SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
mumy

#11576 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by mumy »

alica.k wrote:
ladyblue18 wrote:Ja htjedoh kupiti BB kremu ali procitah kod plavooke na blogu da nije za hladni podton i sad ne znam sta cu :cry: a bas sam je htjela
hm, poprilicno je zut...ja sam dobila light. oces da ti ja dam? dobila sam je tak da nije steta...

mumy, znaci, nevezano za miris, necu da ostarim u 25toj godini, i plus lice se jos vise masti kad koristis nesto sa alkoholom
ma znam,najbolje je nista ne stavljati,al sta cu kad mi je faca ko u caspera,moram necim da je "obojim"
alica.k

#11577 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

hm, medium je zuta bas. mislim da je light vise neutralna, ali meni djeluje zuto na licu

Image
ev izbliza al nikako nisam mogla cisto da uslikam
Image
Image

zanemarite sto su mi ruke ljubicNaste, smrzavam se a mama kaze da je toplo i ne da grijanje odvrnut
muhanata

#11578 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by muhanata »

ladyblue18 wrote:
alica.k wrote:
ladyblue18 wrote:Ja htjedoh kupiti BB kremu ali procitah kod plavooke na blogu da nije za hladni podton i sad ne znam sta cu :cry: a bas sam je htjela
hm, poprilicno je zut...ja sam dobila light. oces da ti ja dam? dobila sam je tak da nije steta...
Kod plavooke i jeste recenzija light, ja nisam htjela da kupujem medium jer mi je prejak, kad je izasao light obradovala se pravo i taman rijesila da ga kupim kad procitam to i sad ne znam ni sama bil ili ne bih :roll: :cry:

Kad smo kod BB kremu,vidim ima nedoumica,pa da podijelim svoje iskustvo :) Imam normalnu kožu,inače nije osjetljiva,a tonirane kreme koje sam do sada koristila su NIVEA (ne odgovara) ORIFLAME (zadovoljna).

Nakon što sam vidjela da je došla BB odem da vidim to "čudo od kreme" međutim ,samo je bio medium tester i bio mi je pretaman (naravno ne kupim) :D .Prije dvije sedmice slučajno pogledam ,vidim light došao i kupim i moram reći da sam prezadovoljna!
Lice izgleda kao da na njemu nema ništa samo je ten sav izjednačen - "čist".
Koristim je svaki dan,ali opet napominjem da imam normalnu kožu koja nije osjetljiva.
Nadam se da sam bar malo pomogla :)
plavooka

#11579 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by plavooka »

Jel zna neko koliko će koštati Ideal Flawless tekući u C5 ?
hvale ga i Pixice i Goss pa se to mora probat :) a u ovom aktuelnom katalogu ima samo IF u kamenu...

i koju nijansu da uzmem ako koristim sad Healty Mix 52 ?
alica.k

#11580 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

plavooka wrote:Jel zna neko koliko će koštati Ideal Flawless tekući u C5 ?
hvale ga i Pixice i Goss pa se to mora probat :) a u ovom aktuelnom katalogu ima samo IF u kamenu...

i ja sam uzimala 52 HM, a sad sam neri rekla ovaj ivory da mi proba nabavit tester.
probala sam ovaj ideal flawless tester nude, i malkice mi je prezut na licu.

http://www.lovelygirliebits.com/2011/11 ... ation.html
evo ova cura je slikala i nude i ivory!
plavooka

#11581 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by plavooka »

super, hvala ti, po ovom mi se čini da bi mi Ivory bio dobar...
kako se ponaša na licu ?
alica.k

#11582 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

osula sam se po celu. al mislim da nije od pudera, mislim da je od siski.

a inace je super, onako ima neki polu-mat efekat, tj nije ni mat ni dewy, ne znam ni kako da opisem to. slikala bih ti, al proslijedila sam dalje tester jer meni ne odgovara boja, bolesno izgledam zuta onako.

meni svaki puder sklizne s lica u roku 6-7 sati, pa tak i ovaj, tu nisam mjerodavna.

