Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
north

#11576 Re: FK Sarajevo

Post by north »

Nogatrans wrote:Sad vam valja i Janjos i Pliska,jaooo koji su jadnici vecina navijaca!! A do jucer toliko psovki bilo na njihov racun. Fuuuj !! :x
Ne znam jesam li se ja našao u ovom tvom postu, ali da kažem da za mene i sada ne valjaju pretjerano, ali kada vidim ove sadašnje, pogotovo kada govorimo o treneru, pa bolji je od zalizanog 10 puta....o Pliski ne mogu govoriti previše, momak nije imao previše prilike, naš ga stručnjak nije cijenio, a evo danas zavuče dva Lištici....i u prijašnjim utakmicama se govori da je bio među zapaženijim iako je fulio par zicera, ali zar to ne rade u kontinuitetu i naši "strijelci".....

Šta hoču reći, što bi ona rekla ona stara "ima gore od goreg"....ovi sadašnji naši su za mene gori (mislim dobar dio njih, čast par pojedinaca).....
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#11577 Re: FK Sarajevo

Post by bordo gandalf »

@Nogatrans Pripazi kako pises :-)
sumirprimus

#11578 Re: FK Sarajevo

Post by sumirprimus »

vidim ovde je lokal ksenofobija pozeljan oblik komunikacije... :x
i onda se cudite sto vas "seljaci "svugdje docekaju na noz...
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#11579 Re: FK Sarajevo

Post by 1946 »

sumirprimus wrote:vidim ovde je lokal ksenofobija pozeljan oblik komunikacije... :x
Kao npr.?
Baltazar_khan

#11580 Re: FK Sarajevo

Post by Baltazar_khan »

jedna poruka za kreatora grupe na facebooku "Sarajevo u Srcu". brate, budi malo kreativniji ne moraš kopirati skoro svaki post sa ovog podforuma :roll:
Obuca9

#11581 Re: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

sumirprimus wrote:vidim ovde je lokal ksenofobija pozeljan oblik komunikacije... :x
Izvoli pročitaj komentar jednog Beograđanina koji je bio prisutan na utakmici i to među "tuzlacima", pa zaključi do koga je. Odnosno, da se bolje izrazim, pročitaj i probaj zaključiti u čijem mentalnom sklopu je problem, sarajevskom ili tuzlanskom.

voja 25 wrote:Svaka cast vama momci(mislim da nema devojaka medju vama), prvo sam mislio da necete doci...propustili ste scene koje nisam u zivotu video u prvom poluvremenu. Ovi ''ljudi'' sto navijaju za slobodu (sedeli su oko mene, ja sam bio do tampon zone) su takvi divljaci i gluperde da ne mogu da verujem da im inteligencija dozvoljava da sami osnovne fizioloske potrebe obavljaju...Vrhunac je bio kad je jedan poceo da pisa na sred tribine...hteo sam da povratim. Gadjali su onih 10 navijaca Sarajeva cime god da su stigli(kao i vas)...jezivo. Oni nemaju ni jednu pesmu, tu pljuju, urlaju PISAJU NA TRIBINI!!!?????(MOLIO SAM BOGA DA ME NEKO OD VAS NE PREPOZNA, JER DA JESTE I DA STE ME POZDRAVILI, MISLIM DA BI ME ONI LUDACI RASKOMADALI PA VAS GADJALI MOJIM DELOVIMA TELA A NE KAMENJEM KOLIKO SU ISKOMPLEKSIRANI I MRZE VAS) Fuj..Utakmica...ljudi ja sam sisao na teren posle, verujte da ne moze dva pasa da se slozi duza od 5 metara. Klasicna njiva. Nemoguce je igrati po onome. Ekipa je odgovorna, vidi se da su disciplinovani, da postuju zahtev..sto neko pogresi nije bitno toliko. Izgleda kako je naglo otoplilo da se zemlja stegla pa su sve dzombe po terenu, pa ekipa koja hoce da igra i gura loptu kao Sarajevo, ne moze to sprovede NEMA SANSE. To se i sa tribine videlo. Moglo je i Sarajevo da pobedi, ali ovo je realno, a jos i ako je tradicija takva kakva jeste...super...Bojan je bio odlican, ne samo zbog one odbrane( i da je dobio gol nema veze), nego sto je izasao na 10 centarsuteva, pokupio mnogo ubacenih lopti i van kaznenog i u kaznenom...Bice sve bolje i bolje ubedjen sam. Sto se vaseg navijanja tice, kao i uvek za 10. ne mogu da shvatim da vas uvedu u 60 minutu, ne razumem do koga je, al nema smisla.
P.S. U Srbiji , u navijackoj terminologiji se ne koristi rec "spica". Sta znaci?(ispadoh sad debil)
Gordon Gekko

