Sirija

Locked
Klavikula

#11576 Re: Sirija

Post by Klavikula »

hxm wrote:http://l1.yimg.com/bt/api/res/1.2/hzaSs ... CRISIS.JPG

Nekad je bio predsjednicki trg a sada je preimenovan u trg Poslanika Muhammeda.
Raka.
mislim da se Muhammed okrece u grobu. samoprozvani sljedbenici Muhammedovi nedavno ubili tri nevina covjeka na njegovom trgu.
sarajevoxxxx

#11577 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Image

Danasnja slika iz Kusajra,vojnik opozicije sa natpisom, otprilike:

''Kusajr ce ubrzati kraj rezima...nista nas ne cini tako odlucnim kao mareke li suhedaina (borba za nase shehide) jos uvijek smo u Kusajru...samo obicna poruka''
Last edited by sarajevoxxxx on 21/05/2013 00:31, edited 1 time in total.
Opetja033

#11578 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Klavikula wrote:
Opetja033 wrote: Pa druga strana je podjednako adekvatan izvor. Na kraju krajeva i oni su sa terena, zar ne? :lol:
Ti ovdje prodajes muda sa bubrege sa proassadovskim izvjestajima sa terena a onda se bunis i sav si u nevjerici kada neko citira izvore Oslobodilacke Vojske Sirije - koji su isto tako sa terena. Licemjerno do bola.
dakle, ne postoji mediji koji se moze uzeti kao relevantan, jer su svi ili za teroriste ili za Siriju.
Pa to je otprilike to. Za razliku od tebe ja samo citiram izvore bliske FSA, a ti konstantno letis pred rudu jer se zalijeces sa izvorima bliskim Assadu i predstavljas ih kao cinjenicu. Evo zadnji put sa ovim komentarom na koji sam reagovao.
Co0l

#11579 Re: Sirija

Post by Co0l »

A kad se ovdje svrsavalo prenoseci dezinformacije o bataljonima ubijenih pobunjenika to je bilo ok :zzzz:
It_is_a_Leclerc

#11580 Re: Sirija

Post by It_is_a_Leclerc »

Ako sam dobro shvatio, ovi naši domicijalni vehabosi su otišli u Siriju da im zavedu demokratiju (slobodni izbori, free spech, dosta aparthejda, hoćemo slobodnu volju, dosta Assada i te cake), a u Bosni nam pričaju kako je ta ista vehabija pogubna ?! Skroz neki neodlučni ljudi.. :D
Opetja033

#11581 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

It_is_a_Leclerc wrote:Ako sam dobro shvatio, ovi naši domicijalni vehabosi su otišli u Siriju da im zavedu demokratiju (slobodni izbori, free spech, dosta aparthejda, hoćemo slobodnu volju, dosta Assada i te cake), a u Bosni nam pričaju kako je ta ista vehabija pogubna ?! Skroz neki neodlučni ljudi.. :D
Da li znaci da se ARBiH borila za serijatsku Bosnu talibanskog tipa radi onih mudzahedina koji su dolazili iz arapskog svijeta ovamo?
Nisi konsekventan sekunde jedne.
Last edited by Opetja033 on 21/05/2013 00:35, edited 1 time in total.
basar

#11582 Re: Sirija

Post by basar »

It_is_a_Leclerc wrote:Ako sam dobro shvatio, ovi naši domicijalni vehabosi su otišli u Siriju da im zavedu demokratiju (slobodni izbori, free spech, dosta aparthejda, hoćemo slobodnu volju, dosta Assada i te cake), a u Bosni nam pričaju kako je ta ista vehabija pogubna ?! Skroz neki neodlučni ljudi.. :D
samo je cilj srušiti režim. eh sad hoće li biti monarhija, demokratija, vehabijska država svejedno je.
Klavikula

#11583 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Opetja033 wrote:
Klavikula wrote:
Opetja033 wrote: Pa druga strana je podjednako adekvatan izvor. Na kraju krajeva i oni su sa terena, zar ne? :lol:
Ti ovdje prodajes muda sa bubrege sa proassadovskim izvjestajima sa terena a onda se bunis i sav si u nevjerici kada neko citira izvore Oslobodilacke Vojske Sirije - koji su isto tako sa terena. Licemjerno do bola.
dakle, ne postoji mediji koji se moze uzeti kao relevantan, jer su svi ili za teroriste ili za Siriju.
Pa to je otprilike to. Za razliku od tebe ja samo citiram izvore bliske FSA, a ti konstantno letis pred rudu jer se zalijeces sa izvorima bliskim Assadu i predstavljas ih kao cinjenicu. Evo zadnji put sa ovim komentarom na koji sam reagovao.
ne, ja sam samo prenio sta kazu izvori sa terena, napisao izvor i to je to. + se nasmijao informaciji od 120 ubijenih Hezbollahovaca.
Opetja033

