Jes kad bi nasi radili ista. Danas kod masinske na crvenom neki levat odjednom starta i zaleti se, zamalo da napravi sudar sa ljudima koji skrecu lijevo prema zeljeznickoj. Na drugoj strani ulice tri policajca, samo pogledase kad su mu ovi zasvirali i iskulirase.MOSALJOZE wrote:Dovoljno je policajca postaviti na raskrsnicu,i kad se upali crveno može vidjeti ko koristi telefon,i samo ga preusmjeriti do drugog kolege.Naravno trebali bi biti u civilu,i garantujem da bi više ovako novca skupili nego što postave radar i kontrolišu.mk ultra wrote:A čime si ti slikao, volanom?
Ovo se lahko rjesava
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Dope_Man
#11576 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
-
el_bake007
#11577 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Treba uvesti i radar da piše kazne onim koji voze ispod 50 zelenim valom u periodu 10:00-15:00 i 18:30-06:00
- beni-bu-man
#11578 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
kako juce pjesaka drotovi safatase na ciglanama ispod mosta, lik gleda u mene i vidi da sam kreno a nista ipak to leti preko ceste 
-
sabanss
#11579 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Mene vise nista ne nervira vec fascinira
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
-
tempuser
#11581 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jedan moj drug, nazalost nije vise medju zivima, je davno dbro konstatovao, nama trebaju leteci odredi policije u civilu i bez ikakvih oznaka.mk ultra wrote:A čime si ti slikao, volanom?
Ovo se lahko rjesava
-
tempuser
#11582 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jucer 11.30 semafor kod TAT-a, upali se zeleno, a u sve 3 traki spavaci i drkaci mobitela.bitanga_sa_otesa wrote:degenerici i danas 40,a nije bila guzva...
I nikad necu razumjeti imbecile be grama mozga koji ubrzavaju kad ih pretices. Sinoc vozim prema mostaru i tacno iza Komadinovog vrela stignem Dustera sa nekim daskama na krovu koji vozi 60, kako sam krenuo da preticem idiot krenu da ubrzava i ubrzavao je sve dok ga nisam pretekao. Negdje iza Grabovice stanem da mali baci pish i negdje na onom pravcu prije Salakovca krenem da prestizem 2 auta kad onaj prednji poce da ubrzava i to opet idiot sa Dusterom. Nije mogao znati da sam opet ja jer je vec bio mrak i nisam vozio iza njega.
Osim tih iblecila nikad necu razumjeti no one glupane kad stignes pocnu brze da voze, da se lome po krivinama i kad ih prestignes spuste uspore kao sto su vozili i ranije. Sta je svrha toga, kao oni ce ubrzati, ja cu odustati da ih preteknem i bosnjin ego ostaje netaknut?!?!?!?!
- kabal1337
#11583 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ima motor presretac. Plave boje, lici malo na skuter BMW. Vozac nema uniformu tj. onu njihovu klasicnu jaknu. Skuter ima na sebi blinkere ( u pozicijama, zmigavcima i sl.) . Jednom sam ga vidio u akciji po gradu.
- beni-bu-man
#11584 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
dali sam ja glup kad me neko na otvorenoj cesti pretice a ja kocim kad je on pored mene 
-
tempuser
#11585 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To je BMW C600 ili tako nesto, imas i tamno plavi BMW ne znam tacnu oznaku, ali u oba slucaja vozaci imaju motocikisticku uniformu. Oov na sta ja mislim je bukvalno civilno sve bez ikakvog pravila u izgledu i opremi da se ne moze provatili.kabal1337 wrote:Ima motor presretac. Plave boje, lici malo na skuter BMW. Vozac nema uniformu tj. onu njihovu klasicnu jaknu. Skuter ima na sebi blinkere ( u pozicijama, zmigavcima i sl.) . Jednom sam ga vidio u akciji po gradu.
-
tempuser
#11586 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nisi glup ali ne radis ispravnu stvar. Po pravilu i propisima kad te neko pretice treba malo da se pomjeris i pustis nog s gasa, ne da kocis.beni-bu-man wrote:dali sam ja glup kad me neko na otvorenoj cesti pretice a ja kocim kad je on pored mene
Ako iz bilo kod razloga, auto u susret, losa procjena, kratka isprekidana, vozac odluci da odustane od preticanja on mora prikociti i vratiti se iza tebe ti ces ga kocenjem blokirati da se vrati.
