Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
Bosnolog

#11576 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Bosnolog »

Alfons Kauders wrote:
luckypot wrote:
jak neki ekonomski bum sa prosjecnom platom od 330 eura... :D
Ma 'ekonomski bum' je slab opis situacije. 'Ekonomski razvojni cunami' bolje opisuje stanje stvari. :D
tako nekako :D dinar u kurcu, mmf za vratom, plate u administraciji nikad nisu bile vece... :D u biti, ko bosna, samo sto im i valuta propada, a mi barem imamo currency board... :D [/quote]

Ako se Scepo docepa stamparije bosanskih kerma ima da ga Miskovic nauci kako se ekonomise po topciderskom receptu,on bi mogao spasiti svog jarana Dodija mnogo bolje i prakticnije od Sulje Prudasa,.....
Bosnolog

#11577 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Bosnolog »

Alfons Kauders wrote:
Bosnolog wrote: Samo se vi zezajte hocete naslutiti pobunu u boljem dijelu BiH pa nam upropastiti cekivanja.Sada kada Dodimil otme drzavnu imovinu i omenjici Dodoland te otpocne masovna prodaja iste,vi ce te rtada te vase zle prognoze macku o rep okaciti,a sa ovog foruma se zbog sramote samobanirati a posebno onaj zloslutni Toto,Bolje bi vam bilo da pocnete predlagati imena od onog sto ostane od nekadasnje Bosne..... :mrgreen:
hmmm... reisland mozda? :D
Ma kakvi njega treba istjerati iz onih bijelih dvora kada ih zavrsi,predugo je u Bosni,dojadio je bogu i narodu njega treba poslati u stab kod Zukorlije u Srbiju,neka po Srbiji pravi Reisladeeeee,......Dosta ih je pravio po Bosni vrijeme je za transfer u srbijanski Muftiluk,.....a Zukorliju prebaciti u vojvodanski Muftiluk nakon sto ojaca Sandzacko-Kosovsko-Makoedonsko-Albansko- Turski,.......... :mrgreen:
Bosnolog

#11578 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Bosnolog »

Bosnolog wrote:
Alfons Kauders wrote:
Bosnolog wrote: Samo se vi zezajte hocete naslutiti pobunu u boljem dijelu BiH pa nam upropastiti cekivanja.Sada kada Dodimil otme drzavnu imovinu i omenjici Dodoland te otpocne masovna prodaja iste,vi ce te rtada te vase zle prognoze macku o rep okaciti,a sa ovog foruma se zbog sramote samobanirati a posebno onaj zloslutni Toto,Bolje bi vam bilo da pocnete predlagati imena od onog sto ostane od nekadasnje Bosne..... :mrgreen:
hmmm... reisland mozda? :D
........
radostan dan

#11579 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by radostan dan »

Banksy wrote:Ima li na forumu koga iz RS-a, da nam iz prve ruke da procjene oko izbornih rezultata?
Kako će proći Dodik, kako stranka mu, ko mu se najviše primakao?
Ili da nam postavi link na neke objektivne i relevantne političke analize.
Što će ti neko iz R. Šumske?

Evo analiziraj postove domaćih forumaša, pa sam izvedi zaključak - godinu i pol dana se najavljuje kraj M. Dodika. Gotovo. (vidimo se u Bileći, ovo-ono)
Zatim se 3 mjeseca najavljuje njegovo hapšenje. Dojava iz prve ruke. Iz druge -Reko' Bakir na 60 minuta.

A onda dolazi do obrta - evo više od mjesec dana ti isti vajni analitičari najavljuju pobjedu Dodika. Naravno, to nije pobjeda, nego poraz, samo mi ne kontamo, bolje da on dobije pa da sruši Šumsku, nego da izgubi na izborima ili da ga uhapse.

:-) :-) :-)

:sax:
Bosnolog

#11580 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Bosnolog »

Velikosrbizam negacije genocida od strane fasista od strane Dodika i SNSD -a iz genocidne Srebrenice,.........

Velikosrpsko guslanje o drzavi Sumskoj samo sto nije vaskrsla se nastavlja,......
Dodik u Srebrenici "protiv svijeta": "Nije bio... Nećemo prihvatiti... To nije genocid!"
20. 09. 2010. • 00:41 S. B.
"I nije bio genocid ovdje, i nećemo prihvatiti da je bio genocid, jer nije genocid, više je Bošnjaka tih mjeseci izašlo iz Srebrenice putem Tuzle i Sarajeva, nego što ih je ovdje poginulo, to onda nije genocid".

