mislim da se Muhammed okrece u grobu. samoprozvani sljedbenici Muhammedovi nedavno ubili tri nevina covjeka na njegovom trgu.hxm wrote:http://l1.yimg.com/bt/api/res/1.2/hzaSs ... CRISIS.JPG
Nekad je bio predsjednicki trg a sada je preimenovan u trg Poslanika Muhammeda.
Raka.
Sirija
- Klavikula
#11576 Re: Sirija
-
sarajevoxxxx
#11577 Re: Sirija

Danasnja slika iz Kusajra,vojnik opozicije sa natpisom, otprilike:
''Kusajr ce ubrzati kraj rezima...nista nas ne cini tako odlucnim kao mareke li suhedaina (borba za nase shehide) jos uvijek smo u Kusajru...samo obicna poruka''
Last edited by sarajevoxxxx on 21/05/2013 00:31, edited 1 time in total.
- Opetja033
#11578 Re: Sirija
Pa to je otprilike to. Za razliku od tebe ja samo citiram izvore bliske FSA, a ti konstantno letis pred rudu jer se zalijeces sa izvorima bliskim Assadu i predstavljas ih kao cinjenicu. Evo zadnji put sa ovim komentarom na koji sam reagovao.Klavikula wrote:dakle, ne postoji mediji koji se moze uzeti kao relevantan, jer su svi ili za teroriste ili za Siriju.Opetja033 wrote: Pa druga strana je podjednako adekvatan izvor. Na kraju krajeva i oni su sa terena, zar ne?![]()
Ti ovdje prodajes muda sa bubrege sa proassadovskim izvjestajima sa terena a onda se bunis i sav si u nevjerici kada neko citira izvore Oslobodilacke Vojske Sirije - koji su isto tako sa terena. Licemjerno do bola.
- Co0l
#11579 Re: Sirija
A kad se ovdje svrsavalo prenoseci dezinformacije o bataljonima ubijenih pobunjenika to je bilo ok 
- It_is_a_Leclerc
#11580 Re: Sirija
Ako sam dobro shvatio, ovi naši domicijalni vehabosi su otišli u Siriju da im zavedu demokratiju (slobodni izbori, free spech, dosta aparthejda, hoćemo slobodnu volju, dosta Assada i te cake), a u Bosni nam pričaju kako je ta ista vehabija pogubna ?! Skroz neki neodlučni ljudi.. 
- Opetja033
#11581 Re: Sirija
Da li znaci da se ARBiH borila za serijatsku Bosnu talibanskog tipa radi onih mudzahedina koji su dolazili iz arapskog svijeta ovamo?It_is_a_Leclerc wrote:Ako sam dobro shvatio, ovi naši domicijalni vehabosi su otišli u Siriju da im zavedu demokratiju (slobodni izbori, free spech, dosta aparthejda, hoćemo slobodnu volju, dosta Assada i te cake), a u Bosni nam pričaju kako je ta ista vehabija pogubna ?! Skroz neki neodlučni ljudi..
Nisi konsekventan sekunde jedne.
Last edited by Opetja033 on 21/05/2013 00:35, edited 1 time in total.
- basar
#11582 Re: Sirija
samo je cilj srušiti režim. eh sad hoće li biti monarhija, demokratija, vehabijska država svejedno je.It_is_a_Leclerc wrote:Ako sam dobro shvatio, ovi naši domicijalni vehabosi su otišli u Siriju da im zavedu demokratiju (slobodni izbori, free spech, dosta aparthejda, hoćemo slobodnu volju, dosta Assada i te cake), a u Bosni nam pričaju kako je ta ista vehabija pogubna ?! Skroz neki neodlučni ljudi..
