Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

GandalfSivi

#11576 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

Novi level ludila. Ljudi se mjesecima pripremaju za federalni budzet, dovode ga do zadnjeg momenta, pregovaraju kao i svake godine, stavovi se priblizavaju, kompromisi prave i onda im lik sjeba sve sa dva tweeta jutros. Sada svi sjede i cekaju da vide sta ce slijedece napisati. Kompletan budzet, kao i sudbina 800 hiljada dreamersa zavisi od toga kako ce se Trump osjecati danas.
seln

#11577 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by seln »

GandalfSivi wrote:Novi level ludila. Ljudi se mjesecima pripremaju za federalni budzet, dovode ga do zadnjeg momenta, pregovaraju kao i svake godine, stavovi se priblizavaju, kompromisi prave i onda im lik sjeba sve sa dva tweeta jutros. Sada svi sjede i cekaju da vide sta ce slijedece napisati. Kompletan budzet, kao i sudbina 800 hiljada dreamersa zavisi od toga kako ce se Trump osjecati danas.
In other words, sudbina stotina hiljada ljudi ovisi o tome je li mu Melanija kvocala sinoc....
GandalfSivi

#11578 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

seln wrote:
GandalfSivi wrote:Novi level ludila. Ljudi se mjesecima pripremaju za federalni budzet, dovode ga do zadnjeg momenta, pregovaraju kao i svake godine, stavovi se priblizavaju, kompromisi prave i onda im lik sjeba sve sa dva tweeta jutros. Sada svi sjede i cekaju da vide sta ce slijedece napisati. Kompletan budzet, kao i sudbina 800 hiljada dreamersa zavisi od toga kako ce se Trump osjecati danas.
In other words, sudbina stotina hiljada ljudi ovisi o tome je li mu Melanija kvocala sinoc....
Da je bogdo to. Nego, ima lik kompletan staff koji ga usmjerava, ima kongres i senat koji pregovaraju sa njim, dvije partije koje se pokusavaju dogovoriti o mnogim stvarima, i onda se probudi ujutro, upali Fox & Friends, i zasnuje cijelu politiku na onom sto cuje u toj emisiji.
Fudo387

#11579 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

GandalfSivi wrote:
seln wrote:
Da je bogdo to. Nego, ima lik kompletan staff koji ga usmjerava, ima kongres i senat koji pregovaraju sa njim, dvije partije koje se pokusavaju dogovoriti o mnogim stvarima, i onda se probudi ujutro, upali Fox & Friends, i zasnuje cijelu politiku na onom sto cuje u toj emisiji.
Malkice ti je to naivno, al' dobro.
Citava masinerija hejtera i rasista stoji iza njega, on je u svemu najmanji problem.
GandalfSivi

#11580 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

Fudo387 wrote:
Citava masinerija hejtera i rasista stoji iza njega, on je u svemu najmanji problem.
Nije ba naivno sekunde. Lik mijenja misljenja zavisno od toga s kim je zadnjim pricao (ili koga je zadnjeg cuo). Nema tu neke dubioze, Fox & Friends "lijepo prica o njemu", tako da dan pocinje sa njihovim savjetom. Nije dzaba John Oliver placao reklame (sa onim kaubojem) da budu emitirane u toj emisiji :)
Fudo387

#11581 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

GandalfSivi wrote:
Fudo387 wrote:
Nije ba naivno sekunde. Lik mijenja misljenja zavisno od toga s kim je zadnjim pricao (ili koga je zadnjeg cuo). Nema tu neke dubioze, Fox & Friends "lijepo prica o njemu", tako da dan pocinje sa njihovim savjetom. Nije dzaba John Oliver placao reklame (sa onim kaubojem) da budu emitirane u toj emisiji :)
Doduse, on je u svemu pomalo seprtljav tako da imamo sanse prezivjeti zla vremena.
Puno bi gore bilo sa nekim kvalitetnim motacem sranja u celofan.
On je do srzi ogolio svu glupost i mizeriju, pa ako i nakon njega ne dodju tobe...jebi ga, spasavaj se ko moze.
fakat

#11582 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by fakat »

raoul duke wrote:
seln wrote: Od New Yorka do Irana
bice zemlja muslimana.
To je to.
Muslimani kao manjina osjecaju se ugrozeno i uvrijedjeno. Kad broj krene rasti onda traze posebna prava.
Jos kad bi doslo do dominacije i vecinskog broja onda bi redovno slusali ove izjave poput tvojih, na svu srecu to mozes samo sanjati :mrgreen:
Nazad u svoju shithole drzavu a komotno mozes i u Iran.
OMG... :-)

Bad.
fakat

#11583 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by fakat »

jeza u ledja wrote:Ma ima svako svoje. Neki ljudi zele vise zaraditi i znaju da to mogu ovdje ili da ce mu drzava pola uzeti.

Jbg ovdje ako imas dobar posao vjerovatno imas i dobro zdravstveno i dobra izdvajanja za penziono. Ne treba ti socijala-drzava za to. A ovisi i od vrste posla, vise mogucnosti, itd. A i sto se tice drugih stvari, ipak su to male zemlje sa najvecim gradovima velicine osrednjeg americkog grada. Puno vise mogucnosti, itd. Nekima smeta i politika, na jedan ili drugi nacin. Plus klima.