Riječi su ovo Milorada Dodika, kandidata Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) za predsjednika Republike Srpske koje je izrekao još prije deset dana na predizbornoj tribini u Srebrenici.

Indikativno je da je Dodik samo u ovoj jednoj rečenici čak četiri puta upotrijebio riječ genocid i to u odričnom obliku, uvjeravajući očito najviše sebe, a onda i sve prisutne u nešto što se prema premijeru RS nije dogodilo u Srebrenici 1995. godine.

Podsjećamo, 26. februara 2010. godine u presudi Međunarodnog suda pravde (MSP) potvrđeno je da su snage bosanskih Srba u Srebrenici u julu 1995. godine počinile genocid koji je Srbija najprije propustila da spriječi, a zatim i da kazni i izruči Tribunalu njegove počinioce, na čelu sa Ratkom Mladićem.24sata.info

Premijer RS je očito zaboravio na presudu MSP-a koji se čak 14 godina bavio problematikom tužbe BiH protiv SR Jugoslavije za genocid, te se imajući u vidu toliki vremenski period, presuda MSP-a kao najveće svjetske sudske instance ne može tek tako smatrati nevažnom, kako što to radi Milorad Dodik.
luckypot

#11581 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by luckypot »

radostan dan wrote:
Banksy wrote:Ima li na forumu koga iz RS-a, da nam iz prve ruke da procjene oko izbornih rezultata?
Kako će proći Dodik, kako stranka mu, ko mu se najviše primakao?
Ili da nam postavi link na neke objektivne i relevantne političke analize.
Što će ti neko iz R. Šumske?

Evo analiziraj postove domaćih forumaša, pa sam izvedi zaključak - godinu i pol dana se najavljuje kraj M. Dodika. Gotovo. (vidimo se u Bileći, ovo-ono)
Zatim se 3 mjeseca najavljuje njegovo hapšenje. Dojava iz prve ruke. Iz druge -Reko' Bakir na 60 minuta.

A onda dolazi do obrta - evo više od mjesec dana ti isti vajni analitičari najavljuju pobjedu Dodika. Naravno, to nije pobjeda, nego poraz, samo mi ne kontamo, bolje da on dobije pa da sruši Šumsku, nego da izgubi na izborima ili da ga uhapse.

:-) :-) :-)

:sax:
Nisu to misljenja forumasa, nego samo zbir podataka na osnovu ponasanja srpskih politicara.
Dragan Kalinić
"Vratite se u RS, bit će posla"
Kandidat Saveza za demokratsku Srpsku (SzDS) za predsjednika Republike Srpske Dragan Kalinić rekao je da svi oni koji su otišli iz RS treba da se vrate, jer će njegova stranka raditi na tome da se za njih nađe posao.

"Nadam se da ćemo za sve one koji su otišli odavde naći posla u RS, jer naša djeca treba da uče srpsku školu. Iz Mrkonjića je, kako sam upoznat, otišlo 3.000 ljudi za poslom", rekao je Kalinić na sinoćnjem predizbornom skupu u Mrkonjić Gradu.

Prema njegovom mišljenju, Šipovo, Ribnik i Mrkonjić Grad zaostaju u razvoju i na tom polju se mora nešto hitno uraditi.
Bit ce posla, zaposlit ce ih Dodik a onda SDS kad pobijedi na narednim izborima.
klixober

#11582 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by klixober »

Bosnolog wrote:Velikosrbizam negacije genocida od strane fasista od strane Dodika i SNSD -a iz genocidne Srebrenice,.........

Velikosrpsko guslanje o drzavi Sumskoj samo sto nije vaskrsla se nastavlja,......