al najbitnije je da ne ulazi u pore. lijepo bljesne lice uz njega, ima malo shimmera u sebi. bas onako prirodno izgleda, ne primjeti se na licu, ali ni ne prekriva nesto strasno. e da, i ima alkohola u sastavu.

btw citala sam da je onaj maybelline fit me haman isti puder, al ne vidjeh ga uopste kod nas...jel vidio neko?
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#11583 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ladyblue18 »

muhanata wrote:

Kad smo kod BB kremu,vidim ima nedoumica,pa da podijelim svoje iskustvo :) Imam normalnu kožu,inače nije osjetljiva,a tonirane kreme koje sam do sada koristila su NIVEA (ne odgovara) ORIFLAME (zadovoljna).

Nakon što sam vidjela da je došla BB odem da vidim to "čudo od kreme" međutim ,samo je bio medium tester i bio mi je pretaman (naravno ne kupim) :D .Prije dvije sedmice slučajno pogledam ,vidim light došao i kupim i moram reći da sam prezadovoljna!
Lice izgleda kao da na njemu nema ništa samo je ten sav izjednačen - "čist".
Koristim je svaki dan,ali opet napominjem da imam normalnu kožu koja nije osjetljiva.
Nadam se da sam bar malo pomogla :)
Itekako si pomogla, mislim da cu je ipak uzeti, tenk ju. :-D
easy way

#11584 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by easy way »

Trebao bi mi savjet oko kupovine kreme za lice. Naime, imam problema sa tamnom pigmentacijom na licu (flekice) koja se pogorša ljeti, na suncu. E sad, probavala sam ja i Ducray (za kao izbjeljivanje), i još neke (čak i domaće pripravke) ali ništa. A i inače sam čula da te kreme (baš za tu namjenu) slabo pomažu. Moj problem je u tome što mi sve kreme sa C vitaminom nakon nekog vremena iritiraju oči i pođu me svrbiti. Godinama sam koristila Hauschka kreme i one su OK ali mi nisu dovoljne za ovo sunce. Trenutno koristim Avene, mislim faktor 20 ali sve je to slabo (uz to imam i dehidrirano lice i odgovaraju mi hidratantne , čak masne kreme). Koristim Elizabeth Arden tečni puder sa zaštitom ali od toga nema fajde.

Pomoć, molim vas!!!!!!!
alica.k

#11585 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

ja na lice spf 50 stavljam :lol: znam da sam luda.

kakva tebi ustvari krema treba? za zastitu? da izbijelis te pjege?
easy way

#11586 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by easy way »

Koju 50ku, mislim čiju? Meni od Avene 50 ostane bijeli trag po licu i ne mogu nanijeti puder. Pošto mislim da nema fajde od izbjeljivanja (barem ne bez C vit, koji meni ne odgovara), ja bih kremu sa dobrom zaštitom, a koja će moći ići i kao podloga za puder. ne očekujem da popravim stanje, samo da preveniram pogoršanje.
alica.k

#11587 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

avene 50 al naNDJArastu i to EMULZIJU, a ne bijelu i ne kremu. bijela je mineralna, tesko se to razmazuje. a krema je pregusta.
nera18

#11588 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

plavooka wrote:Jel zna neko koliko će koštati Ideal Flawless tekući u C5 ?

16,9 a u onom tamo 22,9
easy way

#11589 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by easy way »

alica.k wrote:avene 50 al naNDJArastu i to EMULZIJU, a ne bijelu i ne kremu. bijela je mineralna, tesko se to razmazuje. a krema je pregusta.
Hvala, probam pa javim
Rosebud_

#11590 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Rosebud_ »

Alica, sta bi rekla koji je bolji za normalnu kozu/ten, licu kojem taj pudercic treba samo da malcice ujednaci ten. Onaj mi je Manhattan Sand 80 bio potaman, pa sta mislis, 'nude' ili 'ivory? :)
alica.k

