Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Dope_Man

#11576 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Dope_Man »

MOSALJOZE wrote:
mk ultra wrote:A čime si ti slikao, volanom?

Ovo se lahko rjesava
Dovoljno je policajca postaviti na raskrsnicu,i kad se upali crveno može vidjeti ko koristi telefon,i samo ga preusmjeriti do drugog kolege.Naravno trebali bi biti u civilu,i garantujem da bi više ovako novca skupili nego što postave radar i kontrolišu.
Jes kad bi nasi radili ista. Danas kod masinske na crvenom neki levat odjednom starta i zaleti se, zamalo da napravi sudar sa ljudima koji skrecu lijevo prema zeljeznickoj. Na drugoj strani ulice tri policajca, samo pogledase kad su mu ovi zasvirali i iskulirase.
el_bake007

#11577 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by el_bake007 »

Treba uvesti i radar da piše kazne onim koji voze ispod 50 zelenim valom u periodu 10:00-15:00 i 18:30-06:00
beni-bu-man

#11578 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

kako juce pjesaka drotovi safatase na ciglanama ispod mosta, lik gleda u mene i vidi da sam kreno a nista ipak to leti preko ceste :D
sabanss

#11579 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sabanss »

Mene vise nista ne nervira vec fascinira :izet:
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#11580 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Leon16v »

:lol: :lol: :lol:
tempuser

#11581 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

mk ultra wrote:A čime si ti slikao, volanom?

Ovo se lahko rjesava
Jedan moj drug, nazalost nije vise medju zivima, je davno dbro konstatovao, nama trebaju leteci odredi policije u civilu i bez ikakvih oznaka.
tempuser

#11582 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

bitanga_sa_otesa wrote:degenerici i danas 40,a nije bila guzva...
Jucer 11.30 semafor kod TAT-a, upali se zeleno, a u sve 3 traki spavaci i drkaci mobitela. :evil:

I nikad necu razumjeti imbecile be grama mozga koji ubrzavaju kad ih pretices. Sinoc vozim prema mostaru i tacno iza Komadinovog vrela stignem Dustera sa nekim daskama na krovu koji vozi 60, kako sam krenuo da preticem idiot krenu da ubrzava i ubrzavao je sve dok ga nisam pretekao. Negdje iza Grabovice stanem da mali baci pish i negdje na onom pravcu prije Salakovca krenem da prestizem 2 auta kad onaj prednji poce da ubrzava i to opet idiot sa Dusterom. Nije mogao znati da sam opet ja jer je vec bio mrak i nisam vozio iza njega.

Osim tih iblecila nikad necu razumjeti no one glupane kad stignes pocnu brze da voze, da se lome po krivinama i kad ih prestignes spuste uspore kao sto su vozili i ranije. Sta je svrha toga, kao oni ce ubrzati, ja cu odustati da ih preteknem i bosnjin ego ostaje netaknut?!?!?!?!
kabal1337

#11583 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kabal1337 »

Ima motor presretac. Plave boje, lici malo na skuter BMW. Vozac nema uniformu tj. onu njihovu klasicnu jaknu. Skuter ima na sebi blinkere ( u pozicijama, zmigavcima i sl.) . Jednom sam ga vidio u akciji po gradu.
beni-bu-man

#11584 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

dali sam ja glup kad me neko na otvorenoj cesti pretice a ja kocim kad je on pored mene :?
tempuser

#11585 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

kabal1337 wrote:Ima motor presretac. Plave boje, lici malo na skuter BMW. Vozac nema uniformu tj. onu njihovu klasicnu jaknu. Skuter ima na sebi blinkere ( u pozicijama, zmigavcima i sl.) . Jednom sam ga vidio u akciji po gradu.
To je BMW C600 ili tako nesto, imas i tamno plavi BMW ne znam tacnu oznaku, ali u oba slucaja vozaci imaju motocikisticku uniformu. Oov na sta ja mislim je bukvalno civilno sve bez ikakvog pravila u izgledu i opremi da se ne moze provatili.
tempuser

