Vjeruj mi da je hutba uzela 40 000 glasova SBB-u i vratila ih SDA...koliko im ih je i donio Cerić "Koke" na općim izborima..kako došlo tako i otišlo..pemanapemani wrote:Ovaj put hutba definitivno nije donijela pobjedu SDA.
Da je SDP ispunio 10% obećanja, SDA bi bila u opoziciji sljedećih osam godina.
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- Shahab
#11601 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
-
nekavalaitrebatako
#11602 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ko ona bombonjera što vječno kruži po komšiluku.Shahab wrote:Vjeruj mi da je hutba uzela 40 000 glasova SBB-u i vratila ih SDA...koliko im ih je i donio Cerić "Koke" na općim izborima..kako došlo tako i otišlo..pemanapemani wrote:Ovaj put hutba definitivno nije donijela pobjedu SDA.
Da je SDP ispunio 10% obećanja, SDA bi bila u opoziciji sljedećih osam godina.![]()
![]()
- Shahab
#11603 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Treba graditi institucije prema njemačkim standardima i procedurama...nikako prema komunističkim koje praktikuje SDP ili orijentalnim koje praktikuje SDA...To je jedini spas za pojedinca. svaki drugi scenarij rezultira ekonomskim propadanjem..a kada je narod gladan nema onda nikakve hutbe koja će ga zaustaviti. Neka Naša stranka bude ono što je trebao biti SDP..neka uslovljava i tjera SDA na moderne društvene reforme kojima se grade moderne institucije pred kojima su svi građani jednaki.nekavalaitrebatako wrote:Usudit će se, jer hutba uvijek donosi pobjedu. I tu je negdje kraj svih naših političkih procesa.Ne, ti si napisao da hutba uvijek donosi pobjedu. Prema tome, šta ih boli briga. A korupcija i nepotizam su u srži ljudskog bića. Potreban je razvijen sistem u kojem će svaki pojedinac naći svoj interes u interesu svih da bi se te slabosti prevazišle.Hoćeš da impliciraš da su korupcija i nepotizam islamska vrijednost...ne bih se složio...korupcija i nepotizam su više recidiv iz komunističkog sistema vrijednosti koji je zajedno sa bivšim komunističkim kadrovima konvertitima akceptiran u SDA kao tehnika vladanja...
-
nekavalaitrebatako
#11604 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Nemaju oni petlje za metke u kovertama. Gradski su to dečki, ni muda ni iskustva, gdje će se oni nositi s tom stihijom.
-
pemanapemani
#11605 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Slažem se.Shahab wrote:Vjeruj mi da je hutba uzela 40 000 glasova SBB-u i vratila ih SDA...koliko im ih je i donio Cerić "Koke" na općim izborima..kako došlo tako i otišlo..pemanapemani wrote:Ovaj put hutba definitivno nije donijela pobjedu SDA.
Da je SDP ispunio 10% obećanja, SDA bi bila u opoziciji sljedećih osam godina.![]()
![]()
Samo, da je SDP uradio posao iole dobro, tih 40 000 glasova uzetih od Utemeljitelja bilo bi dovoljno taman za načelnika Vukosavlja i Doboj juga.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#11606 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
drug profi wrote: SDA je stranka koja je najkrivlja za sve. Koja kontrolise sve u ovoj zemlji u kojoj nista ne funkcionise, niti ima ikakve pravde i postenja za obicnog covjeka. SDA glumi neku opoziciju, ima sve instrumente vlasti i prisile da raspetlja klupko korupcije i nepotizma koje je sama isplela.
I nista od toga nikad ne radi, osim sto podmece noge svakom drugom ko se usudi i pokusati.
E nije to bas obicna stranka.
-
Guido_Špišić
#11607 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
osnivanje zeljkove stranke znaci da je nasa stranka gotova, anihilirana i da mogu staviti katnac.
-
pemanapemani
#11608 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Iako su to mokri snovi mnogih, mislim da nisi u pravu.Guido_Špišić wrote:osnivanje zeljkove stranke znaci da je nasa stranka gotova, anihilirana i da mogu staviti katnac.
