Nema to veze sa uspjeli ste, odbranili ste se od nas. Izrael i šiitske milicije su u jednom saffu. Niti Izrael bombarduje Teheran niti Teheran bombarduje izraelske gradove.Challenger_ wrote:p.s.
Sve si ti pogrešno razumio. Ta izjava komunicira na nekim višim nivoima a znači sljedeće: "OK, uspjeli ste, odbranili ste se od nas i od nas navođenih monstruma, ali, ne prilazite nam! Dao sam riječ šefu ruske države da ću se obuzdati. On je rekao šta je njihova a ja šta je naša crvena linija. Držite se tih linija ako vi želite da se mi držimo vaših (ruskih)".
Urlanje i teška retorika su za domaću upotrebu.
Sad, definitivno, laku noć.
Rat je ovo u Siriji. Digne se avion i 200 ljudi pobije na pijaci. Izbaci 4 barel bombe na naselja u kojima su civili, hiljade projektila ili stotine u jednom danu na jedno selo, to je rat.
Pa više Isil i nakon sedam godina rata samo u sat vremena borbi pobije Asadovih vojnika na jugu Damaska nego Izrael u ovom zadnjem napadu sa 70 raketa, jer nema potrebe za ratom, nema potrebe za ozbiljnijim sukobom, jer sve besprijekorno funkcioniše, šije su se pokazale kao sasvim solidan i pouzdan partner.