SMINKA oliti MAKE-UP
Moderator: anex
-
pin-up
#11601 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Michun i anoush, nisam probala ni meow ni alverde, znači budem
hvala
- anoush
- Location: A Eruchîn, ú-dano i faelas a hyn, an uben tanatha le faelas.
#11602 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ne hvalaNadinka wrote:Evo malo novih trendova, zanima me bi li iko nosio ovaj plavi eyeliner
http://malezensketeme.net/?p=23476
- Michun
#11603 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
krasna, ja imam i rozeDeep red wrote:Ja imam Benefit Hoola, i prezadovoljna sam. Nema ni mrvicu narandžastog, odlično se blenda. Zao mi je sto ga ranije nisam kupila.
Lijepo izgledaju ovi Meow, mada nisam jos uvijek nista njihovo probala. Kakva su im rumenila?
- plavooka
#11604 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
hvala Nero, uzeću ga onda u peticinera18 wrote: 16,9 a u onom tamo 22,9
Btw, meni su Meow rumenila i bronzeri triput bolji nego njihovi pigmenti, pogotovo Intense Light bronzer a u posljednje vrijeme me pravo pozitivno iznenadio ovaj

Golden Rose Terra Powder br 103, sve ostale nijanse barem malo vuku na naradžasto a ova nikako
i divno se blenda, skroz je mat i super izgleda na licu
-
_naida
#11605 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja bih probalaNadinka wrote:Evo malo novih trendova, zanima me bi li iko nosio ovaj plavi eyeliner
- Michun
#11606 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
moja sestra probala meow ljubicasti sjenu i jedino od nje ne place - ima alergiju na pigment.plavooka wrote:hvala Nero, uzeću ga onda u peticinera18 wrote: 16,9 a u onom tamo 22,9
Btw, meni su Meow rumenila i bronzeri triput bolji nego njihovi pigmenti, pogotovo Intense Light bronzer a u posljednje vrijeme me pravo pozitivno iznenadio ovaj
Golden Rose Terra Powder br 103, sve ostale nijanse barem malo vuku na naradžasto a ova nikako
i divno se blenda, skroz je mat i super izgleda na licu
sad se sminkaaaa, aman.
-
Ujedam
#11607 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja sam nosila malo svjetliju nijansu, ali ne baš ovako, malo sam manje stavljala.. i pošto je svjetlija nijansa, koristila sam je za dnevnu varijantu.. i super je, plava boja super odgovara smeđim očimaNadinka wrote:Evo malo novih trendova, zanima me bi li iko nosio ovaj plavi eyeliner
Last edited by Ujedam on 19/03/2012 18:44, edited 1 time in total.
- rinna0304
#11608 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Heeelllpp xD hahahah XD mislim da cu uskoro radi pudera totalno poluditi hahaha
danas odem u Dm i poslije Cm i 20 min se vrtila oko onih pudera i ne znam koji da uzmem piff .. krenem da uzmem Max Factor lasting performance i vratim , pa poslije onaj Loreal s onim rolerom i to vratim i jos par njih fkt veze nemam vise koji da uzmem .. jel mi moze neko predloziti biloo koji do 30KM negdje al da je koliko toliko dobar i da nakon 1h ne spadne s lica ... ne mora nista da prekriva nemam akne nit fleke neke .. samo da je mat i da drzi bar 5h na licu jer mi je muka nakon 2h da hodam sarena po ulici
Do neki dan sam koristila Max Factor Xperience i ne valja ni sekunde .. bar meni pifff
nadam se da ne zanovjetam previse
-
Ujedam
#11609 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
rinna0304 wrote:Heeelllpp xD hahahah XD mislim da cu uskoro radi pudera totalno poluditi hahahadanas odem u Dm i poslije Cm i 20 min se vrtila oko onih pudera i ne znam koji da uzmem piff .. krenem da uzmem Max Factor lasting performance i vratim , pa poslije onaj Loreal s onim rolerom i to vratim i jos par njih fkt veze nemam vise koji da uzmem .. jel mi moze neko predloziti biloo koji do 30KM negdje al da je koliko toliko dobar i da nakon 1h ne spadne s lica ... ne mora nista da prekriva nemam akne nit fleke neke .. samo da je mat i da drzi bar 5h na licu jer mi je muka nakon 2h da hodam sarena po ulici
Do neki dan sam koristila Max Factor Xperience i ne valja ni sekunde .. bar meni pifff

Jedan od boljih pudera ikad, divno miriše, dugo traje na licu bez skidanja, stapa se na licu sa tvojom kožom. Cijena mu je negdje oko 27KM.
