Slike starog Sarajeva
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
- muha_sa
#11577 Re: Slike starog Sarajeva
Challenger_ wrote:Neizostavno. I kad je gužva na žičari, tim pravcem (žičara-temelji Doma) nije gužva. Pa zavrneš dole na "Prvi šumar" koga nema, pa ponovo gore na žičaru.
Pa nazad kući na esspresso, srk, srk.
Milina.
znaš li kako ceš drugim putem do "Prvog šumara"
nisam dobro postavio pitanje
trebalo je ovako
- Challenger_
#11578 Re: Slike starog Sarajeva
Hmmm... Ovako. Drito kroz šumu, dole. Ili, na Brus pa pjehoke kroz šumu a iza onog vodovoda do nekadašnjag (valjda PTT doma, ne sjećam se kome je pripadao), pa dole onom razvaljenom džadom do "Prvog"?muha_sa wrote:![]()
znaš li kako ceš drugim putem do "Prvog šumara"![]()
Jesam li položio, hihi?
Last edited by Challenger_ on 22/02/2019 18:34, edited 1 time in total.
- muha_sa
#11579 Re: Slike starog Sarajeva
Challenger_ wrote:Hmmm... Ovako. Drito kroz šumo, dole. Ili, Na Brus pa pjehoke kroz šumu do nekadašnjag (valjda PTT doma, ne sjećam se kome je pripadao), pa dole onom razvaljenom džadom do "Prvog"?muha_sa wrote:![]()
znaš li kako ceš drugim putem do "Prvog šumara"![]()
Jesam li položio, hihi?
mi smo sa žicare niz basamake drito na onaj parking plato pa desno kroz šumu i drito pred dom
- Challenger_
#11580 Re: Slike starog Sarajeva
To,to, drito dole. Ima ovaj put okolo, tu smo sa rajom išli, sankama, pa se spuštali prvo do Šumara pa oped do žičare pa ispod žičare do Saraj'va.muha_sa wrote:mi smo sa žicare niz basamake drito na onaj parking plato pa desno kroz šumu i drito pred dom
- Challenger_
#11581 Re: Slike starog Sarajeva
Teglili sanke, a pola ih polomili na takvim avanturama.
- muha_sa
#11582 Re: Slike starog Sarajeva
Challenger_ wrote:To,to, drito dole. Ima ovaj put okolo, tu smo sa rajom išli, sankama, pa se spuštali prvo do Šumara pa oped do žičare pa ispod žičare do Saraj'va.muha_sa wrote:mi smo sa žicare niz basamake drito na onaj parking plato pa desno kroz šumu i drito pred dom
![]()
![]()
baš maloprije sretnem jednog jarana i malo evocirali uspomene iz djetinjstva
- Challenger_
#11583 Re: Slike starog Sarajeva
Znam svaki ćošak u tom dijelu grada ali ti se KUNEM da me neko pita kuda smo tačno dolazili, ne bih znao reć. Mislim da je svaki put bilo nekom drugom stazom.
- Challenger_
#11584 Re: Slike starog Sarajeva
Uglavnom, od kako je otvorena žičara, nekoliko puta sam otišao gore i prepješačio te dječačke staze. Sve osim ispod žičare do grada, iako me vuče da se dole spustim pješke.
- muha_sa
#11585 Re: Slike starog Sarajeva
ne bih ja tim stazama--šta znaš na šta covjek može naletitChallenger_ wrote:Uglavnom, od kako je otvorena žičara, nekoliko puta sam otišao gore i prepješačio te dječačke staze. Sve osim ispod žičare do grada, iako me vuče da se dole spustim pješke.
- Challenger_
#11586 Re: Slike starog Sarajeva
Razumijem. Navodno je sve deminirano. Ali opet, je li. Jasno. Ali, imam u komšiluku jednog delegata koji non-stop glanza gore i spustio se nekom stazom hejbet puta. Kao nema zime, ja ću ti reći ili hajmo zajedno.muha_sa wrote:ne bih ja tim stazama--šta znaš na šta covjek može naletitChallenger_ wrote:Uglavnom, od kako je otvorena žičara, nekoliko puta sam otišao gore i prepješačio te dječačke staze. Sve osim ispod žičare do grada, iako me vuče da se dole spustim pješke.
Jbg, ako osvane u hronici da su dvojica - gluho bilo - nagazila na minu ispod žičare, a mene nema na forum, taj sam.