#11584 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

basar wrote:
eh sad hoće li biti monarhija, demokratija, vehabijska država svejedno je.
Monarhiju vec imaju, protiv nje se i bore.
basar

#11585 Re: Sirija

Post by basar »

ma upravu je čelendžer za sve. imate 3 tipa propagande, pa koji upali.
It_is_a_Leclerc

#11586 Re: Sirija

Post by It_is_a_Leclerc »

Opetja033 wrote:
Da li znaci da se ARBiH borila za serijatsku Bosnu talibanskog tipa radi onih mudzahedina koji su dolazili iz arapskog svijeta ovamo?
Aha.. Kontam. Znači, vehabosi, dobroćudni i otvoreni kakvi jesu, odlučili su samo pomoći u vaspostavljanu demokratije, iako oni to ne fermaju ni stručno, ali će pomoći bez ikakve naknade, bez ikakvog očigleednog razloga i koristi... Boga mi su za Nobela. :)
basar

#11587 Re: Sirija

Post by basar »

Opetja033 wrote:
basar wrote:
eh sad hoće li biti monarhija, demokratija, vehabijska država svejedno je.
Monarhiju vec imaju, protiv nje se i bore.
bitno je da su protiv one koja neće da bude sluga amerike i cionista. a npr. saudijska im je sasvim ok ;-)
Last edited by basar on 21/05/2013 00:42, edited 2 times in total.
sarajevoxxxx

#11588 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Evo jos par najnovijih slika iz Kusajra>

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Kusajr palaca heroja, i grobnica Hezbollaha

Image

Image

Image

Image

I maca nam zbunjena

Image

Image

Image

Image
akcid

#11589 Re: Sirija

Post by akcid »

Gdje treba dati novac za put za ove bosanske junačine željne ratovanja, mogu odvojiti dosta novca, samo nek' ih je što više :D
Opetja033

#11590 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

It_is_a_Leclerc wrote:
Opetja033 wrote:
Aha.. Kontam. Znači, vehabosi, dobroćudni i otvoreni kakvi jesu, odlučili su samo pomoći u vaspostavljanu demokratije, iako oni to ne fermaju ni stručno, ali će pomoći bez ikakve naknade, bez ikakvog očigleednog razloga i koristi... Boga mi su za Nobela. :)
Nisi ti glup, naprotiv. Kontas ti vrlo dobro sta zelim reci i kakvo je poredjenje samo sada spinujes jer nemas kontraargument.

Da pojednostavim:
Obzirom da ovdasnje vehabije odlaze u Siriju da se bore na strani Oslobodilacke Vojske Sirije, ti smatras kako ta ista vojska zeli da uvede serijat talibanskog tipa, da su svi bezumnici i da predstavljaju opasnost svjetskom miru.

Kada su TE ISTE vehabije dolazile iz svih krajeva arapskog svijeta u BiH da se bore na strani ARBiH... Onda ne vazi ista logika. Zasto?
Nemoj mi sada samo o legitimitetu i legalitetu jer smo taj dio valjda absorvirali. Tj ja sam odgovorio na tvoju tvrdnju a ti si se usutio.
muhafuca

#11591 Re: Sirija

Post by muhafuca »

Opetja033 wrote:
gorgonzola wrote:O njima trebalo 40 godina da se pobune. Ja ne vidim pobune u damasku. Izgleda da je volja vecine uz vlast u siriji.
Ne vidim radost oslobodjenih od placenika.

Saljem sa posla
Pa vidi se da nemas pojma niti blage veze o historiji Sirije pod Assadovim rezimom kada tvrdis da je ovo prva pobuna. Bile su demonstracije i u Damasku ali ih je rezim ubrzo srusio (sto je i logicno, radi se o srcu rezima). Mozemo malo gledati onda i sa druge strane: Oslobodilacka vojska Sirije i kurdske snage kontrolisu mnogo veci dio Sirije nego sto kontrolise Assad. Dakle vecina stanovnika te zemlje ne zeli Assada.

Mozemo se mi ovdje prepucavati do sutra - da li ga vecina podrzava ili ne. Nemamo tacne podatke. Ko je jedini krivac za to? Pa sam Assad i njegov otac jer nikada nisu dozvolili slobodne i demokratske izbore. Valjda oni najbolje znaju zasto to nisu uradili.
@1-ne kontrolise - "gusto" naseljeni dio Sirije je Zapadni i vecinu tog prostora kontrolise SAA -Kurdi su posebna prica nisu ni za Assada ni za ove nove nego iskoristili ljudi priliku zaokruzili svoj prostor i cekaju ishod bitke tako da ih ne mozes uvrstavati na jednu ili drugu stranu - vjerovatno ce "deal" praviti sa stranom koja pobjedi.