- Klavikula
#11583 Re: Sirija
ne, ja sam samo prenio sta kazu izvori sa terena, napisao izvor i to je to. + se nasmijao informaciji od 120 ubijenih Hezbollahovaca.Opetja033 wrote:Pa to je otprilike to. Za razliku od tebe ja samo citiram izvore bliske FSA, a ti konstantno letis pred rudu jer se zalijeces sa izvorima bliskim Assadu i predstavljas ih kao cinjenicu. Evo zadnji put sa ovim komentarom na koji sam reagovao.Klavikula wrote:dakle, ne postoji mediji koji se moze uzeti kao relevantan, jer su svi ili za teroriste ili za Siriju.Opetja033 wrote: Pa druga strana je podjednako adekvatan izvor. Na kraju krajeva i oni su sa terena, zar ne?![]()
Ti ovdje prodajes muda sa bubrege sa proassadovskim izvjestajima sa terena a onda se bunis i sav si u nevjerici kada neko citira izvore Oslobodilacke Vojske Sirije - koji su isto tako sa terena. Licemjerno do bola.
- Opetja033
#11584 Re: Sirija
Monarhiju vec imaju, protiv nje se i bore.basar wrote:eh sad hoće li biti monarhija, demokratija, vehabijska država svejedno je.It_is_a_Leclerc wrote:Ako sam dobro shvatio, ovi naši domicijalni vehabosi su otišli u Siriju da im zavedu demokratiju (slobodni izbori, free spech, dosta aparthejda, hoćemo slobodnu volju, dosta Assada i te cake), a u Bosni nam pričaju kako je ta ista vehabija pogubna ?! Skroz neki neodlučni ljudi..
- basar
#11585 Re: Sirija
ma upravu je čelendžer za sve. imate 3 tipa propagande, pa koji upali.
- It_is_a_Leclerc
#11586 Re: Sirija
Aha.. Kontam. Znači, vehabosi, dobroćudni i otvoreni kakvi jesu, odlučili su samo pomoći u vaspostavljanu demokratije, iako oni to ne fermaju ni stručno, ali će pomoći bez ikakve naknade, bez ikakvog očigleednog razloga i koristi... Boga mi su za Nobela.Opetja033 wrote:Da li znaci da se ARBiH borila za serijatsku Bosnu talibanskog tipa radi onih mudzahedina koji su dolazili iz arapskog svijeta ovamo?It_is_a_Leclerc wrote:Ako sam dobro shvatio, ovi naši domicijalni vehabosi su otišli u Siriju da im zavedu demokratiju (slobodni izbori, free spech, dosta aparthejda, hoćemo slobodnu volju, dosta Assada i te cake), a u Bosni nam pričaju kako je ta ista vehabija pogubna ?! Skroz neki neodlučni ljudi..
- basar
#11587 Re: Sirija
bitno je da su protiv one koja neće da bude sluga amerike i cionista. a npr. saudijska im je sasvim okOpetja033 wrote:Monarhiju vec imaju, protiv nje se i bore.basar wrote:eh sad hoće li biti monarhija, demokratija, vehabijska država svejedno je.It_is_a_Leclerc wrote:Ako sam dobro shvatio, ovi naši domicijalni vehabosi su otišli u Siriju da im zavedu demokratiju (slobodni izbori, free spech, dosta aparthejda, hoćemo slobodnu volju, dosta Assada i te cake), a u Bosni nam pričaju kako je ta ista vehabija pogubna ?! Skroz neki neodlučni ljudi..
Last edited by basar on 21/05/2013 00:42, edited 2 times in total.
-
sarajevoxxxx
#11588 Re: Sirija
Evo jos par najnovijih slika iz Kusajra>

Kusajr palaca heroja, i grobnica Hezbollaha

I maca nam zbunjena

Kusajr palaca heroja, i grobnica Hezbollaha

I maca nam zbunjena

- akcid
#11589 Re: Sirija
Gdje treba dati novac za put za ove bosanske junačine željne ratovanja, mogu odvojiti dosta novca, samo nek' ih je što višeIt_is_a_Leclerc wrote:Ako sam dobro shvatio, ovi naši domicijalni vehabosi su otišli u Siriju da im zavedu demokratiju (slobodni izbori, free spech, dosta aparthejda, hoćemo slobodnu volju, dosta Assada i te cake), a u Bosni nam pričaju kako je ta ista vehabija pogubna ?! Skroz neki neodlučni ljudi..
