Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
citroen xm wrote: ↑23/05/2023 13:58
Slobodno, naravno da imaš pravo ići gdje želiš.
Samo nauči značenje riječi nacionalizam, a šovinizam pronaći nećeš u toj pjesmi.
aha nema srpskog nacionalizma i sovinizma pa i na crnogorskom primorju? ko sto rekoh tesi se tesi
dok t ocrnogorci ne dovedu u red i ne civiliziraju nema potrebe ici dole ni d je dzaba
Vise puta bio u CG i nikad nista nisam vidio vezano za nacionalizam. Ne kazem da ga nema, ali je pitanje ko hoce da ga vidi i da trazi dlaku u jajetu.
I meni vise smeta higijena i ta neka neuredjenost nego neki nacionalizam.
Ateista wrote: ↑23/05/2023 14:33
Vodu dole ne treba piti, s tim sto ja bilo gdje da odem izbjegavam vodu sa cesme jef ne znam kakva je,na sarajevsku cedmovacu sam navikao.
ja vala pijem i u tz vodu i na moru u hrv, znam da u insotranstvu isto ne pijem, jer ne vjerujem...
Ateista wrote: ↑23/05/2023 14:33
Vodu dole ne treba piti, s tim sto ja bilo gdje da odem izbjegavam vodu sa cesme jef ne znam kakva je,na sarajevsku cedmovacu sam navikao.
ja vala pijem i u tz vodu i na moru u hrv, znam da u insotranstvu isto ne pijem, jer ne vjerujem...
Za tuzlu pretpostavljam da je slicna sarajevskoj, ali u hr sam izbjegavao, nesto mi suhveli.
Prljavo je i more u CG. Nisu proljevi od cesmovace. Cesmovaca im je ok. Jednostavno se pretjerano gradilo, a nigdje kanalizacije koja bi sranja odvela malo dalje od obale. Prije dvadesetak godina su neka mjesta u Cg bila san snova. Danas peksinluk teski. Nije dole jeftinije bez razloga.
laik1981 wrote: ↑23/05/2023 14:40
Prljavo je i more u CG. Nisu proljevi od cesmovace. Cesmovaca im je ok. Jednostavno se pretjerano gradilo, a nigdje kanalizacije koja bi sranja odvela malo dalje od obale. Prije dvadesetak godina su neka mjesta u Cg bila san snova. Danas peksinluk teski. Nije dole jeftinije bez razloga.
Ovo sto laik kaze je tacno, zato je uvijek bolje izbjegavati velike plaze i opcenito kupanje gdje su kuce prvi red do mora. Jame se skoro nikada nisu betonirale da se ne bi morale ispumpavati. Jednostavno, fekalije idu u more. To nekada nije bio problem dok nije bilo toliko gradnje i masovnog turizma
Cg je ok u junu i septembru. Juli i avgust je prelose. Bas pretjerana guzva. Kad nema guzve tad bude i cisto. Usluga u Cg je ok. Ljudi su uglavnom domacini i gledaju da ispostuju sve prohtjeve gostiju. Ljubazni su i nisu nadrkani. S cijenama su bas ok. Jebiga, sve ima svoje prednosti i nedostatke. Ne moze i jare i pare.
sumirprimus wrote: ↑23/05/2023 14:53
auh to nisam znao
To je svugdje tako. I u hr, osim ako u medjuvremenu nisu dobili kanalizaciju. Ovisi naravno gdje je prosla a gdje nije. Kazem ti, nije to toliki problem ako nema puno kuca i ljudi, jer more “razgradi” dobar dio. Problem je tamo gdje je jako puno ljudi na relativno malu plazu. E to ti je jednako kupanju u bazenu sa puno male djece
laik1981 wrote: ↑23/05/2023 15:00
Cg je ok u junu i septembru. Juli i avgust je prelose. Bas pretjerana guzva. Kad nema guzve tad bude i cisto. Usluga u Cg je ok. Ljudi su uglavnom domacini i gledaju da ispostuju sve prohtjeve gostiju. Ljubazni su i nisu nadrkani. S cijenama su bas ok. Jebiga, sve ima svoje prednosti i nedostatke. Ne moze i jare i pare.
laik1981 wrote: ↑23/05/2023 15:00
dakle crna gora za septembar za izleta ?
Ma tamo iza 10.9. bude bas fino. Za odmoriti se dusu dalo. Jeste da dan bude dosta kraci, ali bar nema guzve i galame.
Ma tamo iza 10.9. bude bas fino. Za odmoriti se dusu dalo. Jeste da dan bude dosta kraci, ali bar nema guzve i galame.
a i ne przi sunce kao i julu i avg...slazem se iza 10.9. je super i mala sansa za lose vrijeme..Przno kod Sv Stefana je odlicna plaza, savrsena...malo jeste skuplji smjestaj ali preslatko mjestasce sa lijepim lokalima uz more, ne pretjerano skupi
Zar je moguće da postoje ljudi koji u Crnoj Gori vide više nacionalizma nego u Hrvatskoj? To su valjda isti oni koji s Grbavice na Dobrinju idu trolejbuskom džadom jer ne žele vidjeti ćirilicu u Lukavici.
Pa Hrvatska je najnacističkija zemlja u Evropi nakon Mađarske i Njemačke, s tim da Nijemci to rade krišom. Ne zaostaju mnogo ni Turci, ali vam valjda ne smetaju jer su "vaši".
U Crnoj Gori nikad nije bilo sranja, ljudi nas dočekuju kao goste prve klase, dok nas u Hrvatskoj zovu "trećom zemljom". U pandemiji su puštali Boga oca da im uđe, ali nas nisu. Meni je ta 2020. sve rekla o njima, dotad sam im davao šansu, ali otad više ne dam. Otići ću opet nekad na Pelješac kod prijatelja, ali strogo da nemam kontakt s domaćima.
U Ulcinj idem svake godine, i uvijek se osjećam kao kralj. Doduše, juli i avgust su stvarno loši, ali ja idem izvan sezone, zbog gužve. U septembru je čisto, mirno, svi su ljubazni, a mnogo jeftinije.
Ostalo samo Grčka, ta zemlja je na prvom mjestu u turizmu, pa deset praznih mjesta, pa možda onda Turska.