Ovime ne isticem svoje preference, nisam bas nesto o tome ni razmisljao, samo navodim razloge. Samo siguran sam da neke ovdje palamudarije koje se obicno vrte na forumu o raznim zemljama nisu ni na kraj pameti prosjecnom Norvezaninu ili Amerikancu, kada ga pitaju o (potencijalnom) zivotu u XY.
Upoznao sam njemice i francuskinje koje su ovdje dosle studirati/kasnije ostati (i udati se), ili kao au pairs. Meni je to bilo mimo logike, kad bih pitao govorile su kako je tamo tesko doci do posla. Zanimljivo...., ipak stoji da je ovo ogromna zemlja sa ogromnim urbanim centrima tako da se time sve mogucnosti znatno vise otvaraju.
fakat

#11584 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by fakat »

GandalfSivi wrote:
seln wrote: Ali jedno mi ne ide u glavu: i sami su imigranti, u najboljem slucaju djeca imigranta... dakle, ili oni ili njihovi roditelji su dosli iz "shithole"...
i za jednog pravog rednecka sa kapuljacom i baseball palicom je svejedno sta on misli o Trumpu i o imigrantima koji su dosli par godina poslije njega.
Za takve je on imigrant, covjek koji im otima posao i hljeb, koji eventualnom vezom sa nekom "pravom" Amerikankom prlja "cistu krv".
Imas dvije vrste takvih imigranata sa nasih prostora.

Prvo imas one koji su se obrazovali, uklopili u sistem, totalno integrisali, i na njih drustvo ne gleda kao na imigrante. Velika vecina takvih su ili aktivno ili pasivno za prava svih imigranata, uglavnom su progresivni, furaju svoju pricu i bivaju zahvalni drustvu koje ih je primilo. Ali opet i medju takvima ima onih koji krive imigrante (iz shithole countries) za siromastvo u kojem se takvi nalaze, ona prica, ako sam mogao ja, sto ne mogu i oni.

S druge strane imas one koji su dosli i nikada se do kraja nisu integrisali. Nisu neke skole zavrsili, rade po dva posla, drze se svojih zajednica. Svjesni su svog statusa, ali sreca pa imaju druge (afrikance, muslimane, latinose) koje mogu mrziti jer su jos "gori od njih". Ima tu nesta vezano sa ljudskom psihologijom, za vrijeme robovlasnistva najveci rasisti su bili siromasni bjelci i crnci svijetle puti.

I ovo je zanimljiv fenomen (boldano) kojeg redovno srecem kroz zivot. :thumbup: primjera je bezbroj. Ocito ima nesto u ljudskoj psihi posebno kod malo primitivnijih jedinki pa se ovako ponasaju.

Jos da dodam, zbog ove falinke u ljudskoj psihi kroz vijekove tako dobro funkcionira ona “zavadi pa vladaj”, nista lakse nego medju ljude slicnog socijalnog statusa baciti kost razdora pa da se oni tuku i nadmecu za naklonost gospodara umjesto medjusobne solidarnosti.
Last edited by fakat on 18/01/2018 17:52, edited 1 time in total.
Drvosjeca iz Dejcica

#11585 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Vidjet ćete još komedije kada Trump počne ove godine rentati vojnu mašineriju za pare i to onim snagama koje se bore za "demokratiju".
jeza u ledja

#11586 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

https://youtu.be/8b6IQQMRYCA?t=6m19s

Lik ne zna citati kako treba. :shock: :roll:
Crvena Tifoza

#11587 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Crvena Tifoza »

Znači objavio je ovaj naručeni memorandum. Napad je najbolja odbrana :D Nešto se veliko sprema izgleda čim ovako otvoreno napada FBI.
Rob_Atl

#11588 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Rob_Atl »

Jedno veliko nista, jebo te ja kontao ode Obama, Hilary komplet DNC u tvorza nakon ovog :lol:
GandalfSivi

#11589 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

Rob_Atl wrote:Jedno veliko nista, jebo te ja kontao ode Obama, Hilary komplet DNC u tvorza nakon ovog :lol:
Glupi demokrati zaplakali k’o pickice i dali vaznost irelevantnoj stvari... Repeat after me:
The memo is irrelevant Republican pamphlet, Republicans don’t like police, The memo is irrelevant Republican pamphlet, Republicans don’t like police, The memo is irrelevant Republican pamphlet, Republicans don’t like police...