Ova dva videa pokazuju samo da je Dodik apsolutni nasljednik Karadziceve i Mladiceve genocidne politike.
Genocid jos uvijek traje,njegova posljednja faza - negiranje.
luckypot

#11583 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by luckypot »

Koliko ja saslusah Dodika (inace meni je on, sta god vi mislili, najsimpaticniji lik, jer se po njegovom ponasanju uvijek moze zakljuciti sta radi i koliko je slaba prvo srpska politika a onda medjunarodna zajednica), ovo je vise govor nekog krivca, "te ne mogu vise nas optuzivati," te 'ne mogu nerodjena srpska djeca biti kriva', pa onda mi cemo ovo mi cemo ono. Slabo brate, moze to bolje, u jedno dijelu govora cak je morao da spomene i Bosnjake, 'srpski narod gradi RS zajedno s bosnjackim', umirao sam od smijeha :lol: . Publika tanka s odusevljenjem, nista nije ostalo od 'otcjepljenja, pobit cemo, rastjerat cemo,', nigdje 'granice prema federaciji', nigdje 'nezavisnosti', pa da makar rece kad ce biti referendum.
I pored svega, pruzam mu punu podrsku, sta se moze, volja srpskog naroda se mora postovati.

Ups zaboravio sam najsmjesniji dio, kaze Dodik u videu "Bosnjacki narod je imao tesku historiju ali to je posten narod. Ali uvijek su bili losi prema nama Srbima," :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Recenice ko da smo svi djeca u vrticu.
Last edited by luckypot on 20/09/2010 02:51, edited 1 time in total.
luckypot

#11584 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by luckypot »

Alfons Kauders wrote:
luckypot wrote:
jak neki ekonomski bum sa prosjecnom platom od 330 eura... :D
Ma 'ekonomski bum' je slab opis situacije. 'Ekonomski razvojni cunami' bolje opisuje stanje stvari. :D
tako nekako :D dinar u kurcu, mmf za vratom, plate u administraciji nikad nisu bile vece... :D u biti, ko bosna, samo sto im i valuta propada, a mi barem imamo currency board... :D[/quote]

A jos gazimo krupnim koracima ka EU.
NELIKVIDNOST KOČI NAPLATU ROBE U RS
Ispis
00:17 / 20.09.2010.

Dogovor na nivou Evropske unije, prema kojem se isporučena roba mora platiti proizvođačima u roku od 30 dana, nemoguće je primijeniti u Republici Srpskoj u trenutnim tržišnim uslovima, kaže potpredsjednik Privredne komore RS Mihajlo Vidić. Proizvođači mesa, mlijeka i drugih sirovina u RS imaju velikih problema sa naplatom potraživanja od otkupljivača, a nerijetko na naplatu isporučene robe čekaju i po dvije godine.
Savjet Evropske unije i Evropski parlament su zakonski regulisali oblast naplate potraživanja, te plaćanje isporučene robe ograničili na 30 dana. U slučaju kašnjenja za otkupljivače su propisane i odgovarajuće kamate.

Vidić kaže da je dogovor, sličan ovom na nivou EU, trenutno nemoguće sprovesti u RS, jer su dugovanja firmi proizvođačima na domaćem tržištu ogromna.
bicebolje

#11585 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by bicebolje »

luckypot wrote:Koliko ja saslusah Dodika (inace meni je on, sta god vi mislili, najsimpaticniji lik, jer se po njegovom ponasanju uvijek moze zakljuciti sta radi i koliko je slaba prvo srpska politika a onda medjunarodna zajednica), ovo je vise govor nekog krivca, "te ne mogu vise nas optuzivati," te 'ne mogu nerodjena srpska djeca biti kriva', pa onda mi cemo ovo mi cemo ono. Slabo brate, moze to bolje, u jedno dijelu govora cak je morao da spomene i Bosnjake, 'srpski narod gradi RS zajedno s bosnjackim', umirao sam od smijeha :lol: . Publika tanka s odusevljenjem, nista nije ostalo od 'otcjepljenja, pobit cemo, rastjerat cemo,', nigdje 'granice prema federaciji', nigdje 'nezavisnosti', pa da makar rece kad ce biti referendum.
I pored svega, pruzam mu punu podrsku, sta se moze, volja srpskog naroda se mora postovati.

