IRAN

Post Reply
Omar500

#11601 Re: IRAN

Post by Omar500 »

Nije sigurno ni ova posjeta slucajna, Bakir je dobio sluzbeni poziv od Ruhanija. Dvodnevna posjeta, nije sala. Volio bih da neko ko je upuceniji malo napise sta se ustvari to desava :)
Sanjarko

#11602 Re: IRAN

Post by Sanjarko »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Šta ovo Izetbegović radi u Iranu? A gledaj garde postrojena k'o za Tita. :mrgreen: E da vidi Dodik kako se dočekuje predsjednik a ne ko on Putin ga primio u hodniku pored WC-a. :lol:
Pa i Alija je bio u Iranu odmah poslije revolucije. :evil: :mrgreen:
Drvosjeca iz Dejcica

#11603 Re: IRAN

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Vizionar 1985 wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Šta ovo Izetbegović radi u Iranu? A gledaj garde postrojena k'o za Tita. :mrgreen: E da vidi Dodik kako se dočekuje predsjednik a ne ko on Putin ga primio u hodniku pored WC-a. :lol:
To je bilo stručno usavršavanje jeboga ti. :mrgreen:
insomnia78

#11604 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

Neka. Treba cuvati prijateljske odnose
PM72

#11605 Re: IRAN

Post by PM72 »

Vizionar 1985 wrote:
Znam za Behmena i Čengića ali nešto ne znam da je Alija bio u Iranu.U svakom slučaju,bolje bi bilo da je otišao u Vašington,Berlin ili Brisel da proba šta pametno izlobirati ,doduše,tamo bi ga primili prvi sekretari pomoćnika zamjenika...eto koliko stojimo dobro na zapadu a oni nam kroje kapu.Ne ovi u Teheranu.
Drvosjeca iz Dejcica

#11606 Re: IRAN

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

PM72 wrote:
Vizionar 1985 wrote:
Znam za Behmena i Čengića ali nešto ne znam da je Alija bio u Iranu.U svakom slučaju,bolje bi bilo da je otišao u Vašington,Berlin ili Brisel da proba šta pametno izlobirati ,doduše,tamo bi ga primili prvi sekretari pomoćnika zamjenika...eto koliko stojimo dobro na zapadu a oni nam kroje kapu.Ne ovi u Teheranu.
Treba sa svima biti dobar ali neka i Teherana, zlu ne trebalo. Dok se Berlin, Brisel pa i Vašington po guzici počešu ovdje može zaplatiti pola miliona ljudi. Eto imaš frišak dokaz referenduma, sve izražavaju zabrinutost a ništa da urade. Onoj pakistnskoj crvenoj strijeli što je došla preko Irana treba dići spomenik u Velikom parku u Sarajevu.
Sanjarko

#11607 Re: IRAN

Post by Sanjarko »

PM72 wrote:
Vizionar 1985 wrote:
Pa bili su svi iz Mladih Muslimana, sa sudzenja tog, kak znam i to tik prije sudzenja i Islamske deklaracije.
Bila i neka zena, ne merem se sjetit.
insomnia78

#11608 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

Prije ce preko Irana izlobirati nego direktno. Nemamo mi tih igraca niti znanja. Eno Ćamil se vod'o sa Medeleine pa nista

Jbt koji smo mi levati. Nasim u Americi demokrate dolaze na noge lobirati za glasove i niko to da iskoristi u korist Bosne
Image
Sanjarko

#11609 Re: IRAN

Post by Sanjarko »

Drvosjeca iz Dejcica wrote: Treba sa svima biti dobar ali neka i Teherana, zlu ne trebalo. Dok se Berlin, Brisel pa i Vašington po guzici počešu ovdje može zaplatiti pola miliona ljudi. Eto imaš frišak dokaz referenduma, sve izražavaju zabrinutost a ništa da urade. Onoj pakistnskoj crvenoj strijeli što je došla preko Irana treba dići spomenik u Velikom parku u Sarajevu.
Pa normala, mozda kakav soko i slicno, dodze ak bude nekog belaja.
Ni oni minijaturni B2 nisu losi.
PM72

#11610 Re: IRAN

Post by PM72 »

Slažem se sa Drvosječom da treba biti dobar i sa Teheranom (valjali su nam više nego turci i to 1000x) jer sam u ratu nosio i iranske kašikare i rakete za LPG na kojima je pisalo "Dervish 2 - made in Iran".Iranci će uvijek biti uz nas kao i Pakistan ili Malezija ali zapadne zemlje odlučuju šta će se dešavati kod nas.pa jebo ga ti,čak nam i kiša ili sunce dolazi iz zapadne Europe.