#11582 Re: FK Sarajevo

Post by Gordon Gekko »

hz__semir wrote:
Izvoli pročitaj komentar jednog Beograđanina koji je bio prisutan na utakmici i to među "tuzlacima", pa zaključi do koga je. Odnosno, da se bolje izrazim, pročitaj i probaj zaključiti u čijem mentalnom sklopu je problem, sarajevskom ili tuzlanskom.

voja 25 wrote:Svaka cast vama momci(mislim da nema devojaka medju vama), prvo sam mislio da necete doci...propustili ste scene koje nisam u zivotu video u prvom poluvremenu. Ovi ''ljudi'' sto navijaju za slobodu (sedeli su oko mene, ja sam bio do tampon zone) su takvi divljaci i gluperde da ne mogu da verujem da im inteligencija dozvoljava da sami osnovne fizioloske potrebe obavljaju...Vrhunac je bio kad je jedan poceo da pisa na sred tribine...hteo sam da povratim. Gadjali su onih 10 navijaca Sarajeva cime god da su stigli(kao i vas)...jezivo. Oni nemaju ni jednu pesmu, tu pljuju, urlaju PISAJU NA TRIBINI!!!?????(MOLIO SAM BOGA DA ME NEKO OD VAS NE PREPOZNA, JER DA JESTE I DA STE ME POZDRAVILI, MISLIM DA BI ME ONI LUDACI RASKOMADALI PA VAS GADJALI MOJIM DELOVIMA TELA A NE KAMENJEM KOLIKO SU ISKOMPLEKSIRANI I MRZE VAS) Fuj..Utakmica...ljudi ja sam sisao na teren posle, verujte da ne moze dva pasa da se slozi duza od 5 metara. Klasicna njiva. Nemoguce je igrati po onome. Ekipa je odgovorna, vidi se da su disciplinovani, da postuju zahtev..sto neko pogresi nije bitno toliko. Izgleda kako je naglo otoplilo da se zemlja stegla pa su sve dzombe po terenu, pa ekipa koja hoce da igra i gura loptu kao Sarajevo, ne moze to sprovede NEMA SANSE. To se i sa tribine videlo. Moglo je i Sarajevo da pobedi, ali ovo je realno, a jos i ako je tradicija takva kakva jeste...super...Bojan je bio odlican, ne samo zbog one odbrane( i da je dobio gol nema veze), nego sto je izasao na 10 centarsuteva, pokupio mnogo ubacenih lopti i van kaznenog i u kaznenom...Bice sve bolje i bolje ubedjen sam. Sto se vaseg navijanja tice, kao i uvek za 10. ne mogu da shvatim da vas uvedu u 60 minutu, ne razumem do koga je, al nema smisla.
P.S. U Srbiji , u navijackoj terminologiji se ne koristi rec "spica". Sta znaci?(ispadoh sad debil)
Kad se balkanac sokira kojem ovo sve i nije toliko strano zamisli sad tamo neki svedjanin da vidi tuzlu, livadu, primitivizam i ostalo....
Gordon Gekko

#11583 Re: FK Sarajevo

Post by Gordon Gekko »

