Ja sam čuo da ga je dobio jer je pomogao u pregovorima kada se predao HVO Vareš. Tako nešto. Ali možda je to samo trač.The BEN10 wrote:Samo da priupitam, nakon što se počelo laganini raskrinkavati lik i djelo ŽK, jel to još uvijek grijeh pitati radi čega je dobio zlatnog ljiljana. Eto, najozbiljnije pitanje - jel moguće da niko živ ne zna...
Demokratska fronta Željko Komšić
- Mister Yes
#11601 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- Alfons Kauders
#11602 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Amerikanci imaju prikladan izraz za ovo - corpse-fucking.Corto Maltese wrote:Sa druge teme, ali s istom snagom:
- Dr. Kuca
#11603 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Cuj Komsic ratovo
. Dobra, ko i Solakovic.
- joint union
#11604 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Od Suljagica napravise cetnika, evo od Komsica podrumasa. Ma ja, cuo sam i ja, sin mu 2x spasio zivot, i samo je skromnost malog princa sprijecila da i on dobije par ljiljana. Svasta.Dr. Kuca wrote:Cuj Komsic ratovo. Dobra, ko i Solakovic.
-
crysis
- Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.
#11605 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Dr. Kuca wrote:Cuj Komsic ratovo. Dobra, ko i Solakovic.
eto nek si ti ratovo sve na najjebenijim linijama pa imas obraza nekom nesto reć.
-
Innovation
#11606 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
od pocetka rata bio komandir voda i na liniji (jedno vrijeme je taj vod bio manevarski), zatim pomocnik komandanta bataljona, a presudna stvar zbog koje je dobio ljiljana se odigrala oko Varesa kada su tamo bile neke operacije Armije BiH.Nije bitno ni koje ni kakve, ali je to bilo presudno za ljiljana /1995.g./.
- Dr. Kuca
#11607 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Klasika.crysis wrote:Dr. Kuca wrote:Cuj Komsic ratovo. Dobra, ko i Solakovic.
eto nek si ti ratovo sve na najjebenijim linijama pa imas obraza nekom nesto reć.
- ultima_palabra
#11608 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Bio u jedinici sa Bakirom i Tihićem...crysis wrote:Dr. Kuca wrote:Cuj Komsic ratovo. Dobra, ko i Solakovic.
-
clanstranke
#11609 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ako ne znate da je Komšić ratovao pitajte nekog od boraca, ako poznajete kojeg. Ako ne, onda pitajte podrumaše ko je bio Bakir. Nije Željko najbolje i najpametnije rješenje, niti je sam po sebi rješenje. I rješenje i uzrok problema smo mi, pojedinci i kolektivi. Zato je besmisleno očekivati da će nakon dobrih rezultata DF-a GRAS dobiti nove i uljudne vozače i revizore, općine, kantoni, zavodi i agencije ljubazne službenike, penzioneri veće plate. To je proces sazrijevanja svakog pojedinca i društva u cjelini. Ali znate šta, te procese neće podstači umišljene kvazi vođe oličene u Bakiru, Lagumdžiji, Dodiku. Željko je možda i pijanica i šupak i glup ali niti je ženu postavljao za direktoricu bolnica, niti asistente na pozicije direktora, niti je pobjedio Chuck Norrisa na tenderu. Možda će to pokušati uraditi ali da smo društvo svjesno toga to mu ne bi dozvolili. Niti je iko i išta trenutno bolje od njega niti je on najbolje što nam treba od devedesetih pa ovamo. Ili: u besptičju je i prdež pjesma ali je i prdež nekad bolji od tišine!
-
Innovation
- Corto Maltese
#11611 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Dakle, i dalje imamo situaciju gdje se, u korist čovjeka koji je u politici, profesionalno, već 16 godina, nema navesti ništa iz tog perioda, već se vade ratne zasluge od prije 20 godina.
Je li vam jasno da on se ne kandiduje za vojnika, tačnije pomoćnika komandanta za bezbjednost, nego za političara?
I da imamo jasne pokazatelje njegovih postignuća u tom, kako kažu, drugom najstarijem zanatu, od 1998 na ovamo?
I da su oni jedini bitni?
Je li vam jasno da on se ne kandiduje za vojnika, tačnije pomoćnika komandanta za bezbjednost, nego za političara?
I da imamo jasne pokazatelje njegovih postignuća u tom, kako kažu, drugom najstarijem zanatu, od 1998 na ovamo?
Last edited by Corto Maltese on 31/07/2014 11:17, edited 1 time in total.
- Mister Yes
#11612 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Očigledno je da će DF i Komšić ponovo ići na fazon "on je jedan od nas"Corto Maltese wrote:Dakle, i dalje imamo situaciju gdje u korist čovjeka koji je u politici, profesionalno, već 16 godina, nema navesti ništa iz tog perioda, već se vade ratne zasluge od prije 20 godina.