- Opetja033
#11590 Re: Sirija
Nisi ti glup, naprotiv. Kontas ti vrlo dobro sta zelim reci i kakvo je poredjenje samo sada spinujes jer nemas kontraargument.It_is_a_Leclerc wrote:Aha.. Kontam. Znači, vehabosi, dobroćudni i otvoreni kakvi jesu, odlučili su samo pomoći u vaspostavljanu demokratije, iako oni to ne fermaju ni stručno, ali će pomoći bez ikakve naknade, bez ikakvog očigleednog razloga i koristi... Boga mi su za Nobela.Opetja033 wrote:Da li znaci da se ARBiH borila za serijatsku Bosnu talibanskog tipa radi onih mudzahedina koji su dolazili iz arapskog svijeta ovamo?It_is_a_Leclerc wrote:Ako sam dobro shvatio, ovi naši domicijalni vehabosi su otišli u Siriju da im zavedu demokratiju (slobodni izbori, free spech, dosta aparthejda, hoćemo slobodnu volju, dosta Assada i te cake), a u Bosni nam pričaju kako je ta ista vehabija pogubna ?! Skroz neki neodlučni ljudi..
Da pojednostavim:
Obzirom da ovdasnje vehabije odlaze u Siriju da se bore na strani Oslobodilacke Vojske Sirije, ti smatras kako ta ista vojska zeli da uvede serijat talibanskog tipa, da su svi bezumnici i da predstavljaju opasnost svjetskom miru.
Kada su TE ISTE vehabije dolazile iz svih krajeva arapskog svijeta u BiH da se bore na strani ARBiH... Onda ne vazi ista logika. Zasto?
Nemoj mi sada samo o legitimitetu i legalitetu jer smo taj dio valjda absorvirali. Tj ja sam odgovorio na tvoju tvrdnju a ti si se usutio.
- muhafuca
#11591 Re: Sirija
@1-ne kontrolise - "gusto" naseljeni dio Sirije je Zapadni i vecinu tog prostora kontrolise SAA -Kurdi su posebna prica nisu ni za Assada ni za ove nove nego iskoristili ljudi priliku zaokruzili svoj prostor i cekaju ishod bitke tako da ih ne mozes uvrstavati na jednu ili drugu stranu - vjerovatno ce "deal" praviti sa stranom koja pobjedi.Opetja033 wrote:Pa vidi se da nemas pojma niti blage veze o historiji Sirije pod Assadovim rezimom kada tvrdis da je ovo prva pobuna. Bile su demonstracije i u Damasku ali ih je rezim ubrzo srusio (sto je i logicno, radi se o srcu rezima). Mozemo malo gledati onda i sa druge strane: Oslobodilacka vojska Sirije i kurdske snage kontrolisu mnogo veci dio Sirije nego sto kontrolise Assad. Dakle vecina stanovnika te zemlje ne zeli Assada.gorgonzola wrote:O njima trebalo 40 godina da se pobune. Ja ne vidim pobune u damasku. Izgleda da je volja vecine uz vlast u siriji.
Ne vidim radost oslobodjenih od placenika.
Saljem sa posla
Mozemo se mi ovdje prepucavati do sutra - da li ga vecina podrzava ili ne. Nemamo tacne podatke. Ko je jedini krivac za to? Pa sam Assad i njegov otac jer nikada nisu dozvolili slobodne i demokratske izbore. Valjda oni najbolje znaju zasto to nisu uradili.
@2-ovi koji dolaze nisu bas pobornici slobodnih izbora takodje a za razliku od Assada nisu bas neki ni ljubitelji skolstva (pogotovo za djevojcice djevojke i zene) , ni ljubitelji slobodne misli itd .... itd sto pokusavas provuci kao kontru Assadu
tako da ako navijas za ove druge i argument ti je da je to zbog toga sto je Assad diktator - nemas pojma koliko si smjesan
A da ne govorimo o onima koji ih salju Saudija i Qatar - veliki ljubitelji slobodnih izbora , ljudskih prava , politickih sloboda itd itd /sarkazam naravno ako nisi skontao
nego nadji drugi argument
- basar
#11592 Re: Sirija
pospan si meščini. pa ovdje niko mržnju ne ispoljava nego ti tvoji.cocinbubanj wrote:hvala mmar klavikula i ostali, licemjeri i pro-trolovi! Kad čovjek vidi koliko vas je mržnja zasljepila, njegovo srce obuzme još veća ljubav prema braći muslimanima, prema bradi pogotovo. Kad teroristi OS BiH idu u Afganistan u borbenu misiju to nije problem...a kad oni koji su i nas branili, odu da brane Allahovu vjeru i sve obićne ljude u Siriji, to je problem. Hvala Allahu pa sam musliman.
ove koje si pobrojao samo argumente iznose.