A ne sjećam se podatka da je Alija bio sa MM u Iranu.Možda i jeste,ne tvrdim,ali za Behmena i Čengu znam.Bila je sestra Bičakčićeva,Melika meščini.
Sanjarko

#11611 Re: IRAN

Post by Sanjarko »

PM72 wrote:Slažem se sa Drvosječom da treba biti dobar i sa Teheranom (valjali su nam više nego turci i to 1000x) jer sam u ratu nosio i iranske kašikare i rakete za LPG na kojima je pisalo "Dervish 2 - made in Iran".Iranci će uvijek biti uz nas kao i Pakistan ili Malezija ali zapadne zemlje odlučuju šta će se dešavati kod nas.pa jebo ga ti,čak nam i kiša ili sunce dolazi iz zapadne Europe.

A ne sjećam se podatka da je Alija bio sa MM u Iranu.Možda i jeste,ne tvrdim,ali za Behmena i Čengu znam.Bila je sestra Bičakčićeva,Melika meščini.
Ma ak se dobro sjecam bila emisija na FTV o tome.
Nisam siguran.

PS. Mozda je i kakav RPG bio ko zna.
Ljudi skoro broj jedan proizvodzac RPG-ija.
PM72

#11612 Re: IRAN

Post by PM72 »

pa jel bio LPG ili RPG? Više se ne sjećam.Ali mi je naziv "Dervish II" ostao upečatljiv.Hvala im u svakom slučaju.
pirpa

#11613 Re: IRAN

Post by pirpa »

ni njihovi instruktori nisu bili viska :mrgreen:
shin

#11614 Re: IRAN

Post by shin »

A Conversation With Javad Zarif

Koji dingospo jebote.
PM72

#11615 Re: IRAN

Post by PM72 »

pirpa wrote:ni njihovi instruktori nisu bili viska :mrgreen:
bili su neki njihovi instruktori u Lasti.I svaka im čast.Ja nisam čuo da su turci ili saudijci ili kuvajćani poslali ijednog vojnika ili oficira.
SkyLimit

#11616 Re: IRAN

Post by SkyLimit »

PM72 wrote:
bili su neki njihovi instruktori u Lasti.I svaka im čast.Ja nisam čuo da su turci ili saudijci ili kuvajćani poslali ijednog vojnika ili oficira.
Ja sam valjda najveći protivnik arapo - selefija, ali treba govoriti pošteno. Dok su Iranci slali pomoć uglavnom konkretno, prvenstveno u oružju, Arapi su više preferirali da jednostavno daju novac. A niko ga nije Aliji dao više od Arapa, to je sigurno. To ti dođe na isto, neko ti da oružje a neko novac da kupiš oružje.
PM72

#11617 Re: IRAN

Post by PM72 »

Turci vala nisu slali ni pare.Jesu selame i pun šleper tespiha.Tačno je da su arapi slali pare ali kome? Iranci,malezijsci i pakistanci su bili konkretni i hvala im do neba.
aratet

#11618 Re: IRAN

Post by aratet »

SkyLimit wrote:
PM72 wrote:
Ja sam valjda najveći protivnik arapo - selefija, ali treba govoriti pošteno. Dok su Iranci slali pomoć uglavnom konkretno, prvenstveno u oružju, Arapi su više preferirali da jednostavno daju novac. A niko ga nije Aliji dao više od Arapa, to je sigurno. To ti dođe na isto, neko ti da oružje a neko novac da kupiš oružje.
Jeste, samo sto je novac za cas utopiti nesto drugo ili da se izgubi (na nasu srecu to se nije desavalo u SDA vrhuski :D ), oruzje u onakvim okolnostima dosta teze.
aratet

#11619 Re: IRAN

Post by aratet »

Kazu iz nekog paradzemata Kula kod Tuzle da su prekinule odnose sa IZ zato sto imaju odnose sa Iranskim sijama. :D
Challenger__

#11620 Re: IRAN

Post by Challenger__ »

- avioni, helikopteri, artiljerijski sistemi, tenkovi... posao težak preko 10 milijardi USD.

