analKiticarCo0l wrote:Eto kolege,vidite sta analitiĆar misli o vasim teorijama.Challenger__ wrote:To je tako ako ti je logika u tiltu.
Irak
-
Avetinho
#11601 Re: ISIS zauzeo Mosul
-
Moenx
#11602 Re: ISIS zauzeo Mosul
Molim vas lijepo zahvalnost prema Assadu sto nje stvarao teroriste dok je stvarao potlacen narod je besmislena
Teroristi su fenomen cije korijene iammo i u psihi i mentalitetetu pomenutih kao i okolnostima koje su ih potakle to jest koje su od svijeta oko njih i do njih napravili pozornicu njihovog besprizornoh sramotnog cina
Teroristi su fenomen cije korijene iammo i u psihi i mentalitetetu pomenutih kao i okolnostima koje su ih potakle to jest koje su od svijeta oko njih i do njih napravili pozornicu njihovog besprizornoh sramotnog cina
-
Avetinho
#11603 Re: ISIS zauzeo Mosul
Naravno da jeste. I to je opstepoznata stvar.Co0l wrote:Hos rec da je Asad stvorio teroriste u Siriji?dragma wrote:Isto kao zahvalnost terorista, pripadnika al-qaede, koje je Assad na početku rata pustio iz zatvora i koji se sad bore protiv njega.Co0l wrote:I zato im sad teroristi uzvracaju napadima po Parizu,kao zahvalu za podrsku?To je vase objasnjenje?
E ne bi li nekako primamio simpatije svijeta, kao, "bolje Ass-sadista, nego ISIL". Kao da ne postoji treca, normalna, opcija.
- Ironmen
#11604 Re: ISIS zauzeo Mosul
Covjece boziji daj prihvati cinjenicu da je ISIL teroristicka organizacija gora od nacista ljudski sljam koji terorise sve pred sobom pa evo i veceras u Parizu a ti si njihov obozavalac daj ukljuci malo mozak i kreni na pravi put zaluto si..sarajevoxxxx wrote:Nije tačno. Baš suprotno. Evo na ovom video snimku imaš Asadovog muftiju gdje otvoreno prijeti da će u Evropu zapravo spomenuo je baš Francusku, doslovno kaže ako nas budete bombardovali poslat ćemo vam u Francusku bombaše samoubice.Kikibombona wrote:Cinjenica je da Francusku i druge zapadne drzave napadaju oni koji se bore protiv Asada.sarajevoxxxx wrote: Daj Kiki teroristički napadi su i u Libanonu sto nisi to rekao za Hezbollah.
Prije toga onaj ruski avion.
Ovo u Parizu je zločin isti kao i u Bejrutu ili u Doumi ili Halebu. Svi zločinci su samo zločinci ne postoji opravdanje za zločine. Sve žrtve su iste.
Za ove 4 godine međunarodna zajednica konstantno sprečava zonu zabrane leta. Sprečava savremeni PVO, masovnog ubicu u Damasku posmatra kako svaki dan kolje.Žrtvi ruke drži svezanom. Jednostavno za njih život Sirijca ili Iračanina nema nikakve vrijednost. Može Asad do besvijesti ubijati žene i djecu to je za međunarodnu zajednicu normala.
Borba protiv terorizma i nasilja ne ide preko tijela drugih žrtava a to Asad radi vec cetiri godine naravno uz podršku muslimanske i druge elite.
Od Asada i njegovih je zapad siguran.
Vidiš da je sve ludo. Da je oholo a režim je svi smo se u to uvjerili daleko najluđi i najbrutalniji. Narod svoj tretiraju kao stoku mlati ih tako brutalno i bespoštedno. E taj takav režim koji Francuskoj i zapadu prijeti bombašima samoubicama koji govori da će zapaliti evropske gradove, takav režim međunarodna zajednica čuva i dozvoljava mu da radi ovo šta radi.