- Rosebud_
#11610 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Sand je vala meni vise smedjkast nego zuckast, koliko god malo da stavis primijeti se da je tamniji. I jos nekako udje u pore... Narucila sam nude posto su mi vene zelenkaste i ne gorim nego crnim 
- alica.k
#11611 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ako ti bne treba puder, nemoj ga koristiti!rinna0304 wrote:Heeelllpp xD hahahah XD mislim da cu uskoro radi pudera totalno poluditi hahahadanas odem u Dm i poslije Cm i 20 min se vrtila oko onih pudera i ne znam koji da uzmem piff .. krenem da uzmem Max Factor lasting performance i vratim , pa poslije onaj Loreal s onim rolerom i to vratim i jos par njih fkt veze nemam vise koji da uzmem .. jel mi moze neko predloziti biloo koji do 30KM negdje al da je koliko toliko dobar i da nakon 1h ne spadne s lica ... ne mora nista da prekriva nemam akne nit fleke neke .. samo da je mat i da drzi bar 5h na licu jer mi je muka nakon 2h da hodam sarena po ulici
radije nadji neku kremu koja bi trebala da matira i to koristi
sve ove sto nabrajas, svi su preteski za kozu koja nema nepravilnosti i slicno...lasting performance je zloglasan po tome da se cure osipaju od njega (ne sve, ali vecina).
- rinna0304
#11612 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
koristila sam prije kreme u boji al mi nekako ostavljaju masne tragove il budu sarene .. mama planira uzeti sebi ovu garnier sto spominjete pa joj mozda pokupim maloalica.k wrote:ako ti bne treba puder, nemoj ga koristiti!rinna0304 wrote:Heeelllpp xD hahahah XD mislim da cu uskoro radi pudera totalno poluditi hahahadanas odem u Dm i poslije Cm i 20 min se vrtila oko onih pudera i ne znam koji da uzmem piff .. krenem da uzmem Max Factor lasting performance i vratim , pa poslije onaj Loreal s onim rolerom i to vratim i jos par njih fkt veze nemam vise koji da uzmem .. jel mi moze neko predloziti biloo koji do 30KM negdje al da je koliko toliko dobar i da nakon 1h ne spadne s lica ... ne mora nista da prekriva nemam akne nit fleke neke .. samo da je mat i da drzi bar 5h na licu jer mi je muka nakon 2h da hodam sarena po ulici
radije nadji neku kremu koja bi trebala da matira i to koristi.
sve ove sto nabrajas, svi su preteski za kozu koja nema nepravilnosti i slicno...lasting performance je zloglasan po tome da se cure osipaju od njega (ne sve, ali vecina).
pif a sta cu kad imam cisto a cudno lice skroz xD prirodna mu boja sivkasta( ne bas sivkasta al nez opisat nekako ni svijetlo ni tamno ) i nekako se malo crveni pa me nervira piff
znam da na ovoj slici ima i photoshopa al predobro izgleda bar meni .. nekako rumenilo i puder se perfektno uklope ... e kad bi nasla da mi i u pola ovako izgleda na licu pjevala bi
Last edited by rinna0304 on 19/03/2012 20:46, edited 1 time in total.
- alica.k
#11613 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
znaci ja govorim o nekoj matirajucoj kremi, a ne o ovoj toniranoj (a ni blemish balm).
ehhh hocu i ja ko na toj slici
mislim stvarno 
ehhh hocu i ja ko na toj slici
- LONGMAN
#11614 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Eh gledala ja onog ciku na yt sto stavlja razlicite nijanse pudera na odredje dijelove lica, i ja to pokusam, uspjelo je to, i super je, ali
Kao da imam kilu pudera na sebi, koliko god da "blendam", je l to do mene, il bas bude tako puno pudera?
Eh ovaj...
Eh ovaj...
- Michun
#11615 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Vejn je kralj! Bude to tako svima. Ovo sto on savjetuje je za ponekad: prijem, vecernji izlazak, party, kad znate da ce biti slikanja i sl.
