jeftina otrcana propaganda na nivou karikature..svojim prljavim zločinačkim uplitanjem u sirijski rat i stajanjem na stranu zločinca Asada srušili su sav ugled koji su imali u Islmaskom svijetu nakon 2006 godine..basar wrote:
Sirija
-
zoljaM80
#11601 Re: Sirija
-
zoljaM80
#11602 Re: Sirija
šta sve čovjek nabroja.. reci još da SAA drži Latakiju i Tartus..Kikibombona wrote:Dakle, situacija je otprilike ovakva.
Pobunjenici su na pocetku sukoba imali prednost na granicnim podrucjima. Turska, libanonska, iracka i jordanska... sve cetri granice su bile plodonosne za pobunjenike. Dotok vojnika i oruzja je bio u usponu. SAA je uz pomoc Hezbulaha u dobroj mjeri zatvorila libanonsku granicu. Ostale tri su i dalje suplje na svakom koraku. Jedino su Kurdi popravili stanje na sjeveru. Preko Jordana pobunjenici imaju najvise pomoci. Zbog toga je Dara tako vazna za obe strane.
Dakle, pobunjenici su se sa perifernih dijelova drzave sirili prema unutrasnjosti. Ostvarili su znatan napredak u centralnim provincijama, Hami, Homsu i Damasku.
Sada se situacija prilicno promijenila na njihovu stetu. U provinciji Hama su okruzeni na svih strana. Nalaze se u losem polozaju. Nakon gubitka Kusajra i napredovanja SAA u samom gradu, pobunjenici u Homsu prozivljavju teske dane. U Damasku SAA steze obruc oko pobunjenika. Okruzeni su u predgradjima Damaska, na Kalamunu gube grad za gradom.
I jos da dodam.. Pogledao sam nekoliko slika svakog od gradova koje sam naveo u prethodnom komentaru... Koliko samo ima kulturno-historijskog blaga na svakom koraku... Steta sto je vec dosta unisteno.
helem, rat samo što nije stao i završio u korist zločinca Asada...
- salik79
#11603 Re: Sirija
Ta "karikatura" ti je istomisljenike i bracu cioniste 2006. nakantala da se do danas nisu oporavili od soka. Nesto nikada nisam cuo da su kojekakvi "ganici" isli u boj protiv brace cionista, a kamoli da su ih istresli iz gaca. Ah naravno, umalo zaboravih, pa oni su vasa braca - Ehli-kitabijezoljaM80 wrote:jeftina otrcana propaganda na nivou karikature..svojim prljavim zločinačkim uplitanjem u sirijski rat i stajanjem na stranu zločinca Asada srušili su sav ugled koji su imali u Islmaskom svijetu nakon 2006 godine..basar wrote:
-
zoljaM80
#11604 Re: Sirija
salik79 wrote:Ta "karikatura" ti je istomisljenike i bracu cioniste 2006. nakantala da se do danas nisu oporavili od soka. Nesto nikada nisam cuo da su kojekakvi "ganici" isli u boj protiv brace cionista, a kamoli da su ih istresli iz gaca. Ah naravno, umalo zaboravih, pa oni su vasa braca - Ehli-kitabijezoljaM80 wrote:jeftina otrcana propaganda na nivou karikature..svojim prljavim zločinačkim uplitanjem u sirijski rat i stajanjem na stranu zločinca Asada srušili su sav ugled koji su imali u Islmaskom svijetu nakon 2006 godine..basar wrote:

- salik79
#11605 Re: Sirija
S tom razlikom da se Ahmedinedzad selami s Ehli-kitabijom koji je veci/zesci anticionista i od njega samog. Ovi jevreji/rabini su dosli na godisnju Konferenciju o holokaustu.zoljaM80 wrote:
![]()
![]()
- salik79
#11606 Re: Sirija
Radi se o ovim ljudima:

Last edited by salik79 on 17/12/2013 19:50, edited 1 time in total.
-
zoljaM80
#11607 Re: Sirija
a kojeg dotični negira..no to je vec druga tema..ono što je bitno ovdj ejeste da te bradate šiitske spodobe, staju uz koljača i zločinca Bašarasalik79 wrote:S tom razlikom da se Ahmedinedzad selami s Ehli-kitabijom koji je veci/zesci anticionista i od njega samog. Ovi jevreji/rabini su dosli na godisnju Konferenciju o holokaustu.zoljaM80 wrote:
![]()
![]()