Ups zaboravio sam najsmjesniji dio, kaze Dodik u videu "Bosnjacki narod je imao tesku historiju ali to je posten narod. Ali uvijek su bili losi prema nama Srbima," :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Recenice ko da smo svi djeca u vrticu.
Nemoj zamjeriti ali ovo tvoje smijanje je histerija više nego komedija.
Pored toga, Srebrenica i smajlići nikako ne idu zajedno.
Jedino što je zaista smiješno je traženje ekonomskih mana RS pored ovakve FBiH.
harisl

#11586 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by harisl »

naiskrenije wrote: M.Z je još uvijek za jačanje BiH ali to je više inercija 20-godišnjeg perioda u kojem je MZ uložila mnogo napora,novca i nada u osposobljavanje BiH za samostalan život nego uvjerenja u ispravnost takvog opredjeljenja.Manje više svima njima je jasno da je taj projekat doživio propast što nije lako ni njima da priznaju ni da to saopšte Bošnjacima.Ta promjena stava će se mišljenja sam, ipak desiti a tolerisanje Dodikovog ponašanja je samo pripremanje bošnjačkog mnenja.
ŠTo se vojnih akcija tiče - neozbiljno.
Dao si upravo onakav odgovor kakav sam i ocekivao - baziran iskljucivo na nekakvom nadrealnom osjecaju...
Po meni, ako dodje do pokusaja secesije, lakse (i daleko jeftinije) bi bilo ugasiti RS nego objasniti svijetu da nakon etnickog ciscenja, genocida i ne priznavanja odluka MZ-a (recimo genocid) RS zasluzuje da postane drzava. RS koja je nastala Dayton-skim ugovorom bi do te nezavisnosti trebala doci gazenjem istog tog dokumenta. Previse je to zamrseno da se proda ikome sa pola mozga. A iskreno da ti kazem, i da su Arkanovci dijelili cvijece po BiH, a Karadzic djeci lizala, RS ni tada, na osnovu ponasanja nakon agresije na BiH, nebi zasluzivala da postane drzava - Na osnovu cega? Po meni, RS-u je pruzena sansa da se suoci sa prosloscu i raskrsti sa zlocinima, cekalo se 15 godina, ali RS nije imala snage za takvo sta. Da je RS imala snage za to, sada bi u BiH cvjetale ruze. Obzirom na nacin kako se MZ ponijela prema Srbiji (zbog uloge koju je imala u 90-tim), mislim da RS (ispucani srpski pijun) nikoga vise ne plasi.
Dizanje ruku od BiH na stetu Bosnjaka bi bilo daleko najkomplikovanije rjesenje (da sada ne ulazim u radikalizaciju i tako to) - Bosnjaci su vec prenatrpani u sadasnjem etnickom prostoru, nemaju rezervne drzave i po tome imaju pravo da brane ovu koju imaju (citava BiH). Daljne 'sabijanje' i neizbjezna radikalizacija (usljed secesije RS-a) zahtijeva otvaranje vrata Bosnjacima u Evropu i SAD i izdrzavanje istih (jedva su se i onih iz 90-tih otarasili). Mislim da bi Zapad daleko radije vidjeo 'neposlusne' BiH Srbe u Srbiji - svakako ih je ona i hranila (i bukvalno i 'tapsanjem po ramenu').
Ocigledno je da te nosaju osjecaji, zivis u nekom spiritualnom svijetu. Spusti se na zemlju i pogledaj cinjenice. Nicim RS nije zaduzila MZ. Dizanje ruku od BiH bi znacilo zadrzavanje trenutnog stanja... i nista vise. Makar dok je mir. Ozbiljno.
AliceInChains

#11587 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by AliceInChains »

Bosnolog wrote:Velikosrbizam negacije genocida od strane fasista od strane Dodika i SNSD -a iz genocidne Srebrenice,.........

Dodik u Srebrenici "protiv svijeta": "Nije bio... Nećemo prihvatiti... To nije genocid!"
20. 09. 2010. • 00:41 S. B.
"I nije bio genocid ovdje, i nećemo prihvatiti da je bio genocid, jer nije genocid, više je Bošnjaka tih mjeseci izašlo iz Srebrenice putem Tuzle i Sarajeva, nego što ih je ovdje poginulo, to onda nije genocid".

Riječi su ovo Milorada Dodika, kandidata Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) za predsjednika Republike Srpske koje je izrekao još prije deset dana na predizbornoj tribini u Srebrenici.

Indikativno je da je Dodik samo u ovoj jednoj rečenici čak četiri puta upotrijebio riječ genocid i to u odričnom obliku, uvjeravajući očito najviše sebe, a onda i sve prisutne u nešto što se prema premijeru RS nije dogodilo u Srebrenici 1995. godine.