-
hrasno
#11587 Re: Slike starog Sarajeva
Nema problema, imas stazu sa putokazima od Vijećnice do bob staze...neces naletiti na mineChallenger_ wrote:Razumijem. Navodno je sve deminirano. Ali opet, je li. Jasno. Ali, imam u komšiluku jednog delegata koji non-stop glanza gore i spustio se nekom stazom hejbet puta. Kao nema zime, ja ću ti reći ili hajmo zajedno.muha_sa wrote:ne bih ja tim stazama--šta znaš na šta covjek može naletitChallenger_ wrote:Uglavnom, od kako je otvorena žičara, nekoliko puta sam otišao gore i prepješačio te dječačke staze. Sve osim ispod žičare do grada, iako me vuče da se dole spustim pješke.
Jbg, ako osvane u hronici da su dvojica - gluho bilo - nagazila na minu ispod žičare, a mene nema na forum, taj sam.
- muha_sa
#11588 Re: Slike starog Sarajeva
Challenger_ wrote:Razumijem. Navodno je sve deminirano. Ali opet, je li. Jasno. Ali, imam u komšiluku jednog delegata koji non-stop glanza gore i spustio se nekom stazom hejbet puta. Kao nema zime, ja ću ti reći ili hajmo zajedno.muha_sa wrote:ne bih ja tim stazama--šta znaš na šta covjek može naletitChallenger_ wrote:Uglavnom, od kako je otvorena žičara, nekoliko puta sam otišao gore i prepješačio te dječačke staze. Sve osim ispod žičare do grada, iako me vuče da se dole spustim pješke.
pu pu pu--glOho i daleko bilo
evo jedne "Vidikovca"

- muha_sa
- Challenger_
#11590 Re: Slike starog Sarajeva
hrasno wrote:Nema problema, imas stazu sa putokazima od Vijećnice do bob staze...neces naletiti na mine
Eto vidiš, nisam znao. Vjerovatno se ovaj moj haver tuda spušta u grad. Hvala.
_______
Jao, Muha... Rapsodija. Kako to fali, kako samo to fali...
- Challenger_
#11591 Re: Slike starog Sarajeva
Kako su moćne te tačke misterioznog Sarajeva, kako su samo moćne...
- Challenger_
#11592 Re: Slike starog Sarajeva
Kako da ti ne zastane dah, kako da ne zadrhti srce, kako da te ne zanijemiš nad tom ljepotom, kako da te ne iznesu poluživog sa tekme voljenog kluba... Kako ako si i malo ČOVJEK?
Sarajevo, LJUBAVI MOJA.
________
Sarajevo, LJUBAVI MOJA.
________
- muha_sa
#11593 Re: Slike starog Sarajeva
naletih na ovu sliku
mensecini da je ovo "Prvi šumar"
iz sjecanja mi je izblijedilo kako je birvaktile izgledo
ako nije da uklanjam

mensecini da je ovo "Prvi šumar"

- Challenger_
#11594 Re: Slike starog Sarajeva
Mislim da jeste iako nisam 100% siguran. Nije ta kota tako upečatljiva i impresivna kao Vidikovac koji se ne može zaboraviti.muha_sa wrote:naletih na ovu sliku![]()
mensecini da je ovo "Prvi šumar"iz sjecanja mi je izblijedilo kako je birvaktile izgledo
ako nije da uklanjam
![]()
p.s.
Sad s kafe. Uši mi otpale. Mazija PRAVO.
- Banksy
#11595 Re: Slike starog Sarajeva
Otkrio temu, pa pao u sevdahChallenger_ wrote:Kako da ti ne zastane dah, kako da ne zadrhti srce, kako da te ne zanijemiš nad tom ljepotom, kako da te ne iznesu poluživog sa tekme voljenog kluba... Kako ako si i malo ČOVJEK?
Sarajevo, LJUBAVI MOJA.
________
Objektivno i realno, nema ljepšeg
- Challenger_
#11596 Re: Slike starog Sarajeva
Ma da...Banksy wrote:Otkrio temu, pa pao u sevdah![]()
![]()
- Sam sebe ne mogu da shvatim da za ovoliko forumskog staža nisam uspio da je zapazim. Vjerovatno sam na PDF-u "Sarajevo" zapazio teme koje su kao i naša svakodnevnica duboko ispolitizirane, kontaminirane, pa sam razgulio i propustio ubjedljivo najjaču temu na forumu, ikad. Uglavnom, želim da kažem da sam je evo konačno iščitao, od početka. Uzelo mi je, mislim, jedno tri sedmice slobodnog vremena i želim da iskažem neizmjernu zahvalnost kolegama forumašima koji su postavljali nevjerovatne fotografije i ostavljali upise iz kojih se što-šta moglo naučiti, odgonetnuti i nasmijati do suza...