Evo video snimka gdje Asadov muftija Hasun prijeti da će Evropa gorjeti u bombama bombaša samoubica.
https://m.youtube.com/watch?v=ns9coq20Tpo
- Co0l
#11605 Re: ISIS zauzeo Mosul
Onda parafraziraj malo bolje jer nisam ja taj koji tvrdi da Francuzi podrazavaju teroriste pa im sad ovi uzvracaju u Parizu nego ovi vrli analitiĆari.Upravo oni bi,da su principijelni kao sto nisu,slijedeci upravo svoju logiku sa ovim u Parizu i trebali tvrditi da je Asad stvorio teroriste u Siriji pa mu oni sad uzvracaju na podršci.Ali,naravno,oni i principi ko nebo i zemlja.Kontas?Sumnjam,ali eto...dragma wrote:Co0l wrote:Hos rec da je Asad stvorio teroriste u Siriji?dragma wrote: Isto kao zahvalnost terorista, pripadnika al-qaede, koje je Assad na početku rata pustio iz zatvora i koji se sad bore protiv njega.
Pričaš gluposti kao i obično.
Ja samo parafraziram ono što ti ekipa tvrdite.
- Ironmen
#11606 Re: ISIS zauzeo Mosul
Evropa, SAD, Izrael i ostasli su krivi za rat u Siriji zato sto su cijelo vrijeme pomagali teroristicke skupine i razne pobunjenicke frakcije u ratu da sruse Assada odgovorne su za 12 miliona raseljenih za skoro 400 000 mrtvih i za izbjeglicki val koji je krenuo prema Evropi u kojem sam bog zna koliko ima Alqaide terorista.
Tako da za vecerasnja desavanja u Parizu je kriva Francuska sama sebi i Evropa i sad je vec kasno za neke promjene na zalost uvjek civili i neduzni stradaju dok se guzonje na vrijeme evakuiraju.
Tako da za vecerasnja desavanja u Parizu je kriva Francuska sama sebi i Evropa i sad je vec kasno za neke promjene na zalost uvjek civili i neduzni stradaju dok se guzonje na vrijeme evakuiraju.
- exliberal-ex
#11607 Re: ISIS zauzeo Mosul
Snimak koji sam ja vidio pokazuje djecu ne odrasle osobe a ako savo nepodrzava teroriste ja sam novi papa...ocito da si se nasao prozvanimCo0l wrote:
Nije izasao snimak strijeljanja djece nego zarobljenih vojnika iz Tabka baze star godinu dana.Lazovi poput tebe su od toga napravili nesto sto nije i takvim svojim lazima samo idu na ruku ISIL-ovim monstrumima koji takve stvari koriste kao izgovor da svi lazu protiv njih.Takvi koji objavljuju takve lazi nisu nista bolji od tih monstruma.Drugu laz da savox podrzava ove teroriste vise ne vrijedi ni spominjat.
-
sarajevoxxxx
#11608 Re: ISIS zauzeo Mosul
Isil jeste teroristička organizacija, i ne podržavam ih. Oni koji stoje iza ovih napada u Parizu su jadne kukavice i zločinci koji se u svojim zločinima ne razlikuju od Asadovih monstruma koji bombarduju Doumu ili Haleb.Ironmen wrote:Covjece boziji daj prihvati cinjenicu da je ISIL teroristicka organizacija gora od nacista ljudski sljam koji terorise sve pred sobom pa evo i veceras u Parizu a ti si njihov obozavalac daj ukljuci malo mozak i kreni na pravi put zaluto si..sarajevoxxxx wrote:
Evo video snimka gdje Asadov muftija Hasun prijeti da će Evropa gorjeti u bombama bombaša samoubica, samo ako se osude da ih bombarduju.
Last edited by sarajevoxxxx on 14/11/2015 00:55, edited 1 time in total.