Podsjećamo, 26. februara 2010. godine u presudi Međunarodnog suda pravde (MSP) potvrđeno je da su snage bosanskih Srba u Srebrenici u julu 1995. godine počinile genocid koji je Srbija najprije propustila da spriječi, a zatim i da kazni i izruči Tribunalu njegove počinioce, na čelu sa Ratkom Mladićem.--- SPAM ---

Premijer RS je očito zaboravio na presudu MSP-a koji se čak 14 godina bavio problematikom tužbe BiH protiv SR Jugoslavije za genocid, te se imajući u vidu toliki vremenski period, presuda MSP-a kao najveće svjetske sudske instance ne može tek tako smatrati nevažnom, kako što to radi Milorad Dodik.
Bravo, ama bravo dusmani. Ne kukajte kasnje, kad dobijete po labrnji: "Nismo to mi Srbi, to su Cetnici." :mrgreen:
:bih:
albertaferetti

#11588 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by albertaferetti »

Činjenica je...da su postrojbe RS s pomoću tadašnje SR Jugoslavije počinile genocid na prostorima međunarodno priznate RBiH. Zamislite da su Nijemci 1960. negirali holokaust?!?!? Kako bi se Amerika i ostali svijet tada ponašali prema njima? Da li bi bilo sankcija? Mislim...jasno je kao dan da su Nijemci pametniji pa su skužili da moraju biti tihi i radije su se koncentrirali na ekonomsku rast i postali tako "wunderkind" svjetske privrede... A BiH? Ona je još uvijek ovisna od bivših agresora...to se vidi i po nekim ekonomskim analizama...a i kad uđete u bilo koji kafić i čujete produkte tamošnjih estradnih umjetnika.
bicebolje

#11589 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by bicebolje »

albertaferetti wrote:Činjenica je...da su postrojbe RS s pomoću tadašnje SR Jugoslavije počinile genocid na prostorima međunarodno priznate RBiH. Zamislite da su Nijemci 1960. negirali holokaust?!?!? Kako bi se Amerika i ostali svijet tada ponašali prema njima? Da li bi bilo sankcija? Mislim...jasno je kao dan da su Nijemci pametniji pa su skužili da moraju biti tihi i radije su se koncentrirali na ekonomsku rast i postali tako "wunderkind" svjetske privrede... A BiH? Ona je još uvijek ovisna od bivših agresora...to se vidi i po nekim ekonomskim analizama...a i kad uđete u bilo koji kafić i čujete produkte tamošnjih estradnih umjetnika.
Samo što su Njemci poražreni i dobili su državu. Manju od zamišlene ali bože moj, izgubili su.
Dok Srbi u BiH nisu poraženi a nisu dobili državu.
Da su Srbi 1995. dobili nezavisnu RS danas bi plaćali milijarde odštete FBiH i koncentrisali se na ekonomiju.
Bošnjaci su dobili šta su tražili, jednakopravnost naroda i zajednički život sa Srbima bez obzira na sve. Ako Srbima daš jednakopravnost ne možeš se buniti što oni tu jednakopravnost koriste.
ultima_palabra

#11590 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by ultima_palabra »

bicebolje wrote:
albertaferetti wrote:Činjenica je...da su postrojbe RS s pomoću tadašnje SR Jugoslavije počinile genocid na prostorima međunarodno priznate RBiH. Zamislite da su Nijemci 1960. negirali holokaust?!?!? Kako bi se Amerika i ostali svijet tada ponašali prema njima? Da li bi bilo sankcija? Mislim...jasno je kao dan da su Nijemci pametniji pa su skužili da moraju biti tihi i radije su se koncentrirali na ekonomsku rast i postali tako "wunderkind" svjetske privrede... A BiH? Ona je još uvijek ovisna od bivših agresora...to se vidi i po nekim ekonomskim analizama...a i kad uđete u bilo koji kafić i čujete produkte tamošnjih estradnih umjetnika.
Samo što su Njemci poražreni i dobili su državu. Manju od zamišlene ali bože moj, izgubili su.
Da su Srbi 1995. dobili nezavisnu RS danas bi plaćali milijarde odštete FBiH i koncentrisali se na ekonomiju.
Bošnjaci su dobili šta su tražili, jednakopravnost naroda i zajednički život sa Srbima bez obzira na sve. Ako Srbima daš jednakopravnost ne možeš se buniti što oni tu jednakopravnost koriste.
Pomiješa ti kruške i jabuke, majstore :-)
bicebolje

