Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
brain bubbles

#11577 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by brain bubbles »

Plot twist, beba je Viserys :P

Salim se naravno, to je Jon, Robert ne smije saznati, jer bi ga ubio zbog Targ krvi, pa Ned mora svoju cast ukaljati zbog toga. Samo mi nije jasno, sto nije rekao Catelyn za to, valjda moze zena cuvati tajnu umjesto da mrzi nevino dijete
seln

#11578 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by seln »

AleksoMKD wrote:
Arya, kolji ljubavi, samo kolji pile maleno :D
:shock: :shock: :shock: :shock:

Help!
brain bubbles

#11579 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by brain bubbles »

Postavlja se i pitanje, jesu li svi Freyevi pobijeni, gdje je Edmure, Riverrun je jos niciji, tu je i Brotherhood, mogli bi i oni svi na sjever da se bore :D
Juliuscezar

#11580 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

dezurni_ucenik wrote:
pici wrote:
dezurni_ucenik wrote: Prosla je i Deni svega - jetim, dijete bez roditelja, prodao je rodjeni brat zadnjim divljacima, manje vise niko je nije ozbiljno shvatao dok zmajevi nisu odrasli. Pobune, neposlusni gospodari koji su je gledali ko zadnju pisulju i balavicu. Zato nek im se svima naj...e keve u Westerosu :D

ma prelako je ona to sve prebrodila a i imal je ogromnu podrsku evo sad su tu Tyrion i Varys, dje ce bolje savjetnike i spije... Jonu je ostao Davos a Melisandru je otjerao, Tormud samo jede i misli kako ce Bieene povaliti :mrgreen: mada je odan i hrabar to je bez daljeg, a ni Davos nije bas mnogo pametan tek je nedavno naucio citat..
Deni ima i Greyjoye (osim Eurona), Tyrele i Martele. Starkovi zele samo sjever, i vjerovatno bi i oni prihvatili Deniris kao kraljicu. Tormud i njegovi ostvarili ono sto su htjeli - preskocili su zid, naselice se na sjever i to je to. Ostali samo Lanisteri i Whitewalkeri kao najveca prijetnja westerosu. Ti je i Finger, bice zanimljivo sta ce on uraditi na relaciji Stark - Taliji. Mozda se ubije na kraju kao posljednji romantik :lol:
Nije problem hoce li Starkovi prihvatit da Danyeres vlada u 6 kraljevstava problem je hoce li Danyeres prihvatit da postoji jos jedan kralj osim nje.

Sad fakticki imaju 4 kralja: Jon, Euron, Cersei i Daniris
AleksoMKD

#11581 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

seln wrote:
AleksoMKD wrote:
Arya, kolji ljubavi, samo kolji pile maleno :D
:shock: :shock: :shock: :shock:

Help!
Ne boj se kolega, nisi ni Lanister ni Frej :evil:
Juliuscezar

#11582 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

brain bubbles wrote:Postavlja se i pitanje, jesu li svi Freyevi pobijeni, gdje je Edmure, Riverrun je jos niciji, tu je i Brotherhood, mogli bi i oni svi na sjever da se bore :D
To sam i ja pitao, da li je Arya oslobodila Edmura, ako jeste onda bi mogli imati ponovo Tullyeve u riverrunu
seln

#11583 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by seln »

brain bubbles wrote: sto nije rekao Catelyn za to, valjda moze zena cuvati tajnu
:-? :-?
Biva, neozenjen?
Tito_i_Partija

#11584 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

Ne razumijem protiv koga ce se onolika Dany-eva vojska borit'. Covjek bi rek'o sad ce bit' makljaze na cijelom kontinentu, a tamo su maltene sve vece porodice ili oslabljene ili istrijebljene. Ne znam, jedino da je neko usmjeri pravo prema sjeveru pa da pusti divljake i zmajeve na Walkere.
dezurni_ucenik

#11585 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by dezurni_ucenik »

bhnapoleon1 wrote:
dezurni_ucenik wrote:
pici wrote:

ma prelako je ona to sve prebrodila a i imal je ogromnu podrsku evo sad su tu Tyrion i Varys, dje ce bolje savjetnike i spije... Jonu je ostao Davos a Melisandru je otjerao, Tormud samo jede i misli kako ce Bieene povaliti :mrgreen: mada je odan i hrabar to je bez daljeg, a ni Davos nije bas mnogo pametan tek je nedavno naucio citat..
Deni ima i Greyjoye (osim Eurona), Tyrele i Martele. Starkovi zele samo sjever, i vjerovatno bi i oni prihvatili Deniris kao kraljicu. Tormud i njegovi ostvarili ono sto su htjeli - preskocili su zid, naselice se na sjever i to je to. Ostali samo Lanisteri i Whitewalkeri kao najveca prijetnja westerosu. Ti je i Finger, bice zanimljivo sta ce on uraditi na relaciji Stark - Taliji. Mozda se ubije na kraju kao posljednji romantik :lol:
Nije problem hoce li Starkovi prihvatit da Danyeres vlada u 6 kraljevstava problem je hoce li Danyeres prihvatit da postoji jos jedan kralj osim nje.

