Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
lerdi

#11601 Re: FK Sarajevo

Post by lerdi »

hz__semir wrote:

Sjeća li se ko ove proklete utakmice... :x
Jel bio 29.08? Mislim da je datum bio tu negdje jer se sjećam da sam se nakon ove utakmice napio ko guzica, pentrao po tadašnjem Mapetu na stolove i navijao "Saraj'vo šampion oooo". Bio jaranu rođendan i bio petak ko da se sad sjećam :D
Obuca9

#11602 Re: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

Subota, 23. avgust :)
Reglan

#11603 Re: FK Sarajevo

Post by Reglan »

Joj Avdica nikad nije imao napadacki smek.
Gordon Gekko

#11604 Re: FK Sarajevo

Post by Gordon Gekko »

hz__semir wrote:

Sjeća li se ko ove proklete utakmice... :x
To je ona kad je Avdic promasio penal, ispostavice se poslije za titulu???
Obuca9

#11605 Re: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

Pa to je većč stvar ličnog mišljenja, ipak je ovo tek bilo četvrto kolo, ali ja mogu slobodno reci da sam ubijeđen da bi bili prvaci da je i ova utakmica zavrsila rezultatom kao prethodne dvije (3:0 za nas).

Ovako, poslije ovog nesretnog poraza (još mi ne ide u glavu šta smo sve fulili :shock: ), kola su krenula nizbrdo. Husref otjeran (iako je bio prvi na tabeli, jer poslije ovoga je odigrao nulu na strani, pa dobili Zrinjskog kući), ispali od Sartida, Drinovaca i raspali se. Na kraju ni drugi nismo bili, prestigle nas komšije, kad nas Muharemović potopi za deset minuta na Grbavici.
Gordon Gekko

#11606 Re: FK Sarajevo

Post by Gordon Gekko »

hz__semir wrote:Pa to je većč stvar ličnog mišljenja, ipak je ovo tek bilo četvrto kolo, ali ja mogu slobodno reci da sam ubijeđen da bi bili prvaci da je i ova utakmica zavrsila rezultatom kao prethodne dvije (3:0 za nas).

Ovako, poslije ovog nesretnog poraza (još mi ne ide u glavu šta smo sve fulili :shock: ), kola su krenula nizbrdo. Husref otjeran (iako je bio prvi na tabeli, jer poslije ovoga je odigrao nulu na strani, pa dobili Zrinjskog kući), ispali od Sartida, Drinovaca i raspali se. Na kraju ni drugi nismo bili, prestigle nas komšije, kad nas Muharemović potopi za deset minuta na Grbavici.
To i kazem. Tad je krenulo nizbrdo.
A ovo samo mi i mozemo fuliti..
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#11607 Re: FK Sarajevo

Post by bordo gandalf »

Baltazar_khan

#11608 Re: FK Sarajevo

Post by Baltazar_khan »

znalo je nas i žepče mlatnuti na sred koševa. damir sirovica :lol: :x

pa taj lik nam je bio redovan "krvnik". još dok je igrao za tošk, zabio nam je za pobjedu svog tadašnjeg tima u tešnju.

što se tiče orašja... ako vam je utjeha, ispali su iz lige. eto im sad :razz:
Impavidus

#11609 Re: FK Sarajevo

Post by Impavidus »

Gluho i daleko bilo sta smo fulili protiv orasja, na ponovilo se.
Prije 2 sezone isto protiv njih u gostima 2:2 kad smo odigrali isto maler, oko 90' primili go.
Prosle sezone sloboda na kosevu jednom centar presli i uzese bod, i tad smo se posteno isfulali, precki/stativa...
Ove sezone nikad prezaljeni Gradačac, 2 stative, nekoliko dobrih prilika i slag na tortu makedonac :x i u prijedoru u 89' nakon gluposti go primamo...
north

#11610 Re: FK Sarajevo

Post by north »

Ništa to, ne vjerujem da mogu imati toliko muda pa dva da dva puta pred kamerama nas tako ofirno pokradu...Možda će zvučati blesavo, ali meni je čak drago da će baš oni suditi ovu tekmu, pa da vidimo da li imaju opet muda da isto tako nešto naprave....Ukoliko bi to uradili, onda stvarno ne znam šta bi naš klub trebao preduzeti, ali ne vjerujem da imaju toliko hrabrosti da dva puta pred očima javnosti tako bezobrazno šilje u korist domaćih....Neko neofirno suđenje za domaćina je moguće, ali to se može nadomjestiti našom dobrom igrom i zalaganjem, međutim da će nam ponovo priznavati gol iz 3 metra ofside-a ili penal u 93 minuti...vjerujem da toga neće biti....
Reglan

#11611 Re: FK Sarajevo

Post by Reglan »

Mene strah da nasi ne skinu gace prije nego sto podju.Samo mi nije jasno zasto imaju kompleexe od gostujuceg terena ?
Logovan

#11612 Re: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Nek' rade šta god hoće ionako imaju još pola mjeseca zajebancije :roll: i onda suspenzija, biće novi savez, nova liga i nema više varanja, zajebavanja sa ekipama
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#11613 Re: FK Sarajevo

Post by bordo gandalf »

zlo87 wrote:
Nek' rade šta god hoće ionako imaju još pola mjeseca zajebancije :roll: i onda suspenzija, biće novi savez, nova liga i nema više varanja, zajebavanja sa ekipama
Previse lijepo da bi bilo istinito
Obuca9

#11614 Re: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

Baltazar_khan wrote:znalo je nas i žepče mlatnuti na sred koševa. damir sirovica :lol: :x

pa taj lik nam je bio redovan "krvnik". još dok je igrao za tošk, zabio nam je za pobjedu svog tadašnjeg tima u tešnju.

