AMERIKA

Post Reply
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#11601 Re: AMERIKA

Post by Velkoski »

kad si kod toga, neki dan pročitah da Trump Tower stiže u Saudijsku Arabiju :lol:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#11602 Re: AMERIKA

Post by Chmoljo »

normala. nek napravi jedan i na Marin Dvoru, al nek neko za to vrijeme zabavi Anesa Podžića nečim drugim.
MAha

#11603 Re: AMERIKA

Post by MAha »

Jebes ga. Ne valja ovo nista. Citam ankete u USA, jedini kandidat koji vi (po abketama) pobijedio Trumpa je Misel Obama. A ona nece, podrzava Bidena. Koje s.anje . Ovaj kreten Tramp ce haos napravit, ukrajina ce bit primorana da dadne rusima dio teritorije. Rusi prakticno pobjedjuju i ko zna sta slijedi iza toga. Ovdje njegiv zet pravi te nake nebidere po beogradu, bice popustanja srbiji. Ko zna koga ce postavit za balkan, opet nekog spekulanta kojeg ce srbi dobro potplatit.
U pm, ja sam pesimista. Nadam se najboljem ali bojim se najgoreg nemam pojma ni sta da se radi, kako ga privolit da nastavi politiku USA prema BiH. Tamam pomislis koglo bi se rjesiti pozitivno ovo kod nas sranje, a ono q.rac, iskoci crvenokosi kojem fakat ne znas sra je soreman uradit
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#11604 Re: AMERIKA

Post by sime_cipol »

Vi stvarno mislite da Amerika mijenja politiku od izbora do izbora :?
geralt

#11605 Re: AMERIKA

Post by geralt »

MAha wrote: 04/07/2024 14:09 Jebes ga. Ne valja ovo nista. Citam ankete u USA, jedini kandidat koji vi (po abketama) pobijedio Trumpa je Misel Obama.
Te ankete slobodno zanemari, jer za 90% potencijalnih alternativnih kandidata niko nije cuo izvan njihove savezne drzave. Izmedju totalnog anonimusa i Trumpa, svako ko nije hardcore demokrata ce izabrati Trumpa ili ostati suzdrzan. Za Michelle su ljudi culi i barem znaju ko je.

Ako budu izabrani za predsjednickog kandidata, automatski vise nece biti anonimusi.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#11606 Re: AMERIKA

Post by _BataZiv_0809 »

Chmoljo wrote: 04/07/2024 09:25
Peacean wrote: 04/07/2024 09:20 Ma hebeš amerikance, mi možemo zažaliti ako garfield ponovo uzme izbore. Vidiš da je njegova filozofija za rješavanje sukoba da se agresorima da sve što požele...
plus što će srbi dupe dati da oni građevinski projekti budu završeni bez problema, da bi preko toga mogli tražiti protuusluge. Trumpu je draži jedan kvadrat njegovog nebodera u Beogradu nego mi, naša država, naša djeca i bilo šta drugo.

i on se tom filozofijom vodi oduvijek.
Pa eto treba pricat sa covjekom onda
Sa takvim likovima se sve moze dogovorit
Da mu damo da nam napravi aerodrom u Visokom npr
:mrgreen:
Chmoljo

#11607 Re: AMERIKA

Post by Chmoljo »

sime_cipol wrote: 04/07/2024 15:28 Vi stvarno mislite da Amerika mijenja politiku od izbora do izbora :?
Problem je sto trumpov izbor prati novi politicki sloj koji nije dio dvostranacja nego ima svoje agende koje su poprilicno mracne.

Prije je to bio poneki guverner i poneki senator, ovdje je cijeli pokret u pitanju.