- Klavikula
#11593 Re: Sirija
prema "najnovijim slikama iz Qusayra" tamo pada snijeg i toliko je hladno da "oslobodioci" moraju jakne nositi

- Cyrax
#11594 Re: Sirija
Kako to da snijeg pada na najnovijim slikama?sarajevoxxxx wrote:Evo jos par najnovijih slika iz Kusajra>
-
racionalista
#11595 Re: Sirija
Opetja033 wrote:Nisi ti glup, naprotiv. Kontas ti vrlo dobro sta zelim reci i kakvo je poredjenje samo sada spinujes jer nemas kontraargument.It_is_a_Leclerc wrote:Da li znaci da se ARBiH borila za serijatsku Bosnu talibanskog tipa radi onih mudzahedina koji su dolazili iz arapskog svijeta ovamo?Opetja033 wrote:Ako sam dobro shvatio, ovi naši domicijalni vehabosi su otišli u Siriju da im zavedu demokratiju (slobodni izbori, free spech, dosta aparthejda, hoćemo slobodnu volju, dosta Assada i te cake), a u Bosni nam pričaju kako je ta ista vehabija pogubna ?! Skroz neki neodlučni ljudi..
Aha.. Kontam. Znači, vehabosi, dobroćudni i otvoreni kakvi jesu, odlučili su samo pomoći u vaspostavljanu demokratije, iako oni to ne fermaju ni stručno, ali će pomoći bez ikakve naknade, bez ikakvog očigleednog razloga i koristi... Boga mi su za Nobela.
Da pojednostavim:
Obzirom da ovdasnje vehabije odlaze u Siriju da se bore na strani Oslobodilacke Vojske Sirije, ti smatras kako ta ista vojska zeli da uvede serijat talibanskog tipa, da su svi bezumnici i da predstavljaju opasnost svjetskom miru.
Kada su TE ISTE vehabije dolazile iz svih krajeva arapskog svijeta u BiH da se bore na strani ARBiH... Onda ne vazi ista logika. Zasto?
Nemoj mi sada samo o legitimitetu i legalitetu jer smo taj dio valjda absorvirali. Tj ja sam odgovorio na tvoju tvrdnju a ti si se usutio.
Možda je malo off topic ali ovdje bi se trebalo utvrditi kako su oni došli kod nas. Pogotovo 93. godine i kakva je struktura i profil tih ljudi bio. Ne sumnjam da je među njima bilo onih sa iskrenom namjerom ali vjerovatno je dosta njih ubačeno od strane stranih obavještajnih organizacija
- Co0l
#11596 Re: Sirija
Sve si ti to fino napisao osim sto ti fali da dodas da su ti koji ti ne odgovaraju u vidu islamista (a ne odgovaraju ni meni,da se razumijemo) manjina na strani pobunjenika.muhafuca wrote:@1-ne kontrolise - "gusto" naseljeni dio Sirije je Zapadni i vecinu tog prostora kontrolise SAA -Kurdi su posebna prica nisu ni za Assada ni za ove nove nego iskoristili ljudi priliku zaokruzili svoj prostor i cekaju ishod bitke tako da ih ne mozes uvrstavati na jednu ili drugu stranu - vjerovatno ce "deal" praviti sa stranom koja pobjedi.Opetja033 wrote:Pa vidi se da nemas pojma niti blage veze o historiji Sirije pod Assadovim rezimom kada tvrdis da je ovo prva pobuna. Bile su demonstracije i u Damasku ali ih je rezim ubrzo srusio (sto je i logicno, radi se o srcu rezima). Mozemo malo gledati onda i sa druge strane: Oslobodilacka vojska Sirije i kurdske snage kontrolisu mnogo veci dio Sirije nego sto kontrolise Assad. Dakle vecina stanovnika te zemlje ne zeli Assada.gorgonzola wrote:O njima trebalo 40 godina da se pobune. Ja ne vidim pobune u damasku. Izgleda da je volja vecine uz vlast u siriji.