:arrow: Russia and Iran in talks over $10 billion arms deal: RIA
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#11621 Re: IRAN

Post by japin_mutapi »

aratet wrote:Kazu iz nekog paradzemata Kula kod Tuzle da su prekinule odnose sa IZ zato sto imaju odnose sa Iranskim sijama. :D
da su imali odnose :D ne bi bili paradžemat - tako da samo neka "prekidaju"
salik79

#11622 Re: IRAN

Post by salik79 »

Parlamentarni zastupnici u Iranu osudili desetogodišnje produljenje sankcija protiv Irana

Image

Zastupnici u Parlamentu Islamske Republike Iran osudili su mjeru Zastupničkog doma SAD-a, kojom je Zakon o sankcioniranju Irana prolongirao na period od deset godina.

Zastupnici Parlamenta Islamske Republike Iran su na današnjoj (utorak) otvorenoj sjednici, izdavši saopćenje, osudili posljednju mjeru Zastupničkog doma SAD-a, kojom je prolongirao Zakon o sankcioniranju Irana na period od deset godina, te su od iranske vlade tražili da, na osnovu zakona kojeg je usvojio Parlament Islamske Republike, vezanog za BARDŽAM, poduzme recipročne i ozbiljne mjere.

Zastupnici Parlamenta Islamske Republike Iran su u ovom saopćenju stavili naglasak na očuvanje postignuća Islamske revolucije u miroljubivoj nuklearnoj industriji, te nacionalne časti.

U tom okviru, Kemal Dehkani Firuzabadi, zamjenik šefa Komisije za nacionalnu sigurnost i vanjsku politiku Parlamenta Islamske Republike Iran je, ukazavši na nepridržavanje SAD-a i produljavanje sankcija protiv Irana u Zastupničkom domu SAD-a, informirao o predstavljanju plana za hitne slučajeve od strane zastupnika Upravnom odboru Parlamenta s ciljem recipročnog djelovanja naspram nepridržavanja SAD-a.

Zastupnički dom SAD-a je nakon pobjede Donalda Trumpa na američkim predsjedničkim izborima produljio Zakon o sankcioniranju Irana na period od još deset godina, te usvojio Zakon o sprječavanju prodaje aviona Iranu.
salik79

#11623 Re: IRAN

Post by salik79 »

300 churches in Iran gearing up for Christmas

Image

While most of the Middle East is gripped with turmoil, terrorist attacks or displacement of both Muslim and non-Muslim residents due to military conflicts, Iranian Christians are smoothly making preparations for Christmas in over 300 churches across the country.

All of the churches in Iran, which amount to 300, are going to celebrate Christmas in the coming weeks, Saeed Taqavi, an official for religious minorities affairs told Tasnim.

Christian citizens in Iran, chiefly Armenians and Assyrians, can perform religious rites in churches all over the country, some of which in the provinces of East and West Azerbaijan have been inscribed on UNESCO’s World Heritage List, he added.

Under the Iranian Constitution, the recognized religious minorities have the right to elect parliamentary representatives of their own, while they can vote for Muslim candidates as well.

Five seats of the country’s parliament are reserved for religious minorities. There is one Zoroastrian, one Jewish and three Christian (two for Armenian Christian and one for Assyrians) lawmakers in the Iranian parliament.
sandromen

#11624 Re: IRAN

Post by sandromen »

aratet

#11625 Re: IRAN

Post by aratet »

sandromen wrote:http://www.jutarnji.hr/life/zivotne-pri ... t/5300643/

Image

Op, op, op. Čedni Iran. :mrgreen:
Zanimljive, a isto tako kontroverzne slike.
Ako i jeste ovo u Iranu, valja njima izaci sa ovih privatnih posjeda ovako razgoliceni.
U tom slucaju da jeste Iran, zasto neko nadlezno ministarstvo ne kaznjava djecu bogatasa zato sto imaju privilegije koje obicni smrtnici u Iranu nemaju.
Post Reply