Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
Banksy

#11576 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Banksy »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Iskreno nemam ništa protiv toga da Srbija, BiH, Makedonija i CG postanu jedno tržište.
Iskreno, imam nešto protiv.

Kako smo kulturološki već poklopljeni istočnim susjedima, uz jedno tržište, postavlja se pitanje, zašto smo onda ratovali?
pemanapemani

#11577 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pemanapemani »

Banksy wrote:
Iskreno nemam ništa protiv toga da Srbija, BiH, Makedonija i CG postanu jedno tržište.

Kako smo kulturološki već poklopljeni istočnim susjedima, uz jedno tržište, postavlja se pitanje, zašto smo onda ratovali?
I mene interesuje zašto smo onda ratovali, odnosno, zašto smo se branili?

Znaš onu staru "narodnu" - trećinu pobiti, trećinu protjerati i trećinu asimilirati. Moliš Boga da ne budeš u onoj trećini kojoj je namjenjeno klanje i boli te briga, ha ja. :-)
Alfons Kauders

#11578 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Banksy wrote:

Isto bi se moglo reci i za zapadne susjede ukoliko bi krenuli u proces pristupa EU, jer bi nas ucjenjivali i guzili jos 20 godina. :D

Uostalom, ne grade se nikakvi berlinski zidovi. Cak ce biti vise prilike za saradnju s Hrvatskom i EU ukoliko se ostvare dogovorena ulaganja u infrastrukturu. Ovim se nudi brzi protok roba i ljudi, prakticno rjesenje, brze i jeftinije za sve.

Ne mora se sest puta ponavljati drama oko ulaska i ucjenjivanja okolnih zemalja (npr. Slovenija blokirala Hrvatsku, Grcka Makedoniju), ne moraju se gubiti vrijeme na prilagodjavanje svega i svacega na nivou unije svaki put kada udje drzavica od milion ljudi, nema mora se prebacivati Sengen, barem ne sest puta... Ima toga koliko hoces.

A mozda kao najveci bonus, usput se rasciste se neka pitanja i sporovi koje EU ne namjerava "uvoziti" - od imena Makedonije, preko statusa Kosova, uredjenja BiH, pa do mase manjih problema koji su donekle rezultat tih pizdarija.
Obi Wan Bosnian

#11579 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Obi Wan Bosnian »

pemanapemani wrote:
Banksy wrote: Kako smo kulturološki već poklopljeni istočnim susjedima, uz jedno tržište, postavlja se pitanje, zašto smo onda ratovali?
I mene interesuje zašto smo onda ratovali?
Image

Jedino to? :?
tandmand

#11580 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by tandmand »

Banksy wrote:

Danas sam saam sebi postavio ovo pitanje i evo na temi nađoh isto. Tolike žrtve, uništena imovina, razoreni životi za šta? Da bi imali jedno tržište ali da nam usput poglavica "Dodik koji sedi" negira bosanski jezik (što je samo vrh ledenog brijega). Ovo pitanje zaslužuje posebnu temu ...
oakville

#11581 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by oakville »

Alfons Kauders wrote:
Banksy wrote:

Isto bi se moglo reci i za zapadne susjede ukoliko bi krenuli u proces pristupa EU, jer bi nas ucjenjivali i guzili jos 20 godina. :D

Uostalom, ne grade se nikakvi berlinski zidovi. Cak ce biti vise prilike za saradnju s Hrvatskom i EU ukoliko se ostvare dogovorena ulaganja u infrastrukturu. Ovim se nudi brzi protok roba i ljudi, prakticno rjesenje, brze i jeftinije za sve.

Ne mora se sest puta ponavljati drama oko ulaska i ucjenjivanja okolnih zemalja (npr. Slovenija blokirala Hrvatsku, Grcka Makedoniju), ne moraju se gubiti vrijeme na prilagodjavanje svega i svacega na nivou unije svaki put kada udje drzavica od milion ljudi, nema mora se prebacivati Sengen, barem ne sest puta... Ima toga koliko hoces.

A mozda kao najveci bonus, usput se rasciste se neka pitanja i sporovi koje EU ne namjerava "uvoziti" - od imena Makedonije, preko statusa Kosova, uredjenja BiH, pa do mase manjih problema koji su donekle rezultat tih pizdarija.
EU je kao žena koja se nada udaji - sve do udaje je dobro, fleksibilno i super, a kad se brak zaključi onda novopečenog muža satre zahtjevima :D Najbolje od EU se dobija dok si kandidat,od bezviznog režima, pa do školovanja i slobode kretanja. Za zapošljavanje pojedinaca s Balkana u EU članstvo više nije bitno. Pošto razvoj BiH više zavisi od turbulencija na Kosovu, Makedoniji i Srbiji, a Crna Gora je svakako važnija za BIH nego Hrvatska (jedino zemlja s kojom BiH ima granicu a da ti ne pravi probleme), ovo svakako ima smisla. Albanija u svemu tome dodje kao vegeta eto da se izjednači broj muslimana i pravoslavnih.
animus

