Saberi se, oduzmi, pomnoži i podijeli pa će ti se na kraju mjeseca samo reć koliko platiš da je "ne slušaš"mali_milojica wrote:Ne bi zenu slušao zbog 50€
Nego jeste li počeli razmišljati o ljetnim ćelestonkama il' ste još na zimskim gumama
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Saberi se, oduzmi, pomnoži i podijeli pa će ti se na kraju mjeseca samo reć koliko platiš da je "ne slušaš"mali_milojica wrote:Ne bi zenu slušao zbog 50€
To je € 50 za sezonu, znači to je € 100 godišnje.golfiista wrote:Zivis u Holandiji i zao ti 50 eura da odlozis propisno gume. Ja da zivim u Holandiji kupovao bih svake sezone nove gume ili jos bolje, koristio bih javni prevoz, jebo auto, studirao bih, magistrirao, upoznao vazne ljude i kandidrao se za predsjednika. Toliko mogucnosti a ti odaberes da se sikiras oko toga sto lagerujes gume na balkonu, joj Klintoneee!!!Radio Sarajevo wrote:Kupio sam zimske gume i felge, i montiraću ih u utorak, ali ne znam gdje ću sa ljetnim.
Imam špajz u koji žena ne da ni da pogledam, a realno mogu stati tamo.
Imam balkon koji ne koristim, ali je često vlažan jer jbg živim u Holandiji. Koliko vidim, ne preporučuje se mokro mjesto. Zna li neko je li to zaista ima velikog utjecaja? Imam Michelin najbolje ljetne gume, pa bi šteta bilo sjebati ih.
Zadnja opcija je da platim 50ak eura za sezonu, pa ostavim u skladištu tamo gdje i kupim zimske.
Tačno tako. Kada sakupiš sve troškove oko auta, toga ima previše, i može se uštedjeti na ovim glupim stvarima, ako već ne moraš plaćati.mali Ninja wrote:Kakva je matematika ostavljat gume za 50eura, dakle 100 eura godisnje, za 4 godine 400 eura, mozes kupiti nove miselinke i da odvedes gospodju na lignje sa zara...
Drugim rijecima, vozi samo zimske miselinke i svako 4 godine kupuj nove, jedne mogu biti 100k km ako ih pripazis...
konektovan wrote:Tebi je bolje da zenu promijeniš, onda ces moci gume odloziti u špajz.
Dobro u travniku je guravo, ja bi tamo svake zime nove kupovo...Travnički Noćni Šetač wrote:Ja nisam spomenuo pare ali jesam iz razloga bezbjednosti ( a ako probaš taj savjet onda u krajnosti i novca) spomenuo da je loš savjet voziti 4 godine zimske gume neprestano i ljeti i zimi svejedno koje su marke odnosno ko je proizvođač... nakon prve ljetne sezone više nemaš zimske gume kakve si kupio već nešto u šta se ne smiješ pouzdati na snijegu...
Pa kad ti vec neda spajz onda nek plati lagerovanje guma, odbijes joj od sminke ili drugih gluposti.Radio Sarajevo wrote:konektovan wrote:Tebi je bolje da zenu promijeniš, onda ces moci gume odloziti u špajz.
Jebiga, ovdje su svi mačo likovi, s najnovijim felgama, gumama, autima, bla bla, malo nas je papučara...
Papanski je tako razmišljati.
mali Ninja wrote: Dobro u travniku je guravo, ja bi tamo svake zime nove kupovo...
Druze ja ne znam jesi li ikad bio u holandiji ali tamo je tolika ravnica da bi ljudi mogli na slaufima vozit kad policija ne bi kaznjavala...Travnički Noćni Šetač wrote:mali Ninja wrote: Dobro u travniku je guravo, ja bi tamo svake zime nove kupovo...
Nebitno.... nije zima problem nego ljeto koje visokim temperaturama ubije zimske gume...
Michelin se ne slaže.profatr wrote:Ljeti - ljetna guma, Zimi - zimska guma. Cjelogodišnja nije za Bosnu ( cjelogodišnja nije m+s !!)
Sve drugo je kemijanje krajnje opasno za sigurnost svih.
Suti i guli dalje... Naravno obracaj paznju na to kako se ponasa...Industrialyzer wrote:Jutros vidim da mi je jedna guma skoro skroz ispuhala, odem vulkanizeru i nadjemo sa unutrasnje strane malu rupicu, isto iglom probodeno. Guma dobije injekciju, ali mi vulkanizer rece da nije sigurno da tako vozim jer je ta rupica na prelazu gaznog sloja i bocnog zida gume. Da li ima koristi da stavim unutrasnju gumu? Zao mi gume, nema ni 20 dana otkako je na autu, nova.
drndalo wrote:Suti i guli dalje... Naravno obracaj paznju na to kako se ponasa...Industrialyzer wrote:Jutros vidim da mi je jedna guma skoro skroz ispuhala, odem vulkanizeru i nadjemo sa unutrasnje strane malu rupicu, isto iglom probodeno. Guma dobije injekciju, ali mi vulkanizer rece da nije sigurno da tako vozim jer je ta rupica na prelazu gaznog sloja i bocnog zida gume. Da li ima koristi da stavim unutrasnju gumu? Zao mi gume, nema ni 20 dana otkako je na autu, nova.
Od unutrasnje bjezi, samo lazni osjecaj sigurnosti daje...
Vozio sam prošle dvije sezone na ljetnim jer zimske nisu obavezne. Nije bilo zime, nikad ispod pet stepeni, i to je bilo sasvim okej, a nisam išao van zemlje da bih morao mijenjati.mali Ninja wrote:Druze ja ne znam jesi li ikad bio u holandiji ali tamo je tolika ravnica da bi ljudi mogli na slaufima vozit kad policija ne bi kaznjavala...Travnički Noćni Šetač wrote:mali Ninja wrote: Dobro u travniku je guravo, ja bi tamo svake zime nove kupovo...
Nebitno.... nije zima problem nego ljeto koje visokim temperaturama ubije zimske gume...
A evo da se ne kunem, 2013. namontirao nove miselinke tad ih dobro platio 205KM po gumi, neki dan ih skinuo, presle 100k km, pazio ih mazio i to ih ne bi ni sad skinuo sto se tice dubine sare, nego jadnice vise ne mogu da krenu ni na suhom...
nemoj tako...ovdje su sve rally i racing vozaci,koji i zimi i ljeti ganjaju idealne putanje i stotinke u prolaznim vremenimamali Ninja wrote:
I decki opustite se malo sa tim odgovorima m+s, ljeti se kvare zimske gume, ajd malo kad predjete koji milion i kupite desetak setova guma pa onda nesto napisite iz iskustva...