- salik79
#11608 Re: Sirija
A holokaust mislis?! Zelim da mi citiras navod tj postavis clip s izjavom Ahmedinedzada u kojem osporava holokaust.zoljaM80 wrote: a kojeg dotični negira..
- salik79
#11609 Re: Sirija
Ovaj pozdrav, koji kao nacistickih nastojis poturiti Hizbullahu, nema veze s onim na sto ti aludiras.
Ovaj pozdrav je odziv, tj ocitovanje spremnosti stajanja na stranu hz Husejna i ovo je samo detalj pozdrava. Cijeli pozdrav je slijed pokreta ruke od srca prema ispruzenoj ruci uz uzvik:"Lebbeyk ya Husein!", ili "Odazivam ti se, o Husejne!".
Ovaj pozdrav je odziv, tj ocitovanje spremnosti stajanja na stranu hz Husejna i ovo je samo detalj pozdrava. Cijeli pozdrav je slijed pokreta ruke od srca prema ispruzenoj ruci uz uzvik:"Lebbeyk ya Husein!", ili "Odazivam ti se, o Husejne!".
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#11610 Re: Sirija
šijocionistisalik79 wrote:Ovaj pozdrav, koji kao nacistickih nastojis poturiti Hizbullahu, nema veze s onim na sto ti aludiras.
-
sarajevoxxxx
#11611 Re: Sirija
Haleb Today: najmanje 65 poginulih u današnjem bombardovanju Haleba !
- hape
#11612 Re: AW: Sirija
O cemu ti matere ti? Gdje sam spomenuo Assada? Znam ja da je vehabije vuna nakon silnih samarcina, ali ne moram jednu te istu vijest postavljati 50 puta. Dovoljno je strasno sto je ubijeno dijete. A degutantno je te slike koristiti u propagandne svrhe.zoljaM80 wrote:A najbolje bi bilo da ništa od toga ne pominje, da Basarovu vojsku vidimo kao osloboditelje i spasitelje sirijskog naroda.hape_hapica wrote:Ja samo cekam kad ce saxxx javiti da se u Kini oborila na zemlju vreca rize. Lik i ne primjecuje kakve nebulozne vijesti postavlja. Sta mi imamo od toga kad napises imena poginulih??? Mislim, uz duzno postovanje, ali koga to zanima? Dovoljno je tuzno sto su poginuli ljudi. A ovo sto ti radis je propaganda u stilu Gebelsa. Stidi se!!!
PS: i fakat je dosadno kad jednu te istu vijest postavljas 20 puta. Eto samo pogledaj koliko si puta spomenuo mrtvo dijete u posljednjim postovima.
-
sarajevoxxxx
#11613 Re: Sirija
- Što se tiče zauzimanja oklopnog bataljona, istina je.Zgazili su im nekoliko mjesta u Istočnoj Guti, orient news piše da je zadnjih dana sirijska vojska izgubila oko 800 boraca.Cijela Istočna Guta je gorila, od Dejr Selma u Merdžu pa skroz do Oteibe.
- Oklopna vozila na slici koju sam postavio su valjda ta koju SAA koristi za vježbe (vjerovali ili ne)
- Sirijska arapska armija je daleko od neke ozbiljne armije, vidjelo se na onim tzv skladištima oružja u Mehinu, što ne znači da se treba smijati borcima sirijske opozicije, ili omalovažavati bilo kakav napor da se ista porazi.
- Oklopna vozila na slici koju sam postavio su valjda ta koju SAA koristi za vježbe (vjerovali ili ne)
- Sirijska arapska armija je daleko od neke ozbiljne armije, vidjelo se na onim tzv skladištima oružja u Mehinu, što ne znači da se treba smijati borcima sirijske opozicije, ili omalovažavati bilo kakav napor da se ista porazi.
-
sarajevoxxxx
#11614 Re: Sirija
Izvlačenje ranjenih i poginulih iz ruševina u Tarik El-Babu u Halebu nakon današnjeg režimskog bombardovanja:
-
sarajevoxxxx
#11615 Re: Sirija
Islamske brigade u Dejr ez-Zuru zauzele zgradu banke u kvartu Er-Rašidije, džamiju Enes ibn Malik i zgrade oko džamije. Video:
Početak akcije, u kvartu El-Huvejka u dejr Ez-Zuru:

Početak akcije, u kvartu El-Huvejka u dejr Ez-Zuru:

-
sarajevoxxxx
#11616 Re: Sirija
U Mjestu Ed-Duvejleah koje je pod kontrolom režima građani napraavili najveći sendvić Felafila na svijetu dug 45 metara. Ed-Duvejleah je udaljena nekoliko kilometara od Istočne Gute i gradova koji su više od godinu dana u okruženju:

-
udrch
#11618 Re: Sirija
لبيك اللهم لبيك .. لبيك لا شريك لك لبيك .. إن الحمد والنعمة لك والملك .. لا شريك لكsalik79 wrote:Ovaj pozdrav, koji kao nacistickih nastojis poturiti Hizbullahu, nema veze s onim na sto ti aludiras.
Odazivam Ti se, Gospodaru, odazivam.
Odazivam Ti se, Ti nemaš nikakva druga.
Odazivam Ti se . Tebi pripada svaka hvala,
blagodat i vlast, u tome nemaš sudruga.
nema nigdje ni Poslanika, pa ni Alije, a o Husejnu da ne govorim..
kršćani imaju sveto trojstvo, a vi meni se čini imate bar pet puta više od njih..
-
mr.xxx
#11619 Re: Sirija
Koja propaganda,kad vec lazes i postavljas stare klipove pogledaj bar vremensku prognozu.sarajevoxxxx wrote:Otaiba: Zarobljavanje dva režimska tenka i BMP-a
- salik79
#11620 Re: Sirija
Ovdje je poenta stavljanja na stranu hz Husejna, a ne onih koji su stali na stranu Jezida. Muslimani s obje strane. Pa ti skontaj.udrch wrote:لبيك اللهم لبيك .. لبيك لا شريك لك لبيك .. إن الحمد والنعمة لك والملك .. لا شريك لكsalik79 wrote:Ovaj pozdrav, koji kao nacistickih nastojis poturiti Hizbullahu, nema veze s onim na sto ti aludiras.
Odazivam Ti se, Gospodaru, odazivam.
Odazivam Ti se, Ti nemaš nikakva druga.
Odazivam Ti se . Tebi pripada svaka hvala,
blagodat i vlast, u tome nemaš sudruga.
nema nigdje ni Poslanika, pa ni Alije, a o Husejnu da ne govorim..
kršćani imaju sveto trojstvo, a vi meni se čini imate bar pet puta više od njih..
I da, ako se odazovem hz Husejnu, po automatizmu to iskljucuje moj odziv Gospodaru?! Ono, hz Husejn nije bio na Allahovoj i Resulullahovoj strani, ili sta?! Pa Gospodar od nas u Kur´anu zahtjeva da budemo pokorni Njemu i Resulullahu, a ne postoji ni sveto dvojstvo ni trojstvo. Cini mi se da brkas pojmove.
-
udrch
#11621 Re: Sirija
بسم الله الرحمن الرحيم . قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ . اللَّهُ الصَّمَدُ . لَمْ يَلِدْ وَلَمْ يُولَدْ . وَلَمْ يَكُن لَّهُ كُفُوًا أَحَدٌ
U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog
Reci: "On je Allah - Jedan!
Allah je Utočište svakom!
Nije rodio i rođen nije,
i niko Mu ravan nije!"
U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog
Reci: "On je Allah - Jedan!
Allah je Utočište svakom!
Nije rodio i rođen nije,
i niko Mu ravan nije!"
-
udrch
#11622 Re: Sirija
Hama 1982. nakon pohoda Rifeta Asada..da se malo posjetimo..
na jednom zidu je napisano:
"Nema boga do domovine niti poslanika do Ba's partije."
-
Krushna mrva
#11623 Re: Sirija
salik79 wrote:"Oklopni bataljon" na klocnamasarajevoxxxx wrote:Oklopni bataljon u Dejr Selmanu koji je pao u ruke FSA boraca !
jasta!
Dje ti ovdje vidis bataljon, tamam i da nije na klocnama?!
-
greenman
#11624 Re: Sirija
Ajde lijepo, umjesto što se praviš pametan, da priznaš da nemaš pojma i da si s ovom fotografijom pogriješio.zoljaM80 wrote:salik79 wrote:Ta "karikatura" ti je istomisljenike i bracu cioniste 2006. nakantala da se do danas nisu oporavili od soka. Nesto nikada nisam cuo da su kojekakvi "ganici" isli u boj protiv brace cionista, a kamoli da su ih istresli iz gaca. Ah naravno, umalo zaboravih, pa oni su vasa braca - Ehli-kitabijezoljaM80 wrote: jeftina otrcana propaganda na nivou karikature..svojim prljavim zločinačkim uplitanjem u sirijski rat i stajanjem na stranu zločinca Asada srušili su sav ugled koji su imali u Islmaskom svijetu nakon 2006 godine..![]()
![]()
-
sarajevoxxxx
#11625 Re: Sirija
FSA zauzela Seaariu !