Nije nas Žepče nikad dobilo. U 14 utakmica, što prvesntvenih, što kup koliko smo odigrali s njima, 9 je završilo našom pobjedom, a ostalih 5 neriješeno.
El_comadante

#11615 Re: FK Sarajevo

Post by El_comadante »

jedino u našoj ligi, i možda Srbijanskoj i Hrvatskoj, ima veze ko je gost a ko domačin. a u ostalim je to sve svejedno gdje igraš.
ultima_palabra

#11616 Re: FK Sarajevo

Post by ultima_palabra »

hz__semir wrote:
Baltazar_khan wrote:znalo je nas i žepče mlatnuti na sred koševa. damir sirovica :lol: :x

Nije nas Žepče nikad dobilo. U 14 utakmica, što prvesntvenih, što kup koliko smo odigrali s njima, 9 je završilo našom pobjedom, a ostalih 5 neriješeno.
Jel se dobro sjećam da su vas nekad izbacili iz kupa, nešto u smislu 0:0 i 1:1?
Obuca9

#11617 Re: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

Sezona 2002/03, bilo 1:1 na Koševu, pa 1:1 u Žepču, a onda nas dobili na penale.
north

#11618 Re: FK Sarajevo

Post by north »

hz__semir wrote:Sezona 2002/03, bilo 1:1 na Koševu, pa 1:1 u Žepču, a onda nas dobili na penale.
Možda je čovjek mislio na Troglav, kako se zvao onaj delegat što nas je "ishandrio"?
admir_adoo

#11619 Re: FK Sarajevo

Post by admir_adoo »

north wrote:
hz__semir wrote:Sezona 2002/03, bilo 1:1 na Koševu, pa 1:1 u Žepču, a onda nas dobili na penale.
Možda je čovjek mislio na Troglav, kako se zvao onaj delegat što nas je "ishandrio"?
Robert Regvar :)
Baltazar_khan

#11620 Re: FK Sarajevo

Post by Baltazar_khan »

e pa vidite, ipak je jedan čovjek enciklopedija :mrgreen:

ma znam da je taj sirovica zabio gol na koševu, onda je sigurno ta kup utakmica. zapamtio sam jer ima karakteristično prezime.
Frank Sinatra

#11621 Re: FK Sarajevo

Post by Frank Sinatra »

Sirovica nam je u Tesnju zabio eurogo sa 20ak metara od precku kod raslji. Dobio nas Tosk 1:0. Mislim da ga nikad vise na utakmici a ni na treningu nije onako usralo. Interesantno je da je na toj utakmici od loklanih kabadahija zabranjeno bilo da udje ekipa BHT da snimi utakmicu i prilog, mada to nije ni prvi ni zadnji put u nasoj zemlji. Napadnuti su ispred stadiona, a policija je samo gledala sta se desava bez volje da intervenise. U Tesnju je bilo prisutno oko 300 - 400 navijaca Sarajeva. Tadasnje vodstvo Hz, zna se o kome se govori, je obezbjedilo "5 besplatnih autobusa" za svako gostovanje za cije koristenje i dan danas stoje racuni u klubu. Osim sto su klub zavili u crno nakon ovih neplacenih racuna i devastiranih autobusa danas je zbog tih aferima pronaci prevoznika prava gimnastika.

Cas blize istorije je zavrsen hvala na paznji :)
Topla voda

#11622 Re: FK Sarajevo

Post by Topla voda »

mislim da bi pravo trebali stisnuti i dobiti u mostaru.
pa ide pauza,pa moguca suspenzija saveza.

velika je pauza i velike se stvari ocekuju u medjuvremenu...tamo moramo sve uraditi da dobijemo tekmu :)

nekako osjecam da je ovo tekma koja lomi sezonu i koja je pravo bitna..
GandalfSivi

#11623 Re: FK Sarajevo

Post by GandalfSivi »

Ako se dobro sjecam, Saranovic se vratio u Sarajevo, i odmah ga dao u Zepcu...
Obuca9

#11624 Re: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

GandalfSivi wrote:
Ako se dobro sjecam, Saranovic se vratio u Sarajevo, i odmah ga dao u Zepcu...
Odigrao je prije Žepča dvije utakmice, prvu na Koševu, te u Prvesntvu protiv Orašja, ali to mu je bila prva koju je krenuo od prve minute.
north

#11625 Re: FK Sarajevo

Post by north »

Iako je suspenzija sve izvjesnija, nakon čega definitivno neće imati smisla pratiti utakmice sa nekom većom znatiželjom, nadam se da ćemo zapeti u Mostaru i odigrati napokon jednu dobru utakmicu i ostati neporaženi...

S obzirom da neću ići, sretno svima koji budu išli dole i nadam se da će napokon organizacija biti prava tako da se ide u koloni i da se niko ne izdvaja ni u odlasku ni u povratku, ne smiju se više dešavati situacije kao u Konjicu i Jablanici....ianako primitivci samo čekaju kao u filmovima indijanci kad će izletiti iz zasjede.....znam da se o detaljima ovoga ne treba diskutovati ovako, ali fakat silno želim (kao i svi ostali) da se više nikad ne dese neka neugodna iznenađenja.....
Locked