IRAN

Post Reply
insomnia78

#11576 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

A bicikla?
insomnia78

#11577 Re: RE: Re: IRAN

Post by insomnia78 »

Gojeni H wrote:
salik79 wrote:
Gojeni H wrote:Preporucujem film Rosewater, reziran od strane Jon-a Stewart-a.
Da li je ista realniji od onog smeca "Argo"?
Pa, Jon Stewart je producent i reziser.
Film je mnogo "nezavisniji". Nije klasicni holivudski proizvod.

Tebi se ne bi svidio. Ne vjerujem da film nesto kritikuje. Samo prica pricu novinara koji je zatvoren u kazamat, a onda je podvrgnut mucenju.
Mora da je bio homoseksualni izraelski spijun koji je silovao maloljetnike
Co0l

#11578 Re: IRAN

Post by Co0l »

Il' to il' kurdski diler.
salik79

#11579 Re: IRAN

Post by salik79 »

Jok, bio je naivni i nevini, svimadobrozeleci Amer...Al' ne dade mu se sorit' dobro od mrskih mula.
insomnia78

#11580 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

Odbijam povjerovati u to
salik79

#11581 Re: IRAN

Post by salik79 »

Vjerov'o, ne vjerov'o, al' tako je...Isto kao sto im nauku, kulturu i sport zatiru.
Gojeni H

#11582 Re: IRAN

Post by Gojeni H »

salik79 wrote:Jok, bio je naivni i nevini, svimadobrozeleci Amer...Al' ne dade mu se sorit' dobro od mrskih mula.
Hajd' prvo pogledaj film.

Prica je o iskustvu ovog covjeka, tokom njegovog izvjestavanja o predsjednickim izborima u IRanu 2009. god.:

Image

https://en.wikipedia.org/wiki/Maziar_Bahari

Scenario je baziran na osnovu memoara sakupljenih u ovoj knjizi:

Image
salik79

#11583 Re: IRAN

Post by salik79 »

Gojeni H wrote:
salik79 wrote:Jok, bio je naivni i nevini, svimadobrozeleci Amer...Al' ne dade mu se sorit' dobro od mrskih mula.
Hajd' prvo pogledaj film.

Prica je o iskustvu ovog covjeka, tokom njegovog izvjestavanja o predsjednickim izborima u IRanu 2009. god.:

Image

https://en.wikipedia.org/wiki/Maziar_Bahari

Scenario je baziran na osnovu memoara sakupljenih u ovoj knjizi:

Image

Ne sumnjam ja da ce oni napraviti film...Kad se samo sjetim kaubojskih i vijet-kongovskih filmova... Ako se dobro sjecam htjeli su snimati film i o onoj dvojici smaknutih pedofila sto su silovali djecaka, kao o dvojici jadnih gejeva cija ljubav nesretno skonca na vjesalima. Cak su glavni inicijatori tog filma bili Pet-Shop boysi. Ne znam da li je ikada ugledao svjetlo dana?

Ja se samo sjetim Libije i uloge "novinara" u "revoluciji"...
walter kurtz

#11584 Re: IRAN

Post by walter kurtz »

Je li istina da sije jedu malu djecu :zoka:
salik79

#11585 Re: IRAN

Post by salik79 »

walter kurtz wrote:Je li istina da sije jedu malu djecu :zoka:
Ihhhhh, to ti tek sada cuo?! Zaostajes, zaostajes...A, jos ako su pride iranske sije, medzusije (vatropoklonici), onda.....eeeee, moj ti onaj, bolje da ti ne pricam....
salik79

#11586 Re: IRAN

Post by salik79 »

....cak su gori i od krvozednih Indijanaca!
Co0l

#11587 Re: IRAN

Post by Co0l »

Profulali ste, zna se ko su kanibali.
insomnia78

#11588 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

Iračke šije?
salik79

#11589 Re: IRAN

Post by salik79 »

Takfiri terrorist plot foiled in Iran’s Fars province

Iran's Intelligence Minister Mahmoud Alavi has announced that a Takfiri terrorist plot involving foreign nationals has been discovered and thwarted in the southern province of Fars.

Alavi made the announcement on Wednesday, adding that during the operations, several foreign nationals were detained and around 100 kilograms of explosives were discovered.

He also said that the Takfiris had planned to carry out their plot during the mourning ceremonies commemorating the martyrdom anniversary of Imam Hussein (PBUH), the third Shia imam.

“Evidence shows that Iran’s enemies guided the terrorists from overseas to create sectarian strife inside the country,” he said, adding that they failed to carry out their plot due to the Iranian nation’s vigilance.

On Tuesday, Iran’s Islamic Revolution Guards Corps (IRGC) foiled an attempt by a team of counter-revolutionary terrorists to infiltrate the country via its northwestern province of Kordestan.

Brigadier General Mohammad Hossein Rajabi, the commander of the IRGC’s Kordestan arm, made the announcement, noting that the terrorists were from the Kurdistan Free Life Party, also known as PJAK.

IRGC forces engaged the gang in the Golchidar area of the province’s Marivan county, inflicting material losses and casualties on them and forcing them to flee.