- beni-bu-man
#11587 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
tempuser wrote:Nisi glup ali ne radis ispravnu stvar. Po pravilu i propisima kad te neko pretice treba malo da se pomjeris i pustis nog s gasa, ne da kocis.beni-bu-man wrote:dali sam ja glup kad me neko na otvorenoj cesti pretice a ja kocim kad je on pored mene
Ako iz bilo kod razloga, auto u susret, losa procjena, kratka isprekidana, vozac odluci da odustane od preticanja on mora prikociti i vratiti se iza tebe ti ces ga kocenjem blokirati da se vrati.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#11588 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
mogul ja dobiti taj član kad te neko prestiže da se pomjeriš i skineš nogu s gasa
da isprintam treba mi
da isprintam treba mi
-
dgL_
#11589 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Slobodna pocjena! Losu stvar mozes uraditi cak i ako ne prikocis a ocjenis da trebas... Znaci moras da pratis saobracaj u svakoj milisekundi da bi mozda nekome spasio zivot... Cak i ako je taj neko 120% kriv...tempuser wrote:Nisi glup ali ne radis ispravnu stvar. Po pravilu i propisima kad te neko pretice treba malo da se pomjeris i pustis nog s gasa, ne da kocis.beni-bu-man wrote:dali sam ja glup kad me neko na otvorenoj cesti pretice a ja kocim kad je on pored mene
-
tempuser
#11590 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kad sam napisao "po pravilu" mislio sam na vozacki bonton, a po zakonu je ovako:Black swan wrote:mogul ja dobiti taj član kad te neko prestiže da se pomjeriš i skineš nogu s gasa
da isprintam treba mi
Clan/clanak 60.
(1) Vozac kojem je dan znak za preticanje/pretjecanje s njegove lijeve strane duzan je pomjeriti vozilo ka desnoj ivici/rubu kolovoza/kolnika.
(2) Vozac ne smije pove}avati brzinu kretanja vozila dok ga drugo vozilo pretice/pretjece.
(3) Ako zbog nedovoljne sirine kolovoza/kolnika ili njegovog stanja preticanje/pretjecanje nije moguce bez ugrozavanja bezbjednosti/sigurnosti prometa, vozac vozila koje se krece sporije od vozila koja se kre}u neposredno iza njega duzan je pomjeriti svoje vozilo sto vise udesno, a ako to nije dovoljno, cim to bude mogu}e, zaustaviti svoje vozilo na pogodnom mjestu da bi propustio brza vozila.
- beni-bu-man
#11591 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Govorim jer sam imao situaciju, onaj pravac Kobilja - Hotonj (poslje one krivine kad se spustas prema hotonju) lik me pretice s Golfom tricom karavanom........dgL_ wrote:Slobodna pocjena! Losu stvar mozes uraditi cak i ako ne prikocis a ocjenis da trebas... Znaci moras da pratis saobracaj u svakoj milisekundi da bi mozda nekome spasio zivot... Cak i ako je taj neko 120% kriv...tempuser wrote:Nisi glup ali ne radis ispravnu stvar. Po pravilu i propisima kad te neko pretice treba malo da se pomjeris i pustis nog s gasa, ne da kocis.beni-bu-man wrote:dali sam ja glup kad me neko na otvorenoj cesti pretice a ja kocim kad je on pored mene
-
tempuser
#11592 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja sam napisao kakvo je generalno pravilo, a to moras kombinovati sa ovim sto je @dgL napisao, da moras pratiti saobracajn. Ako vidis da te kloc pretice i ne odustaje, a da te nece stici preticati u sigrnoj zoni, normalno je da ces prikociti i pustiti ga da prodje. Mozes ti i ne prikociti, u slucaju indicenta on je kriv u svakom slucaju, ne moze tebi niko nista prebaciti, ali to radis radi sebe, ne radi njega.beni-bu-man wrote: Govorim jer sam imao situaciju, onaj pravac Kobilja - Hotonj (poslje one krivine kad se spustas prema hotonju) lik me pretice s Golfom tricom karavanom........