#11586 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

beni-bu-man wrote:dali sam ja glup kad me neko na otvorenoj cesti pretice a ja kocim kad je on pored mene :?
Nisi glup ali ne radis ispravnu stvar. Po pravilu i propisima kad te neko pretice treba malo da se pomjeris i pustis nog s gasa, ne da kocis.
Ako iz bilo kod razloga, auto u susret, losa procjena, kratka isprekidana, vozac odluci da odustane od preticanja on mora prikociti i vratiti se iza tebe ti ces ga kocenjem blokirati da se vrati.
beni-bu-man

#11587 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

tempuser wrote:
beni-bu-man wrote:dali sam ja glup kad me neko na otvorenoj cesti pretice a ja kocim kad je on pored mene :?
Nisi glup ali ne radis ispravnu stvar. Po pravilu i propisima kad te neko pretice treba malo da se pomjeris i pustis nog s gasa, ne da kocis.
Ako iz bilo kod razloga, auto u susret, losa procjena, kratka isprekidana, vozac odluci da odustane od preticanja on mora prikociti i vratiti se iza tebe ti ces ga kocenjem blokirati da se vrati.
:thumbup:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#11588 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Truba »

mogul ja dobiti taj član kad te neko prestiže da se pomjeriš i skineš nogu s gasa

da isprintam treba mi
dgL_

#11589 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dgL_ »

tempuser wrote:
Slobodna pocjena! Losu stvar mozes uraditi cak i ako ne prikocis a ocjenis da trebas... Znaci moras da pratis saobracaj u svakoj milisekundi da bi mozda nekome spasio zivot... Cak i ako je taj neko 120% kriv...
tempuser

#11590 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Black swan wrote:mogul ja dobiti taj član kad te neko prestiže da se pomjeriš i skineš nogu s gasa

da isprintam treba mi
Kad sam napisao "po pravilu" mislio sam na vozacki bonton, a po zakonu je ovako:

Clan/clanak 60.
(1) Vozac kojem je dan znak za preticanje/pretjecanje s njegove lijeve strane duzan je pomjeriti vozilo ka desnoj ivici/rubu kolovoza/kolnika.
(2) Vozac ne smije pove}avati brzinu kretanja vozila dok ga drugo vozilo pretice/pretjece.
(3) Ako zbog nedovoljne sirine kolovoza/kolnika ili njegovog stanja preticanje/pretjecanje nije moguce bez ugrozavanja bezbjednosti/sigurnosti prometa, vozac vozila koje se krece sporije od vozila koja se kre}u neposredno iza njega duzan je pomjeriti svoje vozilo sto vise udesno, a ako to nije dovoljno, cim to bude mogu}e, zaustaviti svoje vozilo na pogodnom mjestu da bi propustio brza vozila.
beni-bu-man

#11591 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

dgL_ wrote:
tempuser wrote:
Slobodna pocjena! Losu stvar mozes uraditi cak i ako ne prikocis a ocjenis da trebas... Znaci moras da pratis saobracaj u svakoj milisekundi da bi mozda nekome spasio zivot... Cak i ako je taj neko 120% kriv...
Govorim jer sam imao situaciju, onaj pravac Kobilja - Hotonj (poslje one krivine kad se spustas prema hotonju) lik me pretice s Golfom tricom karavanom........
tempuser

#11592 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

beni-bu-man wrote: Govorim jer sam imao situaciju, onaj pravac Kobilja - Hotonj (poslje one krivine kad se spustas prema hotonju) lik me pretice s Golfom tricom karavanom........
Ja sam napisao kakvo je generalno pravilo, a to moras kombinovati sa ovim sto je @dgL napisao, da moras pratiti saobracajn. Ako vidis da te kloc pretice i ne odustaje, a da te nece stici preticati u sigrnoj zoni, normalno je da ces prikociti i pustiti ga da prodje. Mozes ti i ne prikociti, u slucaju indicenta on je kriv u svakom slucaju, ne moze tebi niko nista prebaciti, ali to radis radi sebe, ne radi njega.
beni-bu-man