Sad fakticki imaju 4 kralja: Jon, Euron, Cersei i Daniris

Jon i Deni to su para dva, ljubili se grlili sve do pola 2 :D
Pandakonda

#11586 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

asker wrote:Povraca mi se vise i na samu pomen R+L=J al zasto jasno glasno ne prikazase da je Jon sin Rhaegara? Cemu vise misterija? Sav svijet bukvalno o tome prica, pa eto i serija je konacno razradila tu teoriju i onda prc, neko saputanje klinci palci. Bas bezveze. Ili opet ima neki twist. Goni ih u PM.

Dok su proglasavali Jona kraljem sjevera, prije maceva i konacnog proglasenja, ja sam cijelo vrijeme gledao u Sansu da vidim reakciju. U pocetku je bila kao malo zbunjena al kasnije sa zadovoljnim osmjehom na licu. Kao zadovoljna raspletom i podrzava brata.
E sad, onaj pogled sa Baelishom me brine. Meni ono nije izgledalo kao "znam te ljigavce i drzim te na oku" vec vise kao "bio si u pravu, ostado ja bez icega, vadi prsten hajmo se zenit".
Ovu idilu napravljenu u zadnjoj epizodi moze samo ona (zajedno sa ljigom ljigavim) shebat. Molim se bogovima, starim i novim, da nisam u pravu. Svaka druga opcija je ok za Sjever. Sad kad su ujedinjeni nek ih napada ko hoce od zivih ljudi (ww su druga prica). Krsni momci sa sjevera, konjice, oklop, prekaljeni ratnici, ogromna teritorija. Razbucali bi Neokaljane za dorucak, a Dothrakije i Druge sinove do rucka.
Nema tu misterije, Lyanna je godinu dana provela sa Rhaegarom tako nema šanse da otac bude neko drugi + ne bi Lyanna bezveze rekla "he will kill him you know that", zašto bi Robert ubio neko djete ako nije Targ ? Pisci nisu smatrali da doslovno trebaju pokazat rodni list da bi skontao ko je čiji otac, ovako je to urađeno sa stilom i to je to. Vjerovatno će u idućoj sezoni prikazat više flashbacka tipa kad je Rhaegar dao krunu Lyanni itd. da bi ovi likovi koji ne prate teorije i ne istražuju po internetu skontali šta se dešava.

Sansa je napravila izbor da će prije ostat uz Jona nego uz Baelisha, a Baelish je u tom trenutku skontao da je izgubio bitku za sjever i Sansu jer nema šanse da bi vitezovi Valea krenuli sami na čitav sjever bez ikakvog razloga, a on bez vitezova nema nikakvu vojsku.

Mislim da Dany nije bezveze spomenula brak u ovoj epizodi, tipujem da će htjet da se uda za Jona jer realno Stark je trenutno najjaca kuća. Moje predviđanje je da će Baelish otkrit Jonu ko su mu roditelji u trenutku kad se on bude ženio sa Dany sa ciljem da sabotažira njihovu vezu. I već sam gore rekao da će Jon nekako morat ubit Dany i tako će Longclaw postat Lightbringer. To je taj bittersweet kraj o kojem GRRM priča.
Amar_Chulle_Custic

#11587 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Amar_Chulle_Custic »

bhnapoleon1 wrote:R + L je glup dio price za mene jer se bezveze pravi Hype oko te Targeryanske krve a ljudi su jednostavno dosli kao osvajaci i to je to.