Ratovao i krvario baš kao i svi mi obični ljudi -On je jedan od nas
Ne razumije se u politiku? Pa mi obični ljudi se ne razumijemo u politiku. -On je jedan od nas.
Naivan i svi ga varaju? Svi mi obični ljudi smo takvi. -On je jedan od nas.
Priznaje da je idiot jer nije narcis. Takvi smo mi obični ljudi. -On je jedan od nas.
Poštenjačina i nesposoban u tom svijetu lopova. Takvi smo svi mi. -On je jedan od nas.
Voli popit i nije proračunat. -On je jedan od nas.
Suljagić ide na isti fol naravno. On će samo još dodati:
Žrtva rata. -On je jedan od nas.
Nekad ženu namlati. -On je jedan od nas.
-
clanstranke
#11613 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Komšić je dok je bio načelnik privukao Robot u tu Opštinu, odbio općinski stan...dok je bio ambasador nije kalkulisao i folirao nego se s te funkcije povukao časno a u Predsjedništvu nije zabušavao, bio konstruktivan, podnosio apelacije i pio, jer neko pijan lakše život odrobija.Corto Maltese wrote:Dakle, i dalje imamo situaciju gdje u korist čovjeka koji je u politici, profesionalno, već 16 godina, nema navesti ništa iz tog perioda, već se vade ratne zasluge od prije 20 godina.
-
clanstranke
#11614 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
A vi se vodite logikom: Zaposlio je mene, moju djevojku i brata. Ja to njemu dugujem i isto bih uradio!Mister Yes wrote:Očigledno je da će DF i Komšić ponovo ići na fazon "on je jedan od nas"Corto Maltese wrote:Dakle, i dalje imamo situaciju gdje u korist čovjeka koji je u politici, profesionalno, već 16 godina, nema navesti ništa iz tog perioda, već se vade ratne zasluge od prije 20 godina.
Ratovao i krvario baš kao i svi mi obični ljudi -On je jedan od nas
Ne razumije se u politiku? Pa mi obični ljudi se ne razumijemo u politiku. -On je jedan od nas.
Naivan i svi ga varaju? Svi mi obični ljudi smo takvi. -On je jedan od nas.
Priznaje da je idiot jer nije narcis. Takvi smo mi obični ljudi. -On je jedan od nas.
Poštenjačina i nesposoban u tom svijetu lopova. Takvi smo svi mi. -On je jedan od nas.
Voli popit i nije proračunat. -On je jedan od nas.
Suljagić ide na isti fol naravno. On će samo još dodati:
Žrtva rata. -On je jedan od nas.
Nekad ženu namlati. -On je jedan od nas.
On je šupak! Takav sam i ja!
On je lopovčina! Takav sam i ja!
On je "vođa"! I ja sam takav!
- Corto Maltese
#11615 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jedina ispravna logika je ona kojom biramo zubara ili automehaničara:
"On će učiniti da meni, ili mome automobilu bude bolje!"
U životu ne biramo majstore koji su gluplji i nespretniji od nas samih.
-
clanstranke
#11616 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Onda moramo pronaći Ajnštajna među nama jer i automehaničari i zubari su često gluplji od mušterija i pacijenata.Corto Maltese wrote:Jedina ispravna logika je ona kojom biramo zubara ili automehaničara:
- Corto Maltese
#11617 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Gluplji i nespretniji u onome što rade, u onome zbog čega tražimo njihove usluge.clanstranke wrote:Onda moramo pronaći Ajnštajna među nama jer i automehaničari i zubari su često gluplji od mušterija i pacijenata.Corto Maltese wrote:Jedina ispravna logika je ona kojom biramo zubara ili automehaničara:
Nije valjda da to nije bilo jasno iz gornjeg teksta?
- lerdi
#11618 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Od ponuđenih rješenja taj koji će nam donijeti prosperitet je ko? Molim te napiši konkretno ime i prezime.Corto Maltese wrote:Jedina ispravna logika je ona kojom biramo zubara ili automehaničara:
- Corto Maltese
#11619 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Odgovor a)lerdi wrote:Od ponuđenih rješenja taj koji će nam donijeti prosperitet je ko? Molim te napiši konkretno ime i prezime.Corto Maltese wrote:Jedina ispravna logika je ona kojom biramo zubara ili automehaničara:
Na ovim izborima učestvuje nekoliko hiljada kandidata.
Koliko stotina imena i prezimena ti je potrebno?
Odgovor b)
Nisam ovdje da promovišem nečiju političku karijeru.
Jedino me zanima da razotkrivam ublehaše.
Pa sam krenuo od najvećeg.
Pardon, drugog najvećeg.
Najveći je u Turskoj, već godinama.