-
Zoya
#11616 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Treba mi rumenilo koje naginje ka narandzastom, ali ona, lijepa boja
pa me zanima imate li kakvih prijedloga sta da kupim? Hvala 
-
_naida
#11617 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Cure, treba mi pomoc. Vjerovatno ste pisale o tome, ali da ne listam sada skoro 500str. Uglavnom potrebna mi je neka krema za lice sa dobrim SPF faktorom. Puder ne koristim, koristila sam ponekad zimus kao da zastitim lice od hladnoce jer provodim mnogo vremena vani, pa je dosta izlozeno hladnoci. Hvala bogu lice mi je cisto, nemam akni i sl, malo me muce miteseri, ali valjda cu ih se rijesiti. Svijetao ten, imam pjegice koje mi ne smetaju
pa mi je koza vjerovatno malo osjetljlivija. Znaci treba mi neka kremica sa boljim SPF faktorom, provjereno dobra, a da nije preskupa, nesto normalno 
-
delirium.sa
#11618 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Kako se našminkati uz bijelu haljinicu (svecana prilika) 
- Partizzanka
#11619 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
rinna ... na ovoj slici za lumi ovaj puder ne da ima photoshopa nego nema gdje ga nema! ovo je cisti ps tako da ....
zavisi kakva je bijela haljinica
duga kratka lagana svecanija ozbiljnija ....???
-
BJB
#11620 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Sis, ako hoces da naginje narandzastom, probaj Ambre d'Or 32, preporučujem zato sto ga imam i dobro je..Zoya wrote:Treba mi rumenilo koje naginje ka narandzastom, ali ona, lijepa bojapa me zanima imate li kakvih prijedloga sta da kupim? Hvala
http://1.bp.blogspot.com/_K-Xz3c9hTQc/T ... shades.jpg gornji red, drugo lijevo
http://2.bp.blogspot.com/_K-Xz3c9hTQc/T ... shades.jpg
Jedina mana je sto nakon nekog vremena moras da ga malo izgrebes iglom da bi ti na cetkici ostajalo rumenila..
Miris ok, lice se ne osipa ako cetkicu peres redovno..
-
delirium.sa
#11621 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
haljina je za maturu, laganija sa cipkomPartizzanka wrote:rinna ... na ovoj slici za lumi ovaj puder ne da ima photoshopa nego nema gdje ga nema! ovo je cisti ps tako da ....
- Michun
#11622 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja sam proslo ljeto korstila avene hydrance legere sa 30spf i bila vise nego zadovoljna. Imam kombinovano lice (T zona masna), nije se mastilo, nisu mi pjegice izasle._naida wrote:Cure, treba mi pomoc. Vjerovatno ste pisale o tome, ali da ne listam sada skoro 500str. Uglavnom potrebna mi je neka krema za lice sa dobrim SPF faktorom. Puder ne koristim, koristila sam ponekad zimus kao da zastitim lice od hladnoce jer provodim mnogo vremena vani, pa je dosta izlozeno hladnoci. Hvala bogu lice mi je cisto, nemam akni i sl, malo me muce miteseri, ali valjda cu ih se rijesiti. Svijetao ten, imam pjegice koje mi ne smetajupa mi je koza vjerovatno malo osjetljlivija. Znaci treba mi neka kremica sa boljim SPF faktorom, provjereno dobra, a da nije preskupa, nesto normalno
Kad sam isla u morske krajeve (ne suncam se jer imam alergiju ali sam setala puno) onda sam kupila Lancaster za osjetljivu kozu (lice i tijelo). Ne ostaje bijelo i moze se razmazati normalno. Ne moze sminka po njoj jer je masna, ali eto rijetko ko se sminka kad seta po moru ili u avgustu u inostranstvu gdje te niko ne zna
- Partizzanka
#11623 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ja bih isla na verziju neku laksu mladalacku
sa opustenom kosom ... eyeliner, malo rumenila, neki fin karmin
ali to sam samo ja
sa opustenom kosom ... eyeliner, malo rumenila, neki fin karmin
ali to sam samo ja
- plavooka
#11624 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
slažem se s Partizankom, bijela haljinica sa čipkom je jednostavna i slatka pa bi takva trebala biti i šminka -
fina linija crnim tušem , ako si hladniji tip lagano ružičasto rumenilo i ružičasti ruž, ili ako si topliji oboje u breskvastim tonovima i bićeš ko bombonica
fina linija crnim tušem , ako si hladniji tip lagano ružičasto rumenilo i ružičasti ruž, ili ako si topliji oboje u breskvastim tonovima i bićeš ko bombonica
- Partizzanka
#11625 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ako ne vjerujes meni, vjeruj plavookoj ona ti je expert za sminku