Fargo svakako pogledaj, obje sezone odlicneswanfilter wrote:I meni se isto cini za Strike Back. Improved The Unit ... Lucifer me nikako ne privlaci. Fargo mi se cini kao veoma dobra al ja sam izbirican i ta je..na Minesota ... Detektive svakako pogledao.zigson wrote:Nije los Strike Back samo je meni dosadio nakon nekoliko epizoda..swanfilter wrote:Jel ko gledao ovu ratnu Strike Back? Pogledao Ballers, Power, ceka se TWD, GoT. Sta raditi u međuvremenu? Kakva preporuka? Ne znam zasto al Sopranose nikada poceo gledati, a bas taj zanr obozavam ... Westworld me ne privlaci nit na trenutak bez obzira kako dobra bila ...
Pocni Sopranose gledati njih mogu uvijek![]()
Lucifer jesi gledao ? True detective ? Fargo ?
Nista, moracu Talijanere poceti gledati ... Hvala.
Gledate seriju - preporučite je
Moderator: _BataZiv_0809
-
zigson
#11576 Re: Gledate seriju - preporucite je
- Jack Be Nimble
#11577 Re: Gledate seriju - preporucite je
Pokusao Luke Cage, sta ja znam te serije a filmovi jednostavno nisu za mene. I prije sam krenuo gledati Daredevil, Flash, mislim da je Jessica ili Jessie Jones...nikada ni jednu seriju nisam zavrsio. Sa Jones sam najduze dogurao, mislim da sam stao na sestoj epizodi. Luku ugasio nakon druge epizode.
-
omar little
#11578 Re: Gledate seriju - preporucite je
kad se vec spominju stare serije, podsjeti me. huff http://www.imdb.com/title/tt0409570/?ref_=fn_al_tt_1
sjecam se serije kad je isla originalno, tamo na pocetku zlatnog doba, neka sredina 00s, gledala u isto vrijeme sa deadwood i rescue me, meni draga serija bila, showtime je pravio, hank azaria i oliver platt (ja ih obojicu bas bas volim, nevidjen soft spot imam za platta), antiheroji, azaria psihijatar sa krizom srednjih godina a platt advokat pajdos, coke head, zenskaros, tipicni disaster on wheels. okej napisana, suh humor, one line zingers, fina produkcija, likovi vecinom pristojno uradjeni i popunjeni no ima i stock characters, gluma odlicna. prva sezona skroz okej, malo pred kraj se rasklimaju, kao da nisu ocekivali da ce biti obnovljeni pa onda sklepavali da se moze nakalemiti druga sezona, ali opet okej. druga je bila all over the place, njh, nisam bila zadovoljna. za ono vrijeme je bila neobicna serija, drukcija, jos se nije bio etablirao standard, tek se poceli osjecati rezultati sopranos na masovnijoj skali.
pogledam je nedavno opet (fala kodi
), nisam od prvobitnog konzumiranja, mislim, jos uvijek mi je okej, jos uvijek su mi platt i azaria sjajni (, prva sezona se dobro drzi, svidja mi se pisanje, ne znam, smooth je ostalo, ali je postala obicna. lik platt-a je sad vec vidjen sto puta, trope, midlajf kriza bijelog, situiranog, profesionalca takodjer trope, mater je i onda bila sablonska sad je bas, zapleti ti neki isto malo se iskrzali po coskovima i tako. zanimljiv eksperiment mi bi jer ovo nije trailblazer i klasik pa da stoji neokrznjen k'o armirani beton nego fin pokusaj, neki srednji stalez tv serije. druga sezona mi se nije svidjala onda, ne svidja mi se ni sada.
eto
sjecam se serije kad je isla originalno, tamo na pocetku zlatnog doba, neka sredina 00s, gledala u isto vrijeme sa deadwood i rescue me, meni draga serija bila, showtime je pravio, hank azaria i oliver platt (ja ih obojicu bas bas volim, nevidjen soft spot imam za platta), antiheroji, azaria psihijatar sa krizom srednjih godina a platt advokat pajdos, coke head, zenskaros, tipicni disaster on wheels. okej napisana, suh humor, one line zingers, fina produkcija, likovi vecinom pristojno uradjeni i popunjeni no ima i stock characters, gluma odlicna. prva sezona skroz okej, malo pred kraj se rasklimaju, kao da nisu ocekivali da ce biti obnovljeni pa onda sklepavali da se moze nakalemiti druga sezona, ali opet okej. druga je bila all over the place, njh, nisam bila zadovoljna. za ono vrijeme je bila neobicna serija, drukcija, jos se nije bio etablirao standard, tek se poceli osjecati rezultati sopranos na masovnijoj skali.