Sta ce bit na sjeveru kad se sazna da Jon nije Stark nego Targeryan, u tom slucaju ce sjever odmah skinuti njegovo priznanje za kralja.
Prvo, uopšte nije bzvz hype, Targaryeni su iz drevne Valyrije došli, kao časna porodica. Valyrija je u to vrijeme bila dominanta kulturološki i naučno a i imaju očito nekakve magije u krvi čim mogu izdržati vatru i ostvariti blisku vezu s zmajevima.
Nisu zmajevi s Dany samo jer im je "majka", to je spona njene familije i Zmajeva.
A tamo imamo i starkove, s druge strane. Isti fazon, i kroz njih teče magija, mogu wargati životinje i mnogoštošta... Te dvije familije nisu hypane, već napravljene da budu centar.
bhnapoleon1 wrote:Ali mala je rekla da je bitno samo da krv Neda Starka tece njegovim venama to jest da je krvno Stark.
a šta je Lyanna? Nije valjda Lannister....
dezurni_ucenik

#11588 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by dezurni_ucenik »

Zbog necega, Eurona ne treba potcijenjivati.

Rijec je o trubi (Dragonbinder) koju valjda on posjeduje, duzine neka dva metra. Ko puhne u nju, na licu mjesta ce biti mrtav, ali isto tako nakon tog zvuka zmajevi ce odbiti naredbe gospodara.
Tito_i_Partija

#11589 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

Pitanje je da li ce to bit' u seriji, jer su D&D isjekli i puno vaznijih stvari od toga.
Juliuscezar

#11590 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

Amar_Chulle_Custic wrote:
bhnapoleon1 wrote:R + L je glup dio price za mene jer se bezveze pravi Hype oko te Targeryanske krve a ljudi su jednostavno dosli kao osvajaci i to je to.

Sta ce bit na sjeveru kad se sazna da Jon nije Stark nego Targeryan, u tom slucaju ce sjever odmah skinuti njegovo priznanje za kralja.
Prvo, uopšte nije bzvz hype, Targaryeni su iz drevne Valyrije došli, kao časna porodica. Valyrija je u to vrijeme bila dominanta kulturološki i naučno a i imaju očito nekakve magije u krvi čim mogu izdržati vatru i ostvariti blisku vezu s zmajevima.
Nisu zmajevi s Dany samo jer im je "majka", to je spona njene familije i Zmajeva.
A tamo imamo i starkove, s druge strane. Isti fazon, i kroz njih teče magija, mogu wargati životinje i mnogoštošta... Te dvije familije nisu hypane, već napravljene da budu centar.
bhnapoleon1 wrote:Ali mala je rekla da je bitno samo da krv Neda Starka tece njegovim venama to jest da je krvno Stark.
a šta je Lyanna? Nije valjda Lannister....
Upravu si za ovo drugo.

Jesu dosli iz Valerie i sve to stoji ali im i dalje ne daje nikakva prava na vladavinu nad 7 kingdoms, jednostavno osvojili su kraljevstva macem i krvlju. Moze Danyeres opet osvojiti Westeros i prijestolje ali je ona samo osvajac.

Kruna Bareathona i pravo na vladavinu je puno pravednije od Targeryana, Bareathoni su se pravedno digli protiv nepravednog vladara i za vladare su priznati dobrovoljno od ostalih mocnih kuca.
dezurni_ucenik

#11591 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by dezurni_ucenik »

Tito_i_Partija wrote:Pitanje je da li ce to bit' u seriji, jer su D&D isjekli i puno vaznijih stvari od toga.

Mora biti neki zaplet. Bez obzira na brojnost, sumnjam da ce Denyris tek tako lako pokoriti Westeros.
drogon2

#11592 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

asker wrote:Povraca mi se vise i na samu pomen R+L=J al zasto jasno glasno ne prikazase da je Jon sin Rhaegara? Cemu vise misterija? Sav svijet bukvalno o tome prica, pa eto i serija je konacno razradila tu teoriju i onda prc, neko saputanje klinci palci. Bas bezveze. Ili opet ima neki twist. Goni ih u PM.

Dok su proglasavali Jona kraljem sjevera, prije maceva i konacnog proglasenja, ja sam cijelo vrijeme gledao u Sansu da vidim reakciju. U pocetku je bila kao malo zbunjena al kasnije sa zadovoljnim osmjehom na licu. Kao zadovoljna raspletom i podrzava brata.
E sad, onaj pogled sa Baelishom me brine. Meni ono nije izgledalo kao "znam te ljigavce i drzim te na oku" vec vise kao "bio si u pravu, ostado ja bez icega, vadi prsten hajmo se zenit".
Ovu idilu napravljenu u zadnjoj epizodi moze samo ona (zajedno sa ljigom ljigavim) shebat. Molim se bogovima, starim i novim, da nisam u pravu. Svaka druga opcija je ok za Sjever. Sad kad su ujedinjeni nek ih napada ko hoce od zivih ljudi (ww su druga prica). Krsni momci sa sjevera, konjice, oklop, prekaljeni ratnici, ogromna teritorija. Razbucali bi Neokaljane za dorucak, a Dothrakije i Druge sinove do rucka.
Pa mislim da je jasno da je covjek Rhaegarov sin.Kako bi ti da ti drugacije potvrde?Da Lyanna Nedu bespotrebno prica ko je djecakov otac,kad ovaj zna s kim je bila citavo vrijeme :-D Podsjetilo bi me na onu scenu iz cetvrte sezone kad je Lysa Baelishu bukvalno ispripovijedala sta joj je naredjivao citavo vrijeme,kao da on to vec ne zna :D