Ne vidim radost oslobodjenih od placenika.
Saljem sa posla
Mozemo se mi ovdje prepucavati do sutra - da li ga vecina podrzava ili ne. Nemamo tacne podatke. Ko je jedini krivac za to? Pa sam Assad i njegov otac jer nikada nisu dozvolili slobodne i demokratske izbore. Valjda oni najbolje znaju zasto to nisu uradili.
@2-ovi koji dolaze nisu bas pobornici slobodnih izbora takodje a za razliku od Assada nisu bas neki ni ljubitelji skolstva (pogotovo za djevojcice djevojke i zene) , ni ljubitelji slobodne misli itd .... itd sto pokusavas provuci kao kontru Assadu
tako da ako navijas za ove druge i argument ti je da je to zbog toga sto je Assad diktator - nemas pojma koliko si smjesan
A da ne govorimo o onima koji ih salju Saudija i Qatar - veliki ljubitelji slobodnih izbora , ljudskih prava , politickih sloboda itd itd /sarkazam naravno ako nisi skontao
nego nadji drugi argument
- Chisum
#11597 Re: Sirija
"Snijeg pade na behar, na voce"Cyrax wrote:Kako to da snijeg pada na najnovijim slikama?sarajevoxxxx wrote:Evo jos par najnovijih slika iz Kusajra>
-
zigs7
#11598 Re: Sirija
Jesu oba i jos oba i to budu 4 i to je ispravan put a nusajrije su cisti nevjernici s obzirom na svoja ubjedjenjaShahab wrote:Teško je zauzeti stav u ovom haosu u Siriji. Postoji li neki zvanični stav reisa Kavazovića po ovom pitanju? Samo je jedno neupitna istina. U Siriji treba pod hitno zaustaviti rat i besmisleni batoubilački rat. Pozivam sviju da agituju za mir a ne da vještački potpaljuju mržnju. Oba mezheba su muslimani.
- basar
#11599 Re: Sirija
zavisi ko je sljedeći na tapetu, taj je po ubjeđenju nevjernik.zigs7 wrote:Jesu oba i jos oba i to budu 4 i to je ispravan put a nusajrije su cisti nevjernici s obzirom na svoja ubjedjenjaShahab wrote:Teško je zauzeti stav u ovom haosu u Siriji. Postoji li neki zvanični stav reisa Kavazovića po ovom pitanju? Samo je jedno neupitna istina. U Siriji treba pod hitno zaustaviti rat i besmisleni batoubilački rat. Pozivam sviju da agituju za mir a ne da vještački potpaljuju mržnju. Oba mezheba su muslimani.
prvo su bile osmanlije(bez obzira na mezheb), pa šiiti, pa alaviti, pa sufije.. ma jednostavno svi koji ne misle kao vi
- muhafuca
#11600 Re: Sirija
Fino pa nek ih posutaju i nastave borbu protiv Assada - ako su terroristi manjina - ne bi trebalo biti problemaCo0l wrote: Sve si ti to fino napisao osim sto ti fali da dodas da su ti koji ti ne odgovaraju u vidu islamista (a ne odgovaraju ni meni,da se razumijemo) manjina na strani pobunjenika.
kod nas su ovdje dosli isto tako i kad ih se skupio neki broj koji su mislili da im je dovoljan da se pocnu siliti
- oni poceli - Armija BiH ih spustila fino na zemlju (moj stari isao u akcije protiv istih ovih kriminalaca ovdje)
i onda kad je rijesila problem sa njima nastavila borbu protiv cetnika
Samo , ako ni po cemu , mozes skontati po onih deset mjesta upraznjenih a ostavljenih za sekulariste iz Sirije u Nacionalnom vijecu - da su sekularisti na strani pobunjenika manjina a ovi vehabisti su vecina - njima nekom logikom 50 mjesta u vijecu dodjeljeno i sva popunjena