#11591 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

pa sve ti zavisi koji si podton.
ako brzo izgoris, ako su ti vene na zglobu ruke kad ih pogledas plave, onda ivory.
ako crnis a ne goris, i vene su ti onako zelenkaste onda nude.

ne znam koja je nijansa tog manhattana al pretpostavicu da je zuckast jer mi sand zvuci na zuckasto...
pin-up

#11592 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by pin-up »

alica.k wrote:pa sve ti zavisi koji si podton.
ako brzo izgoris, ako su ti vene na zglobu ruke kad ih pogledas plave, onda ivory.
ako crnis a ne goris, i vene su ti onako zelenkaste onda nude.

ne znam koja je nijansa tog manhattana al pretpostavicu da je zuckast jer mi sand zvuci na zuckasto...
Ja imam i plavih i zelenih i ljubičastih... :-D

Nego dobro, @Rosebud_, ja još nisam pogriješila sa nijansom ako je testiram na vratu. Ona koja mi se stopi sa bojom vrata, ta je prava.
alica.k

#11593 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

kod mene sve plave ili ljubicaste :-)
btw do neke 20te godine sam mislila da je to sve isto. i kupovala zuti puder, onaj wonder finish il kako se zvao od maybelline, sto se pretvori u prah kad ga stavis na lice....aj kad vidim te slike, umirem od smijeha. isto zuticu da imam.
Michun

#11594 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

alica.k wrote:kod mene sve plave ili ljubicaste :-)
btw do neke 20te godine sam mislila da je to sve isto. i kupovala zuti puder, onaj wonder finish il kako se zvao od maybelline, sto se pretvori u prah kad ga stavis na lice....aj kad vidim te slike, umirem od smijeha. isto zuticu da imam.
ja sam teskom mukom zakljucila da sam neutralna iliti bijela.
sestra je zuckasta.
zamislite kako je native Americans :D
pin-up

#11595 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by pin-up »

Imala sam i ja sličnu sklonost ranije :D onda mi je rodica sasula da izgledam bolećivo :D
Ali bih svejedno voljela naći dobar žućkasto-smeđi blusher il' bronzer za neki blaagi sun-kissed izgled, jer osim ljeti ove ostale uobičajene crvenkastosmeđe nijanse nekako previše odudaraju.
Michun

#11596 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

pin-up wrote:
Imala sam i ja sličnu sklonost ranije :D onda mi je rodica sasula da izgledam bolećivo :D
Ali bih svejedno voljela naći dobar žućkasto-smeđi blusher il' bronzer za neki blaagi sun-kissed izgled, jer osim ljeti ove ostale uobičajene crvenkastosmeđe nijanse nekako previše odudaraju.
jesi narucivala meow?
savrsene boje bronzera. ja imam 2 (thong i sunburn). smedji i na naradjasto. sam ovaj narandjasti mi ne odgovara, ali je super sto su u prahu pa mogu pomjesati ta dva i dobijem super boju.
http://meowcosmetics.com/firefly.htm
anoush
Location: A Eruchîn, ú-dano i faelas a hyn, an uben tanatha le faelas.

#11597 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by anoush »

pin-up wrote:

jesi li probala Al Verde? Imaju par zanimljivih nijansi, ja imam apricot i vrlo je diskretan, koliko se sjećam sad imaju i kremasti.
Deep red

#11598 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Deep red »

Ja imam Benefit Hoola, i prezadovoljna sam. Nema ni mrvicu narandžastog, odlično se blenda. Zao mi je sto ga ranije nisam kupila.
Lijepo izgledaju ovi Meow, mada nisam jos uvijek nista njihovo probala. Kakva su im rumenila?
Nadinka

#11599 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

Evo malo novih trendova, zanima me bi li iko nosio ovaj plavi eyeliner :)
http://malezensketeme.net/?p=23476
Maybach

#11600 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Maybach »

Zene je li ko probao ovo?http://www.esteelauder.com/daywear/explore_bbcreme.tmpl
cuda sam cula o ovoj kremi i jedva cekam da dodje kod nas
Post Reply