- ioannes
#11609 Re: ISIS zauzeo Mosul
opet mucki relativiras...sarajevoxxxx wrote:
Isil jeste teroristička organizacija, i ne podržavam ih. Oni koji stoje iza ovih napada u Parizu su jadne kukavice i zločinci koji se u svojim zločinima ne razlikuju od Asadovih monstruma koji bombarduju Doumu ili Haleb.
naravno da to nije isto i nikad nece biti
- Co0l
#11610 Re: ISIS zauzeo Mosul
Sta si ti vidio ne znam, ali znam koji je snimak ovih dana bio viralan i za koji se pogresno tvrdilo da je snimak strijeljanja djece.Nebitno,iz mog komentara mozes vidjeti sta mislim o tim monstrumima.Samim tim ti je glup zakljucak da sam se nasao prozvanim a Savo podrzava teroriste kao sto ti 'podrzavas' pravopis.exliberal-ex wrote:Snimak koji sam ja vidio pokazuje djecu ne odrasle osobe a ako savo nepodrzava teroriste ja sam novi papa...ocito da si se nasao prozvanimCo0l wrote:
Nije izasao snimak strijeljanja djece nego zarobljenih vojnika iz Tabka baze star godinu dana.Lazovi poput tebe su od toga napravili nesto sto nije i takvim svojim lazima samo idu na ruku ISIL-ovim monstrumima koji takve stvari koriste kao izgovor da svi lazu protiv njih.Takvi koji objavljuju takve lazi nisu nista bolji od tih monstruma.Drugu laz da savox podrzava ove teroriste vise ne vrijedi ni spominjat.
-
sarajevoxxxx
#11611 Re: ISIS zauzeo Mosul
Imaš gore video snimak gdje Hasun tj Asadov muftija otvoreno kaže "poslat ćemo u Francusku bombaše samoubice, ako nas budete bombardovali".ioannes wrote:opet mucki relativiras...sarajevoxxxx wrote:
Isil jeste teroristička organizacija, i ne podržavam ih. Oni koji stoje iza ovih napada u Parizu su jadne kukavice i zločinci koji se u svojim zločinima ne razlikuju od Asadovih monstruma koji bombarduju Doumu ili Haleb.
naravno da to nije isto i nikad nece biti
Misliš da onaj koji raznese ili avionskim projektilima u jednom trenutku spali ili sprži 200 ljudi i Damasku na pijaci da nije zlocinac. I taj postupak ponavlja 30 dana zaredom?
Sirija 50 godina gaji terorizam. Pa evo izjava prvog vjerskog čovjeka ili njihovog rejsa gdje tako jasno i tako brutalno kaže da će Francuska goriti u bombama bombaša samoubica ako ih zapad napadne. Ti ljudi milione svojih građana decenijama odgajaju da je terorizam nešto najnormalnije. Pa vidiš kako tretiraju svoj narod vidiš da je sve ludo. Šta ti treba više od toga da gledaš kako lik mjesec dana baca burad od 500 kg TNT-a na gusto naseljena mjesta u Halebu i svijesno ubija sve živo žene djecu.Zar treba pored svega još dokaza da se radi o bolesnom društvu nemilosrdno bahatim i oholom kakav je rjetko viđen.
I Isil je nastao iz takvog jednog društva, nije pao sa neba. Jesi pomislio da je neko možda slušao Asadovog muftiju kada je prijetio da će u Evropu poslati bombaše samoubice i uradio kako mu je muftija savjetovao?
- dragma
- Vozim: Pješe
#11612 Re: ISIS zauzeo Mosul
Fakat valjaš glupostiCo0l wrote:Onda parafraziraj malo bolje jer nisam ja taj koji tvrdi da Francuzi podrazavaju teroriste pa im sad ovi uzvracaju u Parizu nego ovi vrli analitiĆari.Upravo oni bi,da su principijelni kao sto nisu,slijedeci upravo svoju logiku sa ovim u Parizu i trebali tvrditi da je Asad stvorio teroriste u Siriji pa mu oni sad uzvracaju na podršci.Ali,naravno,oni i principi ko nebo i zemlja.Kontas?Sumnjam,ali eto...dragma wrote:Co0l wrote:
Hos rec da je Asad stvorio teroriste u Siriji?