Upravo suprotno. Recimo da buduća Komšićeva stranka i NS uđu u predizbornu koaliciju. U takvom rasporedu snaga NS bi mogla privući dosta apstinenata koji nisu vjerovali da njihov glas može nešto promijeniti. To su oni ljudi koji su izbezumljeni pričom o hutbama, nacionalnim interesima, vjeri i politici kao zjenici oka, itd.
-
drug profi
#11609 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
A mozda da se malo izmaknemo svi i da pustimo da hudba dokusuri i SDA. Dok se hodz ebudu petljale u politiku i dok im dzematlije ne ustanu na dzumi i kazu: "hodza nismo zato ovdje dosli", bosnjaci i ne zasluzuju nista bolje od SDA.
Last edited by drug profi on 13/10/2012 23:28, edited 1 time in total.
- madner
#11610 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
To bi imalo smisla. U Sarajevu.
Vise smisla bi imalo da se fino uclane u novu stranku, pa kada se donese novi ustav svako svojim putem ako program bude previse razlicit.
Vise smisla bi imalo da se fino uclane u novu stranku, pa kada se donese novi ustav svako svojim putem ako program bude previse razlicit.
-
pemanapemani
#11611 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Tu grešku je napravio SDP, pa mu se sada vraća.madner wrote:To bi imalo smisla. U Sarajevu.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#11612 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Zahvaljujući populizmu ova zemlja je tu gdje jeste danas.madner wrote:To bi imalo smisla. U Sarajevu.
Populizam Željka Komšića jeste bezopasan po našu zemlju u smislu njenog suvereniteta i integriteta ali nikako nije dobar po nju u smislu da će ona napredovati po bilo kom osnovu.
Željko Komšić je apsolutno nekompetentna osoba za bilo kakvo liderstvo . Ukoliko pretpostavke iz 2012 budu tačne u 2014 , ne bih voljela vidjeti novo razočarenje 330 hiljada ljudi...jer će to stvoriti još veću apatiju i stegnuti još više lance u kojima smo sada...ne znam kako tih 330 hiljada ljudi SADA ne vidi ono što će vidjeti u oktobru 2015 (ako naše pretpostavke iz 2012 budu tačne)?
Dosadan , bezličan , neharizmatičan , neuk , isprazan.....nema niti jednu jedinu sposobnost da pokrene bilo šta...on čak nema ni moć upravljanja sposobnim osobama. Populizam - svakako ali šta donosi populizam nama ? Populizam u BiH ?
Zasada, Naša Stranka je dva milenijuma udaljena od Željka Komšića u pozitivnom smislu. Ukoliko te razlike budu manje (a neće jer Komšić nema ama nikakav kapacitet da napreduje) onda od nekog "susreta" možda i bude.
Mada čisto sumnjam.
Do tada podržavam NS kao jasnu i nezavisnu - principijelnu političku organizaciju.
Ko voli Komšića - eto mu ga. Koliko je dobar nije valjao čak ni SDP-u...
-
Doktor29
#11613 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Shahab wrote:Naša stranka ne bi trebalo da apriori odbacuje ponude za ulazak u Vladu sa SDA...tako se direktno stavljate u konflikt sa ogromnim brojem građana koji akceptiraju njihovu opciju...a to nije dobro. NS je stranka intelektualaca i nikada neće imati masovnu podršku ali uživa autoritet i kod SDA jer zašto vam nude tako bitan resor? Našem društvu je potrebna jedna zdrava liberalna opcija koja aktivno promoviše moderne standarde i procedure. Po mome mišljenju bio bi pravi pogodak ukoliko bi Naša stranka promovisala neku od svojih sjajnih kandidatkinja za načelnicu (po mome mišljenu Krupalija Somun pokazala je veliki politički kapacitet) kao ministra u Vladi i tako pokuša provoditi kvalitetne društvene reforme...Vezati svoju sudbinu za Lagumdžiju koji je u slobodnom i nezaustavljivom padu, nije dobro za našu stranku odnosno ideju koju ona predstavlja...Pedja Kojovic wrote:libero
Zvanicno jos nista nije dostavljeno tako da je sve to, za sada, neka vrsta "fantasy fudbala".