Al eto, opet kazem, daBogda ja bio paranoik.
Chmoljo

#11608 Re: AMERIKA

Post by Chmoljo »

_BataZiv_0809 wrote: 04/07/2024 21:22
Chmoljo wrote: 04/07/2024 09:25
Peacean wrote: 04/07/2024 09:20 Ma hebeš amerikance, mi možemo zažaliti ako garfield ponovo uzme izbore. Vidiš da je njegova filozofija za rješavanje sukoba da se agresorima da sve što požele...
plus što će srbi dupe dati da oni građevinski projekti budu završeni bez problema, da bi preko toga mogli tražiti protuusluge. Trumpu je draži jedan kvadrat njegovog nebodera u Beogradu nego mi, naša država, naša djeca i bilo šta drugo.

i on se tom filozofijom vodi oduvijek.
Pa eto treba pricat sa covjekom onda
Sa takvim likovima se sve moze dogovorit
Da mu damo da nam napravi aerodrom u Visokom npr
:mrgreen:
Nazalost srbijanska diplomatija je tu sposobnija, osim ako Zlatko opet ne napravi dar mar.
Digla_da_kreci

#11609 Re: AMERIKA

Post by Digla_da_kreci »

Svidja mi se ovaj drone show.
lajkujMe

#11610 Re: AMERIKA

Post by lajkujMe »

Neka ga ovdje

vaučer

#11611 Re: AMERIKA

Post by vaučer »

Kakav cirkus da oba odapnu prije izbora. 🤯
Peacean

#11612 Re: AMERIKA

Post by Peacean »

Ko bi u tom slučaju imao boljeg kandidata?
geralt

#11613 Re: AMERIKA

Post by geralt »

Zavisi u kojem trenutku se to desi. Prije konvencije delegati partije mogu izabrati koga hoce, poslije konvencije kandidaturu mora preuzeti podpresjednicki kandidat jer se glasacki listic vise ne moze mijenjati.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#11614 Re: AMERIKA

Post by sime_cipol »

Mozda umre kao predsjednik :shock:
tovarish

#11615 Re: AMERIKA

Post by tovarish »

Amerikanci treba da od Francuza uče kako se brane demokratija, pogotovo oni koji u demokratskom kandidatu vide svaku manu, dok seljačine i brđani u onom kretenu vide sveca.
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#11616 Re: AMERIKA

Post by Hame_ »

Jedan od najboljih motivacijskih govora.

Admiral američke mornarice William H. McRaven, jedan od najodlikovanijih američkih zapovjednika.

“Život je borba i potencijal za neuspjeh je uvijek prisutan, ali oni koji žive u strahu od neuspjeha, poteškoća ili neugodnosti nikada neće ostvariti svoj potencijal. Bez pomicanja vlastitih granica, bez povremenog skliznuća niz uže glavom naprijed, bez velikog rizika, nikada nećete znati šta je uistinu moguće u vašem životu.” - William H. McRaven
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#11617 Re: AMERIKA

Post by Hame_ »

:bih:
Rob_Atl

#11618 Re: AMERIKA

Post by Rob_Atl »

Prije debate Biden je vodio za 0.5 posto, danas zaostaje 3.7%. To je prosjek kad saberes sve ove "ozbiljne" ankete. Ne ide mu ni na ruku sto skoro pola demokrata misli da treba da odustane. Jos ako usere i drugu debatu, a usrace sigurno nema mu izlaza.
Osmi Socrates

#11619 Re: AMERIKA

Post by Osmi Socrates »

Najveći krivci za ovu budalaštinu su ljudi oko Bidena. Pritom ne mislim na Harris ili bilo koga drugog iz njegove administracije, nego na krug ljudi koji mu vode kampanju i obavljaju dnevne poslove u Bijeloj Kući.

Neće mu Harris ili Blinken reći da je vrijeme da odustane, jer, na kraju krajeva, to i nije njihov posao. Ali, oni koji ga viđaju svaki dan, gomila yes people koji iz ko zna kojih razloga nisu u stanju pričati istinu, koji ili žele zadržati poziciju ili su previše pristojni da ga ošamare istinom, oni su krivci za ovo.