Earlier in the year, a Takfiri-Wahhabi plot to stage attacks in Iran’s major cities, including Tehran, was thwarted. The country’s Intelligence Ministry then released a video showing the security forces raiding the hideout of the terrorists in the capital.
Gojeni H

#11590 Re: IRAN

Post by Gojeni H »

salik79 wrote: Ne sumnjam ja da ce oni napraviti film...Kad se samo sjetim kaubojskih i vijet-kongovskih filmova... Ako se dobro sjecam htjeli su snimati film i o onoj dvojici smaknutih pedofila sto su silovali djecaka, kao o dvojici jadnih gejeva cija ljubav nesretno skonca na vjesalima. Cak su glavni inicijatori tog filma bili Pet-Shop boysi. Ne znam da li je ikada ugledao svjetlo dana?

Znaci, neces pogledati film? :D
sunceKOtepsija

#11591 Re: IRAN

Post by sunceKOtepsija »

kraj 12. mjeseca prosle godine
Image
Image
Image
Image
salik79

#11592 Re: IRAN

Post by salik79 »

:thumbup: :bih:
salik79

#11593 Re: IRAN

Post by salik79 »

Gojeni H wrote:
salik79 wrote: Ne sumnjam ja da ce oni napraviti film...Kad se samo sjetim kaubojskih i vijet-kongovskih filmova... Ako se dobro sjecam htjeli su snimati film i o onoj dvojici smaknutih pedofila sto su silovali djecaka, kao o dvojici jadnih gejeva cija ljubav nesretno skonca na vjesalima. Cak su glavni inicijatori tog filma bili Pet-Shop boysi. Ne znam da li je ikada ugledao svjetlo dana?

Znaci, neces pogledati film? :D
Ma, mogu ga pogledati, kao sto mogu i Argo-a pogledati...I Argo nam je dosta toga zelio "pribliziti" i "docarati", ali nije uspio dobaciti dalje od najobicnijeg propagandnog trasha, na koji se, sada vec pokojni, bivsi kanadski ambasador u Iranu zgrazavao...
sunceKOtepsija

#11594 Re: IRAN

Post by sunceKOtepsija »

Image
Khamenei is fluent in Arabic in addition to his native languages, Persian and Azerbaijani

insomnia78

#11595 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

Image
sunceKOtepsija

#11597 Re: IRAN

Post by sunceKOtepsija »

Image
İran devlet televizyonu, Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Rıza Hakan Tekin'in İran Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığını duyurdu.
Devlete televizyonu, "Bölgedeki bazı gelişmeler konusunda bazı Türk devlet adamlarının kullandığı gerçek dışı ifadelerden dolayı" Türkiye büyükelçisinin çağrıldığını duyurdu.
The Iranian official’s remarks came in response to latest statements by Turkish Deputy Prime Minister Numan Kurtulmus concerning Iran’s religious influence in Iraq.

The Fars news agency quoted an unnamed source familiar with the issue as saying that Turkish Ambassador to Tehran Hakan Tekin had been summoned to the Foreign Ministry to convey Iran’s “strong protest” to the “unrealistic stances of high-ranking Turkish officials.”

Foreign Ministry officials were not immediately available for comment on the issue, the news agency reported.
TEHRAN (FNA)- The Iranian Foreign Ministry has called Turkey's Ambassador to Tehran Reza Hakan Takin to voice strong protest at Ankara's unrealistic stances against Iran's policy in the region, sources revealed this evening.
"Following some recent unrealistic statements and stances by a number senior Turkish officials to blame others over the developments in the region, Turkey's Ambassador to Tehran Reza Hakan Takin has been summoned to the Iranian Foreign Ministry in the last few days to be informed of Iran's strong protest," an informed source told FNA on Thursday.

The source declined to reveal any further details about the meeting or the specific topic of Tehran's protest.

Iranian officials have not made any comment in this regard yet.
Turski ambasador u Teheranu pozvan na konsultacije
arzuhal

#11598 Re: IRAN

Post by arzuhal »

insomnia78 wrote:Image
Dizajn omota knjige: JU "Djeca Sarajeva, vrtić "Srećica", Dobrinja.
sunceKOtepsija

#11599 Re: IRAN

Post by sunceKOtepsija »

Image
Binali Yildirim je u susretu s predstavnicima sedme sile upozorio Iran i Irak da "ne dovedu do nove Kerbele" akcijama u Mosulu. takode rekao je da se" bez Turske nemogu praviti planovi i operacije.Alepo i Mosul su jos u granicama Turske prema Misak-ı Milli-ju. Mi ne sirimo probleme, trazimo rjesenja. Bagdad i Iran moraju pokazati vecu odgovornost i osjetljivost spram medumezhebskih pitanja. Ne zelimo da dode do nove Kerbele. S tim u vezi u kontaktu smo s Iranom, i regionalne drzave treba da pokazu odgovornost s pram ovog pitanja."
.
Drvosjeca iz Dejcica

#11600 Re: IRAN

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Šta ovo Izetbegović radi u Iranu? A gledaj garde postrojena k'o za Tita. :mrgreen: E da vidi Dodik kako se dočekuje predsjednik a ne ko on Putin ga primio u hodniku pored WC-a. :lol:

Image
Post Reply