pogledam je nedavno opet (fala kodi
eto
- bela07
#11579 Re: Gledate seriju - preporucite je
Poz raja, moze li neka preporuka za neku dobru triler seriju (kao Prison break, Breaking bad, Dexter) gdje je radnja skroz povezana kroz epizode, po mogucnosti da je zavrsila sa snimanjem ili ako nista da je bar tu negdje preko 3,4 sezone proslo.. Hvala 
-
omar little
#11580 Re: RE: Re: RE: Re: Gledate seriju - preporucite je
vrati avatar, sta je ovo.vicious wrote:
Kad sam već tu, da preporučim River:
http://imdb.com/rg/an_share/title/title/tt4258440/
Odavno mi stoji na watchlisti, i tek sad ga odgledah, ali u cugu
Nekome možda neće ležati zbog sporog ritma, ali meni je fenomenalan. Stari Šved ubio nogama
- vicious
#11581 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Gledate seriju - preporucite je
Jesus Quintana, čuj šta je [emoji38]omar little wrote:vrati avatar, sta je ovo.vicious wrote:
Kad sam već tu, da preporučim River:
http://imdb.com/rg/an_share/title/title/tt4258440/
Odavno mi stoji na watchlisti, i tek sad ga odgledah, ali u cugu
Nekome možda neće ležati zbog sporog ritma, ali meni je fenomenalan. Stari Šved ubio nogama
Sad je opet red na njega, Lou malo odmara.
Sinoć gledao prvu epizodu
This Is Us
http://imdb.com/rg/an_share/title/title/tt5555260/
Sviđa mi se!
-
taureg71
#11582 Re: Gledate seriju - preporucite je
3. pocinjao i badava, odustanema nakon 5 epizoda...ista prica sa Peanky blindersklixo wrote:Ni ja Sopranose nisam gledaoZapravo sam donedavno mislio da se radi o spanskoj sapunici Serranosi
![]()
Za vikend cu poceti
- dječak sa šibicama
#11583 Re: Gledate seriju - preporucite je
Tu se ukusi dijele, neki vole ove Marvelove (za mene licno besmislene) junake, a neko zeli neku dublju pricu.dale cooper wrote:Dobar je Westworld. Konačno sci-fi serija sa mozgom, a ne instant shoot em up gratifikacija
u koju su se pretvorili današnji sci-fi filmovi i serije.
Meni je recimo prosjecni Marvelov "niko mu nista ne moze" junak sam po sebi dosadan.
Ko sta voli...
Nego, Sopranose nisam gledao, niti namjeravam
- Altsa
#11584 Re: Gledate seriju - preporucite je
Krenula 5 sezona

- dale cooper
#11585 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ja Marvel ne ubrajam baš u sci-fi, iako ima elemenata. Super heroji su što bi se reklodječak sa šibicama wrote:Tu se ukusi dijele, neki vole ove Marvelove (za mene licno besmislene) junake, a neko zeli neku dublju pricu.dale cooper wrote:Dobar je Westworld. Konačno sci-fi serija sa mozgom, a ne instant shoot em up gratifikacija
Meni je recimo prosjecni Marvelov "niko mu nista ne moze" junak sam po sebi dosadan.
Ko sta voli...
whole other ball game. Marvelovi filmovi funkcionišu dobro kao spektakularni blockbusteri i
tu im malo ko šta može prigovoriti.
Meni se Westworld na prvu čini kao serija gdje je naglašena priča i filozofski elemenat naučne fantastike,
odnosno moralne i etičke implikacije onoga što ljudi koji su osnovali Westworld rade robotima koje su
stvorili.
- Bloo
- Globalna šefica
#11586 Re: Gledate seriju - preporucite je
dječak sa šibicama wrote:Tu se ukusi dijele, neki vole ove Marvelove (za mene licno besmislene) junake, a neko zeli neku dublju pricu.dale cooper wrote:Dobar je Westworld. Konačno sci-fi serija sa mozgom, a ne instant shoot em up gratifikacija
Ko sta voli...
pa gdje ce ti dusa djeČAČe..