Ne izađeš ti na debatu pa se tamo na bini iznenada pokaže da zbog godina i/ili mentalnog stanja nisi sposoban formulirati najjednostavniji politički argument, nego se to vidi svaki dan u razgovoru sa suradnicima koji su ti najbliži. Njihova je dužnost da ti na to skrenu pažnju kad postaneš toliko inkoherentan da nemaš više nikakve šanse da pobijediš u dog fight, koji se eufemistički naziva predsjednički izbori.

Kad Republikanci sada priželjkuju da je Biden protivnik Trumpu a ne, recimo, Harris, onda je jasno koliko je sati.
sinuhe

#11620 Re: AMERIKA

Post by sinuhe »

Nije se tako moglo govoriti prije debate. Ni na forumu.
Osmi Socrates

#11621 Re: AMERIKA

Post by Osmi Socrates »

Na forumu imaš pravo govoriti šta hoćeš. Možeš pričati o glupostima, kao što su da li Biden pomiješa nečija imena ili bla bla bla truć truć. To su glupavi komentari i nisu ni vrijedni odgovora.

Ja govorim o sada sasvim realnoj mogućnosti da izgubi izbore od ovog idiota. Inkoherentni Biden je i dalje bolji izbor nego idiot Trump.

Ja i dalje ne vidim kako bilo koji normalan čovjek može podržavati Trumpa. Pogotovo mi to nije jasno za ljude koji ne žive u Americi.

Jasno mi je jedino za one koji vide neku šansu lovljenja u mutnom, pogotovo u Evropi.
jasko_ba

#11622 Re: AMERIKA

Post by jasko_ba »

Uzima Biden lagano, ima on daleko vecu podrsku nego sto mislimo :izet:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#11623 Re: AMERIKA

Post by Truba »

Tramp je isto najlonska kesica...plasticna viljuska... tanjur...kao i svaki onaj proizvod koji je stetan za ekologiju ali nam se nudi na svakom koraku
to nikako ne mogu shvatiti...ako nesto postoji u slobodnoj prodaji to je prema svim pravilima i zakonima
ili ga povucite ili prestanite maltretirati ljude koji glasuju za njega
DonieBrasco

#11624 Re: AMERIKA

Post by DonieBrasco »

Osmi Socrates wrote: 08/07/2024 18:27 Najveći krivci za ovu budalaštinu su ljudi oko Bidena. Pritom ne mislim na Harris ili bilo koga drugog iz njegove administracije, nego na krug ljudi koji mu vode kampanju i obavljaju dnevne poslove u Bijeloj Kući.

Neće mu Harris ili Blinken reći da je vrijeme da odustane, jer, na kraju krajeva, to i nije njihov posao. Ali, oni koji ga viđaju svaki dan, gomila yes people koji iz ko zna kojih razloga nisu u stanju pričati istinu, koji ili žele zadržati poziciju ili su previše pristojni da ga ošamare istinom, oni su krivci za ovo.

Ne izađeš ti na debatu pa se tamo na bini iznenada pokaže da zbog godina i/ili mentalnog stanja nisi sposoban formulirati najjednostavniji politički argument, nego se to vidi svaki dan u razgovoru sa suradnicima koji su ti najbliži. Njihova je dužnost da ti na to skrenu pažnju kad postaneš toliko inkoherentan da nemaš više nikakve šanse da pobijediš u dog fight, koji se eufemistički naziva predsjednički izbori.

Kad Republikanci sada priželjkuju da je Biden protivnik Trumpu a ne, recimo, Harris, onda je jasno koliko je sati.
Bas nejasno sta sami sebi dozvoljavaju a nije to samo šaka ljudi to je cijeli aparat uz silne donatore koje ovo najvise treba da brine. Svi zavise od njega i njegovih nastupa, ne ide na dobro nikako njegovo zdravlje, a blize se finalni nastupi za javnost.
ultima_palabra

#11625 Re: AMERIKA

Post by ultima_palabra »

Nikad debate nisu bile u junu. Ovu kao da je neko organizovao ovako rano da smjesti Bidenu i pripremi teren za alternativu.
Post Reply