Oni koji su smjenili prethodnu imaju pravu i odgovornost da izaberu novu.
(Za postavljanje nove Vlade KS potrebno je isto onoliko glasova koliko je bilo potrebno za smjenjivanje prethodne).
Neozbiljnim smatram da se ovoliko ceka i da se tek sada gledaju CV-iji potencijalnih ministara.
(Ja licno, dok sam radio na takvim poslovima nikad nisam otpustao radnika dok nisam znao ko ce ga na poslu zamijeniti)
p.k.
Ti se salis, sam Koldzo je dobio par hiljada vise glasove nego sve kandidatkinje Nase stranke skupa u ove cetiri opstine
-
dragonz
#11614 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
to je bio keks linđo koji je na kraju završio u rijeci Bosninekavalaitrebatako wrote: Ko ona bombonjera što vječno kruži po komšiluku.
- madner
#11615 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Dosadan bezlican i neharmizmatican nije. Njegova harizma i prepoznatljivost mu jesu najveci aduti. Sto se tice nauka i koliko je prazan, to cemo da vidimo.tvsabina wrote:Zahvaljujući populizmu ova zemlja je tu gdje jeste danas.madner wrote:To bi imalo smisla. U Sarajevu.
Populizam Željka Komšića jeste bezopasan po našu zemlju u smislu njenog suvereniteta i integriteta ali nikako nije dobar po nju u smislu da će ona napredovati po bilo kom osnovu.
Željko Komšić je apsolutno nekompetentna osoba za bilo kakvo liderstvo . Ukoliko pretpostavke iz 2012 budu tačne u 2014 , ne bih voljela vidjeti novo razočarenje 330 hiljada ljudi...jer će to stvoriti još veću apatiju i stegnuti još više lance u kojima smo sada...ne znam kako tih 330 hiljada ljudi SADA ne vidi ono što će vidjeti u oktobru 2015 (ako naše pretpostavke iz 2012 budu tačne)?
Dosadan , bezličan , neharizmatičan , neuk , isprazan.....nema niti jednu jedinu sposobnost da pokrene bilo šta...on čak nema ni moć upravljanja sposobnim osobama. Populizam - svakako ali šta donosi populizam nama ? Populizam u BiH ?
Zasada, Naša Stranka je dva milenijuma udaljena od Željka Komšića u pozitivnom smislu. Ukoliko te razlike budu manje (a neće jer Komšić nema ama nikakav kapacitet da napreduje) onda od nekog "susreta" možda i bude.
Mada čisto sumnjam.
Do tada podržavam NS kao jasnu i nezavisnu - principijelnu političku organizaciju.
Ima najbitniju osobinu kako bi mogao pokrenuti stvari, moze dobiti dovoljno glasova. Ja mogu biti najpametniji, najskolovaniji, naj naj naj u svemu ali ako mogu samo blize ukucane ubjediti da glasaju za mene, nista od mene u politici.
Dakle za promjene je prvi i osnovni korak doci u poziciju da se nesto promjeni. Drugi korak je te promjene i sprovesti ili bar poceti da se sprovode.
NS mozda ima principe za drugi korak, ali ovaj prvi joj ne ide od ruke.
Komsic ce dobiti svoju sansu da pokaze sta zna i umije, da li ce je iskoristiti ili ne to cemo da vidimo. Ali to je meni svakako bolje rjesenje nego cekati neka bolja vremena i imati stranku za koju ce glasati 0.3% ljudi u drzavi.