- shmizlica
#11587 Re: Gledate seriju - preporucite je
znOOči mogu gledatdale cooper wrote:Dobar je Westworld. Konačno sci-fi serija sa mozgom, a ne instant shoot em up gratifikacija
koliko sam čitale kritike, pohvalne su....za vikend planiram da se bacim na nju
- mixone1995
#11588 Re: Gledate seriju - preporucite je

Pregledao prvu epizodu, svidja mi se
- Diwan
#11589 Re: Gledate seriju - preporucite je
Dosta serija imaju svoje vrijeme, ograničenost, posebno u današnje novije vrijeme gdje se sve preko noći mjenja,odbacuje, zamjenjuje sa drugim, tako da insistiranje na superiornosti nekih serijama od prije 10-15 godina u današnjem vremenu često nije na mjestu.
Za one koji nisu gledali te neke tzv. kultne serije u neko vrijeme njihove popularnosti i aktivnosti, nekima moze predstavljati teret bas zbog tog 'prolaska vremena'.
Meni je nezamislivo sada gledati neki film iz 50-tih bez obzira na njegovu kvalitetu, poruku itd. Nije to ta japija više.
Bilo pa prošlo i prohujalo sa vihorom.
Ambijent nastajanja filma je u skladu tog vremena i duha.
Westworld je dijete ovog vremena, pošto se o njoj trenutno najviše piše, i meni je sigurno zanimljivija nego da gledam recimo Wire, koju nisam gledao, a i ne namjeravam jer nije moja šolja čaja, pa makar bila i grammy award i slično.
Čak i da jeste moja šolja čaja, teško bi se mogao nakaniti pored mnogih ovodanašnjih serija.
Npr. Stranger things mi se dopala kao serija, ali nema šansi da bih sada mogao gledati neku seriju ili film iz 80-tih slične tematike.
Za one koji nisu gledali te neke tzv. kultne serije u neko vrijeme njihove popularnosti i aktivnosti, nekima moze predstavljati teret bas zbog tog 'prolaska vremena'.
Meni je nezamislivo sada gledati neki film iz 50-tih bez obzira na njegovu kvalitetu, poruku itd. Nije to ta japija više.
Bilo pa prošlo i prohujalo sa vihorom.
Ambijent nastajanja filma je u skladu tog vremena i duha.
Westworld je dijete ovog vremena, pošto se o njoj trenutno najviše piše, i meni je sigurno zanimljivija nego da gledam recimo Wire, koju nisam gledao, a i ne namjeravam jer nije moja šolja čaja, pa makar bila i grammy award i slično.
Čak i da jeste moja šolja čaja, teško bi se mogao nakaniti pored mnogih ovodanašnjih serija.
Npr. Stranger things mi se dopala kao serija, ali nema šansi da bih sada mogao gledati neku seriju ili film iz 80-tih slične tematike.
- shmizlica
#11590 Re: Gledate seriju - preporucite je
ja prohujalo s vihorom mogu gledati uvijek 
ili alo alo
ili alo alo
- Bloo
- Globalna šefica
#11591 Re: Gledate seriju - preporucite je
alo alo daaashmizlica wrote:ja prohujalo s vihorom mogu gledati uvijek
ili alo alo
prohujalo sa vihorom je uzas
- shmizlica
#11592 Re: Gledate seriju - preporucite je
frankly my dear, i don't give a damnBloo wrote:alo alo daaashmizlica wrote:ja prohujalo s vihorom mogu gledati uvijek
ili alo alo![]()
- Bloo
- Globalna šefica
#11593 Re: Gledate seriju - preporucite je
rasisto malishmizlica wrote:frankly my dear, i don't give a damnBloo wrote:alo alo daaashmizlica wrote:ja prohujalo s vihorom mogu gledati uvijek
ili alo alo![]()
http://www.esquire.com/entertainment/mo ... nd-racism/
- dale cooper
#11594 Re: Gledate seriju - preporucite je
Bloo nimalo nisi romantična. 