-
clanstranke
#11620 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Bravo raskrinkavač! Jesi li otkrio Ameriku ili imaš u planu!Corto Maltese wrote:Odgovor a)lerdi wrote:Od ponuđenih rješenja taj koji će nam donijeti prosperitet je ko? Molim te napiši konkretno ime i prezime.Corto Maltese wrote:Jedina ispravna logika je ona kojom biramo zubara ili automehaničara:
Odgovor b)
Pardon, drugog najvećeg.
- Corto Maltese
#11621 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Uzalud se trudim.clanstranke wrote:Bravo raskrinkavač! Jesi li otkrio Ameriku ili imaš u planu!
Komšić se sam tako dobro razotkriva, da sam ovdje više radi uživancije.
-
m_l
#11622 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Uz duzno postovanje, ali kada na jednoj temi, kako ti kazes, raskrinkavas Z.K., a na drugoj izjavis da si glasao za NS, vecina forumasa ce ti se samo nasmijati.Corto Maltese wrote:Odgovor a)lerdi wrote:Od ponuđenih rješenja taj koji će nam donijeti prosperitet je ko? Molim te napiši konkretno ime i prezime.Corto Maltese wrote:Jedina ispravna logika je ona kojom biramo zubara ili automehaničara:
Odgovor b)
Pardon, drugog najvećeg.
lp
- lerdi
#11623 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Treba mi samo jedno.Corto Maltese wrote:Odgovor a)lerdi wrote:Od ponuđenih rješenja taj koji će nam donijeti prosperitet je ko? Molim te napiši konkretno ime i prezime.Corto Maltese wrote:Jedina ispravna logika je ona kojom biramo zubara ili automehaničara:
Odgovor b)
Pardon, drugog najvećeg.
Pa najveći ublehaš ovdje si ti. Vazda iz šupljeg u prazno. Nikad ništa konkretno i vazda sa nekog umišljenog nivoa. Povazdan za tastaturom i u svom umišljenom svijetu. Možda da prvo razotkriješ sebe pa da pređeš na ostale?
- OldMayor
#11624 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Cuj privukao Robot?clanstranke wrote:Komšić je dok je bio načelnik privukao Robot u tu Opštinu, odbio općinski stan...dok je bio ambasador nije kalkulisao i folirao nego se s te funkcije povukao časno a u Predsjedništvu nije zabušavao, bio konstruktivan, podnosio apelacije i pio, jer neko pijan lakše život odrobija.Inače njemu pijenje alkohola nije haram kao muslimanima jer, hej, on nije musliman. Inače, samo rijetki misle da je bezgrešan a još manje ih misli da je gori od "onog koji ga je napravio", Bakira, Radončića...Kada bi drugi bili Čerčil, Linkoln ili Mel Gibson - Brave hart onda bi on ne bi bio! Ali kada su drugi lopovi big time, cinici i hinje onda je on kombinacija Majke Tereze, aktuelnog Pape i Aleksandra Velikog! Uz svjesno pretjerivanje!
Nadam se da shvatas da bi pola vlasnika shopping centara ruku dalo da dobije onakve lokacije, kakve su poklonjene Selveru.
Dalje, obzirom da je bio u vrhu SDP i namazanog Zlaje, ja sam 100% siguran da je cilj bio od Zeljka napraviti 'obicnog covjeka'.
Uostalom, vidio si i kasnije da ce to biti Zeljkov imidz. Obican covjek, koji zivi u obicnoj zgradi - neboderu, koji ima kredit itd. Zena mu ne radi itd. Dakle, cilj je bio da se stvori poveznica sa obicnim ljudima, da se poistovjete s njim. Nemoj misliti da je to slucajno.
I zar neko misli da Zeljko nema love? Dajte ljudi, pa njemu je plata 4000+ KM? On je na budzetu sve godine poslije rata.
Mislim rega je Zeljko lik, medjutim ja njega ne vidim kao nekog spasioca, mesiju. Da je najmanje los izbor, jeste to cu priznati, ali dizati sad covjeka nesto u nebesa, ne znam bas jednostavno ne vidim rezultate. Niti ih on moze imati, niti bilo ko drugi, jer dok je ovakvo uredjenje drzave nema sanse da se mogu napraviti neke vec promjene.
-
clanstranke
#11625 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Upravo tako, uzalud se trudiš! Ljudi će glasati za njega. Nažalost, većina s pogrešnim očekivanjima i vrlo moguće velikim razočarenjima. I nije ovo ništa koliko ćeš ti tek uživati. Ali hebemu mater, ima li iko drugi, zeru bolji, u cjelini kao stranka ili pojedinačno!Corto Maltese wrote:Uzalud se trudim.clanstranke wrote:Bravo raskrinkavač! Jesi li otkrio Ameriku ili imaš u planu!
Komšić se sam tako dobro razotkriva, da sam ovdje više radi uživancije.