Pričaš gluposti kao i obično.
Ja samo parafraziram ono što ti ekipa tvrdite.
Pažljivo čitaj a ja ću polako da pišem
Uopšte nisam parafrazirao tvoj upis (niđe nisam spomenuo Francusku) nego sam parafrazirao tvoje i tvojih istomišljenika ranije iznesene tvrdnje da je Assad pomagao teroriste (al-qaedu) za vrijeme sukoba u Iraku i kako je neke pustio iz zatvora na početku sirijskog sukoba a koji se sad u znak zahvalnosti botre protiv njega.
Kontaš?
Kontaš al u k**cu.
- MMM1977
#11613 Re: ISIS zauzeo Mosul
sarajevoxxxx wrote:Nije tačno. Baš suprotno. Evo na ovom video snimku imaš Asadovog muftiju gdje otvoreno prijeti da će u Evropu zapravo spomenuo je baš Francusku, doslovno kaže ako nas budete bombardovali poslat ćemo vam u Francusku bombaše samoubice.Kikibombona wrote:Cinjenica je da Francusku i druge zapadne drzave napadaju oni koji se bore protiv Asada.sarajevoxxxx wrote: Daj Kiki teroristički napadi su i u Libanonu sto nisi to rekao za Hezbollah.
Prije toga onaj ruski avion.
Ovo u Parizu je zločin isti kao i u Bejrutu ili u Doumi ili Halebu. Svi zločinci su samo zločinci ne postoji opravdanje za zločine. Sve žrtve su iste.
Za ove 4 godine međunarodna zajednica konstantno sprečava zonu zabrane leta. Sprečava savremeni PVO, masovnog ubicu u Damasku posmatra kako svaki dan kolje.Žrtvi ruke drži svezanom. Jednostavno za njih život Sirijca ili Iračanina nema nikakve vrijednost. Može Asad do besvijesti ubijati žene i djecu to je za međunarodnu zajednicu normala.
Borba protiv terorizma i nasilja ne ide preko tijela drugih žrtava a to Asad radi vec cetiri godine naravno uz podršku muslimanske i druge elite.
Od Asada i njegovih je zapad siguran.
Vidiš da je sve ludo. Da je oholo a režim je svi smo se u to uvjerili daleko najluđi i najbrutalniji. Narod svoj tretiraju kao stoku mlati ih tako brutalno i bespoštedno. E taj takav režim koji Francuskoj i zapadu prijeti bombašima samoubicama koji govori da će zapaliti evropske gradove, takav režim međunarodna zajednica čuva i dozvoljava mu da radi ovo šta radi.
Evo video snimka gdje Asadov muftija Hasun prijeti da će Evropa gorjeti u bombama bombaša samoubica.
Nisam pogledao ali 100% sam siguran da je upozorio da će im se vratiti podrška teroristima na taj način a ne da će Assad slati samoubice. Petljaš ponovo, tebe treba smjestiti u zatvor ili u ludnicu. Tvoja podrška ovim monstrumima je žalosna.
-
Moenx
#11614 Re: ISIS zauzeo Mosul
Jebi ga ja da sam sada Francuz ja bih izasao na ulicu ponijeo zastavu svoje zemlje u ruci u drugoj toljagu i ganjao one koji cine zlodijela
To preporucujem svakom covjeku na svijetu kada je napadnuta njegova drzava narod grad ulica
DAkle isti princip ko je ugrozen i kome ruse i uzneiravaju svijet neka brani svoj dignitet i identitet
Pa tako drzavljjani Francuske jal BIH Turske Grcke Iraka svejedno imaju pravo na taj princip i tu liniju odbrane, pa da vidimo dokle bi se doguralo
To preporucujem svakom covjeku na svijetu kada je napadnuta njegova drzava narod grad ulica
DAkle isti princip ko je ugrozen i kome ruse i uzneiravaju svijet neka brani svoj dignitet i identitet
Pa tako drzavljjani Francuske jal BIH Turske Grcke Iraka svejedno imaju pravo na taj princip i tu liniju odbrane, pa da vidimo dokle bi se doguralo
-
sarajevoxxxx
#11615 Re: ISIS zauzeo Mosul
Sto se tice video snimka, Asadov muftija doslovno kaže:"Ako nas budete bombardovali poslat ćemo vam u Evropu (spomenuo je Francusku) "istišhadijin" tj. bombaše samoubice."