- Bloo
- Globalna šefica
#11595 Re: Gledate seriju - preporucite je
dale cooper wrote:Bloo nimalo nisi romantična.
jesam na svoj način
ali posmatram film kritički..rasistički je
- shmizlica
#11596 Re: Gledate seriju - preporucite je
po celom teletu
a čuj, film je slika jedne epohe, sad što nije po mjeri dežurnih dušebrižnika šta da se radi
i odosmo u offffffff
- Bloo
- Globalna šefica
#11597 Re: Gledate seriju - preporucite je
znaš da mi je duša oftopičaritshmizlica wrote:po celom teletu![]()
![]()
a čuj, film je slika jedne epohe, sad što nije po mjeri dežurnih dušebrižnika šta da se radi![]()
i odosmo u offffffff
nisam mislila na bukvalni rasizam tog doba već na stereotipizaciju
The film more or less invented the concept of the sassy black friend, in Hattie McDaniel as Mammy, who was the first African-American to win an Oscar. The film explicitly talks about reparations, the famous 40 acres and a mule, as a vote-buying scam put about by Yankee carpetbaggers. There are good blacks and insolent blacks. There are house blacks and there are field blacks.
neću kakiti
bolje mi je onda gledati Macku na vrucem limenom krovu
- shmizlica
#11598 Re: Gledate seriju - preporucite je
draži je i meni njumen nego gejbl

-
zdruzdjo
#11599 Re: Gledate seriju - preporucite je
Buraz tebi je nezamislivo gledati tako nesto. ok.Diwan wrote:.........................
U vrijeme danasnje industrije filmova i neke iz 1950-1960-1970 jednostavno je nevjerovatno ocekivati da neko novije generacije otkine na neki film iz 1950.
samo pokusaj naci neki film-seriju koji-a je prilikom tvog prvog gledanja izazvao dizanje pulsa. e tako i neko ko gleda neki film iz proslog vijeka. recimo ja uvijek mogu gledati filmove koje sam gledao kako klinac i koji su mi izazivali uzbudjenje koje sam tada imao.
recimo ponekad u eri ovih silnih kanala kod svog oca vidim onaj sjaj u ocima kad gleda clint eastwood-a u nekom westernu. ja recimo mogu zaredom gledati terminatora 2 jer to je meni izazivalo sjaj u ocima. kad negativac skoro rafalno puca iz berete 92f mi je bilo ono nesto. to sam ocajno zelio i mojoj sreci nije kraja bilo kad sam ispunio djecacki san i ispraznio okvir gotovo rafalno. da je bio arnold ispred mene tada kad sam pucao, meni se cini da bih bio spreman da umrem. ista stvar je i sa prvom voznjom na harlija. samo mi je falila sacmara.
Isto to je bilo i sa onom starm galaktikom iz 1978 koja se kod nas emitovala kasnijih godina petkom u terminu 20:00. jednom sam u zurbi i brzopletosti da se okupam i stignem da gledam galacicu sprzio se vrelom vodom i zavrsio u hitnoj pomoci. vise mi je bilo krivo sto sam propustio epizodu nego sto su me ljepili jekodermom. kad je pocela se emitovati ponovo 2004 prvo sam se dobro izjebxxx dok sam poskidao stare pa onda udario po novim. isti onaj osjecaj, isti filing, isto sve samo sam stariji i sve to izgleda dosta smjesnije sa efektima i svim iz danasnje perspektive.
e to je to jednostavno ponavljanje onog necega sto je izazvalo nesto nekada.
egzorcist, superman, the thing, fredy elm street, ptice, leptirica, petak 13, terminator 1 i 2, blejkova sedmorka, galaktica......
ako ne pitam puno koliko imas godina
-
nelle_tz
#11600 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ja odgledaj 4. epizodu Luke Cage-a. Brate, sto je ovo dosadno. Jessicu Jones u dva danas odgledah, imala je dobrog negativca, ovdje ne postoji nista.I ona Stranger Things je razvikana, ok serija, ali sad da je nesto posebno, koliko su ljudi pisali o njoj, nije.Jack Be Nimble wrote:Pokusao Luke Cage, sta ja znam te serije a filmovi jednostavno nisu za mene. I prije sam krenuo gledati Daredevil, Flash, mislim da je Jessica ili Jessie Jones...nikada ni jednu seriju nisam zavrsio. Sa Jones sam najduze dogurao, mislim da sam stao na sestoj epizodi. Luku ugasio nakon druge epizode.
Kakva je Narcos? To planiram pogledati, valja li?I ova nova Bull?