Baltazar_khan wrote:mehmed janjoš :thumbup:

admir raščić :thumbup:

almir pliska :thumbup:

uči se mirza!
Isto sam ovo mislio, nevjerovatnoi, Pliska je kod nas igrao 15 min ukupno, Hiros najspreminiji igrac Olimpika, Rascic za ove lige idealan...
Cak je i Cala naucio nesto iz prosle sezone kad su se nasi vukli kao sline od nemoci i spremio Olimpik kako treba...
ganjeta

#11584 Re: FK Sarajevo

Post by ganjeta »

Gordon Gekko wrote: Isto sam ovo mislio, nevjerovatnoi, Pliska je kod nas igrao 15 min ukupno, Hiros najspreminiji igrac Olimpika, Rascic za ove lige idealan...
Cak je i Cala naucio nesto iz prosle sezone kad su se nasi vukli kao sline od nemoci i spremio Olimpik kako treba...
:-)
Ne bih rekao,on poslije 70.min nije mogao da hoda,situacija prije drugog gola on stoji i drzi se za kukove,posljedica njegove fizicke ne spreme je promaseni mrtvi zicer.
Pliska odlican igrac :thumbup:
Reglan

#11585 Re: FK Sarajevo

Post by Reglan »

Pliska je klocina pa za njega su Suljic i Amel Handzic izmislili fudbal,posebno ovaj drugi.
Obuca9

#11586 Re: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

niko bitan wrote:SCSport

Pliska: Golove sa Pecare posvećujem Vedranu Puljiću
Almir Pliska bio je junak meča na Pecari u kojem je Olimpic nadigrao Široki Brijeg sa 3:1. Napadač Vukova bio je nerješiva enigma za odbranu domaće ekipe, a za SCsport.ba izjavio je:

»Golove posvećujem Vedranu Puljiću, navijaču FK Sarajevo koji je život tragično izgubio u neredima u Širokom Brijegu. Tada sam bio član bordo-kluba i znam kako nam je svima bilo», naglasio je Pliska, dodavši da je njegova ekipa zasluženo nadigrala Široki Brijeg:

»Na Pecari smo se nadigravali, a u tome nam je itekako pomogao domaćin koji njeguje otvorenu igru», dodao je Pliska.

Bravo Pile :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Dionysios

#11587 Re: FK Sarajevo

Post by Dionysios »

Utakmica je bila prava prvenstvena :D
kokuz_sa

#11588 Re: FK Sarajevo

Post by kokuz_sa »

"Maletić je u reprezentaciji kada je ona igrala u Antaliji bio najbolji, zajedno sa Muhamedom Džakmićem, koji bi također bio blizu reprezentacije da nije otišao u Koreju. Ima 30 godina i to su po meni najbolje igračke godine", smatra Sušić.
Obuca9

#11589 Re: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

kokuz_sa wrote:"Maletić je u reprezentaciji kada je ona igrala u Antaliji bio najbolji, zajedno sa Muhamedom Džakmićem, koji bi također bio blizu reprezentacije da nije otišao u Koreju. Ima 30 godina i to su po meni najbolje igračke godine", smatra Sušić.
Jes', da je Hame ostao, igrao bi u reprezentaciji, ali zato Sarajevo ne bi docekalo prvo ovogidsnje sunce, nego bi bilo u bankortu jos prije dva mjeseca :D
hary

#11590 Re: FK Sarajevo

Post by hary »

hz__semir wrote:
niko bitan wrote:SCSport

Almir Pliska bio je junak meča na Pecari u kojem je Olimpic nadigrao Široki Brijeg sa 3:1. Napadač Vukova bio je nerješiva enigma za odbranu domaće ekipe, a za SCsport.ba izjavio je:

»Golove posvećujem Vedranu Puljiću, navijaču FK Sarajevo koji je život tragično izgubio u neredima u Širokom Brijegu. Tada sam bio član bordo-kluba i znam kako nam je svima bilo», naglasio je Pliska, dodavši da je njegova ekipa zasluženo nadigrala Široki Brijeg:

»Na Pecari smo se nadigravali, a u tome nam je itekako pomogao domaćin koji njeguje otvorenu igru», dodao je Pliska.