- beni-bu-man
#11593 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
normalno sve zavisi od situacije, naravno a sam ja tu prikocio kako bi se debil u zadnjem momentu ubacio da ga auto ne pokupi iz suprotnog, sta tu ne kontam koji moron moras biti na tom pravcu preticati koji je 200m dug s autom koje jedva ide niz brdotempuser wrote:Ja sam napisao kakvo je generalno pravilo, a to moras kombinovati sa ovim sto je @dgL napisao, da moras pratiti saobracajn. Ako vidis da te kloc pretice i ne odustaje, a da te nece stici preticati u sigrnoj zoni, normalno je da ces prikociti i pustiti ga da prodje. Mozes ti i ne prikociti, u slucaju indicenta on je kriv u svakom slucaju, ne moze tebi niko nista prebaciti, ali to radis radi sebe, ne radi njega.beni-bu-man wrote: Govorim jer sam imao situaciju, onaj pravac Kobilja - Hotonj (poslje one krivine kad se spustas prema hotonju) lik me pretice s Golfom tricom karavanom........
-
dgL_
#11594 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Po inerciji koci i auto iz suprotnog smjera... I to pofino koci... Zbog takvih papaka hiljadu ociju ti treba... Ako ti i/ili on pogresno ocijeni situaciju u kojoj je vec zapoceo preticanje... Saobracajna nesreca se vec izvjesno dogodila...beni-bu-man wrote:normalno sve zavisi od situacije, naravno a sam ja tu prikocio kako bi se debil u zadnjem momentu ubacio da ga auto ne pokupi iz suprotnog, sta tu ne kontam koji moron moras biti na tom pravcu preticati koji je 200m dug s autom koje jedva ide niz brdotempuser wrote:Ja sam napisao kakvo je generalno pravilo, a to moras kombinovati sa ovim sto je @dgL napisao, da moras pratiti saobracajn. Ako vidis da te kloc pretice i ne odustaje, a da te nece stici preticati u sigrnoj zoni, normalno je da ces prikociti i pustiti ga da prodje. Mozes ti i ne prikociti, u slucaju indicenta on je kriv u svakom slucaju, ne moze tebi niko nista prebaciti, ali to radis radi sebe, ne radi njega.beni-bu-man wrote: Govorim jer sam imao situaciju, onaj pravac Kobilja - Hotonj (poslje one krivine kad se spustas prema hotonju) lik me pretice s Golfom tricom karavanom........
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#11595 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
hvala... stalno se natežem sljudima oko ovog "problema"tempuser wrote:Kad sam napisao "po pravilu" mislio sam na vozacki bonton, a po zakonu je ovako:Black swan wrote:mogul ja dobiti taj član kad te neko prestiže da se pomjeriš i skineš nogu s gasa
da isprintam treba mi
Clan/clanak 60.
(1) Vozac kojem je dan znak za preticanje/pretjecanje s njegove lijeve strane duzan je pomjeriti vozilo ka desnoj ivici/rubu kolovoza/kolnika.
(2) Vozac ne smije pove}avati brzinu kretanja vozila dok ga drugo vozilo pretice/pretjece.
(3) Ako zbog nedovoljne sirine kolovoza/kolnika ili njegovog stanja preticanje/pretjecanje nije moguce bez ugrozavanja bezbjednosti/sigurnosti prometa, vozac vozila koje se krece sporije od vozila koja se kre}u neposredno iza njega duzan je pomjeriti svoje vozilo sto vise udesno, a ako to nije dovoljno, cim to bude mogu}e, zaustaviti svoje vozilo na pogodnom mjestu da bi propustio brza vozila.
-
condy
#11596 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
I dalje ces se natezati 
-
tempuser
#11597 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Meni se x puta desilo da krenem u preticanje i na kraju pravca ugledam auto i procjenim da cu uletiti u knap makaze ako nastavim i odustanem, medjutim vozac kojeg preticem se prepadne i on pocne da koci i mene blokira da se vratim u traku.dgL_ wrote: Po inerciji koci i auto iz suprotnog smjera... I to pofino koci... Zbog takvih papaka hiljadu ociju ti treba... Ako ti i/ili on pogresno ocijeni situaciju u kojoj je vec zapoceo preticanje... Saobracajna nesreca se vec izvjesno dogodila...
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#11598 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

još malo i ne treba pantograf
samo tovari i gužvu pravi
ispred još jedan isti
dupli
u sred najveće špice u pola 5
- amar1994
#11599 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
cuj natovari
, mislis pretovari

- MOSALJOZE
#11600 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
A koliko su tek vozači automobila bezobrazni prema vozačima kamiona je priča za sebe.Maloprije se uključuje baš ovakav kamion,i debil sa škodom iza krene se ubacivati a čovjek već krenuo u traku.I debil ne odustaje,i ovaj ga propusti.Ima i njih govana,ali dopustiti da se uključi,ne zaebavat u suštini čini njihov život lakšim.