja narucim ,a da se mi nekako iskusuramo poslije.
-
Mehemed
#11617 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Trebao si tražiti da ti vrate na paypal, odnosno karticu, odakle su i dobili prilikom narudžbe, trebao si se žaliti.
- zlo zlo
#11618 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
pa može to trazit, fino im napise na supportu.
- zemomak
#11619 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
meni singapurcanska posta dolazi redovno u roku neke 2 sedmice, od ponedeljka do danas 3 paketica stigla, a kineskom mi nije nista stiglo, a bruka paketa...

- seoBIH
#11620 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Sam si kriv sto si pristao da ti refundiraju na sajt. To svima predloze :=) Ko se uhvati uhvati. Inace moraju na paypalAhmetShabo wrote:Ima li neko da bi narucio nesto preko Gearbesta u skorije vrijeme do vrijednosti od 46 dolara?
-
almir90
#11621 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ma i ja evo čekam četiri dana da pošalje prodavač neke pakete sa AliExpress, nešto sporo rade. Kada kupuješ na AliExpress nešto, dobro provjeri ima li isto i na eBayu, jer se često dešava da su isti artikli po 20-40% jeftiniji na eBay-u.zemomak wrote:meni singapurcanska posta dolazi redovno u roku neke 2 sedmice, od ponedeljka do danas 3 paketica stigla, a kineskom mi nije nista stiglo, a bruka paketa...
- zemomak
#11622 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ne bi se slozio sa tim, po mom misljenju sve je jeftinije na alliexpressu...od telefona, tableta, mini pc-a...evo gledam da narucim sebi mi5, na aliu mozes nac do 220$, a na ebayu 280$ najniza...
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
-
almir90
#11623 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ne znam, ja sam nalazio neke sitnije artikle jeftinije na eBayu nego na AliExpress.
- zemomak
#11624 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Moguce te sitnije stvari da jesu...
- Filter
#11625 Re: RE: Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
od marta 2012. do sad 131 kupovina. od toga 3-4 refunda i dvije stvarke nisu nikad stigle... mozda i jesu, ali imam postara sa cudnim obicajimaCapsicum wrote:Ja sigurno najmanje 30%. Vjerovali ili ne.Filter wrote:pa koliko to imate posiljki koje nisu nikako dosle??
da frkne paket preko kapije.
obicno cekam 25-30 dana poslije zadnjeg roka i onda pokrenem case. necu nista izgubiti a pocesto se desi da dodje dobro preko ovog njihovog roka.
sad cekam jednu posiljku od 28.10. tj. od 5 koje cekam niti jedna nije dosla... nesta je zakocilo.