#11591 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by bicebolje »

ultima_palabra wrote:
bicebolje wrote:
Pomiješa ti kruške i jabuke, majstore :-)
Šta ? Konkretno ?
Bosnolog

#11592 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Bosnolog »

bicebolje wrote:
Za tebe je jednakopravnost negiranje genocida i soljenje nezaraslih rana srebrenickih majki,ti si ocito iz kabineta Dodika,nekoliko puta si potvrdio i podrzao ono sto fasista izjavljuje svojim potvrdno odobravajucim stavovima kao i u ovom slucaju pravdanja negranje genocida u Srebrenici,.....Ali sve ima svoj pocetak i kraj,sve je samo odgoden do daljnjeg,........

Sto se tice ratne odstete Srbija je ta protiv koje ce biti pokrenuta revizija postojece presude nakon presude Karadzicu,.....Takode se mogu i trebaju tuziti opstine u Sumskoj u kojima je zlocin pocinjen i razarana materijalna dobra ,desila mucenja ,silovana i zatvarani u konc logore,.......Te stvari se cak mogu pokrenuti pred sudom za ljudska prava u Strazburu od strane pojedinacne ili zajednicke tuzbe,logorasa ili ostecenih......
Last edited by Bosnolog on 20/09/2010 11:15, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#11593 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by ultima_palabra »

Njemačka=Srbija... ne RS. Nijemci u Čehoslovačkoj, Poljskoj, Vojvodini itd. nisu dobili nikakvu državu, čak štaviše bili su izloženi progonima.

Bošnjaci su željeli sačuvati kakvu-takvu državu BiH ako već nisu mogli vojno poraziti Srbe, zbog stranog faktora.
Nuclear Winter

#11594 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Nuclear Winter »

bicebolje wrote:

E ovako vam zbori pismeni,obrazovani,čovjek iz šumske sa priključkom za internet.E sad pokušajte zamisliti kako razmišlja "milojko" iz foče,ili laktaša,šekovića sa PLAFON 3 razreda srednje škole,koji je ČUO za internet.
Samo BUDALA može očekivati da će se moći "dogovoriti" sa rs-om bilo šta dok ovi "pismeni" tipa bićebolje imaju ovakav NEANDERTALSKI rezon.
bicebolje

#11595 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by bicebolje »

Bosnolog ohladi. Znaš da ne reagujem na tvoje stavljanje riječi u usta.
ultima_palabra wrote:Njemačka=Srbija... ne RS. Nijemci u Čehoslovačkoj, Poljskoj, Vojvodini itd. nisu dobili nikakvu državu, čak štaviše bili su izloženi progonima.

Bošnjaci su željeli sačuvati kakvu-takvu državu BiH ako već nisu mogli vojno poraziti Srbe, zbog stranog faktora.
To bi bilo tako da je sud (svijet) u Hagu povodom tužbe BiH rekao svoje.
klixober

#11596 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by klixober »

bicebolje wrote:
Nijemci su i prije rata imali drzavu,dakle nisu je dobili.Srbi su imali i imaju drzavu - Srbiju.
luckypot

#11597 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by luckypot »

bicebolje wrote:
luckypot wrote:Koliko ja saslusah Dodika (inace meni je on, sta god vi mislili, najsimpaticniji lik, jer se po njegovom ponasanju uvijek moze zakljuciti sta radi i koliko je slaba prvo srpska politika a onda medjunarodna zajednica), ovo je vise govor nekog krivca, "te ne mogu vise nas optuzivati," te 'ne mogu nerodjena srpska djeca biti kriva', pa onda mi cemo ovo mi cemo ono. Slabo brate, moze to bolje, u jedno dijelu govora cak je morao da spomene i Bosnjake, 'srpski narod gradi RS zajedno s bosnjackim', umirao sam od smijeha :lol: . Publika tanka s odusevljenjem, nista nije ostalo od 'otcjepljenja, pobit cemo, rastjerat cemo,', nigdje 'granice prema federaciji', nigdje 'nezavisnosti', pa da makar rece kad ce biti referendum.