Mislim da za Sansu/Jona ovo nije moglo bolje ispast.Ocito je da se njoj ne udaje za nekog koga ne voli (to bi bilo vec treci put),a ovo sto se desilo bio je mozda i jedini nacin da se na neki nacin rijesi Petyra.Sjever je ujedinjen,imaju ponovo svoju vojsku,ne zavise od Littlefingera.
Tito_i_Partija

#11593 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

Pa jedino da pokazu Dothrakije k'o totalne luzere na bojnom polju. Mislim, Dany je sabrala iza sebe sto se je moglo sabrat', a Westeros nije nikad bio slabiji...svako oslabio i sebi se okren'o, nema ujedinjenog kraljevstva k'o za vrijeme Tywin-a pa da joj se suprotstavi ono bas kako moze i treba. Jedino joj sad Walkeri mogu parirat', i niko drugi.

Ako od Eurona sad naprave nekog uber-zlikovca sa neizmjernim resursima, e onda su stvarno dotakli dno.
AleksoMKD

#11594 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

brain bubbles wrote: Samo mi nije jasno, sto nije rekao Catelyn za to, valjda moze zena cuvati tajnu umjesto da mrzi nevino dijete
Pa kad je doneo Jona on nije ni poznavao Cat, legli jednom i to je to.

Plus ako bi Cat poverila svoju tajnu nekom svom bliskom (eto, Ned je veran nije frka) pa taj neko kaze nekom drugom.........eventualno bi to doslo do Varisa/Roberta/Lanisterovih........ne samo sto bi Jon bio u opasnosti vec i kuca Stark.
Pandakonda wrote: Sansa je napravila izbor da će prije ostat uz Jona nego uz Baelisha, a Baelish je u tom trenutku skontao da je izgubio bitku za sjever i Sansu jer nema šanse da bi vitezovi Valea krenuli sami na čitav sjever bez ikakvog razloga, a on bez vitezova nema nikakvu vojsku.
Pola Valea se moli Starim Bogovima, vecina plemica su poznavali Neda a glava druge najjace kuce u Valeu Lord Royce (opet, krv Prvih Ljudi plus se mole Starim Bogovima) je postovao Neda, ne voli Maloprstog i pokusao je nagovoriti ludu Lisu da se ukljuci u rat na strani Starkovih.
Juliuscezar

#11595 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

Tito_i_Partija wrote:Pa jedino da pokazu Dothrakije k'o totalne luzere na bojnom polju. Mislim, Dany je sabrala iza sebe sto se je moglo sabrat', a Westeros nije nikad bio slabiji...svako oslabio i sebi se okren'o, nema ujedinjenog kraljevstva k'o za vrijeme Tywin-a pa da joj se suprotstavi ono bas kako moze i treba. Jedino joj sad Walkeri mogu parirat', i niko drugi.

Ako od Eurona sad naprave nekog uber-zlikovca sa neizmjernim resursima, e onda su stvarno dotakli dno.
Ma i bez Dotrakija uz Martelle i Tyrellijeve i Unusslied ona moze razbit Lanistere. Lanisteri su iscrpljeni a ovi nisu rat osjetili. Pitanje je samo kome ce se naklonit lorodovi koji su bili odani Bareathonima.
Amar_Chulle_Custic

#11596 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Amar_Chulle_Custic »

Pa i Targsi su imali plemenit cilj, ujediniti do tad rasuli Westeros i stvoriti od njeg ovo što ej danas.
Lahko je nama sad pričat, gledamo zadnjeg debila koji je htio popalit sve, i pričamo kako Targsi nemaju pravo na carstva. Imaju. Oni su ih ujedinili, oni su stvorili Westeros kakav mi danas znamo. A realno gledajući, meni je Westeros daleko uređeniji i civilizovaniji od Esseosa.