Bravo Pile :thumbup: :thumbup: :thumbup:
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Bordolini

#11591 Re: FK Sarajevo

Post by Bordolini »

aferim momak :thumbup: :bih:
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#11592 Re: FK Sarajevo

Post by 1946 »

Na stranu to šta mislim o njemu kao igraču ali za ovo od mene ima Image
Impavidus

#11593 Re: FK Sarajevo

Post by Impavidus »

Aferim Pliska za ovu izjavu i za ona 2 gola kakva god da su ubicama sto si zabio.
:thumbup:
Obuca9

#11594 Re: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

Sjeća li se ko ove proklete utakmice... :x
kokuz_sa

#11595 Re: FK Sarajevo

Post by kokuz_sa »

sjecam se ja limunovih skarica.. :D
extraordinary

#11596 Re: FK Sarajevo

Post by extraordinary »

hz__semir wrote:

Sjeća li se ko ove proklete utakmice... :x

Bježi Sema brate, bio si stavio pogrešan link :D Počeo sam se preispitivati, znam da smo Sigmu izbacili na penale, a počeo sam tražiti podatke o unutarklupskim svađama, povredama igrača i slično, jer si pitao jel se neko sjeća te proklete utakmice :D
Bordolini

#11597 Re: FK Sarajevo

Post by Bordolini »

Prije ovog smo pregazili Travnik, Glasinac i jos nekog, gol razlika 11 ili 12:0, prvi na tabeli, sve spremno za deranje guzova i onda ovakav hladan tus. Ovakve tekme su se samo nama desavale, ovo nije jedina. Ali da je zivce sjebala-jest.
extraordinary

#11598 Re: FK Sarajevo

Post by extraordinary »

Meni je pravo odvratna bila utakmica prvog kola prošle sezone, na Koševu, kad smo Boga oca fulili protiv Slobode, na kraju 1 - 1 završeno a imali smo 3-4 prečke i stative i preko 20 šuteva. Apsolutna dominacija, i na kraju samo jebeni bod, a gol su nam dali iz jedine šanse. Isto ovo Orašje.
Obuca9

#11599 Re: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

Bordolini wrote:Prije ovog smo pregazili Travnik, Glasinac i jos nekog, gol razlika 11 ili 12:0, prvi na tabeli, sve spremno za deranje guzova i onda ovakav hladan tus. Ovakve tekme su se samo nama desavale, ovo nije jedina. Ali da je zivce sjebala-jest.
Leotara, aktuelnog prvaka u prvom kolu 3:0 na Koševu. Pa 5:0 protiv Travnika, pa 3:0 protiv Glasinca na Sokocu, tri kola 9 bodova i gol-razlika 11:0 i umjesto da se odlijepimo na tabeli, mi fulimo i moguce i nemoguce i useremo sezonu...

Onda ispadanje od Sartida, pa od Drinovaca, smjena Husrefa i bye bye titula...
Bordolini

#11600 Re: FK Sarajevo

Post by Bordolini »

hz__semir wrote:
Bordolini wrote:Prije ovog smo pregazili Travnik, Glasinac i jos nekog, gol razlika 11 ili 12:0, prvi na tabeli, sve spremno za deranje guzova i onda ovakav hladan tus. Ovakve tekme su se samo nama desavale, ovo nije jedina. Ali da je zivce sjebala-jest.
Leotara, aktuelnog prvaka u prvom kolu 3:0 na Koševu. Pa 5:0 protiv Travnika, pa 3:0 protiv Glasinca na Sokocu, tri kola 9 bodova i gol-razlika 11:0 i umjesto da se odlijepimo na tabeli, mi fulimo i moguce i nemoguce i useremo sezonu...

Onda ispadanje od Sartida, pa od Drinovaca, smjena Husrefa i bye bye titula...
Kao i uvijek :thumbup:
Locked