Ima tu i momenata.
- Primjer. Uleti u neko doba, kao, „blećak“ (
A na temi nigdje sveprisutnih hahara - kako na forumu tako u životu - ovdje sve fin sarajevski svj'et.
Da ne vjeruješ...
RJ57 wrote:a evo i mojih omiljenih![]()
Sjećam se tekme kao da je bilo juče. Sjedio na "našem" dijelu zapada, odmah uz VIP sektor, ulaz A4, sa Željinim šalom oko vrata. OK, poslijeratna je, ali i ovo su zasrali sa limitiranjem ulaznica i sektora. Kritike na račun rukovodstava oba kluba.
- Challenger_
#11597 Re: Slike starog Sarajeva
Prateći dešavanja na terenu mojih fascinacija (Bliski istok), zapazio sam jednu vrlo duboku misao koja u intepretaciji Sirijaca govori o običnim i neobičnim gradovima a ide, otprilike, ovako: "Postoje gradovi bez tajne, gradovi sa tajnom i Damask". Razumljivo tim više jer je Damask najduže naseljeni glavni grad u svijetu, grad fascinantne prošlosti i sadašnjosti, grad za koji se vezuju eshatološka iščekivanja (jedna džamija u Damasku ima minaret posvećen Isusu/Isau a.s. u kome se svaki dan mijenja ćilim u znak dobrodošlice njegovom povratku, gdje ga, ni manje ni više iščekuju). Jevreji i dio hrišćana tu izuzetnost pripisuju Jerusalimu.Banksy wrote:Objektivno i realno, nema ljepšeg
Sarajevo...
Postoje neuporedivo veći i zvučniji gradovi, vidio sam ih nemali broj, ali... Definitivno, ali definitivno, Sarajevo nije običan grad, nije grad bez "tajne". Tako mali grad sa toliko puno (h)istorije je bez presedana. Sarajevo JESTE grad sa tajnom a nekada pomislim (pa se obuzdam da ne bih pretjerivao) da sa svojom viševjekovnom "aurom" nije daleko od... Damaska i Jerusalima.
- muha_sa
#11598 Re: Slike starog Sarajeva
Treba i ovo vidjet--i cut
umal na ovoj tekmi ne umrijeh
mladjan momcic--i lijep 
umal na ovoj tekmi ne umrijeh
- Banksy
#11599 Re: Slike starog Sarajeva
Da, previše guste akcije za tako mali prostor i tako kratko vrijeme.Challenger_ wrote:Prateći dešavanja na terenu mojih fascinacija (Bliski istok), zapazio sam jednu vrlo duboku misao koja u intepretaciji Sirijaca govori o običnim i neobičnim gradovima a ide, otprilike, ovako: "Postoje gradovi bez tajne, gradovi sa tajnom i Damask". Razumljivo tim više jer je Damask najduže naseljeni glavni grad u svijetu, grad fascinantne prošlosti i sadašnjosti, grad za koji se vezuju eshatološka iščekivanja (jedna džamija u Damasku ima minaret posvećen Isusu/Isau a.s. u kome se svaki dan mijenja ćilim u znak dobrodošlice njegovom povratku, gdje ga, ni manje ni više iščekuju). Jevreji i dio hrišćana tu izuzetnost pripisuju Jerusalimu.Banksy wrote:Objektivno i realno, nema ljepšeg
Sarajevo...
Postoje neuporedivo veći i zvučniji gradovi, vidio sam ih nemali broj, ali... Definitivno, ali definitivno, Sarajevo nije običan grad, nije grad bez "tajne". Tako mali grad sa toliko puno (h)istorije je bez presedana. Sarajevo JESTE grad sa tajnom a nekada pomislim (pa se obuzdam da ne bih pretjerivao) da sa svojom viševjekovnom "aurom" nije daleko od... Damaska i Jerusalima.
Imaš gradova koji su lijepi zbog povoljne geografije i ambijenta, ima ih što plijene ljepotom sačuvanih prastarih starina, neki su lijepi zbog velikih kultura i velike umjetnosti stvarane na tom tlu, a imaš ih, poput Sarajeva, koji svoj kvalitet i šarm grade na stalnom i turbulentnom miješanju naroda, kultura, civilizacija. Ta raskrsnica koja nam je tako često došla glave, ujedno je i naš najveći kvalitet i izvor sve te ljepote. Zna to biti bolno i traumatično, ali zna i proizvesti jake, nevidljive energije i jake, neodoljive ljepote.
Edit, mislim da smo malo pretjerali s pričom, valjalo bi se vratiti temi.