#11582 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by animus »

Za ove koji se pitaju za sta su se borili nek se sjete snimka strijeljanja onih momaka iz srebrenice. Tu su nam sudbinu bili namjenili i dosta nasih sugradjana je ubijeno od tih barbara. Borili smo se peije svega da nas ne ubiju vezanih ruku i da nam ne traze kosti nakon 20 godina. Ne znam kako se ljudi mogu pitati nakon svega za sta su se borili. Prebrzo zaboravljamo gdje smo bili.
spreca

#11583 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

dr laganini wrote:
512MB wrote:Sta sam propustio, ercegovci ustvari vode tajnu proamericku politiku? :lol:
..nemam veze s ercegovinom al istine radi ercegovina je nositelj razvoja u bih..samo da progledate.. :D
Ako treba da ucimo kako se sverca i neplaca porez onda to sigurno od ercegovaca ....pusti nas belaja i takvih nositelja razvoja
Alfons Kauders

#11584 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

dr laganini wrote:..ne lupetaj po vašim pokazateljima iz asarajevskog zapadno hercegovačka županija dominir au svim ekonomskim pokazateljima.. :-)
Navedi jedan.
155_mm

#11585 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 155_mm »

"Po meni je ova posjeta potpredsjednika Pencea Evropi, u smislu destinacije, pažljivo odabrana. On je bio i u Estoniji i u Gruziji i sada u Podgorici te je poslao jasnu privrženost sigurnosti Amerike na evropskom kontinentu", rekao je Plenković.

Rekao je kako je s Penceom razgovarao o odnosima SAD-a i Hrvatske, o Inicijativi triju mora te da ga je pozvao u Hrvatsku.
nadamo se da mu je uspio objasniti da je hrvatska glavni americki igrac na balkanu i da vodi proamericku politiku.

cuj ovo pricao mu o tri mora a treci entitet nista.
:shock:
155_mm

#11586 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 155_mm »

Potpredsjednik SAD-a Mike Pence je rekao da SAD smatra Bosnu i Hercegovinu ključem stabilnosti, mira i sigurnosti regije Zapadnog Balkana. Ponovio je neupitnu podršku SAD-a teritorijalnom integritetu, suverenitetu i euroatlantskim integracijama Bosne i Hercegovine.
bojim se da ga nije uspio ubijediti.
Kejn

#11587 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kejn »

dr laganini wrote:..ne lupetaj po vašim pokazateljima iz asarajevskog zapadno hercegovačka županija dominir au svim ekonomskim pokazateljima.. :-)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

nemoj više usrat ću se :lol:
animus

#11588 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by animus »

Tri mora, treci entitet, fale jos samo tri prsta pa da razumijemo o cemu se prica.
furlan

#11589 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by furlan »

dr laganini wrote:
Streptokok wrote:
dr laganini wrote:..ETO I SAM SI PODEBLJA ZAR TRIBA PREVOD...A DEUTCHLAND UVIK HVALA ZAŠTO NE..
jel se ovo doktor klonira, ili im hdz uz člansku kartu dijeli i doktorske diplome?
..samo je jedan dr na forumskoj karti... :)
Ma dzes Vojo, četničino stara. :D
512MB

#11590 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 512MB »

dr laganini wrote:
512MB wrote:Sta sam propustio, ercegovci ustvari vode tajnu proamericku politiku? :lol:
..nemam veze s ercegovinom al istine radi ercegovina je nositelj razvoja u bih..samo da progledate.. :D
Mislite li na smiljnu industriju il mozda gospu medjugorsku (koja nije priznata od vatikana, a stim i puka izmisljotina i prevara)?
512MB

#11591 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 512MB »

155_mm wrote:
Potpredsjednik SAD-a Mike Pence je rekao da SAD smatra Bosnu i Hercegovinu ključem stabilnosti, mira i sigurnosti regije Zapadnog Balkana. Ponovio je neupitnu podršku SAD-a teritorijalnom integritetu, suverenitetu i euroatlantskim integracijama Bosne i Hercegovine.
bojim se da ga nije uspio ubijediti.
Ovi probada direktno kroz srce, a jos na ovom zvizganu :D
Dino79