@2-ovi koji dolaze nisu bas pobornici slobodnih izbora takodje a za razliku od Assada nisu bas neki ni ljubitelji skolstva (pogotovo za djevojcice djevojke i zene) , ni ljubitelji slobodne misli itd .... itd sto pokusavas provuci kao kontru Assadu

tako da ako navijas za ove druge i argument ti je da je to zbog toga sto je Assad diktator - nemas pojma koliko si smjesan

A da ne govorimo o onima koji ih salju Saudija i Qatar - veliki ljubitelji slobodnih izbora , ljudskih prava , politickih sloboda itd itd /sarkazam naravno ako nisi skontao

nego nadji drugi argument
basar

#11592 Re: Sirija

Post by basar »

cocinbubanj wrote:hvala mmar klavikula i ostali, licemjeri i pro-trolovi! Kad čovjek vidi koliko vas je mržnja zasljepila, njegovo srce obuzme još veća ljubav prema braći muslimanima, prema bradi pogotovo. Kad teroristi OS BiH idu u Afganistan u borbenu misiju to nije problem...a kad oni koji su i nas branili, odu da brane Allahovu vjeru i sve obićne ljude u Siriji, to je problem. Hvala Allahu pa sam musliman.
pospan si meščini. pa ovdje niko mržnju ne ispoljava nego ti tvoji.
ove koje si pobrojao samo argumente iznose.
Klavikula

#11593 Re: Sirija

Post by Klavikula »

prema "najnovijim slikama iz Qusayra" tamo pada snijeg i toliko je hladno da "oslobodioci" moraju jakne nositi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Cyrax

#11594 Re: Sirija

Post by Cyrax »

sarajevoxxxx wrote:Evo jos par najnovijih slika iz Kusajra>
Kako to da snijeg pada na najnovijim slikama?
racionalista

#11595 Re: Sirija

Post by racionalista »

Opetja033 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
Opetja033 wrote:Ako sam dobro shvatio, ovi naši domicijalni vehabosi su otišli u Siriju da im zavedu demokratiju (slobodni izbori, free spech, dosta aparthejda, hoćemo slobodnu volju, dosta Assada i te cake), a u Bosni nam pričaju kako je ta ista vehabija pogubna ?! Skroz neki neodlučni ljudi.. :D

Nisi ti glup, naprotiv. Kontas ti vrlo dobro sta zelim reci i kakvo je poredjenje samo sada spinujes jer nemas kontraargument.

Da pojednostavim:
Obzirom da ovdasnje vehabije odlaze u Siriju da se bore na strani Oslobodilacke Vojske Sirije, ti smatras kako ta ista vojska zeli da uvede serijat talibanskog tipa, da su svi bezumnici i da predstavljaju opasnost svjetskom miru.

Kada su TE ISTE vehabije dolazile iz svih krajeva arapskog svijeta u BiH da se bore na strani ARBiH... Onda ne vazi ista logika. Zasto?
Nemoj mi sada samo o legitimitetu i legalitetu jer smo taj dio valjda absorvirali. Tj ja sam odgovorio na tvoju tvrdnju a ti si se usutio.

Možda je malo off topic ali ovdje bi se trebalo utvrditi kako su oni došli kod nas. Pogotovo 93. godine i kakva je struktura i profil tih ljudi bio. Ne sumnjam da je među njima bilo onih sa iskrenom namjerom ali vjerovatno je dosta njih ubačeno od strane stranih obavještajnih organizacija
Co0l

#11596 Re: Sirija

Post by Co0l »

muhafuca wrote:
Opetja033 wrote:
gorgonzola wrote:O njima trebalo 40 godina da se pobune. Ja ne vidim pobune u damasku. Izgleda da je volja vecine uz vlast u siriji.
Ne vidim radost oslobodjenih od placenika.

Saljem sa posla
Pa vidi se da nemas pojma niti blage veze o historiji Sirije pod Assadovim rezimom kada tvrdis da je ovo prva pobuna. Bile su demonstracije i u Damasku ali ih je rezim ubrzo srusio (sto je i logicno, radi se o srcu rezima). Mozemo malo gledati onda i sa druge strane: Oslobodilacka vojska Sirije i kurdske snage kontrolisu mnogo veci dio Sirije nego sto kontrolise Assad. Dakle vecina stanovnika te zemlje ne zeli Assada.

