Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Idemedosumom wrote: ↑16/03/2023 11:43
Sta rekoste, da li je iko kod nas vagao toaletni papir, zna li se cija je rola najteza?
onaj iz dm-a mi djeluje drugaciji od ostalih,al je skup jbg
Zvuci ciganski ali drugacije se ne moze boriti protiv ove posasti-
Tacno bi trebalo izvagati i izracunati koliko tezine se dobije za 1KM, a ne koliko rolni.
Tacno bi trebalo izvagati i izracunati koliko tezine se dobije za 1KM, a ne koliko rolni.
paloma family pack 16 rola troslojni je najbolja ulozeno i dobiveno kupovina u toalet papir svijetu i veoma često je na akciji, jedini toalet papir koji mi moze izgurati duže od tri sedmice
tramvajtrojka wrote: ↑16/03/2023 12:04
paloma family pack 16 rola troslojni je najbolja ulozeno i dobiveno kupovina u toalet papir svijetu i veoma često je na akciji, jedini toalet papir koji mi moze izgurati duže od tri sedmice
Tacno se vidi ko je na junk food-u
hahaha ma najbolje izdrzi i čovjek se uvijek zajebe uzme onaj od sedam maraka 24 rolne najobičniji da ga covjek jede sporije bi nestao tako da ovaj dodje taman
a i vise neces morati ici na elidzu u mega diskont otvaraju radnju u vistafonu
tap3ah75 wrote: ↑16/03/2023 12:20
Paloma je gruba za moju guzu.
Violeta ili Zewa (kad je na nekoj dobroj akciji)
Taj iz DM je preskup ali stvarno - ja ne znam ko uzima to.
Ja sam uzimao DM tariguze dok nisu podigli cijene, sad kupujem Zewu.
Doduse za kuhinjske ubruse i dalje preferiram DM-ove, pogotovo oni u pakovanju od 3 sa nekim slikama po sebi, oni stvarno odudaraju kvalitetom od ostalih.
hahaha ma najbolje izdrzi i čovjek se uvijek zajebe uzme onaj od sedam maraka 24 rolne najobičniji da ga covjek jede sporije bi nestao tako da ovaj dodje taman
Cuj u vistafonu, pa gdje nadjose slobodan prostor? Nidu valjda uzeli one terene za fudbal..
Cuj u vistafonu, pa gdje nadjose slobodan prostor? Nidu valjda uzeli one terene za fudbal..
fudbal out , jeftini dezodoransi i kinder bueno na akciji in
broj listića gledaj (DM ima jedini napisan pa i za ove koji to ne deklarišu jer su ručno brojali) a onda izaberi koji ti je teži od tih koji su ti ušli u uži izbor btw. DM toaletni papir je možda i najisplativiji i pored visoke cijene
Nokian808 wrote: ↑16/03/2023 11:18
Zanimljiv clanak https://edition.cnn.com/2023/03/08/econ ... index.html
Za one kojima se ne da citati ili slabiji su sa engleskim sustina je da proizvodjaci, pogotovo velike kompanije dizu cijene da maksimiziraju profite odnosno vidjeli su situaciju da na pricama o inflaciji i ratu nekaznjeno dizu cijene iako vise nemaju objektivno vise troskove. Sirovine i energija su se vratili na nivoe prije godinu i po ali hoce da zadrze extra profite.
Velike naftne kompanije, veliki proizvođači hrane svi prijavljuju vece profite nego ikad. Pohlepa je nezajazljiva.
U svoj toj prici popuse samo obicni ljudi padom vlastitog standarda zivota.
Jedini nacin borbe protiv toga je trazenje zamjenskih proizvoda, kupovina na akcijama, promjena navika da se cijene spuste. Niko se nece dobrovoljno odreci extra profita.
Preperi su ovo najavili ima godina i godina, a svi smo ih nazivali ludjacima i teoreticarima zavjere.
Ma sta ja pricam, i danas ce 99% konzumenata reci da je ovo samo teorija zavjere i da cijene diktira "rat u Ukrajini".
BHPost express je dosta jeftinija, uz to neke od ovih "fensi" posta zahtjevaju da imas ugovor sa njima da bi mogao koristiti njihove usluge, i sad jos poskupljuju.