Ovo mantram cijeli dan danas...
Saul Alvarez

#11590 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Saul Alvarez »

Znaci umjesto Trump-Russia collussion dobili smo Clinton DNC - FBI collussion
jeza u ledja

#11591 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Cek da vidim....DNC je platila agenta da istrazi dosluh Trumpa sa Putinom, sto je ovaj dokazao i na osnovu cega je onda prisluskivan Trumpov potrcko za medjunarodne odnose, koji je i sam jedan od glavnih spona Trumpa sa Rusima. I sad je problem sto je FBI prisluskivao istog, ali nije problem sto je prisluskivao jer je sumnjao da se radi o izdaji zemlje u vidu spodobe Trumpa i njegovog odnosa sa Rusima? Tajni sudovi, prisluskivanja, deep state...kakva paranoja puca ove teoreticare jbt.
Neki dan je i sam FBI direktor, lik kojeg je Trump postavio, kao i vrsilac duznosti drzavnog tuzitelja, kojeg je isto postavio Trump rekli Trumpu da ne objavljuje ove memorandume. I oni su valjda deep state. :D

Svaki dan sve vise slicnosti sa Nixonom u svakom pogledu. :meza1:
Samo sto su izgleda skontali da posto ne smiju nogirati Mullera, da ce ga pokusati sto vise moguce oblatiti. Kako ce sva ova plejada likova ostati upisana u crne knjige historije. :-)
Crvena Tifoza

#11592 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Crvena Tifoza »

Sad očekivam iduće sedmice da Trumpa sasluša Muller. Ovo samo ovim memorandumom baca dimnu zavjesu.
jeza u ledja

#11593 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Ma nista se nece desiti dok i ako se nesto ne promjeni na izborima u novembru. Ovi ce jadnici iz GOP u HoR vjecito nalaziti izgovore.

A nOrod nece povjerovati u ovo sve dok ne izleti pee-pee tape ili nesto tako.
GandalfSivi

#11594 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

Zato danas Dow Jones pade 666 poena. Sejtanska posla :)
jeza u ledja

#11595 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

GandalfSivi wrote:Zato danas Dow Jones pade 666 poena. Sejtanska posla :)
Ma to se predvidja vec par mjeseci. Jebiga bubble, svi poletili daj daj i haj. Mora malo market da se samo-koriguje. :oops:
GandalfSivi

#11596 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

jeza u ledja wrote:
Ma to se predvidja vec par mjeseci. Jebiga bubble, svi poletili daj daj i haj. Mora malo market da se samo-koriguje. :oops:
Pricam o konkretnom broju...
jeza u ledja

#11597 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Aha tek sad upalim, 666 :evil: .

Ma sejtani, hoce precjednika da nam smjene, prisluskuju nevin norod, unistavaju ekonomiju. Jasno sve.
chupacabra

#11598 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by chupacabra »

GandalfSivi wrote:
jeza u ledja wrote:
Pricam o konkretnom broju...
Nije još bubble, ali korekcija je morala doći kad tad. Danas sam na 401K zijanio godišnju prosječnu platu u Bosni. Ali to je OK, jer kada cijene fondova padaju, kupuješ dionice jeftino i bez poreza. Dugoročna investicija je uvijek u plusu. Ne govorim o spekulacijama na Wall Street-u nego investiranju u index fondove koji pokrivaju SP 500 ili cijelo američko tržište (Total Market Index Funds).
Što se tiče Trumpa, on još ne zna je li poš'o ili doš'o. Sav ovaj rast na berzi je još uvijek po inerciji Obaminog paketa oporavka američke ekonomije usvojenog u njegovom prvom mandatu. Ovaj narandžasti kreten je k'o Mujo u vicu u svemirskom brodu sa dva kera: "Mujo, nahrani kerove i ništa ne diraj."
GandalfSivi

#11599 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

Ja dobro prosao. 0.63% mi pale dionice u poredjenju sa 2.54% Dow Jonesa...
jeza u ledja

#11600 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Ma nije pitanje jel peMzija u plusu, vec u kolikom je plusu. :D Racunam da ce za na kraju za 4 decenije odrzati neki rast bar 6%. Ako bude ispod 5% ... :-? Ovisi u kojim si godinama, ali ako su 50-im, vec ti je tamo broker korigovao portfelj sa puno bondova, a one su izgleda problem, ili ce uskoro biti kako FED dize interest rate. Iako su one vec vidim grohnule plaho. Mislim, 10k godisnje ili koliko vec izdvajas ili si matchiran ne izadje na puno na kraju balade, bez dovoljnog rasta.

I meni je sad jebiga pola portfelja index funds (S&P ubjedljivo najveci), ostalo mid i small cap funds, strana ulaganja, i 10% bonds. Ali gledam sta predvidjaju kad si u 50-im, da ti 2/3 budu bonds. :-)

A ovo za bubble, kazem znalo se. Sta mi sad znaci sto je skocilo X% ili grohnulo Y%, kad meni iz dzepa ni u dzep dok ih ne budem mogao dirati. :D

PS: Ovaj cijeli post je napisan ne da bi ispao da se nesto razumijem, jer ovo samo ponavljam sta mi broker i robo-advisor govore :D , vec da pokazem okolo-kole da nisam toliko mator koliko neki misle. :D Ne ulazem ni u kakve dionice direkt, i ono sto sam imao iz stare firme sam rollover. Nerviraju me ljudi koji vole da se igraju s dionicama, bez nekog iskazanog znanja i dobitka. Za neke ljude je to tacno zamjena za sportske kladionice u domovini. :roll:
Post Reply