I onda nakon stoljeća vladavine, skinu ih.
Ok, Robert je zaslužio to.
Ali ako sad Daeny dođe, ne mora nikog spalit. Dovoljno je da ljudi prihvate ponovo Targse kao vladare.
Bez smrti, bez ičeg. Realno, najbolji bi bila vladar uz Tyriona i Varys-a, još ako im se Jon pridruži...
Ima tu u Targsima nešto, garant.
Cregan

#11597 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Cregan »

dezurni_ucenik wrote:
Tito_i_Partija wrote:Pitanje je da li ce to bit' u seriji, jer su D&D isjekli i puno vaznijih stvari od toga.

Mora biti neki zaplet. Bez obzira na brojnost, sumnjam da ce Denyris tek tako lako pokoriti Westeros.
U sustini nema se sta pokoriti, Sjever nije briga za IT, mogu se samo pridruziti Dany, kao sto je neko vec napisao, onaj mali bi dao citav Vale da se provoza na zmaju, Reach i Dorn su vec uz nju, tako da ostanu Lanisteri sa 8000 vojnika, ne znam sta ce biti Freyevima, sumnjam da ce i jedna druga kuca podrzat Lanistere, a mogao bi i Jamie ubiti Cersie. Deny da ima 2000 vojnika i zmajeve satrala bi Lanistere. Ja mislim da ce glavni problem biti Euron. Kad je Jon rekao pravi neprijatelj donosi oluju, ja sam odmah pomislio na ono kad Euron kaze ja sam oluja. Mislim da ce on imati neke veze sa WW. Mozda se udruzi sa Cersie. Mislim da su vec krenuli sa postavljanjem temelja da ce se Jon i Dany vjencat. Kad ona prica sa Dariom o savezima, a jedini muskaraci koji trenutno vladaju, a vrijedani su saveza su Jon i Robin Arryn. Iako bi bilo prejako da se Deny uda za Robina Arryna, sumnjam da ce krenut tim putem. Dorn je usao u kraljevstvo tako sto je Kralj Daeron ozenio Dornsku princezu, mogli bi tako sada Sjever spojiti.
Idemedosumom

#11598 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Idemedosumom »

Da li se iko zapitao kako se Varys teleportirao iz Dorne na brod u Slaver's bay? :-D
Juliuscezar

#11599 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

Targeryani su dosli kao strani osvajaci i pobili na desetine hiljada stanovnika Westerosa dok su Bareathoni vec hiljadama godina u Westerosu. Westeros uopce nije bio mirno kraljevstvo za vrijeme Targeryana nego je konstantno krvarilo u njihovim dinastickim ratovima.
Danyiris ce mozda osvojiti kraljevstvo i tako "stvoriti pravo" za svoje potomke ali da sam ja plemic u Westerosu i da u ovom trenutku biram izmedju nekog Bareathona i Daniris definitvno bi izabrao Bareathona.

A za Targeryane imamo i tu porodicnu poremecenost jer su incestiozni.
Cregan

#11600 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Cregan »

AleksoMKD wrote:
brain bubbles wrote: Samo mi nije jasno, sto nije rekao Catelyn za to, valjda moze zena cuvati tajnu umjesto da mrzi nevino dijete
Pa kad je doneo Jona on nije ni poznavao Cat, legli jednom i to je to.

Plus ako bi Cat poverila svoju tajnu nekom svom bliskom (eto, Ned je veran nije frka) pa taj neko kaze nekom drugom.........eventualno bi to doslo do Varisa/Roberta/Lanisterovih........ne samo sto bi Jon bio u opasnosti vec i kuca Stark.
Pandakonda wrote: Sansa je napravila izbor da će prije ostat uz Jona nego uz Baelisha, a Baelish je u tom trenutku skontao da je izgubio bitku za sjever i Sansu jer nema šanse da bi vitezovi Valea krenuli sami na čitav sjever bez ikakvog razloga, a on bez vitezova nema nikakvu vojsku.
Pola Valea se moli Starim Bogovima, vecina plemica su poznavali Neda a glava druge najjace kuce u Valeu Lord Royce (opet, krv Prvih Ljudi plus se mole Starim Bogovima) je postovao Neda, ne voli Maloprstog i pokusao je nagovoriti ludu Lisu da se ukljuci u rat na strani Starkovih.
Ne samo da su je nagovarali da se pridruzi Robbu, malo je falilo da Lord Royce podigne pobunu zato sto se nisu pridruzili ratu. Nije bilo pobune samo zato sto je Littlefinger odkupio dugove Roycovih saveznika i ovi ga napustili.
Post Reply