Nemoj zamjeriti ali ovo tvoje smijanje je histerija više nego komedija.
Pored toga, Srebrenica i smajlići nikako ne idu zajedno.
Jedino što je zaista smiješno je traženje ekonomskih mana RS pored ovakve FBiH.
Da Srebrenica nije za smijanje naravno da nije. Ali kad imas pred sobom glasacku srpsku masu koja je u stanju da propadne toliko duboko i moralno i materijalno i na svaki drugi nacin, i kad ti postane sasvim jasno da su to vec ljudi koji sami sebe toliko mrze i preziru da su u stanju da padnu i nize, ne ostaje ti nista drugo nego da im se smijes i da ih zalis. O proslim govorima o snazi, buducnosti, nezavisnosti, velicini i ostalom necu ni da pricam. A jos da dodam i mi je pravo da ti kazem Dodika i zao: kad ga slusas jasno ti je da ne zna vise ni sam sta bi slagao narodu, a kamoli sebi. Iz onog govora kako u Srebrenici nije bilo genocida, mozes skontati da bi Dodik (a i Srbi s njim) proplakali od srece da nadju bar jednog (eto samo jednog) Bosnjaka koji im ne bi pricao o genocidu i zlocinima nego bi ih tretirao ko ljude (a uzgred rekao i ok je RS ili nesto slicno), ali dzaba ne mogu ni to da nadju. Dockan. Sad im valja zivjeti s tim i njima i njihovoj djeci i da te odmah prekinem s pricom 'nema kolektivne odgovornosti' da ti odgovorim: ima. Pogotovo kad nisi uspjesan ubica, pa te pobijede oni koje si trebao ubiti.
ultima_palabra

#11598 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by ultima_palabra »

bicebolje wrote:
ultima_palabra wrote:Njemačka=Srbija... ne RS. Nijemci u Čehoslovačkoj, Poljskoj, Vojvodini itd. nisu dobili nikakvu državu, čak štaviše bili su izloženi progonima.

To bi bilo tako da je sud (svijet) u Hagu povodom tužbe BiH rekao svoje.
Pa "svijet" je i prije toga pokazao nedosljednost u kažnjavanju velikosrpskog fašizma na način kako je kaznio njemački (zbog raznih interesa i faktora)... presuda u Haagu je samo kruna tog odnosa MZ (ne zaboravljajući nesposobnost onih koji su vodili tužbu u ime BiH). To ne znači da se agresija na BiH nije desila.

A paralele između Hitlerove Njemačke i Miloševićeve Srbije možemo povući i zbog Hrvatske i Kosova, tj. Bosna i Hercegovina nije bila jedina koja je bila napadnuta.
AliceInChains

#11599 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by AliceInChains »

bicebolje wrote:
Jao dusmane, zamalo mi suze nisu zaronile :( Jadni BHSrbi, koju su vam nepravdu nacinili Bosnjaci.....niste imali ni drugog izbora, osim da ih koljete....jos vam MZ nije priznala cetnitet, a Bosnjaci taj stav podrzavaju....a tako bi nam svima moglo ici ekonomski bolje....sada su Srbi nazalost prisiljeni, da ekonomski koce ovu jadnu drzavu BIH....opet nisu htjeli, ali su ih Bosnjaci prisilili....a cetnitet bi do sada mogao biti treca sila(odmah iza Kine i Njemacke) po exportu, i to ne samo u kriminalu....nema veze, bicebolje :(
:mrgreen: Bjezi dusmane sa ovog foruma i nezanemaruj nas sa tvojom nepravdom. Nismo svi isti na Balkanu, ali svi na Balkanu jednako puno mrze Cetnike/Velikosrbe. Goni se
:bih:
bicebolje

#11600 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by bicebolje »

ultima_palabra wrote: Pa "svijet" je i prije toga pokazao nedosljednost u kažnjavanju velikosrpskog fašizma na način kako je kaznio njemački (zbog raznih interesa i faktora)... presuda u Haagu je samo kruna tog odnosa MZ (ne zaboravljajući nesposobnost onih koji su vodili tužbu u ime BiH). To ne znači da se agresija na BiH nije desila.

A paralele između Hitlerove Njemačke i Miloševićeve Srbije možemo povući i zbog Hrvatske i Kosova, tj. Bosna i Hercegovina nije bila jedina koja je bila napadnuta.
ultima_palabra wrote: Pomiješa ti kruške i jabuke, majstore :-)
Onda nisam ja pomješao kruške i jabuke već svijet. ;-)
Locked