Gledate seriju - preporučite je
Moderator: _BataZiv_0809
-
omar little
#11601 Re: Gledate seriju - preporucite je
nikad u zivotu nisam razumjela te mentalne sklopove, ni kada sam bila mladja, ni sada, koji ne gledaju filmove jer su stari/crno-bijeli/sa titlovima (to mi je u sjevernoj americi hit razlog).
grammy se dodijeljuje za muziku.
- dulekrele
#11602 Re: Gledate seriju - preporucite je
Narcos dobar. E sad.....nelle_tz wrote:Ja odgledaj 4. epizodu Luke Cage-a. Brate, sto je ovo dosadno. Jessicu Jones u dva danas odgledah, imala je dobrog negativca, ovdje ne postoji nista.I ona Stranger Things je razvikana, ok serija, ali sad da je nesto posebno, koliko su ljudi pisali o njoj, nije.Jack Be Nimble wrote:Pokusao Luke Cage, sta ja znam te serije a filmovi jednostavno nisu za mene. I prije sam krenuo gledati Daredevil, Flash, mislim da je Jessica ili Jessie Jones...nikada ni jednu seriju nisam zavrsio. Sa Jones sam najduze dogurao, mislim da sam stao na sestoj epizodi. Luku ugasio nakon druge epizode.
Kakva je Narcos? To planiram pogledati, valja li?I ova nova Bull?
- zomri
#11603 Re: Gledate seriju - preporucite je
Diwan meščini malo vozi trolu ali da se ne primjeti
Ako ne trola, onda sam pogriješio u procjeni misleći da se razumije u serije.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#11604 Re: Gledate seriju - preporucite je
ne volim ni ja stare filmove, previše nonsens stvari u njima 
-
omar little
#11605 Re: Gledate seriju - preporucite je
ne trola. mislim, okej, nek mu je bezveze sve cija godina produkcija ne pocinje sa 2, ja samo velim da su mi ti sklopovi bas strani.zomri wrote:Diwan meščini malo vozi trolu ali da se ne primjeti![]()
ma dobro, ti, velkoski, navijas za junajted, to je taj fon nerazumljivih sklopova
- dječak sa šibicama
#11606 Re: Gledate seriju - preporucite je
Pa ono, Supermen, frajer moze pucnuti prstima i raznijeti planetu u komadice, ali eto on nesto kao ganja se sa nekakvim likovima i na kraju se i Betmen naljuti na njega.Bloo wrote:dječak sa šibicama wrote:Tu se ukusi dijele, neki vole ove Marvelove (za mene licno besmislene) junake, a neko zeli neku dublju pricu.dale cooper wrote:Dobar je Westworld. Konačno sci-fi serija sa mozgom, a ne instant shoot em up gratifikacija
u koju su se pretvorili današnji sci-fi filmovi i serije.
Meni je recimo prosjecni Marvelov "niko mu nista ne moze" junak sam po sebi dosadan.
Ko sta voli...
Nego, Sopranose nisam gledao, niti namjeravam![]()
pa gdje ce ti dusa djeČAČe..
I onaj sa nekakvom zelenom lampom, i onaj sa lukom i strijelom, i Thor sa cekicem, i ovaj sto sa ga gama zrake narezilile, ne vidim u tome nista vise od nekakve razbibrige dok oni demoliraju 4. visemilionska grada u petominutnoj tuci.
- zomri
#11607 Re: Gledate seriju - preporucite je
imao je dobrih preporuka Diwan, ne znam onda šta mu bi da zastraniomar little wrote:ne trola. mislim, okej, nek mu je bezveze sve cija godina produkcija ne pocinje sa 2, ja samo velim da su mi ti sklopovi bas strani.zomri wrote:Diwan meščini malo vozi trolu ali da se ne primjeti![]()
ma dobro, ti, velkoski, navijas za junajted, to je taj fon nerazumljivih sklopova![]()
Velkoski voli nove filmove i stari United izgleda
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#11608 Re: Gledate seriju - preporucite je
Superman i Batman nisu Marveldječak sa šibicama wrote:Pa ono, Supermen, frajer moze pucnuti prstima i raznijeti planetu u komadice, ali eto on nesto kao ganja se sa nekakvim likovima i na kraju se i Betmen naljuti na njega.Bloo wrote:dječak sa šibicama wrote:
Tu se ukusi dijele, neki vole ove Marvelove (za mene licno besmislene) junake, a neko zeli neku dublju pricu.
Meni je recimo prosjecni Marvelov "niko mu nista ne moze" junak sam po sebi dosadan.
Ko sta voli...
Nego, Sopranose nisam gledao, niti namjeravam![]()
pa gdje ce ti dusa djeČAČe..
I onaj sa nekakvom zelenom lampom, i onaj sa lukom i strijelom, i Thor sa cekicem, i ovaj sto sa ga gama zrake narezilile, ne vidim u tome nista vise od nekakve razbibrige dok oni demoliraju 4. visemilionska grada u petominutnoj tuci.
- dječak sa šibicama
#11609 Re: Gledate seriju - preporucite je
Meni to sve isto.
Jel mogu nogom oboriti ajfelov toranj, mogu.
Jel mogu nogom oboriti ajfelov toranj, mogu.