#11592 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Dino79 »

alonzo_harris wrote:@hafis
Jarane, mene kao Sarajliju ovo boli na ličnom nivou, jer non stop predajem na te konkurs, godinama. Meni ne smeta što je primljen Hrvat ili neko druge narodnosti, ali mi smeta što ih dovlače iz vuk...., fakultet nisu završili u BiH; i zauzimaju radno mjesto nama koji smo završili fakultet u BiH. Što ti isti likovi nisu studirali elektrotehniku u Sarajevu, Tuzli ili Banja Luci? Gdje će oni tamo, ugroženi su, ej; a kada je u pitanju posao, eto ih odmah.
Nisu oni nigdje zavrsili nego samo stampaju diplome.
Znam ih licno nemaju veze o poslu ali blage veze o struci nemaju.
Donesu nekakve kao diplome bez ikakve nostrifikacije samo neki kursevi i zaposle se u elektroprenos a plata preko 3000 i joz ih direktor gotivi te dnevnice putovanja......sire se po sarajevu kao da su ga oslobodili ( a znamo sta su radili u kiseljaku za vrijeme rata )
I na sve to pricaju kako su ugrozeni.

Znali neko kolik je stopa nezaposlenosti hrvata u Sarajevu ?
Mozete predpostaviti kolika je kad ih dovode iz takozvane Herceg Bosne.
Dino79

#11593 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Dino79 »

dr laganini wrote:...zaoadno hercegovci se zapošljavaju u sarajevu.. :jbt:
    Da ali na odabrane pozicije uglavnom budztske.
    Dino79

#11594 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Dino79 »

Pa realan broj Hrvata u BiH je negdje oko 15 % . Uzme li se uz to cinjenica da su visokoobrazovani iskristili svoje Hrvatsko drzavaljanstvo odnosno putovnicu i da veliki broj hrvata samo periodicno zive u BiH odnosno defakto nisu rezidenti naše države onda su Hrvati i vise nego zastupljeni u federalnim odnosno drzavnim tijelima.

Nije problem majorizacija vec prosto ih nema u bih.
    Kako ce biti zastupljeni kad ih nema medju kandidatima na konkursima.
    A ako ih ima tad im daju sve moguce prednosti nad drugim kandidatima.
    Sanjarko

#11595 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Sanjarko »

dr laganini wrote:--dva hrvata i to baš slučajno dvojica koji koriste svaku priliku da kritiziraju hrvatsku politiku u bih.. :D

Popis Javnih poduzeća u Kantonu Sarajevo i direktor:

1. Apoteke Sarajevo – direktor Emina Oruč,
    2. Biblioteke Grada Sarajeva – direktor Zlatko Topčić,
    3. Bosanski Kulturni Centar – direktor Mario Pejić,
    4. Centar Skenderija doo SA – direktor Amer Kapo,
    5. Collegium Artisticum – bez direktora
    6. Direkcija za puteve KS – direktor Nermin Drnda,
    7. Direkcija za robne rezerve KS – direktor Ismet Vukotić,
    8. Direkcija za turizam KS – Nepoznato
    9. Disciplinski centar za maloljetnike SA – direktor Nermin Mušikić,
    10. Dom za djecu bez roditeljskog staranja – direktor Saudin Đurđević,
    11. Dom za socijalno zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom i drugih osoba SA – direktorica Sanita Alagić,
    12. Kantonalna Javna ustanova za zaštićena područja KS – Osman Delić,
    13. Kantonalni centar za socijalni rad KS – direktor Adnan Podžo,
    14. KJKP GRAS doo SA – direkor Avdo Vatrić,
    15. Klinički centar Univerziteta u SA – direktorica Sebija Izetbegović,
    16. PARK DOO SA – direktor Alen Ramić,
    17. Poljoprivredno dobro Butmir – direktor Mirsad Memišević,
    18. POKOP DOO SA – direktor Goran Cerić,
    19. Profesionalna vatrogasna brigada KS – komandir Mahir Halilović,
    20. Rad doo SA – direktor Selim Babić,
    21. Sarajevogas doo SA – direktorica Nihada Glamoč,
    22. Sarajevošume – direktor Nermin Demirović,
    23. Televizija Kantona Sarajevo – direktor Elvir Resić,
    24. Toplane SA – direktor Admir Džubur,
    25. Tržnice-Pijace SA – direktor Jasmin Terović,
    26. Veterinarska stanica Sarajevo – direktorr Igor Jerković,
    27. Vodovod i kanalizacija doo SA – direktor Nezir Hadžić,
    28. Zavod za informatiku i statistiku KS – direktor Timur Gadžo,
    29. Zavod za izgradnju KS – direktorica Ljiljana Pelidija,
    30. Zavod za planiranje razvoja KS – direktor Hamdija Efendić,
    31. ZOI-84-Olimpijski centar SA – direktor Midhat Hubijar,
    Pa ne kontam. U SK nema ni 10 hiljada Hrvata a Ostalih preko 400 hiljada. Vecina Bosnjaci. To ko da bi u Sirokom Hrvati Boshnjake zaposljavali. Plus Hrvati u vecini nisu clanovi SDA. Sta treba da par hiljada radno sposobnih Hrvata u SK zauzima 33% pozicija jer su Hrvati konstitutivni a da Boshnjaci koji su isto konstitutivni ne zauzimaju ni jednu skoro poziciju tamo gdje su Hrvati vecina. A ovo su ti glavonje, sefovi. Evo ovdje u Ze nema par isto hiljada rado sposobih Hrvata i gle cuda svi u Sudstvu, Policiji itd. zaposleni i inace skoro zaposleni svi, jer se jedan dio zaposlio u isnstitucije, pola mozda i napravilo prazinu da se skoro svi Hrvati zaposle u privatan sektor. Ja bi sve privatizirao i drzavu sluzbu, administraciju i firme pa da privatici zaposljavaju koga hoce. Da imate recimo ko mi u Ze Indijca kao glavonju, sefa.
    Sanjarko