#11593 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

tempuser wrote:
beni-bu-man wrote: Govorim jer sam imao situaciju, onaj pravac Kobilja - Hotonj (poslje one krivine kad se spustas prema hotonju) lik me pretice s Golfom tricom karavanom........
Ja sam napisao kakvo je generalno pravilo, a to moras kombinovati sa ovim sto je @dgL napisao, da moras pratiti saobracajn. Ako vidis da te kloc pretice i ne odustaje, a da te nece stici preticati u sigrnoj zoni, normalno je da ces prikociti i pustiti ga da prodje. Mozes ti i ne prikociti, u slucaju indicenta on je kriv u svakom slucaju, ne moze tebi niko nista prebaciti, ali to radis radi sebe, ne radi njega.
normalno sve zavisi od situacije, naravno a sam ja tu prikocio kako bi se debil u zadnjem momentu ubacio da ga auto ne pokupi iz suprotnog, sta tu ne kontam koji moron moras biti na tom pravcu preticati koji je 200m dug s autom koje jedva ide niz brdo
dgL_

#11594 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dgL_ »

beni-bu-man wrote:
tempuser wrote:
normalno sve zavisi od situacije, naravno a sam ja tu prikocio kako bi se debil u zadnjem momentu ubacio da ga auto ne pokupi iz suprotnog, sta tu ne kontam koji moron moras biti na tom pravcu preticati koji je 200m dug s autom koje jedva ide niz brdo
Po inerciji koci i auto iz suprotnog smjera... I to pofino koci... Zbog takvih papaka hiljadu ociju ti treba... Ako ti i/ili on pogresno ocijeni situaciju u kojoj je vec zapoceo preticanje... Saobracajna nesreca se vec izvjesno dogodila...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#11595 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Truba »

tempuser wrote:
Black swan wrote:mogul ja dobiti taj član kad te neko prestiže da se pomjeriš i skineš nogu s gasa

da isprintam treba mi
Kad sam napisao "po pravilu" mislio sam na vozacki bonton, a po zakonu je ovako:

Clan/clanak 60.
(1) Vozac kojem je dan znak za preticanje/pretjecanje s njegove lijeve strane duzan je pomjeriti vozilo ka desnoj ivici/rubu kolovoza/kolnika.
(2) Vozac ne smije pove}avati brzinu kretanja vozila dok ga drugo vozilo pretice/pretjece.
(3) Ako zbog nedovoljne sirine kolovoza/kolnika ili njegovog stanja preticanje/pretjecanje nije moguce bez ugrozavanja bezbjednosti/sigurnosti prometa, vozac vozila koje se krece sporije od vozila koja se kre}u neposredno iza njega duzan je pomjeriti svoje vozilo sto vise udesno, a ako to nije dovoljno, cim to bude mogu}e, zaustaviti svoje vozilo na pogodnom mjestu da bi propustio brza vozila.
hvala... stalno se natežem sljudima oko ovog "problema"
condy

#11596 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by condy »

I dalje ces se natezati :mrgreen:
tempuser

#11597 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

dgL_ wrote: Po inerciji koci i auto iz suprotnog smjera... I to pofino koci... Zbog takvih papaka hiljadu ociju ti treba... Ako ti i/ili on pogresno ocijeni situaciju u kojoj je vec zapoceo preticanje... Saobracajna nesreca se vec izvjesno dogodila...
Meni se x puta desilo da krenem u preticanje i na kraju pravca ugledam auto i procjenim da cu uletiti u knap makaze ako nastavim i odustanem, medjutim vozac kojeg preticem se prepadne i on pocne da koci i mene blokira da se vratim u traku.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#11598 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mk ultra »

Image

još malo i ne treba pantograf :lol:
samo tovari i gužvu pravi

ispred još jedan isti
dupli

u sred najveće špice u pola 5
amar1994

#11599 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

cuj natovari :D , mislis pretovari :lol: :lol: :-)
MOSALJOZE

#11600 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by MOSALJOZE »

A koliko su tek vozači automobila bezobrazni prema vozačima kamiona je priča za sebe.Maloprije se uključuje baš ovakav kamion,i debil sa škodom iza krene se ubacivati a čovjek već krenuo u traku.I debil ne odustaje,i ovaj ga propusti.Ima i njih govana,ali dopustiti da se uključi,ne zaebavat u suštini čini njihov život lakšim.
Post Reply