- karanana
#11610 Re: Gledate seriju - preporucite je
ma svi ti heroji i taj trend serija i filmova sa superherojima je odron.
nevjerovatno je bombardovanje takvim zanrom. ima tu neke skrivene agende, propagande, podsvjesne poruke gledaocima tih filmova i serija.
nevjerovatno je bombardovanje takvim zanrom. ima tu neke skrivene agende, propagande, podsvjesne poruke gledaocima tih filmova i serija.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#11611 Re: Gledate seriju - preporucite je
jok, nego je jednostavno postalo mainstream 
za sve ti je kriv Nolan i njegova najbolja trilogija svih vremena
za sve ti je kriv Nolan i njegova najbolja trilogija svih vremena
- Diwan
#11612 Re: Gledate seriju - preporucite je
Da, desi se da čovjek pobrka pojmove.omar little wrote:nikad u zivotu nisam razumjela te mentalne sklopove, ni kada sam bila mladja, ni sada, koji ne gledaju filmove jer su stari/crno-bijeli/sa titlovima (to mi je u sjevernoj americi hit razlog).
-
nema me tamo
#11613 Re: Gledate seriju - preporucite je
Dobro vrijedi li gledat Bloodline?
I inace može li neko preporuciti par serija koje nisam pogledao..
Ovo poznato sve nema potrebe da se preporucuje..
- zomri
#11614 Re: Gledate seriju - preporucite je
Jesi gledao The Shield i Gomorru?nema me tamo wrote:Dobro vrijedi li gledat Bloodline?
- Diwan
#11615 Re: Gledate seriju - preporucite je
svaka čast na primječivanju i zapažanju oko agende, a i oko kritike vezane za kvalitet takvih serija.karanana wrote:ma svi ti heroji i taj trend serija i filmova sa superherojima je odron.
Agenda je zapanjujuća i nije za ovog podforuma. U stvari, relativno dosta serija i filmova je u službi te agende. i Westworld ide u tom pravcu, mada je tek početak.
Ali sta reći onima koji misle da je to sve na svijetu. Da mu srušiš svijet ...
-
nema me tamo
#11616 Re: Gledate seriju - preporucite je
zomri wrote:Jesi gledao The Shield i Gomorru?nema me tamo wrote:Dobro vrijedi li gledat Bloodline?
Šild jesam, znaci Gommora ima pravi kvalitet gluma i to?zomri wrote:Jesi gledao The Shield i Gomorru?nema me tamo wrote:Dobro vrijedi li gledat Bloodline?
- zomri
#11617 Re: Gledate seriju - preporucite je
Zar bih ja preporučivao da nema?nema me tamo wrote:
Šild jesam, znaci Gommora ima pravi kvalitet gluma i to?
-
omar little
#11618 Re: Gledate seriju - preporucite je
pogledal' ti onu 1992 italijansku? nadjoh je neki dan u nekom surfanju, da bezecujem ili sta?zomri wrote:.
- zomri
#11619 Re: Gledate seriju - preporucite je
ma kakvi, nema se vremena sad, ali budem.
-
BJB
#11620 Re: Gledate seriju - preporucite je

-
BJB
#11621 Re: Gledate seriju - preporucite je
A sta je s apokalipticnim serijama i filmovima?karanana wrote:ma svi ti heroji i taj trend serija i filmova sa superherojima je odron.
Cini mi se da bi najbolje bilo prestati ih gledati u potpunosti, mislim na sve vrste serija.
-
Officer Crabtree
#11622 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ne znam zašto tako ozbiljno shvatiti industriju koja se zove industrija zabave.
Svaki žanr ima svije mjesto, i za period u životu i za doba dana i sl... Ne gleda mi se Žica s pola mozga u neki vakat koji služi za popunjavanje prostora, nit mi se gleda Marvel navečer kad uživam u vremenu odvojenom posebno za TV...
Serije sa superjunacima su super stvar, izuzetno zabavan lagani sadržaj koji se sad jako jako dobro producira... a i zaokruženom pričom doprinose samom gledanju. Pa Ray Donovan recimo ili Banshee ili Justified ili Sons of Anarchy su tako besmislene serije spram ovih da bi isto bilo imati imati jednu ili 100 sezona, kad je svaka jedna te ista a zapravo su serije iste kategorije protagonista heroj ili antiheroj ... ovdje barem efekti, produkcija i svjezina cine svoje, zanemarivši sto luke cageu metak ne moze nista kad Raylana ionako providno nerealno ne mogu pogoditi...
Svaki žanr ima svije mjesto, i za period u životu i za doba dana i sl... Ne gleda mi se Žica s pola mozga u neki vakat koji služi za popunjavanje prostora, nit mi se gleda Marvel navečer kad uživam u vremenu odvojenom posebno za TV...
Serije sa superjunacima su super stvar, izuzetno zabavan lagani sadržaj koji se sad jako jako dobro producira... a i zaokruženom pričom doprinose samom gledanju. Pa Ray Donovan recimo ili Banshee ili Justified ili Sons of Anarchy su tako besmislene serije spram ovih da bi isto bilo imati imati jednu ili 100 sezona, kad je svaka jedna te ista a zapravo su serije iste kategorije protagonista heroj ili antiheroj ... ovdje barem efekti, produkcija i svjezina cine svoje, zanemarivši sto luke cageu metak ne moze nista kad Raylana ionako providno nerealno ne mogu pogoditi...
- zomri
#11623 Re: Gledate seriju - preporucite je
Zato što se i u okvirima te industrije ne pravi sve sa isključivim ciljem da zabavi. Čak i ono što se pravi sa tim ciljem trebalo bi biti podložno "ozbiljnoj" (kao da postoji neozbiljnaOfficer Crabtree wrote:Ne znam zašto tako ozbiljno shvatiti industriju koja se zove industrija zabave.
Ovakav stav je jednostavno pogrešan.
- Qler
#11624 Re: Gledate seriju - preporucite je
Meni je Luke Cage super. Odgledao je u dva dana na netflixu. Likovi dobri, svi imaju svoju pricu, niko nije crn ili bijel (ne rasa nego dobar/loš odnos) svi imaju historiju... a soundtrack je beton. Odavno nisam slusao bolju muziku u seriji. Volio bih otici u Harlem Paradise