Mozemo se mi ovdje prepucavati do sutra - da li ga vecina podrzava ili ne. Nemamo tacne podatke. Ko je jedini krivac za to? Pa sam Assad i njegov otac jer nikada nisu dozvolili slobodne i demokratske izbore. Valjda oni najbolje znaju zasto to nisu uradili.
@1-ne kontrolise - "gusto" naseljeni dio Sirije je Zapadni i vecinu tog prostora kontrolise SAA -Kurdi su posebna prica nisu ni za Assada ni za ove nove nego iskoristili ljudi priliku zaokruzili svoj prostor i cekaju ishod bitke tako da ih ne mozes uvrstavati na jednu ili drugu stranu - vjerovatno ce "deal" praviti sa stranom koja pobjedi.

@2-ovi koji dolaze nisu bas pobornici slobodnih izbora takodje a za razliku od Assada nisu bas neki ni ljubitelji skolstva (pogotovo za djevojcice djevojke i zene) , ni ljubitelji slobodne misli itd .... itd sto pokusavas provuci kao kontru Assadu

tako da ako navijas za ove druge i argument ti je da je to zbog toga sto je Assad diktator - nemas pojma koliko si smjesan

A da ne govorimo o onima koji ih salju Saudija i Qatar - veliki ljubitelji slobodnih izbora , ljudskih prava , politickih sloboda itd itd /sarkazam naravno ako nisi skontao

nego nadji drugi argument
Sve si ti to fino napisao osim sto ti fali da dodas da su ti koji ti ne odgovaraju u vidu islamista (a ne odgovaraju ni meni,da se razumijemo) manjina na strani pobunjenika.
Chisum

#11597 Re: Sirija

Post by Chisum »

Cyrax wrote:
sarajevoxxxx wrote:Evo jos par najnovijih slika iz Kusajra>
Kako to da snijeg pada na najnovijim slikama?
"Snijeg pade na behar, na voce"
zigs7

#11598 Re: Sirija

Post by zigs7 »

Shahab wrote:Teško je zauzeti stav u ovom haosu u Siriji. Postoji li neki zvanični stav reisa Kavazovića po ovom pitanju? Samo je jedno neupitna istina. U Siriji treba pod hitno zaustaviti rat i besmisleni batoubilački rat. Pozivam sviju da agituju za mir a ne da vještački potpaljuju mržnju. Oba mezheba su muslimani.
Jesu oba i jos oba i to budu 4 i to je ispravan put a nusajrije su cisti nevjernici s obzirom na svoja ubjedjenja
basar

#11599 Re: Sirija

Post by basar »

zigs7 wrote:
Shahab wrote:Teško je zauzeti stav u ovom haosu u Siriji. Postoji li neki zvanični stav reisa Kavazovića po ovom pitanju? Samo je jedno neupitna istina. U Siriji treba pod hitno zaustaviti rat i besmisleni batoubilački rat. Pozivam sviju da agituju za mir a ne da vještački potpaljuju mržnju. Oba mezheba su muslimani.
Jesu oba i jos oba i to budu 4 i to je ispravan put a nusajrije su cisti nevjernici s obzirom na svoja ubjedjenja
zavisi ko je sljedeći na tapetu, taj je po ubjeđenju nevjernik.
prvo su bile osmanlije(bez obzira na mezheb), pa šiiti, pa alaviti, pa sufije.. ma jednostavno svi koji ne misle kao vi :)
muhafuca

#11600 Re: Sirija

Post by muhafuca »

Co0l wrote: Sve si ti to fino napisao osim sto ti fali da dodas da su ti koji ti ne odgovaraju u vidu islamista (a ne odgovaraju ni meni,da se razumijemo) manjina na strani pobunjenika.
Fino pa nek ih posutaju i nastave borbu protiv Assada - ako su terroristi manjina - ne bi trebalo biti problema

kod nas su ovdje dosli isto tako i kad ih se skupio neki broj koji su mislili da im je dovoljan da se pocnu siliti
- oni poceli - Armija BiH ih spustila fino na zemlju (moj stari isao u akcije protiv istih ovih kriminalaca ovdje)
i onda kad je rijesila problem sa njima nastavila borbu protiv cetnika

Samo , ako ni po cemu , mozes skontati po onih deset mjesta upraznjenih a ostavljenih za sekulariste iz Sirije u Nacionalnom vijecu - da su sekularisti na strani pobunjenika manjina a ovi vehabisti su vecina - njima nekom logikom 50 mjesta u vijecu dodjeljeno i sva popunjena
Locked