Znači Evropi i zapadu je prjetio svojim istišhadijinima tj samoubicama, tj. poslao je poruku da će se terorizmom braniti.
Znači Evropi i zapadu je prjetio svojim istišhadijinima tj samoubicama, tj. poslao je poruku da će se terorizmom braniti.
-
Moenx
#11616 Re: ISIS zauzeo Mosul
sarajevoxxxx wrote:Sto se tice video snimka, Asadov muftija doslovno kaže:"Ako nas budete bombardovali poslat ćemo vam u Evropu (spomenuo je Francusku) "istišhadijin" tj. bombaše samoubice."
Znači Evropi i zapadu je prjetio svojim istišhadijinima tj samoubicama. Tj na taj način ćemo se braniti.
Pa svejedno Francusi nisu napali Assada tada pa im eto taj muftija nije ni u tom smislu doveo bombase
A sad ih manje vise i ne napadaju Francuzi mozda tajno ali cini se da je sada u pitanju isil koji salje bombase
Tako da i nije to to
Uglavnom je li gdje ima bombasa tu ima i vatre pa nesto jeste
- Kikibombona
#11617 Re: ISIS zauzeo Mosul
Peshmerga vs. Hashd, razmjena vatre
https://www.youtube.com/watch?v=D4JH7Ml ... e=youtu.be
Sheikh Jafar, komadant Pesmergi, porucio siitskim teroristima da ce biti zgazeni ako odmah ne prestanu.
https://www.youtube.com/watch?v=D4JH7Ml ... e=youtu.be
Sheikh Jafar, komadant Pesmergi, porucio siitskim teroristima da ce biti zgazeni ako odmah ne prestanu.
- Co0l
#11618 Re: ISIS zauzeo Mosul
Napisao si nesto poput ovog: 'Isto kao Asadovo pomaganje teorista u Iraku,itd.'Znaci,isto kao nesto o cemu smo pricali a pricali smo o ovom sranju u Parizu. Znaci ipak se jesi referisao na ovo veceras ali bitnije od toga je paralela sa pomaganjem terorista.Ovo sa Asadovom ulogom u pomaganju terorista u Iraku i pustanju ekstremista iz zatvora su poznate stvari.I to nisu moje tvrdnje nego cinjenice. Sta ti tu nije jasno?dragma wrote:Fakat valjaš glupostiCo0l wrote:
Onda parafraziraj malo bolje jer nisam ja taj koji tvrdi da Francuzi podrazavaju teroriste pa im sad ovi uzvracaju u Parizu nego ovi vrli analitiĆari.Upravo oni bi,da su principijelni kao sto nisu,slijedeci upravo svoju logiku sa ovim u Parizu i trebali tvrditi da je Asad stvorio teroriste u Siriji pa mu oni sad uzvracaju na podršci.Ali,naravno,oni i principi ko nebo i zemlja.Kontas?Sumnjam,ali eto...
Pažljivo čitaj a ja ću polako da pišem
Uopšte nisam parafrazirao tvoj upis (niđe nisam spomenuo Francusku) nego sam parafrazirao tvoje i tvojih istomišljenika ranije iznesene tvrdnje da je Assad pomagao teroriste (al-qaedu) za vrijeme sukoba u Iraku i kako je neke pustio iz zatvora na početku sirijskog sukoba a koji se sad u znak zahvalnosti botre protiv njega.
Kontaš?
Kontaš al u k**cu.