-
volant
#11616 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
e jesi naso usporedbu. koldzo je dio parazitskog sistema koji se nametnuo u ovoj zemlji i izjeda je iznutra. i ponekad mahnu zastavom, oko izbora. snaga bih. i svi podivljaju ko da je takmicenje ko je veci bosanac, bosnjak, itd.Doktor29 wrote:Shahab wrote:Naša stranka ne bi trebalo da apriori odbacuje ponude za ulazak u Vladu sa SDA...tako se direktno stavljate u konflikt sa ogromnim brojem građana koji akceptiraju njihovu opciju...a to nije dobro. NS je stranka intelektualaca i nikada neće imati masovnu podršku ali uživa autoritet i kod SDA jer zašto vam nude tako bitan resor? Našem društvu je potrebna jedna zdrava liberalna opcija koja aktivno promoviše moderne standarde i procedure. Po mome mišljenju bio bi pravi pogodak ukoliko bi Naša stranka promovisala neku od svojih sjajnih kandidatkinja za načelnicu (po mome mišljenu Krupalija Somun pokazala je veliki politički kapacitet) kao ministra u Vladi i tako pokuša provoditi kvalitetne društvene reforme...Vezati svoju sudbinu za Lagumdžiju koji je u slobodnom i nezaustavljivom padu, nije dobro za našu stranku odnosno ideju koju ona predstavlja...Pedja Kojovic wrote:libero
Zvanicno jos nista nije dostavljeno tako da je sve to, za sada, neka vrsta "fantasy fudbala".
Oni koji su smjenili prethodnu imaju pravu i odgovornost da izaberu novu.
(Za postavljanje nove Vlade KS potrebno je isto onoliko glasova koliko je bilo potrebno za smjenjivanje prethodne).
Neozbiljnim smatram da se ovoliko ceka i da se tek sada gledaju CV-iji potencijalnih ministara.
(Ja licno, dok sam radio na takvim poslovima nikad nisam otpustao radnika dok nisam znao ko ce ga na poslu zamijeniti)
p.k.
Ti se salis, sam Koldzo je dobio par hiljada vise glasove nego sve kandidatkinje Nase stranke skupa u ove cetiri opstine
lejla je za njega institucija. upravo zato sto ne odustaje. tako se pokazuje pravi patriotizam.
- Shahab
#11617 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Komšić je narodni tribun koji može mobilisati mase..za razliku od Denisa Gratza i Dine Mustafića...

-
pemanapemani
#11618 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Slažem se sa dosta toga. Opet, s kim komparirati Komšića da bi se utvrdila ta nesposobnost? Sudbinu nam kroje ljudi koji ne znaju koliko članica ima EU.tvsabina wrote:Zahvaljujući populizmu ova zemlja je tu gdje jeste danas.madner wrote:To bi imalo smisla. U Sarajevu.
Željko Komšić je apsolutno nekompetentna osoba za bilo kakvo liderstvo . Ukoliko pretpostavke iz 2012 budu tačne u 2014 , ne bih voljela vidjeti novo razočarenje 330 hiljada ljudi...jer će to stvoriti još veću apatiju i stegnuti još više lance u kojima smo sada...ne vidim kako tih 330 hiljada ljudi ne vidi ono što će vidjeti u oktobru 2015 (ako naše pretpostavke iz 2012 budu tačne).
Mada čisto sumnjam.
Niko ne bi bio sretniji od mene da NS ima podršku 55% ljudi.
Željko je populist, možda je nesposoban, možda je neharizmatičan, itd., ali je u odnosu na sadašnje "vladare" za klasu ispred. Takav Željko, kojeg građani izrazito vole, može okupiti široku koaliciju lijevo orjentisanih stranaka, intelektualaca i pojedinaca koji bi se mogli suprotstaviti kriminalu, korupciji i kleronacionalizmu.
Baš zato što je dobar (kada se uporedi sa ostalim) i nije valjao SDP-u.
Mislim da je to trenutno jedino rješenje za BiH.
-
Doktor29
#11619 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ne poredim ja, govorim o brojevima i njih nitko ne moze osporiti
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#11620 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Da li znas koja je podrska bila Milosevicu, Tudjmanu, Adolfu, Musoliniju, Gadafiju itd. itd. Pa barem u nekim periodima vladavine su imali podrsku izmedju 80% i 95 %.Doktor29 wrote:Ne poredim ja, govorim o brojevima i njih nitko ne moze osporiti
Mislis da se treba samo i iskljucivo pricati o brojevima i postotcima ili se treba zagrebati ispod te povrsine?