#11596 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Sanjarko »

Trebaju nam ulice nosit nazive Cica Drazina ulica itd. :-) :lol: Normala ko je vecina da ce bit i na vecini pozicija. Hrvati sto su ostali kod nas vecinom stariji ljudi, u penziji ili pred penzijom itd. Sta sad mi trebamo zaposljavat Hrvate na pozicije 33% dze ih ima samo par hiljada radno sposobnih. :lol:
    Sanjarko

#11597 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Sanjarko »

dr laganini wrote:..brkaš javna poduzeća i općinske strukture... :D
    Ne brkam ja nista. To je sve pod SDA. :lol: A Hrvati samo SDP i Kradeze. :lol: Jos trebamo par hiljada radno sposobih Hrvata da zaposlimo na pozicije da zauzimaju 33% pozicija. :lol: Iako su svi skoro zaposleni u Istitucijama, Admiistarciji pa i u ovime preduzecima. :lol: Trebamo vas stititi ko Bijele Nosoroge. :lol: Mozda i oplodzavati ko iste. Projekt Raspolod Hrvata od Strane Boshnjaka, da Hrvate ne zadesi sudbina Bijelih Nosoroga. :lol:
    Sanjarko

#11598 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Sanjarko »

Pa citas li ti sta ja pisem. Nema vas, ono sto ima staro bolan, a mi vecina. Sta sad mi trebamo, svoje na ulicu da bi vi manjina uvalili svoju guzicu. Jel to vi radite dze ste vi vecina. Evo de mi spisak zaposlenih u recimo nedze gdje su Hrvati vecina a mi manjina. Pa u Stocu dze smo tu nedze vi nasima ne da te da budu cistaci u preduzecima drzavnim, administraciji. Ne mogu se ko cistaci zaposlit. A tu smo nedze u Stocu po broju.
    Sanjarko

#11599 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:Pa citas li ti sta ja pisem. Nema vas, ono sto ima staro bolan, a mi vecina. Sta sad mi trebamo, svoje na ulicu da bi vi manjina uvalili svoju guzicu. Jel to vi radite dze ste vi vecina. Evo de mi spisak zaposlenih u recimo nedze gdje su Hrvati vecina a mi manjina. Pa u Stocu dze smo tu nedze vi nasima ne da te da budu cistaci u preduzecima drzavnim, administraciji. Ne mogu se ko cistaci zaposlit. A tu smo nedze u Stocu po broju.
    Ovi misle ko da su kolonizatori ili neka sila pa moraju na pozicijama bit vise u odnosu na domorodce. :lol:
    Sanjarko

#11600 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:
    Vizionar 1985 wrote:Pa citas li ti sta ja pisem. Nema vas, ono sto ima staro bolan, a mi vecina. Sta sad mi trebamo, svoje na ulicu da bi vi manjina uvalili svoju guzicu. Jel to vi radite dze ste vi vecina. Evo de mi spisak zaposlenih u recimo nedze gdje su Hrvati vecina a mi manjina. Pa u Stocu dze smo tu nedze vi nasima ne da te da budu cistaci u preduzecima drzavnim, administraciji. Ne mogu se ko cistaci zaposlit. A tu smo nedze u Stocu po broju.
    Ovi misle ko da su kolonizatori ili neka sila pa moraju na pozicijama bit vise u odnosu na domorodce. :lol:
    A ima ih bruka po institucijama, preduzecima drzavnim zaposlenih samo nisu na pozicijama ko sefovi. Evo komsije Hrvati moji u policiji u Ze rade itd. Bruka primjera. Trebamo preko reda, poznanstava, usluga itd. Hrvate za sefove postavit, privilegovano jer zasluzuju to jer su ipak konstitutivni i zasluzuju 33% svega iako ih ima 10%. Napuhali na popisu 5% vise nego sto ih ima. Privilegovano im 33% svega trebamo dat.
    Post Reply