Dalje,napisao sam da oni koji su tvrdili da se ovo desava u Parizu zato sto teroristi tako pokazuju svoju zahvalnost za francusku podrsku na BI bi onda trebali principijelno imati isti stav kada su i teroristi u Siriji i Asadova ranija podrska njima u pitanju.A sto znamo da nije slucaj.Sta ti tu nije jasno?
- Kikibombona
#11619 Re: ISIS zauzeo Mosul
Zapad je napadnut bezbroj puta, svaki put od selefijskih ekstremista - nikada od pristalica Asada!sarajevoxxxx wrote:Sto se tice video snimka, Asadov muftija doslovno kaže:"Ako nas budete bombardovali poslat ćemo vam u Evropu (spomenuo je Francusku) "istišhadijin" tj. bombaše samoubice."
- Rampage
#11620 Re: ISIS zauzeo Mosul
Da, to je to, jednostavno....Challenger__ wrote:Evo kako to tumači jedna LibankaRana Harbi
Nažalost, izginuše ni krivi ni dužni ljudi:(
- Co0l
#11621 Re: ISIS zauzeo Mosul
Ni blizu.Niko ne smatra ove teroriste pobunjenicima nego ih jasno oznacavaju teroristima.Pod ovim 'niko' ne mislim na rezim i njegove vanjske sponzore za koje su svi protivnici rezima,ukljucujuci tu i zene i djecu po pijacama,jedno te isto.Rampage wrote:Da, to je to, jednostavno....Challenger__ wrote:Evo kako to tumači jedna LibankaRana Harbi
Nažalost, izginuše ni krivi ni dužni ljudi:(
- Co0l
#11622 Re: ISIS zauzeo Mosul
Zato treba i pustiti Asadove pristalice da na miru masakriraju Sirijce.Koga boli kurac sta tamo rade,sve dok ne napadaju 'Zapad'.Kikibombona wrote:Zapad je napadnut bezbroj puta, svaki put od selefijskih ekstremista - nikada od pristalica Asada!sarajevoxxxx wrote:Sto se tice video snimka, Asadov muftija doslovno kaže:"Ako nas budete bombardovali poslat ćemo vam u Evropu (spomenuo je Francusku) "istišhadijin" tj. bombaše samoubice."
- Kikibombona
#11623 Re: ISIS zauzeo Mosul
Inace, svi Kurdi pruzaju podrsku Francuzima i pomalo silje antitursku propagandu, prozivajuci Tursku kao glavnog krivca za ekspanziju ISILa.
Turska je kriva, ali postoje drzave koje su krive jos vise.
The Kurdish people empathise with France tonight, we have faced similar terror attacks from Jihadi groups this year. You are not alone!
Turkey is the biggest supporter of ISIS and is directly responsable for the Paris attacks.
I condemn the terrorist attacks in Paris. Our thoughts & prayers are with the families of the victims, the hostages & the people of France.
Itd...
Turska je kriva, ali postoje drzave koje su krive jos vise.
The Kurdish people empathise with France tonight, we have faced similar terror attacks from Jihadi groups this year. You are not alone!
Turkey is the biggest supporter of ISIS and is directly responsable for the Paris attacks.
I condemn the terrorist attacks in Paris. Our thoughts & prayers are with the families of the victims, the hostages & the people of France.
Itd...
- Kikibombona
#11624 Re: ISIS zauzeo Mosul
Nisam to rekao.Co0l wrote: Zato treba i pustiti Asadove pristalice da na miru masakriraju Sirijce.Koga boli kurac sta tamo rade,sve dok ne napadaju 'Zapad'.
Asad je zlo kao i slefije koje se protiv njega bore.
Normalni Sirijci su se uhvatili noge i drze po strani, uglavnom... a takvi su vecina...
- Rampage
#11625 Re: ISIS zauzeo Mosul
Dobro @Cool, bar mi koji pratimo dešavanja na BI znamo da je svaki oblik terorizma danas u svijetu vezan na neki način upravo za Bliski istok, zar ne?