-
Doktor29
#11621 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ti ozbiljno poredis to dvoje???...Ja govorim o cinjenicama,brojevima bez previse fantaziranja i zablude, na ovim izborima su svi dobili svoju mjeru, vrijeme je da se prestanemo zanositi kojekakvim ublehama i da se pocnu ponasati prema tome-LIBERO- wrote:Da li znas koja je podrska bila Milosevicu, Tudjmanu, Adolfu, Musoliniju, Gadafiju itd. itd. Pa barem u nekim periodima vladavine su imali podrsku izmedju 80% i 95 %.Doktor29 wrote:Ne poredim ja, govorim o brojevima i njih nitko ne moze osporiti
Mislis da se treba samo i iskljucivo pricati o brojevima i postotcima ili se treba zagrebati ispod te povrsine?
- madner
#11622 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
a) Govoris o lokalnim izborima.
b) Mozes izvoditi samo zakljucke za iste
b) Mozes izvoditi samo zakljucke za iste
-
volant
#11623 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
0,3% a navro si da popljujes ko da su ti najveci dusmani. dobro je, polozio simadner wrote:Dosadan bezlican i neharmizmatican nije. Njegova harizma i prepoznatljivost mu jesu najveci aduti. Sto se tice nauka i koliko je prazan, to cemo da vidimo.tvsabina wrote:Zahvaljujući populizmu ova zemlja je tu gdje jeste danas.madner wrote:To bi imalo smisla. U Sarajevu.
Mada čisto sumnjam.
Ima najbitniju osobinu kako bi mogao pokrenuti stvari, moze dobiti dovoljno glasova. Ja mogu biti najpametniji, najskolovaniji, naj naj naj u svemu ali ako mogu samo blize ukucane ubjediti da glasaju za mene, nista od mene u politici.
Dakle za promjene je prvi i osnovni korak doci u poziciju da se nesto promjeni. Drugi korak je te promjene i sprovesti ili bar poceti da se sprovode.
NS mozda ima principe za drugi korak, ali ovaj prvi joj ne ide od ruke.
Komsic ce dobiti svoju sansu da pokaze sta zna i umije, da li ce je iskoristiti ili ne to cemo da vidimo. Ali to je meni svakako bolje rjesenje nego cekati neka bolja vremena i imati stranku za koju ce glasati 0.3% ljudi u drzavi.
- Shahab
#11624 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Slažem se sa ovom konstatacijom...pemanapemani wrote:Slažem se sa dosta toga. Opet, s kim komparirati Komšića da bi se utvrdila ta nesposobnost? Sudbinu nam kroje ljudi koji ne znaju koliko članica ima EU.tvsabina wrote:Zahvaljujući populizmu ova zemlja je tu gdje jeste danas.madner wrote:To bi imalo smisla. U Sarajevu.
Željko Komšić je apsolutno nekompetentna osoba za bilo kakvo liderstvo . Ukoliko pretpostavke iz 2012 budu tačne u 2014 , ne bih voljela vidjeti novo razočarenje 330 hiljada ljudi...jer će to stvoriti još veću apatiju i stegnuti još više lance u kojima smo sada...ne vidim kako tih 330 hiljada ljudi ne vidi ono što će vidjeti u oktobru 2015 (ako naše pretpostavke iz 2012 budu tačne).
Mada čisto sumnjam.
Niko ne bi bio sretniji od mene da NS ima podršku 55% ljudi.
Željko je populist, možda je nesposoban, možda je neharizmatičan, itd., ali je u odnosu na sadašnje "vladare" za klasu ispred. Takav Željko, kojeg građani izrazito vole, može okupiti široku koaliciju lijevo orjentisanih stranaka, intelektualaca i pojedinaca koji bi se mogli suprotstaviti kriminalu, korupciji i kleronacionalizmu.
Baš zato što je dobar (kada se uporedi sa ostalim) i nije valjao SDP-u.
Mislim da je to trenutno jedino rješenje za BiH.
-
volant
#11625 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
svaka cast komsicu. ali ne zaboravi ko ga je napravio.Shahab wrote:Komšić je narodni tribun koji može mobilisati mase..za razliku od Denisa Gratza i Dine Mustafića...![]()